Paljonko lupaukset maksavat?

Meren rannalla, Lown lahden kupeessa sijaitsee maan suurin ja tärkein kauppapaikka on Dione, joka jakautuu useisiin eri kaupunginosiin aina rikkaiden suurista kartanoista pieniin, arvottomiin hökkeleihin sataman sivulla. Dionesta kulkija löytää kaiken laillisen ja laittoman, mikäli vain tietää, mitä etsii.
Kuparirapu
Rakuza
Posts: 556
Joined: Mon Sep 04, 2017 8:30 pm

Paljonko lupaukset maksavat?

Post by Kuparirapu » Wed Jul 04, 2018 3:22 pm

//Kapteeni Rayashia pyydetään saapuvaksi paikalle Tinanjan seurassa//

"Valkoisen Lohikäärmeen" kävelysillan edessä seisovat vartijat katselivat järkkymättömästi ohikulkijoiden suuntaan, varmistaen ettei kukaan kutsumaton marssisi laivalle. Kun sitten eräs laiha haltianuorukainen tuli varovaisesti lähemmäs, he astuivat välittömästi tämän eteen.
"Mitä asiaa, heinäseiväs?" toinen murahti tylysti. Nuorukainen katseli kumpaakin vuorotellen ja kopeloi hätäisesti liivintaskuaan.
"Minä...tuota...tämä piti tuoda herra Doultburille. Tai siis herra kapteenille," nuorukainen sanoi kompastellen sanoissaan ja ojensi sileää pientä kirjekuorta. Toinen vartijoista otti sen vastaan ja käänteli hieman käsissään. Kuoresta tuntui nousevan kevyt, miellyttävän hajuveden tuoksu.
"Hoidamme sen perille. Alas laputtaa siitä," vartija murahti ja heilautti kättään. Nuorukainen teki muutaman kömpelön kumarruksen, ja hänen kääntyessä vartijat keskittyivät kirjeeseen tarkemmin. Ja siksi he eivät huomanneet kuinka nuorukainen jäi seuraamaan tapahtumia lähimmän kulman takaa. Ja kuten hän oli arvellutkin, vartijat vilkaisivat nopeasti ympärilleen ja typerässä uteliaisuudessaan vilkaisivat nopeasti viestin sisältöä. Tyytyväisenä nuorukainen pani merkille kuinka vartijat virnistivät toisilleen, ennen kuin toinen lähti viemään kirjettä eteenpäin. Sivullisten silmien takia kirje oli sommiteltu juuri sellaiseksi, että se ei herättäisi liikaa uteliaisuutta. Kuoren sisällä, kauniin pyöreällä käsialalla oli kirjoitettuna lyhyt viesti:

Tänä iltana laiturilla kahdeksantoista
Haluan puhua lupauksista jotka annoit minulle

P.s. Vain me kaksi
Voit saada lounaan lisäksi myös jälkiruoan


Kirjeen lähettäjä oli varma, että arvon kapteeni osaisi lukea viestin oikealla tavalla. Ja tuskin tämä pahastuisi, vaikka miehistö kuvittelisikin hänellä olleen vientiä tulevana yönä.

User avatar
Tinanja
Rakega
Posts: 886
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Re: Paljonko lupaukset maksavat?

Post by Tinanja » Wed Jul 04, 2018 4:23 pm

Rayash oli lähes unohtanut jo tekemänsä sopimuksen sen erään kanssa kaiken draaman keskellä. Se, ja nopeasti heränneet huhut hänen harjoittamastaan salakuljetuksesta palautuivat kuitenkin miehen mieleen tämän lukiessa vartijoiden hänelle toimittaman kirjeen. Näiden toistensa kanssa vaihdetut silmäpelit loppuivat nopeasti Rayashin mulkaistessa näitä niin pahasti, että toinen saattoi jopa pelätä työpaikkansa puolesta. Tällä hetkellä mies ei edes jaksanut pohtia sitä, mitä tuo mahtaisi pyytää vastapalveluksiksi - enemmän häntä kiinnosti tuleva kauppakillan kokous ja se, pysyisikö hänen perseensä tuulensuojassa hänen toimistaan huolimatta. Vai olisiko parempi jättää koko kokous väliin? Huhut kertoivat kuitenkin kauppiaitten suunnittelevan jotakin veronkierron ja salakuljetuksen päänmenoksi, joten häntä kyllä kiinnosti se, mitä kokouksessa päätettäisiin.

Illan tullen kapteeni kuitenkin käveli ripeästi kohti sovittua laituria, kun aurinko oli alkanut jo painua horisontin taa. Mies oli melko varma, että saapuisi ehkä jopa hieman myöhässä kutsuun nähden, mutta kuka halusi herättää mitään epäilyksiä kiirehtimällä? Sitä paitsi, ei siinä tarkkaa aikaa oltu määritelty, joten no, teknisesti ottaen tämä oli ihan oikea aika. Pian tämän pikät askeleet toivatkin kapteenin laiturille kahdeksantoista, kuten kutsussa oli sanottu.

Kuparirapu
Rakuza
Posts: 556
Joined: Mon Sep 04, 2017 8:30 pm

Re: Paljonko lupaukset maksavat?

Post by Kuparirapu » Wed Jul 04, 2018 6:00 pm

Laituri kahdeksantoista oli tarkoitettu pienemmille aluksille, ja talven jäljitä siinä ei seisonut tällä hetkellä laivaa. Sen paremmin laiturilla kuin lähistölläkään ei näkynyt ketään Rayashia odottamassa, ennen kuin kapteenin takaa kuului laahaavat askeleet. Näkyviin kompuroi kirppuisen näköinen, saastainen ryysyläinen joka suuntasi laiturin reunalle vilkaisematta Rayashia kohti. Lähempää oli helppo tuntea nenässään ruokottomasta miehestä huokuva inhottava, hapan löyhkä.
Reunalle päästessään mies kopeloi housujaan ja alkoi tyynesti kusta lorottaa suoraan alas veteen, ynisten ja yskähdellen silloin tällöin. Jossain kohtaa hän käänsi rasvaisten hiusten peittämää päätään, ja nähdessään Rayashin hoiperteli muutaman askeleen. Kastellen samalla laituriakin hieman.
"Ei kun ihan vähän minä vaan...," mies sammalsi ja kääntyi jatkamaan toimenpidettään muutaman askeleen kauempana. Kun lopulta vaivaannuttava lorina hiljeni, ryysyläinen järjesti asiansa paikalleen ja niiskauttaen nenäänsä kääntyi katselemaan Rayashia.
"Johan tässä täytyi odottaa, ettäs tiedät," hän örähti. Miehen rumat kasvot olivat lian ja hien sottaamat, ja punoittavat silmät lerpattivat puoliummessa hän rojahti istumaan yhdelle laiturintolpalle.

"Olen hyvilläni että ymmärsitte viestini oikein," kuului ryysyläisen suusta. Ääni oli äskeiseen verrattuna aivan erilainen, ja Rayashille varmasti tuttu. Nostaen päätään mies katseli kapteenia hetkisen ennen kuin jatkoi:
"Ainakin toivon niin. Olisi sääli, jos todella odotitte jonkun kaunottaren odottelevan teitä täällä jakaakseen kanssanne yhden kiihkeän yön."
Puhuessaan hän kuitenkin silmäili kapteenia uudemman kerran, arvioivasti ja tarkasti. Hän erotti Doultubin olemuksessa kireyttä. Tyytymättömyyttä, ehkä? Mutta mistä syystä?
"Hyvä siis, menkäämme itse asiaan," Nimetön totesi ja nousten ylös kääntyi Rayashia kohti. "Voin ilolla ilmoittaa, että toimeksiantonne etenee suunnitellusti. Kaikki todisteet jotka voisivat aiheuttaa teille ongelmia ovat nyt poissa päiväjärjestyksestä ja julkinen mielipide teitä kohtaan korjattu. Tuskin kuluu kauaa ennen kuin pyytämänne anteeksipyynnötkina alkavat tulla esille."
Ainoana syynä kapteenin yrmeydelle Nimetön keksi vain huolen salakuljetusepäilyistä. Mutta hänen vaistonsa epäili oliko se koko totuus...?

User avatar
Tinanja
Rakega
Posts: 886
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Re: Paljonko lupaukset maksavat?

Post by Tinanja » Wed Jul 04, 2018 6:19 pm

Laahaavat askeleet saivat merelle tuijottavan kapteenin vilkaisemaan olkansa ylitse. Onneksi tuuli tuli mereltä ja vei tuon kävelevän, kyyryselkäisen kerjäläisen selkeän löyhkän muualle. Rayash ei näyttänyt kiinnittävän tähän erityistä huomiota, seisoi vain kädet puuskassa siinä laiturilla hitaasti sulavaa merta katsellen, nauttien raikkaasta, kirpeästä ilmasta vilkaisemattakaan toista kertaa tuohon kerjäläiseen - varsinkaan, kun tuo näytti vielä sopertavan jotain. Rayash olisi ehkä mieluummin istunut lämpimässä kapakassa, mutta kylmä ilma tuntui tekevän kaikille mahdollisille sekalaisille ajatuksille hyvää jäädyttäen ne omaan lokeroonsa. Ajatuksiinsa vaipunutta kapteenia ei hetkeen näyttänyt häiritsevän mikään, vaikka tämän olemus olikin arvovaltaisen vakava, jopa kireä.

Olisihan hänen pitänyt arvata.... Mies ajatteli tuhahtaen kuullessaan ajatustensa lävitse inhottavan tutun äänen, joka ilmeisesti näytti lähtevän tuosta haisevasta kerjäläisestä. Kapteeni nielaisi terävän kommenttinsa siitä, miten tuo voisi pulahtaa jäiseen meriveteen ihan vain, koska tämä näytti hyvin, hyvin likaiselta. Onneksi tuuli kulki edelleen mereltä päin, ja se vei tuon löyhkän muualle antaen Raylle mahdollisuuden nauttia siitä niin raikkaasta, kaipaamastaan suolaisesta tuulesta. Ilmeisesti meri alkoi hitaasti sulaa muuallakin tuoksusta päätellen. Rayash ei kommentoinut mitään tuon miehen selityksiin, kunnes tämä puhui toimeksiannosta. Silloin tuo sai Rayashilta arvioivan vilkaisun osakseen, ennen kuin tuo jatkoi kertomalla, että työ eteni sovitusti, ja että hän voisi odottaa anteeksipyyntöjä pian. No, sitä parempi. Varsinkin kun killan kokous alkoi lähestyä.
"Hienoa", Rayash vastasi viimein kuivasti tuon ryysyläisen lopetettua kommentointinsa. "Olen melko varma, että olisit pelkästään tuon voinut kirjoittaa siihen viestiisi", mies jatkoi vielä - ehkä tämä oli jo päättänyt, mitä palveluksiltaan halusi?

Kuparirapu
Rakuza
Posts: 556
Joined: Mon Sep 04, 2017 8:30 pm

Re: Paljonko lupaukset maksavat?

Post by Kuparirapu » Wed Jul 04, 2018 7:02 pm

"Enhän tietenkään halunnut kenenkään...asiaankuulumattoman saavan vihiä asiasta. Muuten huhut voisivat alkaa uudelleen leviämään ja olisimme jälleen alkutilanteessa," ryysyläinen vastasi lepuuttaen käsiään ristissä rintansa päällä. Kapteenin äänessä kuului edelleen ärtymystä, vaikka uutisten olisi luullut olevan vain hyviä.
"Mitä tämä siitten on?" Nimettön pohti, pitäen kasvonsa hallitun ilmeettöminä. Sitten oivallus kirkastui hänelle, ja siihen tarttuen mies asteli lähemmäs sanoen rennolla sävyllä:
"Lisäksi, uskon että meillä on muutakin tärkeää keskusteltavaa. Lähinnä liittyen siihen, kuinka maksatte loput toimeksiantoni hinnasta. Älkää kuitenkaan huolehtiko, en ole unohtanut mitä palkasitte minut tekemään. Aion tietenkin hankkia teille syytteiden alkuperäisten laatijoiden nimet, mutta se työ vaatii tarkkuutta ja aikaa."
Nimetön pysähtyi kolmen askeleen päähän Rayashin eteen, sopivalle etäisyydelle jotta kumpikaan ei tuntisi oloaan epämukavaksi.
"Mutta nyt, kun kiirellisin osuus on hoidettu ettekä ole vaarassa joutua valtakunnalliseen syytteeseen," ja tässä kohtaa Nimettömän äänessä oli pieni kiusoitteleva terä, "Haluaisin keskustella minulle lupaamistanne palveluksista. Kahdesta, kuten aiemmin sovimme. Tosin näin alkuun tarvitsen vain yhtä."
Oliko arvon kapteeni alkanut katua hänen palkkaamistaan? Vai hermostuttiko tuota odottaa mitä palveluksia häneltä pyydettäisiin?

User avatar
Tinanja
Rakega
Posts: 886
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Re: Paljonko lupaukset maksavat?

Post by Tinanja » Wed Jul 04, 2018 7:13 pm

Rayash ei ymmärtänyt, miksi tuon piti jaaritella ja tarinoida turhia, kun tämä olisi voinut mennä suoraan asiaan. Kai tuon vaatteet kävivät jo sen verran, että ne toivat lämpöä muutoin niin kylmänä ja viileänä iltana. Mies kuunteli tuon jaarittelua, kunnes tämä pääsi viimein asiaan ja niihin palveluksiin, joita hän oli luvannut tuolle. Tämä nyökkäsi lyhyesti miettien, miten pitkään tuo kaikella tarinoinnillaan yrittäisi tätä venyttääkään. Ikävä kyllä, hänellä oli muutakin tekemistä kuin seistä siinä pienoisen tuulen piiskattavana pimeällä laiturilla. Jostain pimeydestä Isray näytti löytävän kapteenin ja rääkäisten istui tämän olkapäälle tuijottaen pää kallellaan, mustilla silmillään tuota resuista henkilöä, jolle kapteeni oli maksanut jo pitkän pennin maineensa puhdistamisesta. Sen oli parempi olla sen arvoista, Rayash ajatteli hiljaa itsekseen.

"Herra on sitten vaan hyvä ja tuo ne palvelukset keskustelunaiheeksi?" Rayash kohotti kulmiaan vähän ristien käsiään paremmin rintakehälleen niin, että sormet katosivat paremmin viitanliepeiden sekaan turvaan. Mitä asiaa turhaan pitkittämään? Sitä paitsi, täällä oli kylmä.

Kuparirapu
Rakuza
Posts: 556
Joined: Mon Sep 04, 2017 8:30 pm

Re: Paljonko lupaukset maksavat?

Post by Kuparirapu » Wed Jul 04, 2018 7:36 pm

Näytti siltä että hän oli osunut suoraan asian pohjajuureen. Kunnianarvoista kapteenia hermostutti olla hänenkaltaiselleen henkilölle velkaa palveluksia, joten hän halusi näemmä kuitata ne mahdollisimman nopeasti puhtaaksi. Tyytyväisenä Nimetön pisti tämän seikan mieleensä, vaikkei vielä tiennyt mihin voisi sitä käyttää. Mutta mitä enemmän hän kykeni ymmärtämään toista henkilöä, sitä helpompaa oli ennustaa mitä tämä tekisi seuraavaksi. Ja ennen kaikkea, miten tuota voitaisiin manipuoloida haluttuun suuntaan.
"Kuten haluatte," hän myöntyi.
Katsoen nyt Rayashia suoraan silmästä silmään Nimetön pamautti ehtonsa pöytään sanoen:
"Ensimmäiseksi palveluksekseni haluan teidän kuljettavan minut, tai kenet tahansa jonka lähetän sijallani, sekä mahdollisen lastin Driennen saarelle ja myös takaisin mantereelle. Lähtöajankohdalla ei ole niinkään merkitystä minulle, mutta seuraavan kerran kun laivanne irtoaa satamasta Drienneä kohti, teillä tulee olla tilaa matkustajalle sekä lastille."

User avatar
Tinanja
Rakega
Posts: 886
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Re: Paljonko lupaukset maksavat?

Post by Tinanja » Wed Jul 04, 2018 7:49 pm

Vai että tuo tahtoi matkan Drienelle? Se sai Rayashin toisen kulman kohamaan toista kulmaansa tuskin huomattavasti ja tämä kallisti päätään vähän tuon suuntaan, kääntyi vähän tuota kohdekin vastaten yhtä järkähtämättömästi tuon katseeseen. Kireyden tilalla oli ehkä jokin liikemiehestä, kaupankäynnistä ja laivastaan ylpeä mies, joka tiesi olevansa varmoilla vesillä laivastaan omistamansa tietämyksen ja käytäntöjen osalta. Eivätkä ne olleet salaisuus - eivät käytännöt, tai se, että Rayash oli johtanut läheistensä kanssa Valkoisen Lohikäärmeen liikevaihdon ja maineen aivan omiin ulottuvuuksiinsa. Hänellä oli aihettakin olla ylpeä saavutuksistaan.
"Olen varma, että ymmärrätte matkustajan, ja rahdin olevan kaksi eri asiaa, vai olenko ymmärtänyt merillä olovuosinani jotakin väärin?" Rayash kohotti hieman kulmiaan tuolle kysymyksensä aikana. "Pyydätte minulta kahta asiaa yhden kustannuksella", totesi Rayash vielä sitten, katsoen vakavana nyt tuota likaista miestä, jota oli hyvin vaikea ottaa vakavasti. Mutta se tuolla varmasti oli tarkoituksenakin - ei tuo ollut ensimmäinen hämäräperäinen liikemies, jonka kanssa hän oli hieronut kauppoja. Olisi kuitenkin hyvä tähän samaan väliin lisätä muutama perustavanlaatuinen tieto tuon nenän eteen, ja antaa ne yksinkertaiset kortit, joita hän käytti tälläisissä tilanteissa. Hänelle tämä oli nyt kaupankäyntiä sopimuksen ehdoista.

"Mutta itse pyynnöstäsi puheenollen... kyllä, voin kuljettaa sinut, tai jonkun sinun tilallasi Drienelle, ja voin ottaa mukaan rahtia", kapteeni kommentoi sitten. "Kuten sanoin, nämä kuitenkin ovat kaksi eri asiaa, ellei matkustaja pidä varsinaista... rahtia omissa tiloissaan, jolloin sen koko on hyvin rajattu", Rayash jatkoi edelleen vastaten tuon viileään katseeseen omalla katseellaan ilmeenkään värähtämättä.
"En suosittele kevään ensimmäistä reissua yhdellekään matkustajalle", Rayash jatkoi sitten hetken merkitsevän hiljaisuuden jälkeen, katsellen tuota resuista ja likaista miestä pitkään, arvioiden. "Mutta sen jälkeen matkan ajankohdalla ei ole väliä", tämä lisäsi. "Olen myös varma, että herra ymmärtää, miten karua ja ahdasta laivalla on", miehen kasvoilla välkähti pieni virne tuskin huomattavan hetken verran. "Mutta", Rayash sanoi sitten. "Mikäli rahdista puhumme, minun on tiedettävä ajoissa mahdollinen sisältö, sen tilavuus, paino ja se, pitääkö lasti kuljettaa salassa vai ei. Mitä isompi, ja mitä hiljaisemmin kuljetettava lasti on, sitä enemmän sen valmisteluun tarvitaan aikaa", kapteeni huomautti sillä hyvin analyyttisella, kapteenin auktoriteetin omistavalla äänensävyllään. "Olen varma, että ymmärrät minun näkökulmani tähän tilanteeseen", pieni, merkitsevä hymy välkähti tuon huulilla.

Kuparirapu
Rakuza
Posts: 556
Joined: Mon Sep 04, 2017 8:30 pm

Re: Paljonko lupaukset maksavat?

Post by Kuparirapu » Wed Jul 04, 2018 8:53 pm

Nimettömän silmät kaventuivat aavistuksen. Rayashin itsevarmuus näytti palanneen nyt, kun he olivat päässeet takaisin hänelle tuttuihin aiheisiin. Ristien kätensä uudelleen ryysyläinen hengitti hieman syvempään kuin aiemmin. Ja hän kun oli kuvitellut, ettei hän ollut jättänyt ehtoihinsa mitään tilaa, mistä neuvotella.
"Ymmärrätte varmaan, että rahdin yksityiskohdat eivät suoranaisesti kuulu mihinkään, mihin te olette minut palkaneet. Siksi en aio kertoa sen sisällöstä, sen kuuluessa vain minulle ja muille mahdollisille asiakkailleni," hän totesi yksinkertaisesti. "Jos rahti on siis sijoitettava lähettinsä mukana samaan tilaan, olkoon sitten niin. Mutta näistä kahdesta en voi tinkiä. Rahdin liikkuessa sekä sen että matkustajan on saavuttava yhtä aikaa perille."
Ilmeettömän ulkokuorensa alla Nimetön joutui harmikseen arvioimaan uudelleen jo valmiiksi tehtyjä suunnitelmiaan, koska tilanne voisi vaatia pieniä muutoksia niihin. Eikä hän rehellisesti pitänyt joutuessaan olemaan se osapuoli, jolle ehtoja saneltiin.

"Jos olette sitä mieltä, niin luotan arvioonne," hän sanoi lyhyesti. "Voitte siis tehdä kevään ensimmäisen matkanne Driennelle kuten parhaaksi katsotte. Mutta toiselle matkallenne aion lunastaa tämän palveluksen. Teidän on myös hyvä tietää että rahtini tila on vielä...kyseenalainen. Mistä johtuen sen kokokaan ei ole täysin varmistunut. Mutta tässä tilanteessa, pakon edessä, voin arvioida sen olevan suunnilleen...kaksi kertaa kaksi kertaa kolme kyynärää. Painoltaan noin kolme sentneriä. Ja vielä selvyydeksi; sen sisällön tulee pysyä salassa. Niin viranomaisilta kuin myös miehistöltänne. En halua ryhtyä mihinkään toimenpiteisiin kenenkään asiaankuulumattoman henkilön uteliaisuuden takia."

User avatar
Tinanja
Rakega
Posts: 886
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Re: Paljonko lupaukset maksavat?

Post by Tinanja » Thu Jul 05, 2018 1:53 pm

Suoraselkäisenä, pää hieman kallellaan ja musta lintu harteillaan Valkoisen Lohikäärmeen kapteeni jäi kuuntelemaan kommenttia rahdista hymähtäen vähän. "Yksikään varsinaisesta miehistöstäni ei usko Lohikäärmeen olevan muuta kuin kauppalaiva, ja sellaisena se uskomus myös tulee jatkossa pysymään", Rayash totesi yksiselitteisesti, lyhyesti tuolle tuon epäilyksistä, että joku muu saisi tietää tästä. Ehkä tuokin ymmärtäisi, ettei yksikään hänen asiakkaistaan erityisesti salakuljetuksen osalta luottaisi häneen, mikäli asia leviäisi yhtään mihinkään - ja hän oli jo lähemmäs reilun vuosikymmenen pyörittänyt toimintaa ongelmitta... miksi nyt tulisi mitään ongelmia? Ja jos tulisi, ne voisivat johtua siitä, ettei tuo ollut töitään. "Olettaen siis, että te saatte oman osanne työstä hoidettua niin, ettei se tule kuumentamaan kenenkään selustaa...", tämä lisäsi vielä hiljaa - tietäen tarkkaan, että se oli yhtä ikävä isku tuolle kuin mitä tämän epäilyt hänen salakuljetustaidoistaan olivat.

"Se on sekä teidän, että rahtinne parhaaksi", totesi Rayash lyhyesti tuolle matkan ajankohdasta. "Voitte olla varma, että kun Lohikäärme rantautuu Dioneen ensimmäiseltä Drienenmatkaltaan, teidän rahdillenne... ja teille on sieltä varattu nurkka", mies totesi sitten, katsellen tätä arvioiden, ennen kuin jatkoi keskustelua:
"Sekä matkustajan että rahdin painon ja koon osalta tämä kustantaa teille joko molemmat palvelukset, tai kustannuksen rahana joko rahdista tai matkustajasta, mikäli haluatte käyttää vain toisen palveluksenne niihin", Rayash ilmoitti sitten tuolle kerjäläiselle, jota oli edelleen varmasti tarkoituksellisesti vaikea ottaa vakavasti. Onneksi vieno merituuli sentään kohdistui Rayashin takaa tuota kerjäläistä kohden, jolloin mies ei sentään päässyt nauttimaan tuon lähes jo nähtävästä lemusta. "Olen varma, että liikemiehenä ymmärrätte, että minunkin on pidettävä kiinni periaatteistani... ja koska lasti on pidettävä salassa, se vaatii erityisjärjestelyjä, laiva kuitenkin on hyvin suljettu ympäristö", Rayash totesi pieni, tuskin huomattava vino hymy huulillaan. Voi kyllä, hän tiesi, mistä tällä hetkellä puhui, ja tiesi myös, ettei tuo voisi kovin paljoa tästä tinkiä... Rayash ei uskonut tuon tietämyksen riittävän rahdin sijoittelun, kuljetuksen ja kaiken sen ympärille liittyvän järjestelyn tönimiseen, siitä tinkimiseen. Sitä paitsi, tuokin varmasti haluaisi lastinsa pääsevän arvaamattoman meren ylitse, varsinkin jos se tuolle oli niin salaista ja tärkeää kuin tuon sanat antoivat ymmärtää.

Locked