Ostettua uskollisuutta

Toisiksi suurinta merenrantakaupunkia kutsutaan myös Ceresin sivistyksen kehdoksi ja ainut julkinen kirjasto koko mantereella sijaitseekin Phoebessa. Kaupunki on vanha, mutta nyt sen turvallisuutta ja vakautta on koetellut katastrofi: kaupungin alta nousi ikiaikainen lohikäärme, joka matkallaan tuhosi osan kaupungista.
Kuparirapu
Rakuza
Posts: 546
Joined: Mon Sep 04, 2017 8:30 pm

Re: Ostettua uskollisuutta

Post by Kuparirapu » Mon Oct 19, 2020 7:52 pm

Hupun alta Vareo ei erottanut Zahirin ilmettä, mutta maagikko piteli rengasta käsiensä välissä kuin se olisi yrittänyt sanoa jotain. Loitsuriimut, sillä niitä Zahir ilmeisesti mumisi hiljaa, eivät irrottaneet mitään näkyvää reaktiota. Ei tulenleimahdusta ja punaiseksi korventunutta ihoa, kuten Vareon pahin mielikuva oli vihjaillut. Ei, metallin pinnalla näytti kulkevan ohut valokehrä, joka sammui yhtä nopeasti kuin Vareon silmät sen tavoittivat. Kalju mies otti esineen vastaan, ja kohotti kulmaansa kiinnostuneena.
"Niinkö? Sellaiselle minä kyllä osaan keksiä käyttöä," hän sanoi ja siveli renkaan pintaa peukalollaan. Ja onni oli, että esineeseen painettu lumous oli noinkin helppo ymmärtää. Vareo oli epäillyt saavansa vartin mittaisen luennon mitä mystisimmistä yksityiskohdilta, joiden asiantuntija Zahir varmasti oli mutta jotka menisivät Vareolta varmasti yli hilseen. Nyt hän kuitenkin tiesi tasan tarkkaan mitä piti kädessään.
Vareo kohotti katseensa kun Zahir harppoi hänen ohitseen, ja katseli maagikkoa kunnes tämä upposi uudelleen yön sekaan näkymättömiin. Keikka oli onnistunut, he olivat saaneet mitä etsivätkin. Zahir ei kiittänyt sanoin, eikä kolikoin, mutta Vareolla oli kyllä vielä onneksi kultaa taskuissaan.
"Tai kenties palkkio tuli tällä kertaa toisessa muodossa," Vareo pohti ja hipelöi rengasparia uudelleen. Zahir olisi voinut vaatia niitä itselleen, mutta oli päättänyt toisin. Kenties maagikolla oli samanlaisia valmiiksi...
Vareo asetteli renkaat visusti talteen taskuunsa, ja miekka mukanaan lähti harppomaan takaisin asunnolleen. Hän tunsi miltei poikamaista innostusta päästä kokeilemaan näitä lumottuja leikkikaluja ja mihin ne pystyisivätkään. Hänen mielikuvituksena ainakin lupaili monenmoisia hyödyllisiä tapoja...

//Sitä samaa myös minun puoleltani//

Locked