Lopun alku

Toisiksi suurinta merenrantakaupunkia kutsutaan myös Ceresin sivistyksen kehdoksi ja ainut julkinen kirjasto koko mantereella sijaitseekin Phoebessa. Kaupunki on vanha, mutta nyt sen turvallisuutta ja vakautta on koetellut katastrofi: kaupungin alta nousi ikiaikainen lohikäärme, joka matkallaan tuhosi osan kaupungista.
User avatar
Tinanja
Rakega
Posts: 662
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Re: Lopun alku

Post by Tinanja » Wed Sep 11, 2019 7:04 pm

Giad huomasi nopeasti kaljupäisen, Wanhaan Lohikäärmeeseen astuneen miehen, joka asteli tilaamaan ruokaa monien muiden tavoin, ja asteli tämän jälkeen hänen pöytäänsä. Olihan tämä näköjään aiemmasta suhtautumisestaan huolimatta oppinut asian jos toisenkin jo matkansa varrella. Giad ei kohottanut katsettaan ennen kuin kuuli Vareon kysymyksen. Hän hymähti vähän. Oli selkeää, että tämä todennäköisesti olisi Zahirin silmissä Vareolle kasvun paikka niin henkisesti kuin johtajuudenkin osalta. Siksi ehkä tuolle tehtävä oli tippunutkin, varsinkin mikäli Zahirilla olisi muitakin suunnitelmia Vareon osalta.
“Tehtävän, joka on sinun vastuullasi, mutta jossa minua on pyydetty avustamaan sinua”, Giad oikaisi sitten tämän kommenttia “meidän tehtävästämme” kulmiaan vähän kohottaen Vareon suuntaan. Hän ei ottaisi tästä syytä niskoilleen, jos tämä menisi pieleen. Giad kyllä oli valmis huomauttamaan olleensa avuksi työn suorittamisessa, mutta hän ei haluaisi olla kyseinen vastuuhenkilö asian osalta missään tapauksessa. “Mutta kuten sanoin, autan parhaani mukaan. Operaatio kuitenkin on sinun, ja ainoastaan sinun vastuullasi”, mies oikaisi vielä. Hänen asemansa ei kestäisi typeryyksiä, jos tämä räjähtäisi käsiin, eikä hän haluaisi missään tapauksessa vaarantaa itseään, tai asemaansa tässä.
“Älä kiirehdi liikaa, mutta riittävästi”, Giad totesi olkiaan vähän kohauttaen, jatkaen ruokailuaan kaikessa rauhassa. “Olen varma, että yhteisellä… työnantajallamme on tietynlainen kiire saada suunnitelmansa etenemään”, hetki, jota Giad ei erityisemmin odottanut tietäessään, että saisi olla katsomassa tätä hetkeä ja sitä, mitä siitä seuraisi.

“Mutta, olen kuullut puhuttavan satama-alueesta, ja sen perukoista”, Giad kohautti olkapäitään. “Joku tarina kertoo, että sataman alla olevat viemärit ovat eräiden suosiossa. Toisaalta, pohjoisosissa satamaa oleva varastoaluekin on ilmeisen suosittu”, Giad kohautti olkapäitään. Mies piti pienen tauon ruokaansa viimeistellessään.
“Mutta on eräs henkilö, jolle voisin esitellä sinut. Hän on palveluksen velkaa, ja voi olla todennäköisesti avuksi tavalla tai toisella”, mies jatkoi laskien viimein lusikkansa lautasen reunalle ja kulauttaessaan sitten loput oluestaan kurkustaan alas.
“Kiinnostaako sinua pieni kierros kaupungilla?”

Post Reply