Cilder, oman polkunsa kulkija, sivuhahmo

Etsitkö jotakin tiettyä puolipää- tai sivuhahmoa? Löydät kaikki muut hahmot tältä alueittain listattuina.
Post Reply
User avatar
Tinanja
Rakega
Posts: 896
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Cilder, oman polkunsa kulkija, sivuhahmo

Post by Tinanja » Sat Sep 09, 2017 5:56 pm

Nimi: Cilder
Rotu: Sekaverinen, muistuttaa kovasti Rhean- ja Za'haninhaltioita.
Ammatti: Vaeltaja
Sukupuoli: Nainen
Ikä: 420 vuotta, ihmisen iässä 20 vuotta.
Pituus: noin 165cm

Ulkonäkö:

Cilder on sirokasvoinen, vaaleaihoinen haltia. Tämän hiukset ovat vaaleankeltaiset, ja ylettyvät aina alaselkään asti. Haltian silmät ovat hieman pyöreähköt, ja ne ovat vaaleanruskeat. Ripset ovat luonnostaan kohtalaisen pitkät, ja silmät kauniit. Cilderin korvat ovat suipot, mutta kohtuullisen pienet, eivät liikaa eivätkä järin huomattavastikkaan, mutta useimmilla muilla haltioilla on isommat korvat. Haltian keho on voimakas ja sopusuhtainen. Vartalo on muutenkin aika siro, mutta tietenkin lihaksia löytyy. Käsivarret ovat aika ohuet ja jalat pitkät. Kulmakarvat on aika ohuet, ja vaaleat, kuten haltian hiuksetkin ovat. Hymyillessään Cilderillä näkyy hymykuopat. Cilder on kevyt jopa haltiaksi, mikä on ihmeellistä, sillä tunnetusti haltiat kävelevät lumihangen päällä keveästi kuin keijukaiset, eivätkä jätä kuin pienen pienet miltei huomaamattomat jäljet ruohikkoon.

Cilder pukeutuu melkein aina samoihin vaatteisiinsa, jotka on aikoinaan vaivalla hankkinut, puuvilla kun on todella kallista, eikä mitenkään sopivaa naisen kukkarolle. Tämä pitää yllään reisien puoliväliin asti ylettyvää tummanvihreää tunikaa, jonka on usein solminut jostain vyötärön kohdalta kiinni nahkaisella, ruskealla vyöllään. Cilderin tunika on lyhythihainen, ja tämä saattaa kylmemmällä säällä käyttää ruskeaa viittaa. Tunikan kaulan aukko on suht avonainen, ja sen reunuksilla on vaaleita kirjailuja. Haltia pitää tunikan lisäksi yllään kapreja, jotka ovat hieman vaaleammat kuin itse tunika. Nekin ovat puuvillaisesta kalliista kankaasta. Kenkiä keveä haltia ei käytä. Talvella Cilder ei käytä kenkiä, vaan palelee. Tämä ei ole vielä yksinkertaisesti löytänyt itselleen sopivia kenkiä, jotka lämmittäisivät ja olisivat mukavat jalassa. Talvisella tämä käyttää tosiaan viittaansa, mutta lämpimmän vaatekappaleen löytäessään tämä laittaa sen mielellään ylleen. Housut pysyvät samoina vuodenajasta riippumatta.

Cilderin vaatteet ovat tosiaankin kalliit, ovathan ne kuitenkin puuvillasta tehtyä kangasta. Hän on varastanut ne yöpyessään eräässä kartanossa. Hän yöpyi siellä, koska oli auttanut emäntää joissakin askareissa. Kartanon väki tuohtui kovasti Cilderille, vaikkeivat he nähneetkään tätä enää koskaan. Haltia oli lähtenyt ennen aamulypsyä läheiseen metsään katsomaan talon väen reaktiota.


Luonne & tavat:

Cilder on mukava haltia ystävänä. Vihollisena suorastaan hurjan pelottava. Miksi? Cilderillä on takana kovin monimutkainen elämä. Tavatessaan uuden henkilön Cilder saattaa olla hiukan ennakkoluuloinen, ja hän saattaa pitää kädellä tikaria viittansa sisässä. Tämä pätee melkein kaikkiin, mutta monet mukavan oloiset haltiat tämä aistii jo kaukaa, ja on rento ja avoin näiden seurassa. Ja tuohan pätee siis vain ja ainoastaan haltioihin, tyttö on aika ennakkoluuloinen ihmisten suhteen.Cilderin kanssa ei kannata väitellä. Hän pitää aina visusti huolen, että hänen äänensä kuuluu muiden yli, ja Cilderillä on omat periaatteensa joita hän kunnioittaa. Tämä voi tiuskia vaikka parhaalle ystävälleen, jos väitellään jostain, minkä suhteen haltia tietää varmasti olevansa oikeassa. Haltia kuitenkin pitää huolen siitä, ettei kuitenkaan suututa matkaseuraansa perin pohjin, vaan osaa lopettaa ajoissa ja pehmittää suuttuneita sieluja. Haltia on määrätietoinen, ja hänelle tärkeintä on pitää itsensä hengissä.

Cilder on todella luonnonläheinen, ja eikä hän voi sietää mitään eläimiin kohdistuvaa väkivaltaa. Hän ei voi myöskään sietää puiden hakkuuta esim. polttopuiksi, niitähän saa metsistä kilo tolkulla kun vaan viitsii etsiä. Cilder tulee hyvin toimeen eläinten kanssa. Jos Cilderin vihollinen ratsastaa hevosella, tämä voisi jättää kokonaan ampumatta peläten osuvansa hevoseen.

Haltia syö siististi, eikä puhu järin turhia, ainakaan jos ei tunne pöydässä istuvia henkilöitä kunnolla. Vaeltajana tämä saattaa joskus istua kartanon ruokapöydässä. Tällöin hän on niin hiljaa kuin vaan kehtaa. Jos hän on matkannut viikonkin jonkun kanssa, hän voi lauettaa tilanteita ja päästellä nokkelia sutjautuksiansa. Hän pitää leikkimielisestä painimisesta. Cilderillä on hyvä pimeännäkö, mutta kuulo ei ole parhaimmasta päästä. Haltia voi loukkaantua aika helpostikin, mutta hänen tunteistaan ei saa helposti selvää. Kovan ulkokuoren sisällä lepää pieni, sievä, haavoittuvainen haltia.


Menneisyys:

Cilderin vanhemmat olivat jo sekaverisiä. Hänen isovanhempansa olivat Za’hanin ja Rheanin haltioita. Cilder syntyi jossain tuntemattomassa kaupungissa, josta ei tiedä mitään. Hänen vanhempansa olivat lainkuuliaisia, mutta he kääntyivät haltian ollessa nuori rikollisille poluille, sillä eivät voineet maksaa korkeita veroja, tai palata haltioiden pariin. Haltiat eivät olleet pitäneet sekaverisistä. Perintöä Cilderille ei jäänyt juuri ollenkaan. Hän oli asunut perheensä kanssa 60 vuotta siellä sun täällä, toisten nurklissa ja kylien laitamilla. Hän ei saanut taloa, eikä perintöä. Cilder lähti 60 vuotiaana kiertelemään kyliä opetellen paikkojen nimiä, kulttuureita. Hän asui metsien laitamilla, ja opetteli kaiken laista. 70 vuotiaana hän palasi vanhempiensa kylään, missä he useinmiten oleskelivat. Hän oli nimittäin löytänyt heille pienen tyhjän talon, jonka oli saanut säälistä vanhalta kuolevalta rouvalta, jolla ei ollut omaisuutta eikä perintöä. He muuttivat vanhempiensa kanssa Cerieliin. Samana vuonna vanhemmat saatiin kiinni verojen karttamisesta, ja sen päivän jälkeen, kun armeijan miehet veivät Cilderin vanhemmat, tämä ei nähnyt heitä. Hän myi pienen talon kalliilla rikkaalle perheelle, jolla oli varaa törsätä. Sitten Cilder lähti maailmalle opetellen paikkojen nimiä ja vaelsi polkujaan. Siitä lähtien hän alkoi varastaa, vaikka tienasikin joskus satunnaisen kolikon pienistä hommista, esimerkiksi tämä saattoi opastaa matkalaisen toiseen kaupunkiin tai muuta sellaista. Matkatessaan tämä opetteli jousen ja tikarin käyttöä, sekä tietenkin miekkailua.


Muuta:

Cilder osaa käytellä taiturimaisesti jousta, tikaria sekä miekkaa. Tämä on ketterä. Tämä ei maksa veroja, eikä tällä ole varsinaisesti henkilöllisyyttä. Osan elannostaan hän varastaa, osan tienaa pikkukeikoilla.

Cilderin on alunperin luonut Columbine, 2.1.2010

Post Reply