Tonaz, merimies, sivuhahmo

Etsitkö jotakin tiettyä puolipää- tai sivuhahmoa? Löydät kaikki muut hahmot tältä alueittain listattuina.
Post Reply
User avatar
Tinanja
Rakega
Posts: 896
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Tonaz, merimies, sivuhahmo

Post by Tinanja » Sat Sep 09, 2017 6:00 pm

Tonaz

ulkonäkö

Tonaz melkein 190 senttiä pitkä, melko harteikas mutta kuitenkin solakka nuori ihmismies. Hänellä on arvoitukselliset tummanpähkinän ruskeat silmät, ja vaaleanruskea, hitusen punertava lyhyehkö, karkea hiuspehko. Iho on melko vaalea, mutta ruskettunut auringossa. Tonaz käyttää merimiehille tyypillisiä, käytännöllisiä vaatteita. Koruja hän ei käytä, koska ei niitä ensinnäkään omista ja ne olisivat vain tiellä laivalla työskennellessä. Tonazin oikean kulmakarvan yläpuolella on pitkä mutta melko huomaamaton arpi, jonka tämä on saanut jo pienenä. Tonaz on iältään 22 vuotta.

Luonne ja tavat:

Tonaz on melko elämän iloinen ja melko kunnianhimoinen. Hän on hyvin ahkera, ja valmis tekemään mitä tahansa tavoitteidensa eteen. Hän ryhtyi merimieheksi koska tahtoi ansaita rahaa ja nähdä samalla maailmaa. Meri myöskin tuntui hänelle tutulta ja läheiseltä, johtuen siitä että hänen kotikylänsä sijaitsee meren rannalla. Tonaz ystävystyy helposti muiden kanssa ja on luottavainen muita ihmisiä (ja haltioita + kaikkia örvelöitä) kohtaan, ehkä joskus liiankin. Tämän vuoksi Tonaz ei aina tajua ajatella asioita itse vaan luottaa siihen mitä muut hänelle sanovat.
Hän ei ole erityisen älykäs eikä osaa lukea kuin heikosti sillä hän ei ole saanut kunnollista koulutusta. Hänellä on kuitenkin reilusti tervettä maalaisjärkeä ja hän on ns. hyvä ihminen. Tonazin tavoitteina on tällä hetkellä edetä "urallaan", siis päästä perämieheksi tai peräti joskus laivan kapteeniksi. Tonaz haluaisi myös oppia lukemaan paremmin vaikkei pahemmin opiskelusta välitäkkään. Tonaz ei erityisesti pelkää mitään tuntemaansa asiaa varsinaisesti, mutta se ei tarkoita että hän olisi rohkea ja peloton, sillä hän kuitenkin epäröi usein tuntemattomien asioiden kohtaamisessa.. Tonazilla on hyvä tasapaino sekä tarkka näkö jotka ovat hyödyksi niin laivalla kuin miekkailussakin. Tonaz onkin melko hyvä miekkailemaan, sillä hänen isoveljensä opetti sitä tälle sekä pikkusisarelleen Rozanylle kun nämä asuivat vielä molemmat kotona, vaikkeivat heidän vanhempansa sitä olisikaan hyväksyneet. Tonaz on oppinut kunnioittamaan myös naisia vaikka hänen kotikylässään naisia olikin tapana aliarvioida. Tämä johtuu siitä että Tonaz sisar ja hyvä ystävä on vahva maagikko ja laivalla jonka palveluksessa Tonaz on, perämiehenä toimii nainen.
Tonaz ei suhtaudu uskontoihin kovinkaan vakavasti, mutta koska purjehtiessa sää on hyvin ratkaisevassa asemassa, saattaa Tonaz joskus mielessään kiittää tai rukoilla ilman jumalaa, Crispeniä.

menneisyys ja perhe:

Tonaz on syntynyt pienessä kylässä Dionen lähistöllä ja asui siellä siihen asti kun lähti, reilu vuosi sitten merille. Kotikylässään hän teki pätkä töitä kulloin ketäkin auttamassa. Tonazin molemmat vanhemmat ovat elossa ja hänellä on kaksi isoveljeä ja yksi pikkusisko, joka on maagikko. Tonazilla oli kotikylässään useita ystäviä ja leikkitovereita lapsena, mutta loppujen lopuksi hän ei tuntenut ketään erityisen hyvin. Kotikylässään Tonaz kävi myös lapsena jonkin tasoista koulua, jossa hän oppi lukemaan, mutta koska Tonazin perhe oli melko köyhä eikä Tonaz ollut erikoislahjakkuus, hänen koulutuksensa jäi siihen. Tonaz pestautui alkuun pienelle laivalle jolla oli vain vähän aikaa ja teki kaikenlaisia pikku hommia. Dionen satamassa hän päätyi Sophielle ja on tällä hetkellä sen kapteenin Sraisin luotetuimpia miehiä. Tonaz oli haaveillut merille lähdöstä jo kauan, mutta oli aina kuitenkin epäröinyt, eikä uskaltautunut lähtemään.

Suhteet: Rozany, pikkusisar

Tonazin on alunperin kirjoittanut Coral, 18.09.2007

Post Reply