Laivakokki Cathrin - Saa käyttää vapaasti

Etsitkö jotakin tiettyä puolipää- tai sivuhahmoa? Löydät kaikki muut hahmot tältä alueittain listattuina.
Post Reply
User avatar
Tinanja
Rakega
Posts: 763
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Laivakokki Cathrin - Saa käyttää vapaasti

Post by Tinanja » Sat Sep 09, 2017 5:57 pm

Cathrin
kokki, ihminen, keski-ikäinen, nainen

Cathrin on laivakokki. Keittiö on hänen valtakuntaansa ja hän työskentelee joko yksin tai keittiömestarina. Hänen kisällipäivänsä ovat jo pitkään olleet ohi. Hän osaa magiaa, mutta opiskeltuaan Metiksessä jonkin aikaa tajusi, että kokin ura kiinnosti häntä enemmän. Keittiössä pääsi tekemään käsillä, eikä tarvinnut koko aikaa viettää kirjastossa uutta opiskellen. Keittiössä hän kyllä mielellään kokeilee erilaisia reseptejä ja uusia raaka-aineita. Vaikka Cathrinia ei kiinnostanut opiskella magian käyttöä pidemmälle, ehti hän oppia käyttämään magiaansa pieniin askareisiin: järjestelemään purnukat ojoon, löytämään kadonneen lastan. Ei mitään hirveästi voimaa vievää, eikä järin mutkikasta. Muutaman suojausloitsun hän osaa, ne hänelle opetti laivamatkalla eräs maagikko. Tosin hän suosii silti perinteisiä menetelmiä, sillä suojausloitsujen käsittely vie häneltä paljon energiaa.

Cathrinilla on lempeät, mutta ilmeikkäät kasvot. Hänellä on tummat bistren ruskeat hiukset, jotka on yleensä kiinni nauhalla. Hänen silmänsä ovat myös ruskeat, mutta ne puolestaan ovat umbran sävyiset. Hänen ihonsa päivettynyt, mutta kuitenkin vaalea. Cathrin on varsin käytännönläheinen mitä vaatteisiinsa tulee ja hänen lempivärinsä on vihreä. Vapaudella hän sai valita työvaatteensa, kunhan hän käytti kokin valkoista, hiilinapein varusteltua takkia. Takin alla hänellä oli useasti mukavaksi kulunut havunvihreä tunika ja yhtä kuluneet muratinvihreät housut. Cathrinin mielestä työskennellessä oli parempi käyttää housuja. Hän saattaakin työn tohinassa mutista paheksuvasti hameen käytöstä, jos se työasuun kuuluu, mutta pukee sen kuitenkin asiaan kuuluvasti päälleen. Työskennellessään hän käyttää myös valkoista kokinmyssyä.

Cathrin on avoin ja ystävällinen. Hän on hymyilevä nainen ja tapaa todeta, ettei hymy kaada ketään, eikä ruoka suututa. Hän suree harvoin ja vielä harvemmin muiden nähden. Hän osaa lukea kasvojen ilmeitä ja ihmisten eleitä ja päättelee niistä paljon ihmisestä. Hän on kuitenkin hyväsydäminen, eikä ahdista säikkyvää turhilla kysymyksillä. Sen sijaan hän saattaa vitsailla ja tilanteen salliessa myös piikitellä kevytmielisesti toista. Ikää häneltä ei kannata kysyä, sillä hän kääntää keskustelun toisaalle. Cathrinilla ei ole lapsia, eikä miestä.


Menneisyydestä:
Cathrin asui ja työskenteli Vapaus-laivalla monta vuotta ennen kuin sen kapteeni kuoli ja laiva tuhoutui pahoin. Siitä on jo n. 3-5. vuotta Ceresin ajassa. (Syksy 2016) Jos Anthon on vielä elossa, saattaa Cathrin tunnistaa tämän. Anthon näet työskenteli hetken vapauden keittiössä ja auttoi pelastamaan miehistön merihirviön hyökkäykseltä. Merihirviö saattaa olla nykyisin pelkkää legendaa, mutta Cathrin on sen nähnyt omin silmin.

Cathrinin on alunperin kirjoittanut Hukka (nykyinen Ulfr), 31.12.2009

Post Reply