Politiikka & ylpeys

Ceresin suurin asuttu saari Triton on useamman kaupungin, sataman ja teiden verkko, ja lähes kokonaan omavarainen hallintoaan myöten. Lisäksi saaristoihin lasketaan pohjoisessa sijaitseva syrjäinen Calibanin saaristo ja sen kaksi asuttua saarta, sekä kokonaan asuttu Itärannikon saaristo, joka on Dionen tärkeä kauppakumppani.
Locked
User avatar
Arlin
Rakega
Posts: 89
Joined: Sat Sep 02, 2017 8:10 pm
Location: Karan

Politiikka & ylpeys

Post by Arlin » Thu Jun 14, 2018 7:47 pm

Phoeben ja Ananken välisellä merialueella…

Tämä oli toinen kerta vuoden sisällä, kun Firdorn meni laivalla Tritonille. Viimeksi hän matkasi Iriksen kanssa, nyt yksin. Edellisellä kerralla syy matkalle oli lähinnä lepo työstä, vaikka hän kävikin myös hakemassa Anankesta virallisia papereita ja ostamassa hyödyllisiä tietokirjoja, joita lakimies tarvitsisi työssään. Nykyisen matkan kai voisi laskea työmatkaksi. Ainakaan asiaan ei liittynyt henkilökohtaisia asioita tai niin Firdorn itselleen väitti. Kuka tahansa itsensä merkittävään asemaan saavuttanut henkilö olisi voinut viedä kokouspaperit Tritonin armeijan johdolle. Asialla oli vain kiire, joten Firdorn joutui lähtemään itse. Näin lakimies toisti ajatusta päässään nojatessaan laivan reunaa vasten.

Firdorn käänsi lopulta ajatuksensa pois tarkkailemalla laivan muita matkustajia. Peräkannella seisoi Rheanhaltiamies, joka oli laivan kapteeni. Miehen ikää oli hankala arvioida tämän ollessa haltia, mutta lyhyellä keskustelulla, jonka Firdorn kävi tämän kanssa ennen matkaa, lakimies sai selville laivan ja sen kapteenin tulleen alun perin Phobosesta. Laiva kävi pientä kiertoreittiä Phoeben, Ananken ja Phoboksen välillä vieden kauppatavaraa ja, kuten nyt, matkustajia. Peräkannella seisoi myös nuori ihmismies, joka oli ilmeisesti laivan perämies. Laivaston miehistöä lukuun ottamatta kannella oleskeli vain muutama ihminen ja haltia. Kauppiaita suurin osa luultavasti. Nuorin ihmisistä taisi olla tavanomainen seikkailijaturhake. Ainakaan tämä ei näyttänyt mitenkään varakkaalta. Laivamatka taisi olla tälle nopea, seikkailun mielinen päähänpisto, sillä tämäkin näytti tulleen kiireellä laivalle Firdornin jälkeen.

Illan tullen Firdorn katosi hyttiinsä tarkkailemaan mukanaan olevia kokouspapereita tarkemmin. Oli mieletöntä ajatella, miten paljon sotkua Phoeben katastrofi oli saanut aikaan. Triton oli lähettänyt kaksi rakuzaa ja joitakin heidän doyoboitaan Phoebeen neuvottelemaan mantereen palkkasoturirakuzan kanssa uudesta yhteistyösopimuksesta, joka keskeytyi 23 vuotta sitten. Kokouspapereiden mukaan ehdotus hyväksyttiin ja näiden papereiden tuli mennä Dioneen palkkasoturirakuzan mukana. Puheiden mukaan rakuza kuitenkin kuoli lohikäärmeen noustessa Phoeben alta ja paperit jäivät matkalta. Ottaen huomioon Phoeben kaupungintalon tuhon ja kaupungin hallinnon ollessa vielä hyvin sirpaleinen, mantereen armeija ei todennäköisesti ollut tietoinen tästä sopimuksesta ja Triton ei ollut tietoinen siitä, että sopimus ei ole mennyt perille. Nyt molempien armeijoiden johdoille täytyi tiedottaa tilanteesta. Tällaisen sopimuksen katoaminen lohikäärmeen lentäessä vapaana voisi johtaa arvaamattomiin seurauksiin.

Firdorn kirjasi ylös muistiinpanoja kokouspapereista ja teki niin myös tulevinakin iltoina laivan matkatessa tasaisesti suoraa reittiä Anankeen.
Lakimies Firdorn | Katuvaras Lalfar

User avatar
Arlin
Rakega
Posts: 89
Joined: Sat Sep 02, 2017 8:10 pm
Location: Karan

Re: Politiikka & ylpeys

Post by Arlin » Thu Feb 07, 2019 6:06 pm

Ananke

Merimatka Phoebesta Anankeen kesti tarpeettoman kauan tai se meni liian nopeasti. Firdorn ei tiennyt miten tätä matkaa tuli ajatella. Hän vain toivoi tulevan keskustelun menevän ohitse nopeasti. Sitten hän voisi palata takaisin kotiin jatkamaan töitään ja unohtaa kaiken tähän matkaan liittyvän. Firdorn nojaili laivan reunaa vasten ja katseli happaman näköisenä Ananken hiukan sateista satama-aluetta, sen rakennuksia ja asukkeja laivan valmistellessa vielä laskusiltaa paikoilleen. Näkemässään ei kuitenkaan ollut mitään vikaa paria turhantoimittajaa lukuun ottamatta, vaikka puolhaltian ajatukset seikkailivatkin hiukan muualla. Arkkitehtuuri oli yleisesti erittäin laadukasta, koreaa, olihan paikka Tritonin pääkaupunki. Maan hallitus, armeija, sijaitsi myös kaupungin lähettyvillä. Lakimies suoristi selkänsä ja valmistautui laskeutumaan laivalta alas ja lähtemään armeijan tukikohtaa kohti.

Firdorn käveli kiireesti laskusillan luokse, mutta joutui pysähtymään tullessaan tönäistyksi melkein nurin jonkun juostessa takaa häneen päin ja jatkaen yhtä kiireesti ohitse alas laiturille.
”Katsoisit eteesi sivistymätön moukka!” Firdorn huusi nyrkkiään ojentaen ohikiitäneelle ihmisnuorukaiselle. Mies näytti olevan se seikkailija, jota Firdorn oli nähnyt laivan kannella usein kuljeskelevan. Lakimies tarkasti hetken päästä, oliko rahapussinsa vielä tallessa. Mies ei vaikuttanut vieneen mitään, salkkukin oli vielä olalla. Mikä sai ihmisen kuvittelemaan olevansa turhana seikkailijana kiireisempi kuin maailmaa pelastava rehti virkamies? Firdorn ärähti vielä kerran tyytymättömänä ääneen ja jatkoi taas matkaansa, yrittäen unohtaa koko tapahtuman.

Ensimmäisenä Firdorn suuntasi majataloon tilaten sieltä jotain nopeaa syötävää, jotain laivaruokaa laadukkaampaa. Syötyään puolhaltia varasi samalla itselleen huoneen illaksi ennen kuin lähti ulos etsimään lähimmäistä kuljetuspalvelua. Matka jatkui pikaisesti kärryjen selästä ulos asutusten luota Tritonin armeijan linnakkeen muurien tuntumille. Sade oli jokseenkin ehtinyt yltymään ajon aikana. Iltakin oli tulossa, joten näkyvyys huononi merkittävästi. Firdorn laskeutui alas kärryiltä mutaiselle, osittain kivetetylle tielle kävelläkseen loppumatkan porteille.

”Seis! Keitä olette ja mikä on saapumisenne syy?” hiukan iäkkään näköinen palkkasoturi-ihminen kuulusteli eteensä astuneelta Firdornilta. Kuulustelija ja tämän Rheanhaltiarotuinen toveri laskivat samalla hilpareitaan ristiksi portin eteen merkiksi, että kulku sisään ilman hyvää syytä oli puolhaltialta kielletty. Kahden palkkasoturin lisäksi etäämpänä portista sekä vasemmalla, että oikealla puolella vartioi tasaisin välein palkkasotureita huutoetäisyyden päässä.

”Phoeben lakimies Firdorn Erkens. Tulen mantereen korkeimman tuomarin asialla toimittamassa asiakirjoja ja viestiä Tritonin rakegalle”, Firdorn vastasi suoraselkäisenä ja asialliseen sävyyn palkkasoturi-ihmiselle. Ihminen ilmeili kysyväiseen sävyyn ja näytti selkeästi tyytymättömältä vastaukseen.

”Heh. Vai että ihan rakegalle”, haltia naurahti pilkkaavasti. ”Jätä paperit meille ja kerro viestisi. Laitamme ne eteenpäin doyjallemme mikäli meitä jaksaa kiinnostaa”, ihminen sanoi ojentaen samalla kätensä ottaakseen asiakirjat Fidornilta. Lakimies otti askeleen taemmas ja siirsi salkkuaan selkänsä taakse syrjään.

”Nämä paperit liikkuvat vain minulta rakegalle ilman välikäsiä. Samaten viestini kuuluu vain hänelle”, Firdorn selitti vartioille katsellen näitä molempia vakavan oloisena. Oli ymmärrettävää, että häntä ei päästettäisi sisään vieraan vallan linnakkeeseen noin vain, mutta samalla näiden kahden käytökset ärsyttivät Firdornia kovasti. Kovemmat keinot oli otettava käyttöön, vaikka puolhaltia ei halunnut tukeutua niihin.

”Odotan sitten porteilla, mutta kuljettakaa nimeni rakegalle ja kertokaa minun odottavan täällä”, Firdorn sanoi. Ihminen otti pari askelta lähemmäs lakimiestä. Firdorn ei tiennyt aluksi mitä odottaa, mutta kova nyrkin isku hänen vatsaan vastasi siihen kysymykseen. Puolhaltia haukkoi kumarassa henkeä, joka katosi iskusta, kunnes sai uuden iskun poskelleen, mikä kaatoi hänet kyljelleen maahan lätäkköön sikiöasentoon. Haltia tuli myös vierelle potkimaan Firdornin kylkeä pari kertaa.

”Älä pelleile kanssamme. Olisit vaikka mantereen rakega, olet silti kutsumaton mantereen virkamies. Heistä ei täälläpäin muutenkaan pidetä ja nyt ylitit kärsivällisyyteni”, ihminen selitti maassa kärsivälle Firdornille. Ihminen kumartui hetken katseltuaan lakimiestä, nosti tämän tunikan kauluksesta polvilleen ja löi uudelleen toiselle poskelle pitäen edelleen kauluksesta kiinni. Firdornin näkö ja muut aistit menivät hämäriksi, mutta tämä kuuli pian lähistöltä puhetta, joka ei kuulunut kahdelle vartijalle. Lakimies tipahti jälleen mutaiselle lätäkölle vartijan noustessa hätäisesti asentoon tervehtiäkseen uutta tulijaa.

”Doy-doyobo Dakuroy!” ihmispalkkasoturi sanoi ja haltia toisti välittömästi perässä. ”Tämä mantereen lakimies halusi rakegan puheille. Ymmärrätte toki tämän vain pilailevan armeijan kustannuksella”, ihminen selitti kuumeisesti. Ihminen vilkaisi nopeasti toveriaan, johon tämä nyökkäsi hermostuneena. Lakimies avasi silmänsä nähdäkseen doyoboksi esitellyn Rheanhaltiamiehen kiertävän hänen ohitse ja kävellen vartijoiden väliin. Dakuroy ojensi yllättävästi kätensä ihmisvartijan eteen kuin kätelläkseen. Hetken hämmennyksen jälkeen vartijakin ojensi kätensä vain tullakseen salaman nopeasti singotuksi doyobon olan yli ja mäjähtäen raskaasti maahan. Nopealla käännöksellä doyobo suuntasi saappaansa voimallisesti haltiavartijan vatsaan, mikä kaatoi vartijan kivusta maahan haarniskastaan huolimatta. Koko tapahtumaketju näytti tapahtuvan sulavasti ja oli jo väläyksessä ohi.

”Pilailua tai ei, ette ole asemassa, jossa voitte poiketa protokollistanne”, Dakuroy huomautti vartijoille. ”Te kaksi! Siirtykää tänne vahtimaan porttia! Ja te kaksi menette etsimään itsellenne parantajan ennen kuin palaatte takaisin vahtivuoroon”, doyobo käskytti ensin muurien luona olevia vartijoita ja sitten maassa makaavia vartijoita. Putsattuaan ensin hiukan itseään roiskuneesta mudasta, Dakuroy kääntyi vielä maassa makaavan Firdornin eteen ja jäi katsomaan tätä ilmeettömänä.

”Erkens Firdorn?” Dakuroy kysyi Firdornin yllätykseksi.
“Olen?” puolhaltia vastasi hämmentyneenä. Odottiko tämä häntä? Firdorn ei pystynyt myöskään käsittämään, mistä tämä Tritonilainen palkkasoturi tunsi hänen nimensä? Lakimies lähti matkaan niin nopeasti kuin mahdollista, joten kenenkään täällä ei pitäisi olla tietoinen hänen tehtävästään. Doyobo hymyili maltillisesti ja ojensi kätensä nostaakseen lakimiehen ylös. Firdorn jokseenkin epäili tarttuakseen tämän kädestä nähtyään äskeisen, mutta hän huomasi pian olevansa uudelleen jalkeilla miehen avustuksella. Tällä kertaa Dakuroy oikeasti kätteli lakimiestä.

”Palkkasotureiden 2. doyobo Oa Dakuroy. Rakega Eilren odottaa jo teitä”, doyobo ilmoitti.
Lakimies Firdorn | Katuvaras Lalfar

Locked