Sivustajakatsoja

Suuri manner on täynnä kaupunkeja, kyliä ja tutkimattomia kolkkia, joihin matkalainen saattaa eksyä.
Locked
User avatar
Tinanja
Rakega
Posts: 831
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Sivustajakatsoja

Post by Tinanja » Sat May 05, 2018 9:59 pm

//Sivujuoneen liittyvä pätkä ^^

Phoebe
Kaupungilla vaikutti olevan niin paljon väkeä, ettei kukaan kiinnittänyt huomiota yksinäiseen, kaupungin lävitse ripein askelin kulkevaan hahmoon. Pitkä viitta, kasvoja varjostava huppu ja siistin yksinkertaiset vaatteet eivät herättäneet aikaiseen aamuun heräävien torikauppiaitten ja työmatkalaisten kesken lainkaan huomiota. Se sopi paremmin kuin hyvin tälle vain viikkoja aiemmin tapahtuneita asioita selvittelevälle henkilölle. Edellisen kerran täällä käydessään hän olikin metsästänyt ihmisten käsiin eksynyttä esinettä, joka oli ollut vuosisatoja kadoksissa. Kiitos näiden typeryyden, oli hän saanut parilla kolikolla sen käsiinsä muiden luullessa esineen olleen vain rihkamaa. Mutta hän oli ollut tyytyväinen. Viitta heilahti hänen takanaan tuon astuessa torille ja suunnaten kulkunsa keskusaukiolle.
Oli vuosia siitä, kun hän oli viimeksi kulkenut tämän kaupungin kaduilla ja sen kokemasta muutoksesta huolimatta maan alta nousseen olennon jäljet erottuivat paremmin kuin hyvin. Romahtaneita rakennuksia ja rikkoutuneita kattoja, tiiliä ympäriinsä, raunioita siivottu kaduilta pois… ja tietenkin suuri, nyt jo aidattu kuoppa kertoivat karua tarinaansa tapahtuneesta. Tuo mutristi huuliaan huppunsa suojissa ohimennen nojautuessaan aitaa vasten ja vilkaistessaan sitä arvioiden.

Kyllä, tämä oli varmasti sen tietyn lohikäärmeen jälkiä, kukaan muu heistä ei ollut näin suuri.

*

Dione
Uutiset olivat kantautuneet selkeästi tännekin. Torikeskusteluissa Phoeben tapahtumat olivat useiden huulilla. Torin keskellä uutisia huutava nuorimies litaniassaan mainitsi myös Phoeben katastrofin ja se sai viittaan jälleen kietoutuneen kulkijan vain pudistamaan päätään. Tämä oli pahempaa kuin hän oli luullut - nyt vielä nämä typerät ihmiset aikoivat todennäköisesti yrittää puuttua tilanteeseen tietämättä miten ikiaikaiseen ongelmaan olivat niin hentoja kehojaan työntämässä. Ilmeisesti julkisuuteen maan niin kutsutusta hallinnosta ei ainakaan ollut vielä valunut mitään tietoja, mikä oli toisaalta ihan hyvä. Ehkä näiden suunnitelmat eivät sisältäisi sotaan lähtemistä sen olennon kanssa?

Nyt vain oli enää kysymys siitä, missä Phoeben alta noussut olento oli juuri nyt. Mihin tämä oli kadonnut ensiesiintymisensä jälkeen?

Kaukana Dionen ulkopuolella joku satunnainen kulkija saattoi nähdä aavikolle kulkevan suuren olennon, joka heitti varjonsa pitkälle alaspäin maan pinnalle.

*

Pohjoinen vuoristo
Heitä ei ollut enää montaa jäljellä. Oli vuosisatoja siitä, kun hän oli viimeksi tavannut toisen kaltaisensa, joten kaikki korviin kuuluvat huhut olivat kieltämättä yllättäviä. Eniten niissä häntä huolestuttivat kuitenkin osat, jotka kertoivat Phoebea kohdanneesta katastrofista ja olennosta, joka oli noussut Phoeben alta. Pari nopeaa siivenlyöntiä kohottivat vähän hänelle lisää korkeutta vuoristojen varjoissa liikkuessa.

Olisi loogista myös tuolle hänen aiemmalle idolilleen etsiä suojaa vuoriston kivikkoisista luolista ja onkaloista, joita tämäkin oli joskus kutsunut kodikseen.

Locked