Salaiset arkistot

Suuri manner on täynnä kaupunkeja, kyliä ja tutkimattomia kolkkia, joihin matkalainen saattaa eksyä.
Locked
User avatar
Tinanja
Rakega
Posts: 771
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Salaiset arkistot

Post by Tinanja » Thu Sep 07, 2017 8:41 am

//Sijoittuu Atlakseen sivujuonen alkuaikoihin.

Pöydällä auki oleva kirja oli vanha, haisikin jo ummehtuneelta. Sitä ei voinut oikein sanoa tuoksuksikaan. Kirja oli viileä, hohkasi hieman kylmyyttä oltuaan niin kauan viileässä, auringon ulottumattomissa, viileässä, kuivassa. Sen oli tarkoitus säilyä vielä vuosisatoja, aivan kuten se oli tähänkin mennessä säilynyt. Kirjan käsintehty paperi oli paksua, ja muste pikimustaa sen sivuilla. Vaikka kirja oli vuosisatoja, vuosituhansia vanha ja kantanut tietonsa muinaisilta ajoilta tähän nykyhetkeen saakka. Nykyhetkeen, jossa eräs jo keski-iän ylittänyt Atlashaltiamies istui pöydän ääreen. Samaisen pöydän ääreen, jolla tuo kirja lepäsi, nahalla päällystetyt puukannet tiukasti pitäen kirjan suljettuna.

Aleo nojautui taaksepäin suoraselkäisellä, koristeellisesta kokopuusta veistetyllä tuolillaan ja katseli kirjan nahalla päästettyä kantta aikansa. Mies kohotti luonnottoman hoikat sormensa koskettamaan kohokuvioin tehtyjä kirjaimia, jotka muodostivat otsikon. "Jumalten lohikäärme", siinä luki. Aleo hymyili hieman itsekseen. Vuosituhansia säilötty tieto ja kokemus oli siinä, hänen edessään, kuten monena aiempanakin kertana. Mies laski katseensa tarkastelemaan kirjaa, ja avasi sen hitaasti. Pieni pölypilvi ummehtuneen hajun kanssa tulvahti haltian kasvoille ja sai tämän nyrpistämään pientä, hyvin siroa nenäänsä hieman.

Vuosi 965, kevät

Kokous koskien jumalten lohikäärmettä

Johtuen jumalten välisestä idioottimaisesta vedonlyönnistä, lohikäärme, joka aiemmin oli näiden hallinnassa, ei ole nyt enää hallittavissa, eikä resurssia voida hyödyntää.

Jumalat ovat voimattomia tekemään asialle mitään, ainakaan tällä hetkellä. Suunnitelmissa on tehdä suuri luola kokouspaikkamme alle ja vangita lohikäärme sinne. Maaginen horros, niin he sanovat.

Vuosi 965, loppusyksy

Muistiinpanot sen jälkeen, kun jumalat viimein hoitivat ongelmansa pois päiväjärjestyksestä

Meidän on aika vaihtaa kotikylämme paikkaa pitkällä aikavälillä kannattavampaan alueeseen. On järkevä ajatus, että lähellä toista rannikkoa on parempi. Jumalat ovat jättäneet alueen rauhaan, siellä on vehreää ja se on viljeltävää aluetta. Todennäköisesti valitulle alueelle ei ole tulossa myöskään uutta ihmisasutusta. Rotu on nuori, ja selkeästi alempiarvoinen älyllisesti ja kulttuurisesti. Ei ole järkevää olettaa, että siitä kehittyisi jotain edes vuosituhansien aikana.

Lohikäärmeen horroksen ei voida olettaa olevan horroksessa ikuisuuksiin, ehkä vuosituhansia, muttei enempää. Silloin meidän tulee olla valmistautuneita ja valmiita, tietää, mitä tehdä ja mitä jumalat haluavat.

Nyt, vuosituhansia myöhemmin paikalla, josta viimeisessä merkinnässä puhuttiin, seisoi edelleen Atlashaltioiden kylä.

Nyt oli aika lähteä katsomaan, mitä nämä... tekstissäkin mainitut ihmiset ja niiden kaltaiset rodut tekivät asialle, kun lohikäärme oli viimein herännyt horroksestaan.

Locked