Palvelus

Meren rannalla, Lown lahden kupeessa sijaitsee maan suurin ja tärkein kauppapaikka on Dione, joka jakautuu useisiin eri kaupunginosiin aina rikkaiden suurista kartanoista pieniin, arvottomiin hökkeleihin sataman sivulla. Dionesta kulkija löytää kaiken laillisen ja laittoman, mikäli vain tietää, mitä etsii.
User avatar
Kide
Posts: 485
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 pm

Re: Palvelus

Post by Kide » Sun Jun 30, 2019 9:00 am

Yleensä vastausta oven koputukseen odotettiin sisältä. Nyt se tuli kaksikon takaa saaden Mirayan värähtämään yllättyneenä hänen kääntyessä Alenan tuttua ääntä kohti. Tänään ei tainnut olla hänen onnenpäivänsä minkään asian suhteen. Mirayan olisi tehnyt mieli hieraista kasvojaan, huokaista tai edes pyöräyttää silmiään itselleen miettiessään oliko Alena vain nähnyt heidät vai myös kuullutkin, mutta sen sijaan hän käänsi huulensa sievään hymyyn. Ja mikäli Alenan tyyneen ilmeeseen oli luottaminen, ehkä Mirayan huomautus ei sittenkään ollut ehtinyt kantautua sen kohteen korviin asti. Niin ainakin sopi toivoa, sillä muuten Sarya saattaisi joutua pulittamaan asustaan turhankin monta lanttia ja sama olisi todennäköisesti odotettavissa myös Mirayan seuraavalla ostoskerralla. Kaikella taisi olla hintansa, myös sanoilla.
"Totta tosiaan, täydellinen ajoitus Alena", Miraya kujersi siirtyessään itsekin sivummalle päästääkseen vaatturin avaamaan oven. Heidän astuttuaan sisään Miraya vastasi Saryan katseeseen odottavasti. Sarya ei todellakaan näyttänyt olevan mukavuusalueellaan - ei ihme että haltia halusi jonkun seurakseen. Miraya toki oletti hämmyksen johtuvan vain siitä, että kerrankin Sarya ei ollut varma miten toimia.
"Ja hyvän mekon me... Sarya tarvitseekin. Ei juhlapukua, mutta jotain tavallista parempaa. Kaunista ja imartelevaa, mutta kuitenkin tietyllä tapaa yksinkertaista, helppoa." Miraya katsahti kysyvästi Saryaa, odottaen hyväksyntää hänen ehdotukselleen. Hän oletti vain auttavansa perämiestä, joka näytti yllättäen siltä ettei tiennyt mitä sanoa.
"Ja tässä tilanteessa luottaisin mielelläni sinun silmääsi, Alena", Miraya lisäsi nyt vaatturille hymyillen. Ja se oli täyttä totta eikä vain imartelua. Mekon teettämiseen Saryan kaltaiselle, jonka oli tottunut näkemään vain housuissa ja tunikoissa, Miraya otti mielellään apua vaatturilta, joka oli jo moneen kertaan ehtinyt osoittaa taitonsa.

User avatar
Anlie
Posts: 113
Joined: Sat Feb 17, 2018 5:15 pm

Re: Palvelus

Post by Anlie » Wed Jul 03, 2019 7:03 pm

”Voitte viedä yhtäläisen kohteliaat terveiset neiti Cabralle, seuraavan kerran kun hän sattuu saapumaan liikkeeseenne." Ääni Alenan mielen perukoilta tokaisi kun hän tömäytti tarvikekorinsa valtavalle kangaspöydälleen. Alenaa puistatti miten sanat pulpahtivat pintaan näinkin viiveellä. Olikohan Miraya jo törmännyt ihailijaansa, vai kiristikö tämä edelleen löyhää silmukkaansa neidin ympärillä. Terveisensä Thardin saisi kyllä toimittaa itse.
Alena hymyili hillitysti Mirayan aloitukselle, mutta jätti lausumatta hyväntahtoiseksikin ajatellun kommentin siitä miten Miraya harvemmin poistui hänen puodistaan ostamatta itselleen mitään. Ihmisnainen oli ollut niin kovin herkkänahkainen viimeaikoina, toki ihan syystäkin.

Sarya näytti välttelevän katsekontaktia Alenaan, mikä toisaalta vaikutti tämän pyyntöön nähden varsin ymmärrettävältä. Mutta kun tämän nuori apurikaan ei tuntunut tarttuvan esittelyihin, Alena alkoi epäillä olivatko nämä kaksi laivamatkojensa aikana lähentyneet siinä määrin, että Sarya olisi avautunut menneisyydestään. Tai sitten ainoastaan yhteisestä tuttavuudesta.
Ikänsä alalla olleena Saryan pyyntö ei aiheuttanut vaatturissa minkäänlaista reaktiota, olihan hän toteuttanut paljon pöyristyttävämpiäkin, joskus suorastaan typeriä pyyntöjä, asiakastaan kyseenalaistamatta. Alenan mielenkiinto kohdistui enemminkin pyyntöön johtaneeseen syyhyn, mikä vielä ei ollut kummankaan puheista käynyt ilmi. Pitäen mielessään Mirayan viimeisimmän tilauksen, nyt kyseessä oli selvästi jotakin erilaista.

Alena nyökkäsi lyhyesti Mirayan luovuttaessa Saryan sanoillaan hänen huomaansa, kiertäen sitten rauhallisesti uuden asiakkaansa ympäri, mittaillen tyynesti Saryan vartaloa katseellaan. Mirayan hempeä liverrys särähti Alenan korviin mielistelyltä, etenkin peilattuna kommentinpuolikkaaseen minkä vaatturi oli ovellaan ehtinyt kuulla.
Jo pelkästään palasia Saryan historiasta tietäen, tuntui oudolta sovittaa tätä johonkin mitä vastaan tämä tuntui taistelleen puolet elämästään, mutta jokin... tai joku oli vaikuttanut tähän niin voimakkaasti, että Sarya seisoi nyt hänen lattialankkujensa päällä. ”Hmm”, Alena hengähti mietteliäänä ja kohotti miltein varovasti katseensa perämieheen, ”onko teillä jokin oma ajatus, mitä haluaisitte – ” Alena pohti miten puhuttelisi tätä, mutta päätyi sitten lausumaan huolellisesti sanojensa päätteeksi ” – Sarya?”
”Värien suhteen ja sellaista. Ehdottomasti jotakin pelkistettyä, mutta laadukasta kangasta”, Alena vilkaisi Mirayaa vahvistusta hakien, ajatellen, että saisi pönkitettyä hieman neidin luottamusta ja itsevarmuutta. ”Tietenkin käyttötilaisuus vaikuttaa, liian hillitty vaikuttaa pliisulta ja liian röyhkeä tökeröltä.”

User avatar
Tinanja
Rakega
Posts: 620
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Re: Palvelus

Post by Tinanja » Fri Jul 05, 2019 9:20 pm

Sarya astui peremmälle Alenan puotiin ja arvioiva katse silmäili esillä olevia asuja, kankaita ja koristeita, mutta katse keskittyi viimein itse haltiaan. Tuon aina yhtä huoliteltu ulkonäkö oli kieltämättä tietyntyyppinen vastakohta perämiehelle itselleen: vaatturin värikkäät, huolitellut vaatteet ja tapansa mukaisesti nutturalle kerätyt paksut hiukset loivat kontrastin Saryan yksinkertaisia, käytännöllisiä vaatteita, housuja, ja tunikaa vasten. Oli kieltämättä helpotus, että Miraya puhutteli häntä jo nimeltä, se selitti helposti sen, miksi myös Alena esitti sanansa hänelle puhutellen häntä etunimeltä. Nainen kuunteli kaksikon keskustelua suoraselkäisenä, melko ilmeettömänä, mutta jos tätä tunsi vähänkään, ei ollut vaikea nähdä naisen epämukavaa oloa. Tämä ei tuntenut olevansa lainkaan mukavuusalueellaan, päin vastoin Saryan mieleen alkoi hiipiä ajatus siitä, oliko tämä lainkaan hyvä idea. Varsinkin, kun Alena seisoi siinä hänen edessään, eikä Mirayalla ollut aavistustakaan siitä, miten läheisesti kaksikon tarina kietoutui yhteen. Toivottavasti ei tällä olisi tämän tapaamisen jälkeenkään ajatustakaan siitä.

Mutta, mekko. Sarya vetäisi syvään henkeä ennen kuin kohtasi Alenan katseen ja tämän kysymyksen, olkiaan tuskin huomattavasti kohauttaen. Ray, ajattele Rayta, nainen totesi itselleen mielessään ennen kuin näytti hitaasti kokoavan itsensä ajatusten keskeltä.
“Tarvitsen jotain, mikä on hillittyä…”, Sarya totesi sitten, mietteliäänä, kuin sanoja etsien. “Ja eleganttia. Jotain, jossa voi kävellä viralliselle illalliselle, mutta joka toimii yhtä hyvin myös suljettujen ovien takana illallisen päätteeksi”, perämies lopetti vielä.
“Ja laadukkaista kankaista olen samaa mieltä. En halua mitään räiskyvän väristä, jotain sopivan hillittyä ja siistiä.”

Syteen tai saveen, hän… oli varma, että Rayn ilme olisi kaiken tämän arvoinen.

User avatar
Kide
Posts: 485
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 pm

Re: Palvelus

Post by Kide » Tue Jul 09, 2019 8:03 pm

Miraya siirtyi sivummalle antaen Alenalle tilaa ja kohteliaan kysyvän vilkaisun vaatturiin luotuaan asteli peremmälle tutkimaan kankaita ja asuja, joita tänään sattui olemaan valmiiksi esillä massiivisella työpöydällä ja sen ympärillä telineillään. Hän hypisteli kevyesti erityisen taidokkaasti kudottua pitsiä, jota ryöppyi erään asun hihansuista kuin vesiputouksena ja käänteli toista kangasta, johon kudottu silkkilanka heijasteli väriään eri tavalla valon suunnasta riippuen. Samalla hän kuunteli kaksikon sananvaihtoa.
"Kyllä, laadukasta mutta simppeliä", Miraya vahvisti Alenaa vilkaisten. Juuri niin kuin hän oli itsekin ajatellut Saryan salamyhkäisen pyynnön perusteella. Siniset silmät kääntyivät kahlaamaan läpi kaikki esillä olevat värit ja samalla hän piilotti virnistyksensä perämiehen toteamukselle vaatteen käyttötarpeesta. Miksei Sarya vain voinut paljastaa kenestä oli kyse?
Miraya tiesi ettei esillä ollut vasta kuin ripaus siitä mitä Alenalla oli tarjota, mutta jo näistä yksi väri pisti Mirayan silmään mahdollisena vaihtoehtona. Hän kiersi pöydän reunan sivuitse ja kohotti yhtä melko valmiilta näyttävää päällyshametta. Kangas oli paksua ja karheaa eikä päästänyt syvänruskeaa väriä oikeuksiinsa, mutta Miraya saattoi jo kuvitella samantyylisen, suklaanruskean sävyn paremmassa kankaassa.
"Mitä sanot tästä?" Miraya siirtyi niin, että Sarya ja Alena saattoivat nähdä kankaan ja loi perämieheen kysyvän vilkaisun. "Olisiko sinulla Alena valmiina tämänsävyistä sopivampaa kangasta? Entä jotain metsänvihreää, eikö sekin voisi toimia?"

User avatar
Anlie
Posts: 113
Joined: Sat Feb 17, 2018 5:15 pm

Re: Palvelus

Post by Anlie » Mon Jul 15, 2019 7:20 pm

Miraya näytti hypistelevän ja tutkivan hänen tilojaan aivan vakiasiakkaan elkein, mutta Alena seurasi neidin haahuilua vain syrjäsilmällä. Sarya olisi yhtä hyvin voinut kiemurrella, niin valheellisen huolettomalta tämän olkienkohautus Alenasta vaikutti. Joskin perämies oli jättänyt perheensä taakseen, kantoi tämä mukanaan erehtymättömän samanlaisen elekielen... ja näemmä tyylitajunkin.

Jos Alena olisi tähän mennessä keksinyt patenttiratkaisun useimmiten kuulemiinsa pyyntöihin “jotakin laadukasta mutta ei liian kallista” ja ”salonkikelpoista mutta riittävän viihdyttävää aviomiehelle”, hänellä tuskin olisi ollut Dionessa kilpailijoita. Saryan pyyntö tuntui kuitenkin hellyyttävän suorasukaiselta ja ymmärrettävältä, tullen suusta joka tuskin mietti vaatetustaan käytännöllisyyttä pidemmälle.

Miraya kiinnostui tekeillä olevasta arkihameesta, jonka sävyn Alena tiesi katsomattakin, mutta silmäili kuitenkin kuin verraten vuoron perään asiakastaan ja aiempaa työtään.
Hyväksyvästi neidin ehdotukselle nyökäten vaatturi asteli peräseinustalle kaapaten mukaansa hyllyköstä kahdet kangaspakat – syvän ruskean ja vihreän - laskien ne sitten leikkuupöydälle pyöräyttäen kumpaakin hieman auki. Villaa, kuten karkea hamekin, mutta ohuempaa ja pehmeämpää kudosta, jonka saisi laskeutumaan kauniisti. ”Miellyttääkö kumpikaan väri? Entä kangas? Toki minulta löytyy arvokkaampiakin materiaaleja, jos teitä kiinnostaa”, Alena tarttui vielä ruskeaan pakkaan ja ojensi kankaan kulmaa Saryalle tunnusteltavaksi. ”Kudos on varsin kestävää, eikä nukkaannu helposti. Voisin tehdä teille riittävän yksinkertaisen asun, jota voitte sitten täydentää tilanteen mukaan.” Alenan ammatiylpeys ei antanut periksi jonkin muodikkaan hepenen tyrkyttämiseksi, kun asiakkaan tyyli ja toiveet eivät sitä selvästikään tarvinneet. Saryan kohdalla jokin kestävä ja iätön malli olisi varmasti kaikkein toimivin, ja Alenan mielessä kaavat luonnostelivat jo itseään. ”Kauppa taitaa käydä hyvin? Kun minulla on ilo saada kaksi Lohikäärmeen miehistön jäsentä asiakkaakseni pienen tovin sisällä.”

User avatar
Tinanja
Rakega
Posts: 620
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Re: Palvelus

Post by Tinanja » Tue Jul 16, 2019 6:47 pm

Saryan katse osui Mirayaankin kuin henkistä tukea kaivaten, mutta tämä käänsi katseensa pian takaisin Alenaan tämän astellessa hakemaan seinustalta kaksi kangaspakkaa. Sarya nielaisi vähän, mutta pakotti kääntämään ajatuksensa takaisin tänne saapumisen motivaatioon. Perämiehen katse osui arvioiden sekä vihreään että ruskeaan kankaaseen Alenan niitä esitellessä. Vihreä oli kaunis, syvän tasaisen värinen, ja ruskea ehkä hieman turhan tumma ainakin putiikkiin tulvivan luonnonvalon ohessa. Mutta materiaali tuntui mukavalta - Sarya saattoi kuvitella, että se tuskin kutittaisi, ja toivottavasti ei kiristäisi ja hirttäisi häntä kun hän yrittäisi pukeutua kyseisestä materiaalista luotuun vaatekappaleeseen. Ei sillä, että hän tietäisi kankaista erityisemmin - hän osasi kyllä valita sopivan kankaan purjeeseen tai vaatteisiin, joita voisi käyttää laivalla vuodesta toiseen… mutta mekkokangas… ei ollut hänen erityisosaamistaan, lähelläkään sellaista. Mutta näistä vaihtoehdoista pelkästään ulkonäön osalta vihreä näytti paremmalta ja nainen pakottautui keskittymään tilanteeseen, eikä kuvittelemaan miten Miraya reagoisi, jos kuulisi hänen ja Alenan tuntevan jo entuudestaan.
“Väreistä vihreä on parempi”, totesi Sarya hetken aikaa kankaita katseltuaan ja kangasta kokeiltuaan nopeasti, mutta varautuneena.
“Ja se kuulostaa sopivan… sopivalta ratkaisulta”, Sarya totesi nielaisten sanan mukava - ei, hän ei missään tapauksessa sanoisi mekkoa mukavaksi, tai yksinkertaiseksi - sitä se ei ollut hänen villeimmissä kuvitelmissaankaan. Mutta tämän oli pakko olla sen arvoista.

Alenan kääntäessä keskustelun Lohikäärmeeseen Saryan kulmat kurtistuivat vähän. Mirayaa hän ei vielä laskenut varsinaisesti miehistönjäseneksi - ehkä siksikin, kun Rayash huolehti tytöstä pääsääntöisesti. Eikä kirjanpito muutenkaan kuulunut Saryan kiinnostuksen kohteisiin laivalla. Miraya saattoi hyvinkin olla kiertänyt kaikki Dionen vaatturit, myös Alenan - ja tämä oli hänet osannut tuoda tänne. Mutta Rayash, ja tämän viitta olivat seuraava kohde Saryan ajatuksissa - miehen viitta oli ehdottomasti onnistunut, mutta varmasti maksanut omaisuuden siinä sivussa.
“Ilmeisesti maailma vain on erittäin pieni, mikäli olet toteuttanut myös kapteenin uuden viitan”, totesi Sarya sitten, kääntäen katseensa takaisin Alenaan Mirayaa vilkaistuaan. Kaupanteosta tai sen sujuvuudesta hän ei sanonut mitään. Siitä huolimatta, että hänellä ja Alenalla oli sama kotikylä, se ei ollut tuon asia varsinkaan viimeisimpien uutisten valossa.

Post Reply