Työnhaussa

Toisiksi suurinta merenrantakaupunkia kutsutaan myös Ceresin sivistyksen kehdoksi ja ainut julkinen kirjasto koko mantereella sijaitseekin Phoebessa. Kaupunki on vanha, mutta nyt sen turvallisuutta ja vakautta on koetellut katastrofi: kaupungin alta nousi ikiaikainen lohikäärme, joka matkallaan tuhosi osan kaupungista.
Locked
User avatar
Tinanja
Rakega
Posts: 849
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Työnhaussa

Post by Tinanja » Sun Sep 02, 2018 8:58 pm

// Kide & Tessa tänne ^^

Ranyard oli saapunut Phoebeen samaisen päivän aamuna, ja nauttinut tukevan aamiaisen, lounaan, illallisenkin ja kulkenut kierroksen jos toisenkin kaupungin ympäri sillä välillä. Nyt aurinko oli kuitenkin painumassa taivaanrannan taa ja mies oli varannut eräästä majatalosta huoneen itselleen ja tavaroilleen, jättänyt Nazin tallipojan huomaan ja nyt hän aikoi viettää hetken rauhallista aikaa, alkoholipitoisen juoman ääressä kiireisessä tavernassa. Wanha Lohikäärme vaikutti kävijämäärän perusteella juuri sopivalta paikalta rauhoittua ja vähän katsoa, mitä mieltä asukkaat itse olisivat kaupungista. Se tarjoaisi hyvän mahdollisuuden udella vähän myös työvaihtoehdoista - sen verran, mitä kaupungin rähjääntyneestä ulkonäöstä saattoi päätellä, niin Ranyard epäili täällä olevan töitä ehkä jopa enemmän kuin hän uskalsi arvioidakaan.

Nyt hitaalla, arvioivalla liikkeellä palkkasoturi työnsi oven auki ja astui peremmälle suoraselkäisenä, haarniska naristen ja kolisten hieman. Kaksi kirvestä roikkui tuon lanteitten molemmin puolin kuluneen pehmeästä nahasta tehdyltä asevyöltä terien kiiltäessä tuskin huomattavasti tavernan hämärässä valossa. Ranyardin viitta heilui kevyesti puolelta toiselle miehen astellessa suoraan tiskille nyökäten tuolle... kauniillekin naiselle siinä sen takana.
"Iltaa", miehen matala ääni sanoi tämän nyökätessä tarjoilijalle. Tuo kaivoi hallitulla liikkeellään rahapussukastaan joitain kolikoita ja laski ne pöydälle. "Olutta, eikä sitä vedellä jatkettua, vaan täyttä tavaraa, ja pari shottia jotakin vahvaa, mitä nyt teillä onkaan saatavilla tänä iltana", Ranyard vilkaisi tarjoilijaa vielä ohimennen istuessaan miehen painon alla narisevalle baarijakkaralle. Haarniska sai tämän jo valmiiksi leveät hartiat näyttämään yhä leveämmiltä miehen laskiessa kyynärpäänsä nojaamaan tiskiä vasten, suoristaen käsivariensa ympärillä olevia haarniskankappaleita.

User avatar
Kide
Posts: 673
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 pm

Re: Työnhaussa

Post by Kide » Mon Sep 03, 2018 5:36 pm

Jo siitä metallin kolinasta ja narskeesta, joka ovelta kantautui, Tessa pystyi arvaamaan aiemmin päivällä huonevarauksen tehneen miehen palanneen. Miehen, joka oli ensinäkemältä aiheuttanut Tessassa vain kylmiä väreitä jyhkeän ulkomuotonsa, asunsa ja arpiensa kanssa, mutta olemukseltaan ja puheeltaan ollutkin yllättävän... rauhallinen. Vaikka miehen rauhallisuuteen uskomista melkoisesti rapistikin tuon molemmilla sivuilla roikkuvat kirveet, jotka kertoivat kantajastaan omaa tarinaansa. Ja se saattoi olla tarina, jota Tessakaan ei halunnut kuulla.

"Hyvää iltaa", Tessa vastasi hänelle tyypillisen aurinkoisesti hymyillen. Hänen hymynsä kohosi toiselta puolelta hieman vinoksi, tietäväiseksi, kun Ranyard esitti tilauksensa.
"Mies tarvii arvosensa juoman, vai mitä?" Tessa naurahti toista kulmaansa kohottaen ennen kuin kääntyi laskemaan olutta suureen kolpakkoon. Tällä kertaa tarjoilija ei kuitenkaan kääntynyt kummankaan niiden kahden tynnyrin puoleen, jotka olivat parhaalla paikalla tiskin takaseinällä, vaan pyörähti laskemaan oluen hieman pienemmästä tynnyristä, joka oli sivummalla lattianrajassa. Hän ei valikoinut asiakkaalleen tavallista tummempaa ja täyteläisempää olutta vain sen takia, ettei halunnut kokeilla onneaan mitä tapahtuisi, jos yrittäisi miestä huijata, vaan myös sen takia, että tuon pöydälle laskemat kolikot olivat paremman oluen arvoisiakin. Tessa laski oluen tiskille tyytyväisesti Ranyardille nyökäten ennen kuin nappasi kolikot pöydältä mukaansa ja kääntyi silmäilemään otsa hienoisessa kurtussa tummien pullojen rivistöä hyllyillä. Hetken harkinnan jälkeen hän tarttui yhteen lähes mustanruskeaan pulloon. Kääntyessään kaatamaan juomaa Ranyardille pieneen lasiin pääsi juoman oikea vaalean pähkinänruskea väri oikeuksiinsa. Viskin pistävä tuoksu jäi leijailemaan ilmaan vielä hetkeksi kaatamisen jälkeenkin. Tessa asetti pullon viereensä tiskille odottamaan toisen lasillisen kaatamista ja kääntyi tutkimaan katseellaan miestä.
"Noh, Ranyard, ootkos pitkälläkin vierailulla Phoebessa?" Tessa pyrki avaamaan keskustelua iloisesti hymyillen. Miehen nimen hän oli painanut mieleensä tuon käydessä aiemmin päivällä varaamassa huoneen itselleen. Jopa Wanhan Lohikäärmeen mittapuulla Ranyard oli sen verran silmiinpistävä vieras, että hänet Tessa oli päättänyt painaa mieleensä. Ja selvitti mielellään hieman lisääkin tuosta miehestä.

User avatar
Tinanja
Rakega
Posts: 849
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Re: Työnhaussa

Post by Tinanja » Mon Sep 03, 2018 7:30 pm

"No, voi neiti sen noinkin ilmaista", Ranyard hymähti hieman itseironiseen sävyynsä, mutta katseli tyytyväisen, rennon oloisena miten Tessa kumartui kaatamaan pienemmästä tynnyristä hänelle tuopillisen olutta ja viimein laski sen hänen eteensä vieden kolikot samalla liikkeellä mennessään. Tottuneen tasaiset eleet, siististi kaadettu olut, hymy kasvoilla myös silloin, kun tuo oli hänet ensikertaa nähnyt kertoivat Ranyardille tuon tarjoilijan olleen alalla jo sen verran kauan, etteivät satunnaiset kulkijat saaneet tämän kulmiakaan kohoamaan enää. Tuo tynnyri, josta Tessa näytti olutta hänelle kaataneen oli sopivan piilossa useimpien katseilta. Todennäköisesti se oli se tynnyri, josta sai laadukkaampaa juomaa, ja jota ei jaeltu noille muille varattomille juopoille, joista vakioasiakaskunta taisi täälläkin koostua. Toisaalta, niistä kolikoista ja vedellä jatketusta oluesta kasvoi nopeasti suuri virta halvalla arvotonta juomaa myymällä, mies ajatteli maistaessaan tumman maltaista juomaa, jonka tuo nainen oli hänelle juuri kaatanut. Se kieltämättä oli noiden kolikoiden arvoista, mies totesi itselleen - siitä oli hetki, kun hän oli juonut muuta kuin tienvarsikapakoiden kusta.

"En tiedä vielä", Ranyard kohautti olkapäitään Tessalle kaataen sen jälkeen shotin kurkustaan alas ilmekään värähtämättä. "Tämähän oli hyvä", mies totesi alkoholin jälkimakua suussaan maistellen, tyytyväisen näköisenä ennen kuin keskitti huomionsa takaisin keskusteluun, josta juuri oli harhautunut.
"Riippuu ihan siitä, kuinka paljon töitä täältä löytää", Ranyard kohautti olkapäitään laskien pienen lasin sormiensa pyörittelystä takaisin pöydälle. Suuri koura kietoutui hitaasti takaisin oluttuopin ympärille. "Remontintarpeesta ja... vaikeastitulkittavasta ilmapiiristä voisin sanoa, että täällä menee jonkin aikaa", Ranyard lisäsi.
"Siitä puheenollen", miehen huomio kääntyi kokonaan Tessaan. "Et sattuisi tietämään paikkoja, tai henkilöitä, jotka voisivat kaivata... pientä apua kaltaiseltani?" hän tiesi, että hänestä huokui pitkälle se palkkasoturin olemus. Ranyardin varustus oli liian sekalainen ja kulunut kuuluakseen armeijalle, eikä mies ollut muutoinkaan kovin... virallinen.

User avatar
Kide
Posts: 673
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 pm

Re: Työnhaussa

Post by Kide » Tue Sep 04, 2018 7:28 pm

Viski ei ollut talon arvokkainta, mutta väkevimmästä päästä kylläkin, vaan siltikään Tessa ei ollut yllättynyt, että Ranyard nielaisi juoman kuin veden. Vähempää hän ei tuolta ollut odottanutkaan. Hän hymähti tietäväisesti miehen kommentille juomasta ja kaatoi saman tien tuolle toisen samanlaisen annoksen odottamaan, kun mies vapautti pienen lasin hyppysistään. Hän epäili, että viskipullolle tulisi vielä käyttöä ja päätti jättää sen tiskille odottamaan. Hänen täytyisi vain muistaa vetäistä se piiloon, jos lähtisi tarjoilemaan muualle. Ei hän uskonutkaan, että tämä mies vetäisisi pulloa taskuunsa mukaan, mutta joku muu saattaisi sen tehdä. Paitsi jos Ranyard istuisi edelleen tiskin ääressä, sillon sitäkään riskiä tuskin olisi...

Tessa tuhahti Ranyardin kysymykselle, ja sama tuhahdus kattoi myös tuon ajatukset Phoeben tämänhetkisestä tilanteesta. Vaikeasti tulkittava ilmapiiri oli hänestä aika lievä ilmaisu, jos totta puhuttiin. Toisaalta se kattoi alleen mukavasti kaiken sen, minkä kaduilla liikkuessa saattoi huomata. Toisten kunnioituksen, toisten pelon ja loppujen inhon armeijan väkeä kohtaan. Varovaisesti liikkuvat naiset, remontoinnissa loppuun kulutetut miehet ja sitten oli vielä yöllä liikkuva väki, joka tuntui lisääntyvän yhtä vauhdilla kuin rotat. Roskien lakaisun sijaan sotilaat olivat pikemminkin vain ripotelleet ne pienistä kasoistaan ympäriinsä ja sen kyllä huomasi.
"Noh, täältä on hyvä lähtä liikkeelle", tarjoilija naurahti ja viittasi kädellään hyvin sekalaista porukkaa, jota Lohikäärmeeseen alkoi koko ajan enemmän kertyä.
"Tosin tällä hetkellä mää luulen, että riittää kuhan sää kävelet tuon näkösenä kaupungilla", hän lisäsi ja antoi katseensa liukua peittelemättä miehen katseet kääntävää panssaria pitkin. Sen kuluneisuus vain lisäsi suojavarustuksen herättämää kunnioitusta - tämä mies ei varmastikaan kantanut haarniskaa ilosta päällään vaan se oli tarpeeseen. Palkkasoturi, mutta tuskin armeijasta. Sen näki jo hänen varustuksensa erilaisuudesta, mutta viimeistään se oli varmistunut Tessalle nyt, kun mies paljasti etsivänsä omatoimisesti työtä.
"Kannattaa vaan vähä kattoa, kelle täällä töitä haluaa tehä", Tessa vielä sanoi hieman hiljempaa, vaikka ainakin ulkonäöstä päätellen Ranyardilla tuskin oli sellaisia huolia. Toisaalta sen verran Tessakin oli katujen pimeälle puolelle ehtinyt kulman takaa kurkkimaan, että tiesi jengien rehottavan ja kasvavan joka nurkalla. Muutaman jäsenen jengit tuskin olisivatkaan ongelma, mutta ilmeisesti niiden koko saattoi olla jotain paljon muutakin. Ja mikäli tämä mies työskenteli yksin, siitä saattaisi tulla ongelma.

"Ilmeisesti huhut, joita täältä meiltäpäin on lähteny viime aikoina liikkeelle parvittain, on houkutellu sut tänne. Vaan mistäs asti sää oot matkustanu?" Tessa vielä kysyi, nojaten toisen käsivartensa mukavasti tiskiä vasten ja kallisti hieman päätään antaen tänään avoimena olevien hiustensa valua siihen olkapäätänsä myötäillen. Palkkasoturi tai ei, Ranyard oli myös mies. Ja Tessalla oli useamman vuoden kokemus siitä, miten miehiä kannatti käsitellä.

User avatar
Tinanja
Rakega
Posts: 849
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Re: Työnhaussa

Post by Tinanja » Tue Sep 04, 2018 8:36 pm

Ranyard hymähti tuon tarjoilijan sanoille siitä, että täältä oli hyvä lähteä liikkeelle, ja että hänelle riittäisi pelkkä kaupungilla kävely. Ilmeisesti paikka oli sen verran suosittu, että sinne katosi yksi jos toinenkin, joka ei välttämättä huomiota kaivannut tekemisilleen. Ranyard tosin oli vuosien varrella oppinut, että häntä ei juuri kadulla pysäytetty, vaan hänen oli saatava sana kiirimään palkkasoturin kaupunkiin tai kylään saapumisesta eteenpäin - eikä tuo paljon puhuva tarjoilija näyttänyt lainkaan hassummalta vaihtoehdolta siihen. Sitä paitsi, tämä näytti tuntevan asiakaskuntansa, joten tietäisi, mistä töitä olisi hyvä lähteä kyselemään. Lievä nousuhumala Lohikäärmeessä istuvien kesken alkoi levitä ympäriinsä, ja Ranyard tiesi, että kohtapuoliin olisi parhaimmat hetket vuorokaudesta töiden saamiseen. Pieni humala kun tuppasi irroittaa kielenkantoja ja päätöksiä tehtiin keveämmin perustein, mikä tarkoittaisi hänen kukkaronsa kasvamista jälleen kerran.

Tessan kommentti siitä, että kenelle täällä kannatti tehdä töitä sai Ranyardin kulmat kohoamaan oluttuopin takaa miehen juuri maistaessa sitä täyteläistä juomaa.
"Vai niin", mies vastasi mietteliäänä, tuoppinsa takaisin eteensä laskien. "Tunnut tietävän paljon asiakaskunnastasi ja kotikaupungistasi...", Ranyard sanoi sanojaan vähän venytellen, Tessaa arvioiden katsellen. "Mistäs neiti epäilisi, että minun olisi hyvä aloittaa?" tuo kysyi sitten kulmiaan kohottaessaan, tuon tosin jo jatkaessa siihen, miten paljon huhuja Phoebesta oli viime aikoina kantautunut. Siihen Ranyard vain tuhahti vähän, matalasti ja antoi katseensa vaeltaa tuon naisen vartalolla, jota tämä niin anteliaasti siinä esitteli. Silmäruoka kelpasi kyllä aina, Ranyard mietti kulmiaan vähän kohottaessaan ennen kuin katsahti tuon kasvoihin.
"Kierrän paikasta paikkaan työnhaussa... Ammatissani työt tuppaavat varsinkin pieniltä paikkakunnilta loppumaan, kun tilanne rauhoittuu", tämä totesi. "Mikä johdatti minut mutkien kautta Phoebeen vuosien jälkeen, ja kaupunki kyllä on muuttunut sitten viime näkemän... Ei sinulta liikenisi ylimääräisiä juoruja vielä?" Ranyard antoi katseensa jälleen vaellella vähän Tessan vartaloa ja avointa kaula-aukkoa arvioimassa kun työnti eteensä pari hopeakolikkoa. "Ehkä sellaisia, joista nuo... mahdolliset työnantajani täällä haluaisivat minun tietävän?"

User avatar
Kide
Posts: 673
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 pm

Re: Työnhaussa

Post by Kide » Thu Sep 06, 2018 7:45 pm

Paikasta paikkaan, no se ei ollut Tessalle mitään uutta. Eikä se, ettei Ranyard leppoisasta juttelustaan huolimatta todellisuudessa kertonut hänelle oikein mitään. Ruusunpunaiset huulet mutristuivat aavistuksen, mutta tuskin havaittavasti, kun mies viimein uteli lisää juoruja Tessalta.
"Juoruja? Millasena naisena sää mua oikeen pidät?" Tessa kysyi toista kulmaansa kohottaen, ääni tiukempana, mutta suupielillä kareili jo samassa hetkessä vino, huvittunut hymy. Tessa todellakin tiesi paljon Phoebesta ja sen asukkaista. Etenkin niistä, jotka hakivat iltaisin helpotusta tai täydellistä unohdusta ajatuksilleen Wanhasta Lohikäärmeestä. Jotkut heistä kun mielellään myös jakoivat osan hartioitaan painavasta lastista kenelle tahansa kuuntelevalle. Tai vain levittelivät tietojaan huolimattoman isoon ääneen.
"Näätkö vasemmassa nurkassa yksin istuvan miehen. Se on vanha Adin, jonka varasto satamassa on ryöstetty kahesti tällä viikolla, mutta tekijöitä se ei oo saanu kiinni eikä kaarti ehdi auttaan. Se vois tarvia pariksi yöksi vahtia kaverikseen, jotta ne tyypit jäis kiinni", Tessa kertoi hieman hiljempaa, ilme vakavoituen ja viittasi vain tiukalla katseellaan nurkkapöytään ja sen ääressä istuvaan yksinäiseen mieheen nojautuessaan hieman pidemmälle tiskiä vasten.
"Ja tuolla on herra Linwes, joka ryyppää nyt kolmatta päivää, ku sille selvis kolme päivää sitte, että sen hempukalla on rakastaja. Ja Linwes ei oo mikään tyhjätasku, eikä varmasti valmis luopumaan neidostaan..." Tessa vinkkasi perään käännettyään katseensa yhteen oven viereisistä pöydistä, jossa selkeästi muusta väestä erottui paremmin ja hieman värikkäämmin pukeutunut, liiankin ryhdikkäästi humalatilastaan huolimatta istuva puolhaltiamies. Linwes tuskin halusi sotkea pitkiä, siroja ja sormusten täplittämiä sormiaan vereen edes välikäden kautta, mutta kilpakosija todennäköisesti perääntyisikin vain nähdessään Ranyardin ovellaan. Tessa suupieli nyki hänen kuvitellessaan tilannetta Linwesiä katsellen. Lopulta hän nykäisi harmaat silmänsä takaisin Ranyardiin.
"Ja jos ei täältä hommaa irtoa, torin laidalla, vanhan kaupungintalon raunioiden lähellä on yleensä ilmotuksia etsintäkuulutetuista ja muista... sunlaiselles sopivista hommista", hän vielä kertoi.
"Ja multahan sää et noista kuullu", Tessa lisäsi nyökäyttäen merkitsevästi kahteen mainitsemaansa mieheen ja jatkoi vielä: "eikä tieto oo koskaan ilmasta..." Tessa siirsi toisen kätensä hieman pidemmälle tiskiä myöten ja rummitti sormensa jonossa kulunutta puupintaa vasten merkitsevästi.
"Tai no, niistä ilmotuksista tietää kyllä kaikki paikalliset, mutta muuten..." Tessa vielä tähdensi virnistäen leveästi Ranyardille.

User avatar
Tinanja
Rakega
Posts: 849
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Re: Työnhaussa

Post by Tinanja » Mon Sep 10, 2018 8:21 pm

Ranyard vain naurahti hieman, karkeasti jopa, kun tuo tarjoilija kysyi, millaisena naisena hän tuota edes pitikään. No, tarkalleen ottaen tässä oli paljon samaa kuin monissa muissakin hänen tapaamissaan tarjoilijoissa, jotka olivat urallaan olleet pidemmän aikaa. Ja kuten hän oli ajatellutkin, osasi tuo myös tarjota hänelle tärkeää tietoa siitä, ketkä täällä vakioasiakkaina pyörivistä olisivat vailla hänenkaltaisensa palveluksia. Oli hienoa kuulla, miten tarkasti tämä tiesi vakioasikkaansa: nimet, nykytilanteen... syyn, miksi nämä lojuivat täällä juomassa. Ainakin tuo Adiniksi kutsuttu mies näytti ja kuulosti tosiaan siltä, että hän voisi vähän tienata tämän varaston ryöstäneiden kustannuksella. Mies näytti hetken aikaa mietteliäältä seuratessaan Tessan katsett aja sanoja, painaen mieleensä kaikki ne vähäiset tiedonmurut, joita hän sai tietoonsa näinkin helposti. Pitäisi muistaa jättää vielä muutoinkin muutama ylimääräinen kolikko tuolle kaiken muun ohessa - Ranyard oli varma, että viettäisi illan jos toisenkin täällä - levoton kaupunki katastrofin jälkeen oli varma työllistymismahdollisuus palkkasoturille useampaankin otteeseen. Ranyard tosin käänsi takaisin takaisin Tessaan tämän kertoessa ilmoitustaulusta.

"Minun täytyykin vilkaista niitä ilmoituksia sitten", Ranyard sanoi hymyillen vähän, tuskin huomattavasti Tessalle, tosin silmää iskien. Hän työnsi pöydälle aiemmin nostamiaan kolikoita huomaamattomasti lähemmäs Tessaa. "Kiitän", mies sanoi sitten.
"Olen varma", Ranyard iski silmää tarjoilijalle. "Että meillä on ilta jos toinenkin aikaa jatkaa keskustelua... mutta nyt uskoisin Adinin kaipaavan vartijaa varastolleen", Ranyard jatkoi vielä laskien joitain kolikoita pöydälle. "Antaisitko kuitenkin ennen sitä kaksi tuoppia olutta ja kaksi näitä viskishotteja sopimuksen... voiteluksi?" tuo kohotti vähän toista kulmaansa noustessaan seisomaan ja täyteen pituuteensa. Haarniska narahti, metalli kalahti metallia vasten, kun tämä suoristi selkäänsä ja käänsi hartioitaan taaksepäin. Tuo kumosi vielä loputkin oman tuopillisensa pohjista kurkustaan alas laskien viimein sen takaisin pöydälle. Hän loi vielä viimeisen, tarkan arvioivan, mutta samalla kieltämättä tietyllä lailla hillityn katseen Tessaan ja tämän vartaloon ennen kuin maksoi tilaamansa juomat, ja istahti pian Adinia vastapäätä.

//Kiitos tästä loistavasta pelistä ja Ranyardin korkkaamisesta :D

User avatar
Kide
Posts: 673
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 pm

Re: Työnhaussa

Post by Kide » Tue Sep 11, 2018 8:46 pm

Ranyard näytti kuuntelevan tarkkaavaisena ja tyytyväisenäkin Tessan vihjeitä mahdollisista asiakkaista. Ja tyytyväinen miehen sieti ollakin, kun sai asiakkaita suoraan eteen tarjottuna. Oli ollut palkkasoturin onni, että hän sattui saapumaan Lohikäärmeeseen juuri Tessan ollessa paikalla - sen lisäksi, että Tessalla oli täällä tarkimmat silmät ja korvat, ei hän myöskään epäröinyt tarjoilla niitä oluen kaverina aina välillä.
Tessa kohotti toista kulmaansa ja virnisti tietäväisen näköisesti Ranyardin silmäniskulle. Hän tyytyi vain nyökkäämään miehen kiitokselle vilkaisten pöydälle kertyviä kolikoita.
"Varmasti", Tessa vahvisti miehen pohdinnat keskustelun jatkamisesta. "Ja yhtä varmasti Adin arvostais sun apuas."
"Toki", Tessa totesi tyytyväisenä Ranyardin tilaukselle ja siirtyi nopeasti kaatamaan pyydetyt juomat. Hän työnsi toisen tuopin ja viskilasin Ranyardia kohti, nappasi kolikot talteen ja nosti itse toisen juomaparin käsiinsä.
"Annas kun autan sua viemään nämä", Tessa totesi, ja nyt oli hänen vuoronsa iskeä silmää.

Yllättynyt oli lievä ilmaisu kuvaamaan Adinin ilmettä Ranyardin rojahdettua hänen pöytänsä ääreen, mutta juomat ja Ranyardin esittely saivat vanhan miehen katseen rauhoittumaan, jopa kirkastumaan. Aivan kuin hänen rukouksiinsa olisi juuri vastattu.
Tessa kipitti takaisin tiskin taakse hyvin tyytyväinen hymy huulillaan. Hän todellakin odotti seuraavaa juttutuokiotaan Ranyardin kanssa, kun tämäkin kerta oli osoittautunut näin antoisaksi. Vain pari pientä tiedonmurua, joita Tessalla riitti lisää yllin kyllin, ja hän oli tiennannut mukavat lisätulot. Kunpa kaikki illat olisivat yhtä helppoja.

// Kiitos taas! :) //

Locked