Aleo Om'arda, Atlashaltioiden suurlähettiläs

Etsitkö jotakin tiettyä puolipää- tai sivuhahmoa? Löydät kaikki muut hahmot tältä alueittain listattuina.
Post Reply
User avatar
Tinanja
Rakega
Posts: 797
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Aleo Om'arda, Atlashaltioiden suurlähettiläs

Post by Tinanja » Sat Sep 09, 2017 5:52 pm

Aleo Orm'arda

Rotu: Atlashaltia
Ammatti: Atlaksen suurlähettiläs
Sukupuoli: mies
Ikä: 968 vuotta
Kotikaupunki: Atlas
Pelaaja: Tinanja

Ulkonäkö

Aleo on hyvin stereotyyppisen Atlashaltian näköinen: tällä on pitkät, hieman ulospäin kääntyvät pitkät, lähes sarvimaiset korvat ja vaaleat, alaselkään saakka yltävät hiukset. Molemmissa korvalehdissä roikkuu useampi korvarengas, suurin osa lähellä korvien keskikohtaa ja jokainen niistä on täyttä kultaa, kaiverruksin koristeltu. Tämä pitää pitkiä, silkkisiä hiuksiaan aina auki, mutta pitää ne poissa silmiltä kahdella letillä, jotka kääntää lopulta takaraivolleen ja sitoo siellä yhteen. Lisäksi kasvoja kehystää molemmilla puolilla sortuvat, joihin on punottu näyttäviä, kullanruskeita ja koristeltuja helmiä kertomaan tämän suuremmoisesta ja arvovaltaisesta asemasta.

Haltian kasvot ovat lähes luonnottoman kapeat, ja luisevat piirteet näyttävät hyvin vähäiset merkit myös tämän huomattavasta iästä: pari juonnetta silmäkulmissa, suupielissä kertovat enemmän kuin tuon omat kommentit iästään. Silmät ovat kapeat, mantelinmuotoiset ja melko syvällä tämän silmäkuopissa vaaleiden ripsien kehystäminä. Kulmakarvat ovat vaaleat, ja niitä on selkeästi lyhennetty ja muotoiltu, jotta ne korostaisivat edelleen Aleon kapeita piirteitä ja huoliteltua ulkoasua. Atlashaltioiden tapaan tämän silmät ovat siniset ja iho hyvin kalpea ja vaalea.

Tämä on hyvin hoikka, ja se näkyy myös paksun vaatekerroksen alta selkeästi. Tuon keho on jäntevä, sormet pitkät ja sirot, ja koristeltu muutamalla kauniilla kultasormuksella. Pituutta Aleosilla on noin 190 senttiä.

Aleo pukeutuu näyttäviin ja koristeellisiin, lähes tummanvihreisiin vaatteisiin. Tällä on suoralahkeiset housut, joiden lahkeet näyttävät nopealla vilkaisulla enemmän hameelta kuin housuilta. Mustia, uudenkarheita nilkkureita tuskin näkee lahkeiden alta. Tämän päällimmäinen tunika on koristeellinen: hihansuissa, kaula-aukossa ja helmassa on lukuisia kullanvärisiä, näyttäviä kirjailuja, joiden tekemiseen on käytetty varmasti viikkoja. Hihat ovat suorat, ja toiselta puolelta loppuvat ranteen kohdalle, mutta siitä leviävät ja yltävät maahan saakka leveinä, alaspäin leveneviä. Tämä on edestä auki, mutta napitettuna yksityiskohtaa tuskin huomaa. Vaate yltää lähes polviin saakka, ja siinä on halkiot molemmilla sivuilla mahdollistaen paremman ja ketterämmän liikkumisen. Päällimmäisen vaatteen kaula-aukko on väljä, mutta alempien vaatekerroksien vaatekappaleet, tunikat on napitettu ylös kaulaan saakka, aina hieman eri vihreän sävyä, mitä päällimmäinen vaatekappale ja housut ovat.

Vyötäisillään Aleolla on koristeellinen, punottu leveä vyö, jolla tämä pitää puno

Luonne ja tavat

Kuten useimmat Atlashaltiat, Aleo näkee itsensä muiden rotujen edustajia paljon ylempänä - jumalasta seuraavana. Tämä näkyy myös miehen käytöksessä: tämä saattaa vastata, jos häntä puhutellaan, jos näkee sen vaivan ja ajankäytön arvoiseksi, mutta yleensä jättää huomioimatta keskustelunaloitukset häntä kohtaan. Jos Aleo itse aloittaa keskustelun, tämä todennäköisesti tarvitsee jotain: tietoa, haluaa käydä kauppaa tai kertoa viisauksiaan. Aleo puhuu vähän, ja valitsee sanansa hyvin tarkasti saadakseen vaikutuksen ylivoimaisesta rodustaan säilymään. Mies uskoo myös vakaasti olevansa parhaimmistoa koko Ceresin asukkaiden keskuudessa: hän odottaa muiden automaattisesti kunnioittavan itseään ja antavan tietä kun hän saapuu paikalle. Tämä turhautuu ja tuhahtelee ärtyneesti, mikäli näin ei tapahdu, mutta harvemmin sanallisesti kommentoi tilannetta.

Aleo on elänyt ja kasvanut koko ikänsä tiukkojen kulttuurirajojen sisällä Atlaksessa tiukan kasvatuksen ja kurin alaisena. Se näkyykin miehen käytöksessä: tämä hallitsee sekä mielensä että kehonsa erityisen hyvin ja tarkasti. Tuo osaa myös hallita ilmeitään, mikäli tilanne sitä vaatii.

Aleolla on hyvin pitkä maltti eikä hän pidä verenvuodatuksesta. Tämä mieluummin sivaltaa ikävillä kommenteilla kuin teräaseella ja ulkoistaa likaiset työt sille, joka ottaa helpoiten hänen hyvin avokätisen tarjouksensa vastaan: Aleosin mielestä raha ratkaisee suurimman osan ongelmista, kun sitä tarjoaa juuri oikeille henkilöille riittävästi. Tällä onkin tapana palkata joitain henkivartijoita mukaansa runsaskätisin palkkioin.

Haltia kuitenkin kantaa mukanaan asetta, jota pitää enemmän asunsa jatkeena kuin aseena: se on pitkä keihäs, jonka terä kiiltelee uutuuttaan ja varressa on epäkäytännöllisen paljon kaiverruksia ja koristeita. Kärjen läheltä roikkuu myös tummanvihreä nauha, joka kertoo keihään arvostuksesta. Muuten ase on melko yksinkertainen.

Menneisyys & muuta

Tiukkojen sääntöjen keskellä kasvaneella Aleolla on ollut hyvin tyypillinen lapsuus ja nuoruus: tämä on mennyt naimisiin, kun muutkin ikäisensä, sovittuun liitton ja saanut lapsia vaimonsa kanssa. Lapsena tämä opiskeli, ja kehitti itseään ja taitojaan, jotta voisi tehdä vaikutuksen vaimoonsa ja pitää perheen päänä huolta perheestään kuten perinteet vaativat.

Suurlähettilääksi Aleo valittiin pitkän prosessin seurauksena: haltia oli oppinein, kurinalaisin ja sopivin tähän työhön, varsinkin nyt, kun Phoeben alla horrostanut lohikäärme on herännyt. Aleosin kiinnostus kirjoihin ja erityisesti legendoihin edesauttoi tätä valintaa. Nyt mies on lähetetty tehtävälle, jonka salaisuuksia tuo ei saa paljastaa kenellekään.

Pelit

Post Reply