Asiakaspalautetta

Meren rannalla, Lown lahden kupeessa sijaitsee maan suurin ja tärkein kauppapaikka on Dione, joka jakautuu useisiin eri kaupunginosiin aina rikkaiden suurista kartanoista pieniin, arvottomiin hökkeleihin sataman sivulla. Dionesta kulkija löytää kaiken laillisen ja laittoman, mikäli vain tietää, mitä etsii.
Post Reply
Kuparirapu
Rakuza
Posts: 325
Joined: Mon Sep 04, 2017 8:30 pm

Asiakaspalautetta

Post by Kuparirapu » Thu Jan 24, 2019 7:27 pm

//Anlie paikalle, on aika keskustella Alenan työpanoksesta Nimettömän kanssa//

Viereltä ohitse tunkevan kalakauppiaan yhä sätkivät tuotteet olivat liata Nimettömän viitan, mutta hän tyytyi vain heilauttamaan kättään ja harppomaan eteenpäin. Hän ei avannut suutaan antaakseen Palar Thardinin ylpeiden ja nokkavien valitusten valua kuuluviin, koska pelkäsi lipeävänsä sanoissaan. Nimetön oli synkällä mielellä, paitsi jouduttuaan selvittämään asioita yhden alaisensa kanssa niin myös valvottuaan koko seuraavan yön samaisen alaisen virheitä paikkaamassa. Kuinka paljon työtä yksi typerys saattoikaan aiheuttaa... Ja nyt, koristavana kirsikkana tähän typeryyden annoslajitelmaan oli asettunut neiti Alena. Nimetön oli lähettänyt alaisensa jo useampi päivä sitten naisen luokse noutamaan tämän hankkimia tietoja. Mutta nainen ei ollut tuntunut kuulevan edes suoraa vihjausta siitä kenen palkolliselle oli puhunut. Hän oli kuulemma tyynesti vain todennut 'ottavansa mitat ainoastaan asiakkaalta suoraan' tai samantapaista. Nimetön hengitti syvään, käyden läpi kauan sitten oppimansa rauhoittumisjärjestyksen.
Mitään ei oltu vielä menetetty, tämä oli vielä oikaistavissa. Hänen tuli olla kärsivällinen ja katsoa aina kaksi askelta pidemmälle kuin muut. Siten hän selviäisi. Sillä hän aina selviäisi.
Tutun pukuliikkeen ovi aukesi kevyesti ja Palar Thardin harppoi sisään vaivautumatta suuremmin ilmoittamaan itsestään. Huomatessaan Alenan palvelevan vielä jotakuta hän asteli sivummalle, muka tarkastelemaan erään sovitusnuken ylle puettua kaunista iltapukua. Mutta vaikka Nimettömän silmät seurasivat kankaan pehmeitä poimuja, hänen koko huomionsa oli suunnattu kohti vaatturia. Hän oli äärimmäisen utelias kuulemaan naisen syy järjestää tällainen kohtaus. Ja jos tämä kuvitteli hänen tulevan paikalle joka kerta vain kutsuttaessa niin...

User avatar
Anlie
Posts: 99
Joined: Sat Feb 17, 2018 5:15 pm

Re: Asiakaspalautetta

Post by Anlie » Sun Jan 27, 2019 8:46 pm

Yllättävän nopeasti Mirayan vierailun jälkeen Thardinin lakeija olikin ilmestynyt Alenan ovelle, mutta yllättävän monta päivää oli mennyt herralta itseltään vaivautua paikalle. Puolittain toiveikkaana, puolittain harmissaan siitä, että ehkä tieto oli vaihtanut omistajaa ilman häntäkin, Alena oli alkanut pohtia vaihtoehtojaan omien huoliensa suhteen. Ovi kuitenkin lopulta kolahti ja vaatturi pakotti itsensä nyökkäämään tervehdykseksi sisäänastujalle, ettei olisi herättänyt kummeksuvia ajatuksia vakiasiakkaassaan. Hienoinen tyytyväisyyden läikähdys kuitenkin väritti aitoutta Alenan ystävälliseen hymyyn kun hän ojensi huolella pakatun vaatteen omistajalleen.
"Sinusta on tullut kovin suosittu, liekö sinulla enää lainkaan aikaa meille vanhoille asiakkaille", asiakas totesi naurahtaen ja silmäili selvästi uteliaana sisälle astellutta herrasmiestä. "Teidän ei tarvitse kantaa asiasta huolta, en kärsisi nähdä kullannuppujanne muiden vaatteissa."Vastaus, joka sai kuulijassaan aikaan hyväksyvää nyökyttelyä ja kovaäänistä päivittelyä kasvupyrähdysten vauhdista.
Kopisevien korkojen vaiettua huoneeseen laskeutui hetkeksi hiljaisuus, kunnes Alenan hame kahahti tämän siirtäessä painoa jalalta toiselle. "Hän tulee olemaan tyrmäävä tuossa, vai mitä luulette?" Alena vilkaisi Nimetöntä ja siirsi katseensa siihen tummansiniseen iltapukuun jota tämä oli tarkastelevinaan. "Niin miellyttävä kontrasti siihen vaaleaan hipiään. Mutta arvoisa herra Thardin on varmaan tullut tiedustelemaan tilauksestaan?"
Alena piti äänensä neutraalina, varoen vaikutelmaa ylimielisyydestä. Se kiihkeys millä mies oli Killan kokouksessa supattanut nostatti edelleen Alenan niskavillat pystyyn, eikä hän tahallaan halunnut ärsyttää Thardinia, ainakaan vielä. Tietenkin jos tämä käyttäytyisi arvaamattomasti, kun neidistä oli kyse, sille hän ei mahtaisi mitään. "Saataisin tarvita lisää aikaa, emmekä ole sopineet vielä hinnastakaan. Yksityiskohdat ovat piruja, mutta pienellä käsityöläisellä ei ole varaa niitä sivuuttaa, ymmärrättehän."

Kuparirapu
Rakuza
Posts: 325
Joined: Mon Sep 04, 2017 8:30 pm

Re: Asiakaspalautetta

Post by Kuparirapu » Sun Feb 03, 2019 2:20 pm

Jos katse olisi voinut koskettaa, olisi edellisestä asiakkaasta tuntunut kuin koko matkan ovelle asti hänen ohimollaan olisi pidelty tikaria. Oven kolahdettua kiinni Nimettömän silmät olivat vielä hetken oveen liimattuja, kuin yllyttäen jotakuta vielä astumaan sisään. Vieläkö joku haluaisi tulla hänen harmikseen? Tai tunkemaan hänen suunnitelmiensa väliin kaikenmaailman typeryyksineen?
Kun Alena sitten rikkoi hiljaisuuden, Nimetön kääntyi miltei teennäisen rauhallisesti tätä kohti. Palar Thardinin kasvoilla ei normaalistikaan ollut hymyä, mutta tällä kertaa sille oli myös syynsä.
"Aivan oikein. Olette nopea-älyinen, neiti Alena," hän lausui kylmän mairealla äänellä, joka oli kuin jäiset sormet olisivat hieroneet kuulijan niskaa. Sitten mies käveli Alenan eteen, jättäen vain muutaman askeleen verran tilaa. Ja sekin silkasta kohteliaisuudesta, jos totta puhutaan.

"Entäs nämä kuluneet päivät, jotka olen joutunut kuluttamaan pystyäkseni tulemaan tänne henkilökohtisesti? Eivätkö ne ole sopineet tilaukseni edistämiseen, vai palaatteko sen pariin sitten kun se vain teille sopii?" Nimetön kysyi painellen peukaloaan kävelykeppinsä kädensijan kaiverruksissa. "Ja kuinka sitten ehdotatte, että hinnoittelemme tietonne tästä eteenpäin? Sanamäärän mukaan, kenties. Vaiko sen mukaan, monenko henkilön elämää ne samaan aikaan koskettavat?"
Sitten miehen kasvoilta näyttivät katoavan viimeisetkin rippeet aiemmasta roolista, ja Palar Thardinin kasvot kääntyivät myrkylliseen tyytymättömyyteen.
"Mitä oikein yritätte?" hän kysyi ääni terävänä ja pistävänä. "En muista missään kohtaa sanoneeni, että olisin kykenevä tai edes halukas keskustelemaan asiasta myöhemmin kanssanne henkilökohtaisesti. Kuvitteletteko minulla olevan aikaa saapua tänne milloin vain se teille sattuisi sopimaan? Vai oletteko mielestänne kuullut jotain niin tärkeää, ettei kontaktini olisi voinut sitä ymmärtää? Että minun täytyisi kuulla se itse?"
Nimetön ei liikahtanut askeltakaan, mutta sanojensa kautta hän olisi yhtä hyvin voinut pidellä Alenaa hartioista kiinni.
"Kenties muita asiakkaitanne on ollut helppo pyöritellä mihin suuntaan haluatte, mutta tämä sopimus on minun päätökselläni solmittu ja se tapahtuu minun ehdoillani. Jos olette vähäkään niin nokkela kuin luulette, ette unohda sitä!"
Nimetön antoi heidän välilleen laskeutua lasinohut hiljaisuus, kunnes lopulta hän liikkui askeleen sivulle ja päästi Alenan hetkeksi silmistään.
"No? Mitä olette sitten saaneet selville?"

User avatar
Anlie
Posts: 99
Joined: Sat Feb 17, 2018 5:15 pm

Re: Asiakaspalautetta

Post by Anlie » Sat Feb 09, 2019 2:54 pm

Ei edes ilmeen värähdystä ilmiselvään kiusoitteluun - Alena olisi voinut huokaista pettymyksestä. Mutta mies asteli lähemmäs ja Alena joutui taistelemaan vastaan halua perääntyä muutama askel taaksepäin, vetämällä kätensä tiukkaan puuskaan, vastaten yhtälaista imelyyttä tihkuvalla hymyllä asiakkaansa sanoihin. Hän ei voisi näyttää heikkouden merkkejä, jos lainkaan aikoi hyötyä tästä tilanteesta jonka oli itselleen järjestänyt.

Thardin kuitenkin jatkoi hänelle puhumista kuin ymmärtämättömälle lapselle ja lopulta kuroi heidän välisen välimatkan umpeen paljaalla halveksunnalla, murentaen kohteliaan roolinsa lopullisesti. Näemmä tämä ei enää kokenut tarvitsevansa tai jaksanut ylläpitää rooliaan, asia mistä Alena oli sekä hyvillään että huolestunut. Jokin syyhän Thardinilla oli piiloutua maskinsa taakse ja sen raottaminen toisi tämän vain lähemmäs aivan liian monessa suhteessa. Alena ei halunnut sotkeutua tämän kudelmaan yhtään sen enempää kuin olisi hänen itsensä kannalta tarpeen. Mutta kuinka pitkälle tätä kiihkoa saattoi työntää ennen kuin lanka katkeaisi ja tilanne karkaisi käsistä... Alena oli kiitollinen ettei käsien puuskasta erottanut niiden vapinaa. Itsesuojeluvaiston varoittelusta huolimatta Alenaa huvitti; närkästyneestä vuodatuksesta huolimatta Palar Thardin oli silti tullut ja osoitti sillä asian tärkeyden. Ja millainen vuodatus, Alenan hymyn kulmaa nykäisi ärtymys, johon hän kiitollisena tarttui ja lietsoi polttamaan pelon pois tieltään. Nainen antoi hymynsä sulaa tympääntyneeksi viivaksi.

"Mitä nyt nuoresta tytöstä voi saada selville", Alena tiuskaisi takaisin, pitäen visusti paikkansa ja etäisyytensä Thardiniin. "Ja ei, en ole unohtanut, mutta te näemmä kuumapäisyydessänne olette unohtaneet että minä en ole yksi sätkynukeistanne", hänen äänensä oli vakaa mutta kipakka, särähtäen tahattomasti viimeisen sanan kohdalla inhosta. Jos Thardinin olemus jo itsessään ei olisi aiheuttanut hiipivää kihelmöintä Alenan iholla, oli naisen itsestäänselvyytenä pitäminen viimeinen pisara. Vaatturi ei missään nimessä halunnut asettautua siihen kuoppaan mihin Thardin oli häntä työntämässä. "Jos meidän välillämme on sopimus, oletan saavani työstäni sovitun vastineen. Pahainen juoksupoika ovellani kitisemässä tuskin tekee lupauksia herransa puolesta."

Alena veti syvään henkeä ettei kiihtyisi enempää ja menisi itsepäisyydessään liian pitkälle. Hitunen nöyryyttä, sitä hän tarvitsisi, ei liikaa vaan ei liian vähänkään. Laskien katseensa lattiaan Alena jatkoi pehmeämmällä äänenpainolla: "Kerron teille mitä mitä tiedän ja toivon että te puolestanne voisitte auttaa minua, herra Thardin. En voisi pyytää tätä keneltäkään muulta, en edes apulaiseltanne, oli hän sitten kuinka taitava tahansa. Ymmärrättehän, eräs kertoi minulle kerran että hän voi tehdä huhuista totta", varovasti liikkuen, Alena kiersi rauhallisesti miehen ympäri tämän takaa, niin läheltä että hänen hameensa helmat hipaisivat tämän jalkoja, pysähtyen pienoisen matkan päähän tämän eteen, "Ja olisi hirvittävän jännittävää nähdä pystyykö hän siihen todella."
"Mutta pyyntöni on kovin vähäpätöinen siihen verrattuna että nuori tyttö löytyy aamunkoitteessa katuojasta hylättynä ja häpäistynä", Alena kääntyi takaisin Thardinin puoleen ja loi tähän tutkivan katseen, "Mitä te haluatte neiti Cabrasta ei kuulu minulle, mutta en halua hänen henkeään kontolleni."

Kuparirapu
Rakuza
Posts: 325
Joined: Mon Sep 04, 2017 8:30 pm

Re: Asiakaspalautetta

Post by Kuparirapu » Thu Feb 14, 2019 9:09 pm

Nimetön ei kääntynyt, mutta sisimmässään hän olisi halunnut kohdata Alenan katseen ja nauraa. Nauraa ääneen tuolle typerälle naiselle, joka julisti olevansa muuta kuin hänen työkalunsa edistämässä hänen suunnitelmiaan. Jos hän niin haluaisi ja käyttäisi kaikki vaivansa yhteen päämäärään, olisi koko tämä kaupunki ja kaikki sen asukkaat hänen kämmenellään. Mutta sellaisen aseman ylläpitäminen vaatisi enemmän vaivaa kuin hänen nykyinen tilanteensa.
Ja sitä paitsi, ihmisiä ja muita olentoja oli paljon helpompi manipuloida kun he luulivat toimivansa omasta vapaasta tahdostaan.

Kuullessaan vaatturin seuraavat sanat Nimetön kääntyi katsomaan naista, kohottaen kulmaansa aavistuksen verran. Ensin arvon kapteeni ja nyt tämä nainen...mistä lähtien oli yleistä vaatia maksua omasta velastaan tai korvausta työstä joka ei ollut edes vielä valmis? Mutta hienoinen ero Alenan sanoissa vihjasi tämän sovittelevan keskustelua edistääkseen asiaansa, joten Nimetönkin päätti pysyä sivistyneenä. Hailakat silmät seurasivat Alenan askeleita kunnes tämä pysähtyi hänen eteensä.
"Sen tulen arvioimaan itse, vähäpätöinen ei tarkoita merkityksetöntä," hän totesi, äänessään hienoinen terävyys. "Ja neiti Cabra...olen miltei pahoillani että katsotte minun suunnittelevan jotain niin yksioikoista hänen suhteensa. Tosin vastaisuudessa neuvoisin teitä olemaan tuhlaamatta turhaan ajatuksia siihen, kehen välittämänne tiedot mahtavat vaikuttaa tai miten. Teidän kätenne ja omatuntonne tulevat pysymään niin puhtaina, jollette itse päätä toisin."
Thardinin kasvojen takana Nimetön punnitsi vaatturin sanoja ja hän painoi tämän sanojen takana olleen ajatuksen mieleensä. Toivottavasti Alena ei erehtyisi tuntemaan syyllisyyttä tekojensa kautta, muuten Nimettömän olisi kohdeltava naista epävarmana kohtana suunnitelmissaan. Vai kohdistuiko tuo huoli yksin neiti Cabraan? Tuskin, he olivat tavanneet kenties kahdesti ja sellaisella ei vielä ystävyyttä luotu.
Vai kenties vaatturi oli varpaillaan vain, koska hän oli sotkemassa nuorta Cabraa juuri Thardiniin? Kyllä, sen täytyi olla syy. Thardinissa oli tuntemattoman uhka, johon Alena katsoi nyt työntävänsä neiti Cabran kuin lampaan teuraalle.
"Toivottavasti ymmärrätte, mitä tämä tarkoittaa teidän kannaltanne," Thardin lausui yllättäen hyvin tasaisella äänellä. Ilman uhkaa, mutta samalla vailla muuta sävyä opastamaan kuulijaa tulkitsemaan keskustelun saamaa käännettä. "Ne palvelukset, joista puhuitte, voivat olla rahassa mittaamattomia. Kenties koska ne ovat liian arvokkaita, tai sitten koska pelkällä rahalla ei ole mahdollista toteuttaa sitä mihin minä kykenen. Luotan siihen, että teidän selvittämänne tiedot tulevat osoittautumaan samalla tavalla arvokkaiksi minulle, niin myös teidän pyyntönne tulee toteutumaan. Kertokaa siis, mitä te haluatte tapahtuvan?"
Thardinin viimeisissä sanoissa oli havaittavissa jopa hienoisen utelias sävy. Mies oli rehellisesti utelias kuulemaan mitä Alena mahtaisi haluta häneltä, eli miten korkealle naisen kunnianhimo voisi yltää tilaisuuden tarjoutuessa sen toteutumiseen.

Post Reply