Sisarusten kesken

Ceresin suurin asuttu saari Triton on useamman kaupungin, sataman ja teiden verkko, ja lähes kokonaan omavarainen hallintoaan myöten. Lisäksi saaristoihin lasketaan pohjoisessa sijaitseva syrjäinen Calibanin saaristo ja sen kaksi asuttua saarta, sekä kokonaan asuttu Itärannikon saaristo, joka on Dionen tärkeä kauppakumppani.
Locked
User avatar
Tinanja
Rakega
Posts: 875
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Sisarusten kesken

Post by Tinanja » Sun Nov 04, 2018 4:03 pm

“Tiedät, että tämä on riskialtista, ei vain sinulle, vaan koko saaristolle”, Mylaela sanoi hiljaa, kohottaen kätensä puuskaan rintakehälleen, katsoessaan veljeään valkeiden hiusten kehystäessä hänen kasvojaan. Ilme tuon muutoin hyvin lempeillä kasvoilla oli viileä: pyöreät huulet olivat kaventuneet tasaiseksi viiruksi, ja silmäkulmien välissä oli tyytymättömyydestä kertova ryppy. “Meitä kaikkia täällä syytetään maanpetoksesta heti, kun tästä paljastuu pieni osakin julkisuuteen”, nainen huomautti. Ovi naksahti lukkoon hänen perässään, kun tämä työnsi sen kiinni. Muutamat korkojen kopinan säestämät askeleet, jotka hän otti kävellessään Aldarin työpöydän vierelle jääneen tuolin luokse olivat hallittuja, ja nainen käveli aina niin suoraselkäisenä ja itsevarmana eteenpäin. Tottuneesti tämä laskosti mekkonsa istuessaan narisevalle puutuolille, jonka verhoilu oli uusittu vain hetkiä aiemmin, ja jäi katsomaan viileästi veljeään vastausta odottaen.

“Ja sinä tiedät ihan yhtä hyvin kuin minäkin, että nykyinen diktatuurihallitus Rakegansa johdolla ei ole kiinnostunut nälänhädästä, tai edes muiden resurssien puutteesta niin kauan, kun saa veronsa kerättyä selkänahastamme”, siistin arvovaltaisesti pukeutunut mies kääntyi hitaasti katsomaan työpöytänsä toiselle puolelle sijoitetulle tuolille istunutta sisartaan olkansa ylitse. Tuon katse harhaili kuitenkin kolmikerroksisen rakennuksen korkeimmasta ikkunasta pian takaisin alhaalla kulkevaa pääkatua arvioimaan.
“Sinun päähäsi ei mahdu muuta kuin tavoitteesi, joita ajat eteenpäin muista välittämättä… Kuten aina”, Mylaela huomautti hiljaa, mutta äänensävyssä oli terävyyttä, joka sai Aldarin kääntymään kokonaan häntä kohden.
“Entä jos jokin menee, ja kun jokin menee päin mäntyä? Kenen puoleen sitten käännyt, kun armeija siirtää joukkojaan tänne erottamaan sinua niin rakkaasta pääkopastasi maanpetturuuden vuoksi?” Mylaela huokaisi sen verran äänekkäästi, että Aldarkin varmasti kuuli sen. Naisen maahan saakka yltävän mekonhelmojen kahahdus rikkoi myös hiljaisuutta tämän nostaessa jalkansa toisen päälle ristiin tyytymättömänä.

“Ray kertoi kauppakillan kokouksesta ja siitä, että yksi Rakuzoista on siellä”, Aldar sanoi sitten. “Tulleja, tarkastuksia ja rakuza… kuulostavat siltä, että vallankahvaa halutaan kiristää Dionessa niin, että se vaikuttaisi meihinkin… Vähintään taloudellisesti, elleivät heidän suunnitelmansa tavoittele jotain suurempaa. Miksi muuten näitä säädöksiä tehtäisiin?” Aldar kohotti vähän kulmiaan sisartaan katsoessaan.
“Olen sanonut sinulle, etten kiistä tuota”, totesi Mylaela hiljaa. “Mutta mikään sanomastasi ei oikeuta siihen, mitä suunnittelet.”

Miehen kasvoille levisi pieni hymy. “Aion toteuttaa suunnitelmani, sanoit sinä siihen mitä tahansa…. pikkusisko”, totesi Aldar olkiaan kevyesti kohauttaen, eikä Mylaela epäillyt tuon sanoja. Mutta ehkä, ehkä hän saisi epäilyksen siemenen istutettua Aldarin ajatuksiin tämän suhteen.
“Toivottavasti tiedät, että kuset tällä Rayn muroihin, hoidit sinä tämän miten tahansa. Jätät hänet tulilinjalle, ja voit olla varma ettei se mies katso asiaa hyvällä”, Mylaela huomautti, tuhahtaen vähän. Aldar ei vastannut mitään naisen noustessa seisomaan.

Pöydän ääressä istuva mies huokaisi syvään, raskaasti kun ovi hänen siskonsa perässä sulkeutui.

Locked