Irtonaisia narunpäitä

Toisiksi suurinta merenrantakaupunkia kutsutaan myös Ceresin sivistyksen kehdoksi ja ainut julkinen kirjasto koko mantereella sijaitseekin Phoebessa. Kaupunki on vanha, mutta nyt sen turvallisuutta ja vakautta on koetellut katastrofi: kaupungin alta nousi ikiaikainen lohikäärme, joka matkallaan tuhosi osan kaupungista.
Locked
User avatar
Tinanja
Rakega
Posts: 814
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Irtonaisia narunpäitä

Post by Tinanja » Mon Mar 19, 2018 10:22 pm

Ingvild huokaisi syvään viimein astuessaan ulos Wanhasta Lohikäärmeestä. Kenkien korot varmistivat, että hänen liikkumisensa puulattialta kivetetylle kadulle kuuli, kun nainen heilautti viittansa harteilleen. Hän oli tyytyväinen päästessään kauemmas Llianjinin ja Aleon toisiaan yhä riitaisimmaksi lietsovaa käytöstä ja toivoi rauhallisen matkustamisen rauhoittavan molempien haltioiden päitä. Nyt hänen mieltään rauhoitti raikas ulkoilma, kun hän astui kadulle. Pitkät varjot alkoivat väistyä auringon noustessa yhä korkeammalle ja korkeammalle kohti keskipäivää. Kaduilla ei vielä ainakaan näyttänyt olevan kiireistä naisen suunnatessa takaisin toria kohden, sieltähän he edellisiltana olivat tulleet takaisin siistiytymään majatalolle. Ei mennyt kauaakaan, että Ingvild tajusi kävelevänsä samaa matkaa vaitonaisen Eliezen kanssa, ja hymähti. Tuntui, että tuo oli tänään, nyt aamulla ollut juuri sitä, mitä oli tarvittu tasapainottamaan noita kahta miestä, jotka halusivat väittää toisilleen vastaan aina, kuin vain mahdollista.

"Sentään päästiin joistain asioista yksimielisyyteen... Hetken jo epäilin, ettei se tule tapahtumaan", Ingvild sanoi sitten keskustelunavaukseksi hiljaa Eliezelle astellessaan katuja pitkin toria kohden. Matkan lisäksi naisen mielessä vilahtivat Tanamorin tapahtumat, joista päällimäisenä jäivät mieleen Aminin katoaminen, mutta myös se, mitä he olivat löytäneet etsiessään naista. "Mitä... muuten teemme niiden papereiden kanssa?" Ingvild kääntyi sitten katsomaan Eliezeä heidän astellessaan vähän hiljaisemmalle kadulle. Ne olivat kuitenkin merkittäviä, ja hukkuessaan kokonaan voisivat aiheuttaa merkittävää haittaa kahden hallinnon, mantereen ja Tritonin välille, eikä Ingvild halunnut olla osana ongelmien syntymisessä.

User avatar
Arlin
Rakega
Posts: 83
Joined: Sat Sep 02, 2017 8:10 pm
Location: Karan

Re: Irtonaisia narunpäitä

Post by Arlin » Sat Mar 24, 2018 9:58 pm

Aurinko paistoi vielä kirkkaana keskipäivän aikoihin, kun Lalfar astui ulos majatalosta. Oli kieltämättä aika huvittavaa, miten hektisesti päivä pysyi alkamaankaan, vaikka hänen ei ole tarvinnut leikkiä varasta moneen päivään. Puolhaltia tunsi monia rikollisia, jotka osasivat sopia asioista normaalimmin. Mutta nyt oli ainakin toistaiseksi rauhallista, eikä kaduillakaan ollut juuri tällä hetkellä ketään edessä kulkevaa Ingvildiä lukuun ottamatta. Lalfar asteli vähän ripeämmin päästessään tämän vierelle. Hän oli aikeissa kysellä kokouspapereiden kohtalosta Ingvildin kanssa, mutta tämä ehti puhumaan ensin, todeten aamuisen keskustelun päätyneen lopulta yksimielisyyteen. Lalfar tyytyi vain nyökkäämään tähän. Hän ei voinut mainita kahden jääräpään tuntuvan hänestä aiheuttavan ongelmia ryhmän päätösten teossa. Ingvild varmaan oli samaa mieltä, mutta tämän ei tarvinnut tietää Lalfarin mielipidettä asiasta. Lalfarin täytyi vielä pitää jonkin tapaista hyvää kuvaa itsestään koko porukalle. Hän päätti kuitenkin vastata Ingvildin kysymykseen kokouspapereista.

"Olen ajatellut asiaa... Tunnen tärkeäksi, että mantereen hallitus saa paperit ja molemmat hallitukset kuulevat tapahtuneesta. Pelkkä kirjeen lähettäminen kirjurin mukana molemmille hallituksille ei vaikuta ollenkaan uskottavalta, emmekä me voi lähteä kahteen suuntaan samaan aikaan. Mutta... tunnen erään, joka saattaa osata auttaa asiassa", Lalfar vastasi, kieltämättä hiukan epäröivästi loppua kohden. Puolhaltia ei erityisesti halunnut jakaa ongelmaa tälle eräälle ottaen huomioon tämän viimeaikaiset vastoinkäymiset. Lalfarin veli, Firdorn, oli menettänyt kotinsa sekä työnsä. Tämä ei kaivannut enempää ongelmia, mutta kieltämättä Firdorn oli ainoa tarpeeksi luotettava ja kykenevä asian hoitamiseen.

"Saatamme löytää hänet torin lähettyviltä tähän aikaan. Tällä on pitkä ruskea nahkatakki. Tummanruskeat, hartioihin yltävät hiukset. Puolhaltiamies", Lalfar kuvaili veljensä Ingvildille. Firdorn oli onneksi helposti tunnistettava henkilö muillekin kuin Lalfarille.
Lakimies Firdorn | Katuvaras Lalfar

User avatar
Tinanja
Rakega
Posts: 814
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Re: Irtonaisia narunpäitä

Post by Tinanja » Sun Mar 25, 2018 11:12 am

Ingvildin pitkät askeleet kuljettivat naista pitkin Phoeben katuja kohti toria. Ilmeisesti Eliezekin ajatteli kiertävänsä toria myötäileviä pääkatuja pitkin takaisin talleille, kun tämä kerran lähti samaan suuntaan hänen kanssaan. Mutta siitä, mitä Elieze sanoi, oli Ingvild ihan samaa mieltä. "En usko, että kumpakaan hallinto uskoisi kirjettä edes Metikseltä tälläisessä suhteessa", totesi Ingvild nyökäten Eliezen sanoille lyhyesti. Nainen kieltämättä oli yllättynyt, kun hänen vierellään kävelevä nainen toikin esille sen, että tunsi jonkun Phoebesta. Oliko tällä siis historiaa kaupungin kanssa? Ingvild kohotti kulmiaan tämän jatkaessa vielä kuvailulla, miltä tämä näytti. Puolhaltia, Ingvild mietti kulmiaan hetkellisesti kurtistaen, tuskin huomattavasti tosin heidän päätyessään viimein torin laidalle, ja kääntäessään sieltä kulkunsa kohti torin keskiosia.

Torilla ei vielä tähän aikaan ollut erityisen paljoa porukkaa, mutta sen verran, että väkijoukosta ei erottanut ketään ensisilmäyksellä. Ingvildin katse vaelteli edestakaisin heidän kävellessään torilla. "Mistä tunnet tämän miehen?" tuo kysyi sitten heidän kävellessään hitaasti torilla, aidattua suurta kuoppaa kauempaa kiertäen. Tosin, oli lisäksi toimittava nopeasti tai he olisivat itse myöhässä matkalta, josta Ingvild ei ollut vielä muodostanut pitävää mielipidettä. Oli niin paljon pohdittavaa ja puntaroitavaa, että hevosen selässä vietettävät pitkät, hiljaiset tunnit alkoivat tuntua kutsuvilta.
"Onko tuo hän?" Ingvild kysyi sitten, kun viimein, lähemmäs puolen qienin kävelyn jälkeen sai näköpiiriinsä pitkään, ruskeaan takkiin pukeutuneen miehen, jolla oli tummanruskeat hiukset. Takki näytti uudelta, hyvin laadukkaalta ja siltä, että kestäisi kymmeniä vuosia aktiivisessa käytössä. Olemus ja askeleet tuolla miehellä olivat huolitellut... kuka tämä oli? Ingvildin kysyvä katse osui nopeasti Eliezeen, jos tuon olemus vaikka antaisi jotain vihjeitä tuon miehen henkilöllisyydestä tai suhteesta tuohon naiseen, jonka kanssa hän oli päätynyt matkustamaan, ja josta ei tiennyt kovin paljoa.

User avatar
Arlin
Rakega
Posts: 83
Joined: Sat Sep 02, 2017 8:10 pm
Location: Karan

Re: Irtonaisia narunpäitä

Post by Arlin » Fri Mar 30, 2018 10:39 pm

"Voi olla", Lalfar vastasi lyhyesti Ingvildin toteamukseen siitä, että edes Metiksen lähettiläs ei olisi tarpeeksi uskottava hallituksille tällaisessa asiassa. Lalfarilla ei ollut erityisesti käsitystä Metiksen vaikutusvallasta kummankaan hallituksen kanssa, mutta olisi kieltämättä ollut kätevää, mikäli Ingvild tai Llianjin pystyisi hoitamaan asiaa jotenkin sitä kautta. Firdorn kykenisi tiedottamaan vain toista osapuolta... jos kykenee. Tämä täytyi sitä paitsi vielä löytää ennen kuin ryhmän olisi aika lähteä. Tämä ei välttämättä ollut torilla tähän aikaan. Lalfarilla ei näinä päivinä ollut minkään näköistä käsitystä Firdornin aikataulusta.

Lalfar oli ehtinyt eksyä joksikin aikaa huoliinsa, kunnes Ingvildin kysymys Firdornista palautti Lalfarin takaisin tarkkailemaan torilla olijoita. Miten tähän vastaisi edes? Vaikka Firdorn oli menettänyt kaiken, tämä varmasti halusi säilyttää vielä ne vähäiset kunnian rippeet, mitä tällä oli. Ingvild ei varmaankaan levittelisi huhuja heidän välisestä sisaruussuhteesta, mutta oli hyvä olla varovainen. "Sukulaistuttu", Lalfar sanoi lopulta tarkkaillen edelleen torilla olijoita. Oli mahdotonta piilottaa sitä faktaa, että Lalfarissa ja Firdornissa oli liikaa samakaltaisuuksia ulkonäössä. Ingvild oli yllättävän tarkkasilmäinen, että se ei menisi läpi. Tämän ei kuitenkaan tarvinnut tietää, että he olivat sisaruksia.

Ingvild lopulta löysi Lalfarin kuvaileman miehen hetken päästä torialueelta. Lalfar käänsi katseensa kauempana olevaan mieheen, eikä voinut uskoa silmiään. Tuo takki, ei vaan koko vaatekerta oli upouusi. Lähes samankaltainen vanhaan nähden, mutta muuten täysin uusi. Mitä oli ehtinyt tapahtua sillä aikaa, kun Lalfar oli poissa kaupungista? "Kyllä...?" Lalfar vastasi katselleen edelleen Firdornia ja pystymättään kunnolla piilottaa hämmennystään. Lalfar lähti kävelemään miestä kohti olettaen, että Ingvild tulisi mukaan. Saavuttuaan Firdornin lähettyville, mies kääntyi hitaasti Lalfaria kohti. "Lal...?" Firdorn aloitti, kunnes huomasi Lalfarin seurassa olleen Ingvildin. Firdorn yskäisi nopeasti käteensä ja yritti kääntyä pois tilanteesta kääntäen myös katseensa muualle. Lalfar tarttui nopeasti Firdornin olkapäästä ja astui tämän eteen. Tilanne oli jo nyt hyvin riskillinen Lalfarin mielestä, joten asia täytyi hoitaa nopeasti.

"Elieze tässä. Meidän täytyy puhua", Lalfar sanoi Firdornille, joka vaikutti aika hämmentyneeltä siskonsa saapumisesta juttelemaan keskellä päivää torilla ja ilman maskia. "Tämä tässä on Metiksen Ingvild. Ingvild, tässä on Firdorn", Lalfar esitteli molemmat nopeasti toisilleen. Lalfar tiesi Firdornin varmasti katsovan Ingvildiä epäilyttävästi ilman Metiksen mainintaa. Firdornilla oli onneksi jonkinlainen kunnioitus Metistä kohtaan, joten se toivon mukaan poistaisi joitakin ennakkoluuloja Ingvildistä. Lalfar näki kuitenkin Firdornin katsovan hiukan epävarman oloisena Ingvildiä. Firdorn varmaan ajatteli Lalfarin lailla Ingvildin pukeutumisen olleen jokseenkin epäsovelias pidettäväksi julkisesti. Firdorn käänsi katseensa lopulta hetken ihmeteltyään takaisin Lalfariin. "Näen asian olevan tärkeä. Tulkaa. Torin laidalle", Firdorn sanoi, katsellen molempia hetken tuimaan tapaansa ja lähti sitten kulkemaan syrjemmälle torilaisten kuulopiiristä.
Lakimies Firdorn | Katuvaras Lalfar

User avatar
Tinanja
Rakega
Posts: 814
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Re: Irtonaisia narunpäitä

Post by Tinanja » Sun Apr 01, 2018 12:43 pm

Ingvild kohotti kulmiaan saadessaan varmistuksen sille, että tuo mies oli kuin olikin Firdorn. Tämä näytti hyvin siististi ja arvovaltaisesti pukeutuneelta, varakkaalta mieheltä, joka tiesi tarkalleen oman arvonsa. Enemmän naisen huomiota kuitenkin vei se, miten samannäköisiä noiden kahden kasvonpiirteet loppujenlopuksi olivat: näissä oli selkeästi jotain samaa, sukulaisuussuhdetta ainakin, kuten Elieze olikin hänelle nopeasti jo sanonut. Ehkä taustalla oli jotain riitaa, jotain epäselvyyksiä, jotka saivat kaksikon suhtautumaan toisiinsa tietyllä varauksella? Se ainakin näkyi ensimmäisessä kohtaamisessa hyvin, kun Ingvild ja Elieze lähestyivät tuota miestä. Näiden nopea sananvaihto kuulosti vähän erikoiselta, mutta Ingvild ei saanut selvää siitä, millä nimellä tuo Firdorniksi kutsuttu mies oli kutsunut Eliezeä. E:llä se ei kuitenkaan ollut alkanut, ja se sai huppunsa suojista kulmiaan kohottavan Ingvildin kieltämättä hämmentymään. Täytyisi ehkä pitää silmällä naista... mutta toisaalta, tämän toimet eivät olleet olleet mitään muuta kuin seurueen tavoitteita edistäviä koko matkan aikana, ja tämä vaikutti muutoin toimivan ihan... normaalisti, joten...? Ehkä perheriidat olivat tämän taustalla?
Maagikko nyökkäsi lyhyesti Eliezen esitellessä heidät toisilleen. "Mukava tavata teidät", Ingvild sanoi lyhyesti ennen kuin Firdon kertoi, että asia vaikutti tärkeältä. Sitä se kyllä olikin, ja oli turha tuoda sitä enää tämän jälkeen muiden ryhmäläisten tietoon - nämä voisivat keskittyä toisiinsa ja ongelmiinsa tämän sijaan... Sitä paitsi, hänen oli myönnettävä, että hän luotti Eliezeen ainakin jollain tasolla.

He kävelivät torin pohjoisreunalle, ja jäivät erään sivukadun kulmaan, pois muiden tieltä ja katseiden alta.
"Löysimme kaupungintalon raunioista joitain dokumentteja, joilla voi olla suuri merkitys mantereen ja Tritonin armeijan tulevaisuudennäkymien suhteen", Ingvild sanoi sitten lyhyesti Firdornille - he olivat antamassa tuolle niitä dokumentteja, joten oli turha peitellä asiaa sen enempää. Tuon varallisuuden ja huolitellun olemuksen myötä tämä näytti myös siltä, että voisi tehdä asialle jotakin. "Ja Elieze...", Ingvild katsoi nyt tarkasti samalla Firdornin reaktiota nimeen. "Sanoi, että sinä voisit toimittaa ne eteenpäin."

User avatar
Arlin
Rakega
Posts: 83
Joined: Sat Sep 02, 2017 8:10 pm
Location: Karan

Re: Irtonaisia narunpäitä

Post by Arlin » Fri Apr 06, 2018 10:36 pm

"Kuten myös", Firdorn vastasi Ingvildin tervehdykseen lyhyesti, vaikuttaen selkeästi olevan vielä epäileväinen tämän luotettavuudesta. Kenties oli ainakin parempi, että Firdorn edes yritti esittää kohteliasta. Se sai riittää tälle lyhyelle neuvottelutapaamiselle. Torin reunalla, poissa muiden korvien kuuloalueella, Ingvild selitti tilanteen Firdornille lyhyesti ja ytimekkäästi. Lalfaria häiritsi hiukan Ingvildin mainitessa hänen valenimensä, Eliezen, ja pienellä, hyvin pienellä tauolla ennen kuin jatkoi. Oli hyvin mahdollista, että Ingvild epäili jo jotain, mikä ei olisi yllätys. Ingvild oli fiksu ja sitä paitsi koko tilanne vaikutti varmasti hämärältä jo vähemmän tarkkaavaisenkin silmissä. Ei voinut mitään. Asialla oli kiire. Mahdolliset selitykset voitiin kehitellä myöhemmin tämän jälkeen.

Firdornin katseesta pystyi ehkä haistamaan pientä hämmennystä Elieze nimestä, mutta tämä tajusi varmaan jo tapaamisen yhteydessä kyseisen nimen valenimeksi. Kai tämän täytyi vielä vähän tottua siihen. Lalfar nyökkäsi vahvistaen Ingvildin sanat Firdornille. Firdorn katsoi vuorotellen molempia ja mietti hetken ennen kuin päätti sanoa mitään.

"Epäilen, että olette molemmat pahasti yliarvioineet vaikutusvaltani rajat. Olen jälleen tärkeä mies, kyllä, kiitos työni herra Athertonin kanssa, mutta minulla ei ole mitään tekemistä mantereen, eikä varsinkaan Tritonin armeijan kanssa", Firdorn sanoi katsellen molempia vuorotellen silmiin. Lalfar kieltämättä yllättyi kuullessaan tämän mainitsevan Athertonin nimen. Lalfar ei ollut kotoa karkaamisensa jälkeen erityisen hyvin perillä kaupungin nykyisistä tärkeistä henkilöistä, mutta Zahir Athertonin nimen hän kyllä oli kuullut aikaisemmin. Firdorn oli siis saanut töitä tältä. Miehellä oli varmasti paljon vaikutusvaltaa ja rahaa nostattaa Firdornin kaltaisen takaisin arvoon, mutta Lalfaria hiukan huoletti, miksi tämä teki niin. Sen asian selvittäminen täytyi kuitenkin jättää myöhemmäksi. Lalfar tiesi, että Firdornilla ei ollut paljon tekemistä mantereen armeijan kanssa, mutta varmasti tämä osasi hoitaa asian kätevämmin kuin Lalfar ja Ingvild. Ja Tritonin armeijan kanssa tällä oli paljonkin tekemistä, enemmän kuin tämä halusi myöntää.

"Kenties on parempi, että luet nämä itse", Lalfar totesi kaivaessaan pussimaisesta repustaan asiakirjat. Lalfar työnsi paperit Firdornin käteen ja katsoi, että tämä luki ne. Firdorn ei selkeästi voinut uskoa silmiään lukiessaan papereiden sisältöä.
Lakimies Firdorn | Katuvaras Lalfar

User avatar
Tinanja
Rakega
Posts: 814
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Re: Irtonaisia narunpäitä

Post by Tinanja » Sun Apr 08, 2018 9:54 am

"Luulen, että sinulla...", Ingvild vilkaisi nopeasti päästä varpaisiin Firdornia, kun tämä ei tuntunut olevan kovin vakuuttunut siitä, että voisi tehdä asialle jotakin. "On parempi mahdollisuus tehdä asialle jotakin kuin mitä meillä on." nainen lopetti vielä kulmiaan vähän kohottaen. Tuon olemus ja vaatteet kertoivat, että tämän asema kaupungissa oli ainakin turvattu varakkuuden osalta. Tämän sanojen myötä Ingvildillä oli myös syytä uskoa, että Firdornilla oli vaikutusvaltaisi tuttuja, jotka todennäköisesti auttaisivat tuota tarvittaessa. Koska tämä tunsi muita Phoebesta, olisi tämä myös todennäköisesti paikallinen, eikä tuo näyttänyt vaatteidensa ja muiden varusteidensa perusteella matkustelevan pitkiä matkoja... Kyllä, tällä olisi paljon parempi mahdollisuus tehdä asialle jotakin. Mutta se, miten tuo katsoi häntä, sai Ingvildin lähinnä ärtyneeksi. Tuntematta, tutustumatta häneen tuo teki jo johtopäätöksensä siitä, ettei hänen kanssaan kannattanut keskustella tai edes tehdä tuttavuutta. Siitä huolimatta, miten nainen oli pukeutunut, hän tiesi vaatteidensa olevan laadukkaita, miekan huotran olevan huoliteltua ja siistiä nahkaa kertoen sekä aseen ja kankaiden arvostuksesta, mutta myös varakkuudesta. Ja mikäli hän olisi naimisissa, olisi hän tämän näköisenä todennäköisesti kävellyt miehensä rinnalla, eikä tuon... Firdornin sukulaisen kanssa. Nainen vilkaisikin molempia arvioiden yhteneväisyyksiä etsien - nämä eivät voineet ulkonäkönsä perusteella olla kovin kaukaista sukua toisilleen.

Oli hyvä päätös vain antaa ne paperit suoraan tuolle, Ingvild ajatteli Eliezen työntäessä paperit tuon tuttavansa, sukulaisensa eteen.
"Oletko edelleen samaa mieltä tilanteesta?" Ingvild kysyi sitten tuon katseen ja olemuksen muuttuessa hieman jopa halveksivan varautuneesta hämmentyneeksi miehen silmäillessä papereita lävitse. Nainen risti kätensä rintakehälleen kieltämättä hieman tyytymättömän oloisena katsoessaan Firdornia huppunsa suojista. Tämän oli parempi ymmärtää tilanteen vakavuus ja se, miten vähäiset heidän vaihtoehtonsa olivat tällä hetkellä papereiden suhteen.

User avatar
Arlin
Rakega
Posts: 83
Joined: Sat Sep 02, 2017 8:10 pm
Location: Karan

Re: Irtonaisia narunpäitä

Post by Arlin » Sun Apr 15, 2018 4:26 pm

Naisten vakuuttelut näyttivät lopulta tepsineen Firdorniin, vaikkakin tämä kääntyi hetkeksi mutisemaan jotain itsekseen. Lakimies kääntyi takaisin katsomaan tyytymättömän näköisenä vuoron perään Lalfaria ja Ingvildiä. "Hyvä on... Nähtävästi se kirotun lohikäärme on aiheuttanut tässäkin asiassa vakavia tuhoja. Hoidan asian sitten, mutta en pidä tästä ollenkaan", Firdorn päätti tyytymättömän sävyisenä. Lalfar ymmärsi kyllä tämän tyytymättömyyden. Hän tiesi, mitä Firdorn aikoi mennä tekemään. Lalfar ei myöskään haluaisi olla samassa tilanteessa, missä Firdorn tuli olemaan.

"Kiitos", Lalfar kiitti lyhyesti kevyellä hymyllä ja oli aikeissa lähteä, kunnes Firdorn vielä huusi jotain. "Hei! Te tulitte Tulentakojan kokoontumisesta ettekö vain? En tiedä, mitä aiotte tehdä olennon suhteen, mutta olkaa varovaisia", Firdorn varoitti perään. Lalfar vilkutti taakseen hiljaa lähtiessään pois ja oletti Ingvildin tulleen mukaan. Päästessään torin keskelle, Lalfar huokaisi hiljaa ja vilkaisi sitten Ingvildiä. "Hän ei ehkä vaikuttanut siltä, mutta Firdorn hoitaa tämänlaiset asiat ensimmäisenä prioriteettinaan. Ongelman ratkaisuun ei pitäisi mennä kauan", Lalfar vakuutteli Ingvildille lievällä hymyllä. "Jos sinulla on kysymyksiä, hoidamme ne myöhemmin. Meillä on molemmilla kiire valmistautua lähtöön", Lalfar jatkoi hiukan vakavamman oloisena. Oli turha peitellä äsken käydyn tilanteen omituisuutta, Ingvildillä oli varmasti paljon kysymyksiä heistä kahdesta. Kysymykset ja vastaukset saivat kuitenkin odottaa toiseen päivään. Nyt oli varmasti molemmille tärkeintä päästä ensin matkaan.
Lakimies Firdorn | Katuvaras Lalfar

User avatar
Arlin
Rakega
Posts: 83
Joined: Sat Sep 02, 2017 8:10 pm
Location: Karan

Re: Irtonaisia narunpäitä

Post by Arlin » Tue May 29, 2018 8:51 pm

Matkaanlähtö hoitui kiireisin merkein. Heti Lalfarin ja Ingvildin poistuttua näkyvistä, kadoten Phoeben torin hälinään, Firdorn ampaisi kokouspaperit mukanaan kaupungin tuomarin asunnon luo. Satunnaiset ohikulkijat saattoivat varmaan kuulla lakimiehen lausumia kirosanoja tämän ohi kiitäessä. Tuomarin kohtalaisen arvokkaan oloiselle talolle päästyään Firdorn selitti koko asian tälle. Tuomari Sapier oli iäkäs Rheanhaltiamies, joka oli hyvin arvovaltainen niin Phoeben kuin koko mantereen keskuudessa. Jos joku pystyi auttamaan tämänlaisessa asiassa, niin hän.

Firdornin selitettyä ongelman, Sapier otti lakimiehen paperit kopioittaakseen niistä kopion Firdornille ja antoi tälle lisäksi ylimääräisen kirjeen, jonka Sapier oli itse allekirjoittanut. Tuomari laittoi tämän jälkeen alkuperäiset paperit tummaan nahkakansioon ja jätti kansion siististi työpöydälleen. ”Hoidan kaiken täällä, joten teidän tulee vain hoitaa asiat Tritonilla”, tuomari selitti Firdornille lyhyesti, mutta selkeästi. Tuomarin puhetyyli oli hidas, mutta jämäkkä ja virallisen oloinen. ”Ymmärrän”, Firdorn vastasi kiitollisesti, mutta tästä kaikusi myös hiukan tyytymättömyyttä, johon tuomari kokeneena toisten arvioijana kiinnitti heti huomiota. ”Ymmärrän epämieltymyksesi, mutta uskoakseni tiedät, ettei minulla ei ole mitään tekemistä Tritonin armeijan kanssa… Toisin kuin sinulla”, Sapier lisäsi. ”Ymmärrän”, Firdorn toisti, kiitti hetken päästä ja poistui talosta.

Firdorn matkasi kiireesti uuteen asuntoonsa, selitti nopeasti kaiken tarpeellisen Irikselle, pakkasi tavaransa ja lähti suoraa tietä kohti satamaa.
Lakimies Firdorn | Katuvaras Lalfar

Locked