Kiertelevä Ajanlankauppias Alaric

Etsitkö jotakin tiettyä puolipää- tai sivuhahmoa? Löydät kaikki muut hahmot tältä alueittain listattuina.
Post Reply
TheWaltsu

Kiertelevä Ajanlankauppias Alaric

Post by TheWaltsu » Tue Sep 05, 2017 12:43 pm

Nimi: Alaric
Rotu: Ajanlan
Sukupuoli: Mies
Seksuaalisuus: Hetero
Ikä: 23 ihmisten vuotta
Ammatti: Kiertelevä kauppias
Koti: Koti Dionessa
Aseistus: Kaksi lyhyttä miekkaa, koristeltuina pienillä lohikäärmeenpääkaiverruksilla
Uskonto: Saattaa rukoilla tai kirota jumalien nimeen

Ulkonäkö
Alaric on 193 senttimetriä pitkä ajanlan. Hänen pikimustat hiuksensa ovat pitkät, ja yltävät alaselkään saakka. Kasvot ovat sirot ja kapeahkot. Korvat ovat pitkät ja suipot. Silmät eivät ole syvällä silmäkuopissaan, nenä on matala ja huulet miltei huomaamattomat. Poskipäät ovat matalat. Kasvoista saa hyvinkin haltiamaisen kuvan kaukaata, mutta lähempää miehen eroittaa ajanlaniksi kasvojenkin perusteella, eikä vain siipien. Siivet yltävät maahan asti alhaalla riippuessaan. Paksut sulat ovat punertavanruskeat, yläreunasta punertavat. Siivet kiinnittyvät lapaluihin. Sormet ovat hoikat ja luut näkyvät ihon läpi. Keho on siro ja kapeahko.

Alaricin vaatetukseen kuuluu koreasti koristeltuja paitoja, joiden materiaali vaihtelee vuodenajan mukaan. Paitojen hihat levenevät alaspäin mentäessä, ja väri vaihtelee vihreän, ruskean, valkoisen ja sinisen välillä. Myös ruskeiden tai mustien housujen lahkeet laajenevat alaspäin mentäessä. Kengät ovat usein kalliit ruskeat nahkasaappaat, nämäkin tietysti ties millä koristeltuina. Päähineitä mies ei käytä. Vyö on nahkainen ja ruskea, ja mies käyttää sitä aina housujensa kanssa.

Juhliin mies pukeutuu mustaan takkiin, mustiin housuihin ja mustaan paitaan. Kengätkin ovat mustat saappaat, ja hiukset ovat tietysti auki. Koruina saattaa jopa olla kaulakoruja, kultaa tietysti. Sormissa Alaricilla on kolme näyttävää kultasormusta, joihin jokaiseen kaiverrettu tämän nimi. Miehellä on myös kaksi pientä, sormuksenkokoista korvarengasta ja nenärengas. Kaikki kullasta tietysti. Muita koruja ei mies käytä arki- tai juhlavarustuksessaan.

Luonne & tavat
Alaric on hyvin itsekeskeinen, mutta taitaa kiinnostuneen näyttelemisen hyvin ammattinsa puolesta. Oikeasti ei häntä asiakkaidensa jutut kiinnosta, elleivät ne häntä jotenkin hyödytä. Kuitenkin mies muistaa lähes kaiken asiakkaidensa suustaan päästämän sanan hyvän muistinsa ansiosta. Myös hienomotoriikka on hyvä, ja Alaric onkin hyvä myös kädentaidoissa. Kauppias usein tekeekin myös puutöitä asiakkailleen, ja ei olekaan huono missään, muttei myöskään loistava missään.

Mies ei pidä muiden rotujen edustajista erityisesti, mutta käyttää tarvitessaan joitain usein ihmisten palveluita. Hän on puhelias, ja onkin usein äänessä. Hänen taitonsa taistelussa ovat lähitaistelussa, erityisesti teräaseissa ja aseettomissa baaritappeluissa. Kauppiaan pää on herkkä alkoholille, ja tämä humalassa usein suuttuukin helpommin kuin yleensä. Muuten Alaric on hyvinkin rauhallinen ja kärsivällinen mies, ja kestää loukkauksen kuin toisenkin. Kuitenkin, jos Alaricin suututtaa, on viha suuri eikä siitä pääse pitkään aikaan eroon.

Alaricia pidetään itsevarmana ja uhkarohkeana. Häntä pidetään myös ylimielisenä ja vihamielisenä etenkin kun hänet nähdään useimmiten kapakoissa. Uhkarohkeus nähdään usein ruumiillisissa asioissa, muuten hän on jopa herkkä. Itsevarmuus ja ylimielisyys taas kuuluu ajanlanin todellisiin luonteenpiirteisin. Vihamielisyyskin nähdään vain humalassa.

Kauppias pitää rahoistaan ja arvotavaroistaan hyvää huolta. Omista asioistaan hän on sulkeutunut, mutta muuten hänellä riittää juttua pitkäksikin aikaa. Hän ei kuitenkaan luota muiden rotujen edustajiin kovinkaan helposti. Luottaessaan mies on usein iloinen ja toisen sukupuolen edustajia kohtaan jopa flirttaileva, tietysti hieman rodusta riippuen. Jos joku Alaricin pettää, ovat seuraukset suuret. Kostonhimoinen mies saattaa seurata pettäjää toimien samalla kauppiaana matkallaan.

Alaric pitää maineesta ja kunniasta, ja tämä kunnia nouseekin hänelle helposti päähän. Leuka nousee kattoa kohti ja tuhahtelut muiden kysymyksiin yleistyvät. Myös keskustelu muuttuu itsekeskeiseksi. Jos palaute taas on negatiivista, ei Alaric niinkään välitä, ellei palaute tule toiselta ajanlanilta. Palautteen tullessa toiselta ajanlanilta mies saattaa jopa musertua täysin, ja masentua. Palautteen ollessa positiivista ja tulossa ystävältä kauppias ei muutu ylimieliseksi. Hienovaraisesti lentäessään Alaric saattaa ajatella niin kovin, että unohtaa lentämisen. Kuin siipien tuoma vapaus toisi myös vapauden ajatuksille. Täten Alaric suosiikin matalalla lentelyä, eikä usein halua toimia tiedustelijana. Hän tietää pelkonsa ja heikkoutensa omasta mielestään, ja liiankin hyvin. Vahvuuksinaan hän pitää suurta rohkeuttaan ja karismaansa.

Kauppiaan ilo saattaa muuttua suruksi sekunneissa, ja tätäkin mies pitää heikkoutena. Ystävät kuitenkin kertovat sen olevan tasapainoista. Alaric on usein mielialaltaan hyvinkin neutraali tai iloinen. Surullisenakin tai vihaisena hänet saattaa nähdä kievarissa, ja vastaavassa juottolassa. Ajanlanin surullisuus näkyy kyyneleinä, muttei nyyhkimisenä tai mitenkään äänellisesti. Iloisuus näkyy hymynä ja silmistä, neutraali tunnetila samoin. Vihaisena mies on agressiivinen.

Matkatavarat
Ajanlan liikkuu usein paikasta toiseen matalla lentäen. Matkatavaroitaan hän usein säilyttää monissa taskuissaan, ja miekkoja vyöllään. Rahat hän pitää sisätaskuissaan monessa pienessä pussukassa. Kauppatavarat kulkevat vyöllä tai laukussa, jota kauppias mukanaan kantaa. Myös yrtit ja ruoka kulkevat samoissa paikoisa kauppatavaroiden kanssa. Yrtit kulkevat pussukoissa, kauppatavarat laukuissa tai vastaavissa kantovälineissä jos ei muuta ole. Hevosta tai aasia mies saattaa pitkillä matkoilla käyttää kauppatavaran kuljettamiseen.

Historia
Alaric syntyi ihmisten keskuuteen, vaikka hänen molemmat vanhempansa olivat ajanlaneja. Hänen vanhempansa olivat matkalla Phoebesta Dioneen, ja näin nuori mies saikin myöhemmin Dionesta asuntonsa. Ajanlanien päästyä Dioneen, Alaricin ollessa tarpeeksi vanha, murhattiin hänen vanhempansa maantierosvojen toimesta. Sepänalku hankkiutui ihmissepän apupojaksi, ja näin sai rahaa vanhempiensa suurten säästöjen lisäksi.

Alaricin päästessä eroon ihmissepästä, hän ryhtyi itse kierteleväksi kauppiaaksi. Suurin osa hänen tuotoistaan tulee tavaroista, joihin hän on pienemmissä kylissä vaihtanut omat tuotteensa. Mies kiertelee, eikä koskaan pysähdy, vaikka omistaakin talon Dionessa. Dionen asunto onkin usein vuokralla, ellei mies itse ole kaupungissa. Mies on vasta täyttänyt kaksisataa vuotta, ja olisi nyt valmis uuteen seikkailuun.

Muuta
Alaric viettää aikansa usein kaukana muista, metsissä. Hän pitää metsien rauhallisuutta ja siipien olemassaoloa vapauttavana, ja ajattelee helposti vaikeitakin asioita metsässä. Alaricilla on myös lapsi, pieni ajanlantyttö jossain päin maailmaa. Alaric tuntee tämän äidin hyvin, mutta he eivät ole tavanneet vuosiin.

Post Reply