Takki harteikkaalle puolipeikolle

Meren rannalla, Lown lahden kupeessa sijaitsee maan suurin ja tärkein kauppapaikka on Dione, joka jakautuu useisiin eri kaupunginosiin aina rikkaiden suurista kartanoista pieniin, arvottomiin hökkeleihin sataman sivulla. Dionesta kulkija löytää kaiken laillisen ja laittoman, mikäli vain tietää, mitä etsii.
User avatar
Viherkivi
Posts: 98
Joined: Sat Sep 02, 2017 5:01 pm
Location: Vantaa, Finland
Contact:

Re: Takki harteikkaalle puolipeikolle

Post by Viherkivi » Sun Dec 30, 2018 6:31 pm

"Ymmärrän kyllä intohimon periytymisen.", Xhay vastasi kun Alena kertoi hänelle suvun perinnetyön jatkamisesta. "Äitini ja äitini äidin perinneruoathan ovat olleet minunkin ponnahduslautani kulinaariseen maailmaan, niin sanoakseni." Moni suvun resepteistä ja hänen käyttämistään tekniikoista olivat varmasti pidemmältäkin ajalta esiäitien ja -isien mielestä ja kokemuksista. Oppiminen äidin tai mumman kanssa vain ei ollut helppoa, kun mittamäärät olivat 'sopivasti' tai 'tarpeeksi' ja aikamäärä 'kunnes valmista'. Ehkä vaatturi Alenalla oli samanlaisia ongelmia leikkauksen tai yksityiskohtien kanssa, jos asiakas toivoi vain 'perinteellisempää' tai 'modernimpaa'.

Sitten se ehdotus laajemmasta tilauksesta tuli, ja Xhay virnisti hieman. Hän oli arvannut oikein, mutta kukapa ei myyjä ei yrittäisi myydä hieman enemmän? Tekihän hän sitä itsekin, makkaraperuna-tilaus muuttui helposti vielä muutamaksi tuopiksi hieman kalliimpaa olutta ja jälkiruoallekin oli usein tilaa.
"Hmmm, vai paita?", hän sanoi empien sitten, tunnustellen sitten kankaita vielä hieman, "Pistän harkintaan."

Hän kuitenkin päätyi valintaansa ja nosti sitten tummempaa vihreää kangasta esiin.
"Pitäisin kuitenkin tämänsävyisestä takista. Uskon sen tuovan silmieni ja hiusteni väriä erinomaisesti esiin, vai mitä olette mieltä, mestari Alena?"

User avatar
Anlie
Posts: 96
Joined: Sat Feb 17, 2018 5:15 pm

Re: Takki harteikkaalle puolipeikolle

Post by Anlie » Tue Jan 08, 2019 7:59 pm

Hymyillen ja nyökytellen Alena mittaili Xhayta katseellaan ja saattoi hyvin kuvitella peikon kasvaneen suvun matriarkan hellässä mutta vankassa otteessa. Väkisinkin haltian huomio kiinnittyi siihen että Xhayn puheet kumpusivat lähinnä äidinpuoleisesta suvusta, ilmeisesti isä ei ollut aivan yhtä läheinen? Olipa Xhay kuitenkin ajautunut lähemmäs isänsä kansaa muuttamalla Dioneen. Alena sipaisi hätäisesti hiuksenhaituvia pois otsaltaan yrityksenä karistaa ylikierroksilla juoksevat ajatuksensa - ei hänellä ollut syytä syväanalysoida Xhayn taustoja - ainakaan vielä.

"Kuten herra Sienenlakki haluaa." Alena niiasi vain aavistuksen eikä viitsinyt painostaa asiakastaan pidemmälle. Kunhan tämä toteasi itse työn laadun takissaan, Xhay tulisi kyllä takaisin. "Ehdottomasti, ihastuttava kontrasti", Alena vastasi Xhayn esittämään kysymykseen ja siirtyi tiskinsä taakse selaamaan työkirjaansa. Hetken tilauksiaan tarkasteltuaan, seuraten kynällä sivulla juoksevia rivejä, Alena tuntui saapuvan johtopäätökseen ja kohotti katseensa takaisin asiakkaaseensa "Voin toimittaa takkinne aikaisintaan kahden viikon kuluttua, sopiiko se herralle?"

"Tämän kokoisesta työstä minun täytyy pyytää herralta 7 deneä. Maksun voitte toki suorittaa vasta kun olette tarkastaneet että olette takkiinne tyytyväinen", Alena totesi ja jäi katsomaan Xhayta odottavasti.

Post Reply