Aavikko-opas ja pakoilija Lin, sivuhahmo

Etsitkö jotakin tiettyä puolipää- tai sivuhahmoa? Löydät kaikki muut hahmot tältä alueittain listattuina.
Post Reply
User avatar
Arlin
Rakega
Posts: 82
Joined: Sat Sep 02, 2017 8:10 pm
Location: Karan

Aavikko-opas ja pakoilija Lin, sivuhahmo

Post by Arlin » Sat Sep 09, 2017 9:54 pm

Nimi: Linje ”Lin” Vinil
Rotu: Rheanhaltia
Ammatti: aavikko-opas, pakoilija (entinen armeijan jousimies)
Sukupuoli: mies
Ikä: 122 (fyysisesti noin 20)
Kotipaikkakunta: Rhea. Nykyisin asustaa Konaj’n aavikolla

Ulkonäkö:
Lin muistuttaa paljon tyypillistä Rheanhaltiaa, vaikka tämä yrittää parhaansa pitää vaatetuksellaan rotunsa ja ulkonäkönsä piilossa. Rheanhaltiaksi hän on kuitenkin keskivertoa lyhyempi, vain 179 cm.

Hiekanruskeat hiukset ovat suorat, tasaiset ja yltävät puoleen väliin Linin selkää. Hän pitää niitä lähes poikkeuksetta kiinni niskan tasaisella ponihännällä ja edestä kahdella letillä poissa silmien edestä. Korvat ovat haltiamaisen suipot ja terävät kärjistä. Ne ovat hyvin ylöspäin suuntautuneet lähelle päätä. Linin haaleansinivihreät silmät antavat tästä epävarman ja ujon kuvan. Yleisesti haltian kasvot sekä nenä ovat kapeat kuten Rheanhaltioilla yleensä.

Linin vartalo on haltioille tyypillisen heiveröinen, mutta armeijalla olon aikana tämä on kerryttänyt itselleen jonkin verran lihaksia. Armeija-ajalta tälle on myös jäänyt pari, pientä arpea eri puolelle vartaloa. Iho tällä on vaalea, eikä pitkä elämä aavikolla ole saanut sitä ruskettumaan melkein lainkaan.

Vaatetus:
Lin suosi aikoinaan paljon vihreää väriä vaatteissaan, mutta joutuessaan pakenemaan muilta, tämä on pitänyt yllään paljon hillitympiä värejä, kuten harmaata ja hiekanruskeaa. Ennen pakoa Lin piti myös koristeluista ja kirjailuista vaatteissaan, mutta vuodet pakottivat tämän tyytymään yksinkertaisuuteen pitääkseen identiteettinsä suojassa.

Lin pitää yllään Sha’lassahaltiatekoista vaaleaa, hupullista viittaa, joka peittää tämän vartalon ja kasvot melkein kokonaan. Viitan alla haltialla on itsensä valmistamat ruskea, ohut, vartaloa myötäilevä nahkatakki ja sen alla harmaa tunika. Harmaat housut ovat myös omatekoiset. Näiden lisäksi Linillä on nahkapohjaiset tossut ja ohut vyö, jossa tämä pitää asettaan huotralla. Koko vaatekerros on suunniteltu suojaamaan käyttäjää aavikon kuumilta oloilta.

Koruja Lin ei pidä yllään ollenkaan, vaikka tällä ei ole mitään niitä vastaan. Armeijassa tämä on vain oppinut olemaan niitä ilman niin pitkään, että koruttomuudesta on tullut tapa.

Luonne & tavat:
Lin on jokseenkin varautunut ja ujo persoona. Osittain tämä johtuu hänen jouduttua piiloutumaan yhteiskunnalta, mutta jo sitä ennen haltian luonne oli jokseenkin samanlainen. Persoonallisuutensa takia hänellä on hankaluuksia tulla toimeen toisten kanssa silloinkin, kun tämä yrittää tehdä tuttavuutta heihin. Siltikin Lin pyrkii usein parhaansa olemaan ystävällinen uusillekin kasvoille ja tukemaan henkilöitä, jotka tämä kokee olevan moraalisesti hyviä. Haltia on valmis antamaan kaikkensa puolustaakseen henkilöitä, joihin tämä luottaa.

Lin ei ole erityisen puhelias, mutta kuuntelee sitäkin enemmän. Haltia on erittäin maltillinen ja puhuessaan tämä kuulostaa rauhalliselta. Haltia ei yleensä aloita keskusteluja ja ryhmässä tämä pyrkii usein olemaan sivussa. Ainoastaan erittäin tärkeissä tilanteissa, kuten hengenhädässä Lin on valmis ottamaan tilanteita hallintaansa ja pystyy keskustelemaan normaalisti. Tällaisissakin tilanteissa hän pystyy olemaan hyvinkin rennon oloinen. Haltia ei suutu helposti eikä ole vihamielinen ketään kohtaan ikuisesti. Linillä on vahva uskomus, että henkilöt muuttuvat ajan myötä. Edes armeijassa ollessaan, joutuessaan taistelemaan sen aikaisia vihollisiaan vastaan, tämä ei katsonut asiaa henkilökohtaiseksi.

Vaikka Lin on tappanut monia henkilöitä menneisyydessään, tämä ei ole koskaan tehnyt niin oman etunsa takia. Nykyisin hän on kuitenkin valmis uhkailemaan toisia aseillaan kohdatessaan sellaisia, jotka mahtavat tunnistaa hänet, mutta uhkailuksi asia aina jää. Vain toista puolustaakseen tämä voi nähdä tarpeelliseksi tappaa.

Taistelussa Lin käyttää pääasiallisesti joustaan. Haltia on erittäin taitava suorittamaan nopeita, tappavan tarkkoja laukauksia, mikä sai hänet aikanaan ylenemään armeijan erikoisjoukkoihin. Linin jousenkäyttötaidot pitkillä etäisyyksillä ei eroa mitenkään armeijan muiden jousimiesten taitoihin verrattuna, mutta lyhyillä etäisyyksillä tämä osaa käyttää joustaan hiljaa ja ampua hankalista paikoista. Miekkaa käyttäessä Lin on nopea- ja sulavaliikkeinen, mutta muuten taidoiltaan lähes keskinkertainen tavalliseen armeijan jalkaväkisotilaaseen verrattuna.

Menneisyys:
Lin syntyi Rhean kylään ja eli siellä kohtalaisen normaalia elämää myyden erilaisia omatekoisia käsitöitään, kuten jousia ja nuolia. Elämä kylässä kävi kuitenkin aikanaan tylsäksi, eikä haltia halunnut päätyä elämään loppuelämäänsä samalla tavalla kuin suurin osa Rhean asukeista. Hän halusi tehdä jotakin merkitsevämpää, joten noin 70 vuoden ikäisenä Lin matkusti ensimmäistä kertaa ulos kylästä ja päätyi jäämään Tritoniin Anankeen. Siellä hän liittyi armeijaan. Lin päätyi jalkaväestä jousimiesten osastoon ja kohosi nopeasti osastolla eteenpäin jousenkäyttötaitojensa takia. Menestyksestään huolimatta haltia koki olonsa mitättömäksi, sillä hän ei ainakaan kahteen vuoteen onnistunut muodostamaan yhtäkään ystäväsuhdetta.

Linin elämään tuli muutos saadessaan siirron armeijan uuteen erikoisjoukkoon. Siellä haltia tapasi kaksi palkkasoturia, joiden kanssa hän ystävystyi luonnollisesti jo parin tehtävän jälkeen.

Elämä armeijassa loppui olemasta turhauttavaa ja jatkui niin lähes seuraavat 20 vuotta. Yhtenä iltana toinen hänen kavereistaan, lahjakas puolhaltia, katosi salaperäisesti tehtävän aikana. Pian tämä oletettiin jo kuolleeksi ja toinen Linin ystävistä erosi armeijasta sen jälkeen. Haltia sinnitteli armeijassa hiukan pidempään, mutta erosi lopulta itsekin.

Lin muutti takaisin Rheaan, mutta vuosien päästä kuuli outoja huhuja Phoeben kaupungin tapahtumista ja päätti mennä tutkimaan asiaa itse. Haltia löysi toisen ystävistään, Hectorin, kuolettavan taistelun keskeltä. Lin onnistui juuri ja juuri pelastamaan Hectorin tulilieskoilta, mutta vastataistelija oli jo päässyt häipymään ja haltian perässä oli vartijoita syyttämässä murhista. Lin vei ystävänsä turvaan, mutta joutui itse pakenemaan kaupungista lopullisesti. Tämän jälkeen haltia vietti elämäänsä aavikolla paossa syytöksistä ja oppaana kulkijoille.

Aseistus:
Linin ensisijainen ase on hänen itsensä valmistama lyhytjousi. Ase on suunniteltu käytettäväksi kaupunkioloihin ja pieniin tiloihin, minkä takia jousi on pienikokoinen. Jousessa ei ole paljon koristeluja, mutta on muuten hyvin tasapainoinen ja hiljainen käyttää. Joustaan varten Linillä on itsevalmistamansa nuolet. Yleensä nuolet ovat suhteellisen normaaleja, vaikkakin taitavasti valmistettuja, mutta tilanteen vaatiessa Lin osaa myös valmistaa erikoisempia nuolia esimerkiksi erilaisilla kärjillä. Haltialla on myös jonkin verran kokemusta erilaisista myrkyistä ja niiden käytöstä nuolissa.

Lähitaistelua varten Linillä on vyön huotrassa teräväkärkinen pistomiekka, jonka tämä sai lahjaksi päästessään armeijan erikoisjoukkoihin. Miekan terä on hyvin ohut ja molemmilta puolilta terävä. Miekan kahvassa on erikoinen, useasta teräskappaleesta valmistettu, koristeellinen suojain. Miekan lisäksi haltialla on vyön toisella puolella myös puukko, mutta se on enemmän tarkoitettu muuhun hyötykäyttöön kuin aseeksi.

Muuta:
Noin 20 vuotta sitten Lin oli Phoeben etsintäkuulutetuin henkilö, syytettynä lukuisista murhista, joita tämä ei tehnyt. Nykyisin häntä ei enää etsitä, vaan on oletettu kauan sitten kuolleeksi.

Kontaktit:
72-vuotias Hector oli armeijassa Linin harvoja ystäviä. Lin vei Hectorin turvalliseen paikkaan tämän melkein kuoltua, mutta tapahtuman jälkeen he eivät enää tavanneet toisiaan.
Lakimies Firdorn | Katuvaras Lalfar

Post Reply