Phoeben ehostusta

Toisiksi suurinta merenrantakaupunkia kutsutaan myös Ceresin sivistyksen kehdoksi ja ainut julkinen kirjasto koko mantereella sijaitseekin Phoebessa. Kaupunki on vanha, mutta nyt sen turvallisuutta ja vakautta on koetellut katastrofi: kaupungin alta nousi ikiaikainen lohikäärme, joka matkallaan tuhosi osan kaupungista.
Locked
User avatar
Tinanja
Rakega
Posts: 850
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Phoeben ehostusta

Post by Tinanja » Sun Jul 08, 2018 7:03 pm

Phoeben kaupungin nimellinen pormestari oli varakas, joskin elämänsä ehtoopuolelle ehtinyt mies nimeltä Taryon Derington. Tämän pyylevä, samalla rypistynyt olemus tervehti kaupungin kieltämättä sekaisin olevia asioita hoitavia virkamiehiä tämän kävellessä väliaikaseen kaupungintaloon raskain, hitain askelin. Työhuone, johon mies viimein astui hieman hengästyneenä oli tämän pakkolunastetun rakennuksen parhaimmistoa, mutta aivan turhan vaatimaton herra Deringtonin tottumuksiin. Tuolikin narisi aivan liikaa, mies ajatteli tyytymättömänä, eikä ehtinyt juurikaan rauhoittua tarkastelemaan hänelle saapunutta kirjepostia yhden juoksevia asioita hoitaneen virkamiehen kiirehtiessä suoraan työhuoneeseen koputtamatta, tai ilmoittamatta tulostaan muutenkaan millään lailla.

Pieni ärtynyt puna nousi herra Deringtonin kasvoille tämän kohottaessa katseensa työpöytänsä päältä tuohon kiireisen oloiseen, tuskin kolmeakymmentäkään ikävuotta lähentelevään virkamieheen.
“Olen kiireinen mies, ja te saavutte työhuoneeseeni ilmoittamatta tulostanne edes koputuksella. Asianne on parempi olla tärkeä, ettei minun tarvitse viedä asiaa vartijoiden käsiteltäväksi”, Derington murahti äänellä, joka kuvasi ehkä enemmän tyytymätöntä kuin vihaista. Hän ei pitänyt siitä, ettei hänen ohjeitaan ja hyviä käytöstapoja noudatettu. Nuorimies näytti keräävän hetken itseään ennen kuin sai sanaakaan suustaan.
“Herra Derington”, tämä aloitti kumartaen sitten syvään kaupungin pormestarille. “Armeijan lähettämät resurssit ovat saapuneet, ja niitä viedään parhaillaan kaupungin varastoon”, mies jatkoi sitten saaden pormestarin pään vähän kallistumaan, ja mies mutristi huuliaan. “Ja saattuern mukana saapui myös Rakuza Cranor”, tämä lisäsi vielä hiljaa, nyt saaden tuon pormestarin tuuheat kulmakarvat kohoamaan luonnottoman korkealle.
“Voit poistua”, tuo totesi muutamien sormuksien koristelemaa kättään ovea kohden heilauttaen. “Käske Tialer tänne”, tämä lisäsi vielä ennen kuin tuo edelleen hieman hermostuneen näköinen virkamies lähti ovesta ulos sanaakaan sanomatta.

*

Ei mennyt montaa päivää jykevien hevosten vetämän vaunuletkan ja saattuen saapumisesta, kun ohjat käsiinsä Phoebessa oli ottanut pormestarin lievistä vastalauseista huolimatta Gaelin Cranor, ratsuväen Rakuza doyoboineen. Tämä hiljainen, vakavan auktoriteettinen mies lyhyestä olemuksestaan huolimatta oli heittänyt kaupungin virkamiesten ajatukset ja tavat päälaelleen vain parin päivän aikana. Hän oli ohjannut resursseja tarkemmin vahinkojen ja niiden määrän arviointiin, kun sitä ei kaupungin pormestarin toimesta oltu kovin perusteellisesti tehty. Lisäksi kaupungin työvoimaa käännettiin kunnostukseen, siivoamiseen ja kärsineiden alueiden tukemiseen: rahalle, materiaaleille ja kauan säilyvälle ruualle löydettiin nopeasti käyttökohteita kaupungin ilmettä kohentamaan. Ratsuväen osaston sotilaiden ja Phoeben omien vartijoiden tehtäväksi jäi häätää asunnottomia kaduille tai viedä vastustelevia henkilöitä tyrmien perukoille mätänemään.

Eivät juuri aloitetut korjaukset ja työt kaunistaneet erityisemmin kaupungin muutoinkin jo katastrofin osalta kärsinyttä julkisivua, mutta ne ajoivat lliikkeelle sen jälkien siivoamisen ja kunnostamisen, jota ei kaupungin omien virkamiesten ja hallinnon toimesta oltu saatettu alulle. Ajan kanssa Phoebe voisi saada entistä loistoaan ja menetettyjä rakennuksiaan takaisin, mutta nyt Gaelin Cranorin tavoite oli ohjeistaa kaupungin oma hallinto ja virkamieskoneisto edistämään sitä tavoitetta. Sen tuo lyhyt, hiljainen mies teki armeijan hänelle suomin oikeuksin vaientaen auktoriteetillään vastalauseet.

Locked