Vaatekerran päivitystä

Meren rannalla, Lown lahden kupeessa sijaitsee maan suurin ja tärkein kauppapaikka on Dione, joka jakautuu useisiin eri kaupunginosiin aina rikkaiden suurista kartanoista pieniin, arvottomiin hökkeleihin sataman sivulla. Dionesta kulkija löytää kaiken laillisen ja laittoman, mikäli vain tietää, mitä etsii.
Post Reply
User avatar
Tinanja
Rakega
Posts: 646
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Vaatekerran päivitystä

Post by Tinanja » Fri Aug 02, 2019 8:00 pm

Korkeissa koroissaan punahiuksinen nainen astui avoimesta ovesta sisälle. Tämä ei muistanut aiemmin vierailleensa kyseisen vaatturin luona, mutta huhut torilla kertoivat ihan riittävästi paikasta. Ingvild oli ehdottomasti valmis tarkastamaan, mitä tämä vaatturi voisi hänelle tarjota. Vaatekaapin sisältö kun ehdottomasti vaati päivittämistä uutta lukukautta varten. Kankaiden, lankojen ja talosta huokuvan puun tuoksut sekoittuivat toisiinsa valoisassa, materiaalien ja työvälineiden täyttämässä putiikissa, jonka sisälle hän oli juuri astunut. Ingvildin yllä olevien vaatteiden sävyt: ruskea, tummansininen, ja muutamat satunnaiset koristekirjailut eivät antaneet oikeutta värjättyjen kankaiden ja esille nostettujen vaatteiden joukossa. Vain naisen paksut, punaiset hiukset näyttivät erottuvan tuosta massasta riittävästi.
“Iltapäivää”, pieni hymy kasvoillaan tämä katsoi arvoiden tiskin takan töitään tekevää vaatturia. Tuon kapeat kasvonpiirteet ja korvankärjet hiusten lomasta kertoivat nopeasti tämän olevan haltia, ja Ingvildin lämmin hymy tervehti tuota jo ennen kuin maagikko ehti sanomaan mitään.

Punahiuksisesta naisesta ei nähnyt jälkeäkään siitä, että tämä oli viettänyt koko edellisen päivän hevosen selässä ja matkustaen Metiksestä Dioneen. Tuon punaisiksi maalatut huulet, mustin rajauksin koristellut silmät ja puhtaat, korkealle poninhännälle nostetut punaiset hiukset kertoivat vain ja ainoastaan hyvin huolitellusta ulkonäöstä. Sitä oli korostettu entisestään korvarenkain, ja kaulassa roikkuvien, muutamien kaulakorujen myötä. Korut saivat levätä paljaalla rintakehällä kun yllä oleva mekko ja korsetti paljastivat riittävästi kääntääkseen paatuneimmankin miehen katseen silmistä alaspäin. Leveä, korkea halkio mekonhelmassa paljasti reittäkin ihan riittävästi. Korkeat, polviin saakka yltävien saappaiden korot kopahtivat puulattiaan naisen pysähtyessä ihailemaan esille nostettua täyspitkää mekkoa kaikkine kirjailuineen ja koristeineen.
“Ilmeisesti torilla ei puhuttu sivu suun, kun kädentaitojasi kehuttiin”, Ingvild totesi tutkailtuaan kangasta ja kirjailuita, jotka sitä koristivat.
“Olen juuri palannut pitkältä matkalta, ja vaatevarastoni kaipaisi päivitystä”, Ingvild hymyili lämpimästi tuolle tummahiuksiselle haltialle hymyn kohotessa nopeasti silmiin saakka.
“Erityisesti etsin henkilöä, joka osaisi tehdä pari eri asuihin sopivaa korsettia, sekä toki niihin sopivat mekot…”, Ingvildin katse eksyi pöydälle nostettuihin kankaisiin arvioiden kankaiden laatua, värjäystä ja pieni hymy pysyi tämän huulilla sormuksin koristeltujen sormien kokeillessa tummanvihreää kangasta pöydällä.
“Ja… sen perusteella, mitä näen jo tässä… mietin, että olisiko tämä sopiva paikka tilata sellaisia asuja?”

//Anlie & Alena tänne

User avatar
Anlie
Posts: 119
Joined: Sat Feb 17, 2018 5:15 pm

Re: Vaatekerran päivitystä

Post by Anlie » Wed Aug 07, 2019 8:17 pm

Neulanpisto toisensa jälkeen hahmotteli vihreän mekon kaulukseen kiemuraista lehtikuviota kun Alena kohotti katseensa työstään kuullessaan oven käyvän.
Sisälle astelleen naisen Alena olisi taatusti muistanut ilman hyvää kasvomuistiaankin, mikäli olisi tälle aiemmin töitään myynyt. Upeat leiskuvanpunaiset kiharat olisivat jääneet taatusti vaatturin mieleen jo väkijoukonkin keskeltä, mutta haltia ei tunnistanut – korvien hienoisesta suippoudesta päätellen - puolhaltiaa edes ohikulkijaksi. Huomiotaherättävästä ulkonäöstään huolimatta tulija hymyili lämpimästi ja tervehti. Alenan asetteli työnsä sivuun ja nousi ylös tuoliltaan, yksinkertaisen syvänturkoosin hameensa suoristaen. Käärittyjen hihojen alta paljastuvat kädet vihersivät tällä kertaa haaleasti edellisen värjäyserän jäljiltä ja vaatturin paksut tummat kiharat olivat sutaistu tunnusomaiselle nutturalle, pitsinauhan pitäen kiharat pois otsalta tämän työskennellessä.

Syvään uurrettu kaula-aukko ja leveä halkio olisi muutoin viitannut hänen yllättävän vieraansa harjoittavan jonkinlaista viihdyttäjän ammattia – ellei vaatteiden värit olisivat olleet niin maanläheiset, melkeimpä hillityt, mikä sai Alenan epäilemään ensimmäistä mielikuvaansa. Eikä tuollaista korumäärää hankittu kujia kiertelemällä. Nopea vilkaisu tulijaan riitti Alenalle, hänellä olisi kyllä aikaa arvioida mahdollista tulevaa asiakastaan myöhemminkin, ja vastasi Ingvildin ystävälliseen hymyyn yhtälailla kevyellä, kohteliaan kiinnostuneella katsella.

Alena niiasi ja vastasi vieraansa tervehdykseen. Torilla nyt puhuttiin niin paljon ettei puoliakaan muistettu seuraavana päivänän, mutta hienoinen lämmön tunne pyyhälsi Alenan kehon läpi kommentin johdosta. Puheilla oli aina kaksi puolta, mutta niin kauan kuin ne pysyisivät hyödyllisinä, niistä pitäisi ottaa kaikki irti.
”Olette löytäneet etsimänne, täytän mielelläni toiveenne. Tämän laadukaampia kankaita etsiessänne saisitte tehdä vielä toisen pitkän matkan”, Alena vastasi Ingvildin hymyyn, ”Nimeni on Alena, jos se ei torikeskusteluissa vielä käynyt ilmi. Teillä lienee jo ajatuksia yksityiskohtien suhteen, madame...?” Viitaten kädellään pitkälle takaseinustalle hyllyntäydeltä väreittän jaoteltuja kangaspakkoja Alena kallisti kysyvästi päätään.

User avatar
Tinanja
Rakega
Posts: 646
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Re: Vaatekerran päivitystä

Post by Tinanja » Thu Aug 08, 2019 7:48 pm

“Mukava tutustua”, Ingvild nyökkäsi Alenalle tämän esitellessä itsensä. Vaikka torilla olisikin mainittu jotakin naisen nimestä, ei se ollut jäänyt maagikon mieleen.
“Ingvild”, maagikko vastasi nyökäten tuon vaatturin kysymykselle ja tervehdykselle. Pieni hymy naisen kasvoilla säilyi edelleen. “Ingvild Skeldane”, nainen tarkensi vielä ennen kuin katse osui Alenan viittaamiin kangaspakkoihin. Vaikutti siltä, että täältä voisi jopa löytyä jotain mielenkiintoista. Tuon vaatturin paksut, tummat, ja ilmeisen vallattomat hiukset oli kerätty nutturalle tämän pään takaosaan, vielä nauhan pitäessä viimeisiäkin sortuvia pois kasvoilta. Käytännöllistä, kuten näköjään tämän mukavan oloinen mekkokin. Eikä nainen näyttänyt siltä, että pelkäsi käyttää itse omia käsiään töihinsä - siitä kertoivat värjäymät tämän käsissä edellisest värjäyksestä. Tämä voisikin olla ihan mielenkiintoinen putiikki - ja ennen kaikkea jo esillä olevat kirjailut ja asut, asusteet, näyttivät siltä, ettei Dionen joka kulmassa tehty tälläistä. Eikä Ingvildiä haittaisi lainkaan saada jotain uniikkia vaatevarastoonsa.

“Ajattelin, että pääväreinä voisivat toimia sinisen eri sävyt, lisäksi ehkä ruskeaa, violettia, mikäli sellaista löytyy?” kulmien kohotus suunnattiin Alenaa kohden tämän katseen vaeltaessa kangaspakoista vaatturiin, kun tämä kysyi mitä yksityiskohtia hän kaipaisi vaatteisiinsa. Värit hänen listallaan olisivat vielä riittävän hillittyjä, että niitä kehtaisi käyttää töissäkin - erityisesti sininen olisi loistava siihen, mutta riittävän näyttäviä. “Jotain sellaista sopivan hillittyä väriä tasoittamaan leikkausta ja mahdollisia koristeita, kirjailuja”, Ingvild hymähti. “Kehtaa käyttää töissäkin”, pieni, ilkikurinen hymy levisi hetkeksi tämän huulille. Oli mukava olla kiireisen kaupungin keskellä, ja ajatus uusista vaatteista, ja muista kaupungin tarjoamista luksuksista aina hyvistä yöunista kapakoihin nosti hymyn naisen huulille - oli selvää, että tämä oli tullut kuin kotiinsa astuessaan Dioneen.
“Vai mitä mieltä sinä olet?” Ingvild kohotti vähän kulmiaan hetken mietittyään, kysymyksensä jälkeen, katseen vaeltaessa jälleen tuohon vaatturiin. “Entä, missä hintaluokassa palvelusi liikkuvat?” maagikko kysyi sitten, katsellen edelleen Alenaa arvioiden.

User avatar
Anlie
Posts: 119
Joined: Sat Feb 17, 2018 5:15 pm

Re: Vaatekerran päivitystä

Post by Anlie » Sun Aug 25, 2019 5:27 pm

Ei, nimi ei kuulostanu Alenasta tutulta, mutta vaatturi painoi sen mieleensä. Pelkällä nimellä tosin teki hyvin vähän, mutta eihän sitä koskaan tiennyt. Jos tämä päätyisi ostoksille, varmasti tästä selviäisi muutakin potentiaalisesti hyödyllistä. ”Kuin myös, madame Skeldane”, Alena painoi kevyesti päätään hänen vieraansa esiteltyään itsensä.

Ingvild ei selvästikään ollut kuullu hänestä riittävästi, jos tiettyjen värien löytymistä piti tiedustella aavistuksen epäröivästi. Puolhaltian kysymykselle Alena kuitenkin hienoisesta nyreyden häivähdyksestä huolimatta vain nyökkäsi, kohteliaasti hymyillen.
Ilkikurinen hymy säestämässä Ingviltin kommenttia herätti vaatturissa paljonkin ajatuksia, joskin näistä yksikään ei näyttäytynyt tämän kasvoilla. Jostakin syystä nainen toi hänen mieleensä erään toisenkin joka osti työvaatteensa häneltä, mutta olettaminen näiden kuuluvan samaan ammattikuntaan olisi ollut vähintäänkin tökeröä. ”Ah, niin tietenkin”, Alena nyökytteli. ”Kuulostaa järkevältä tasapainottaa näyttäviä yksityiskohtia rauhallisin värein, jos madame sitä tarkoitti?”
”Yksinkertaisista villakangaspuvuista 6 denestä ylöspäin, kirjailun monimutkaisuudesta riippuen hinta on yleensä jotakin lähemmäs kymmentä, mikä taas on lähtöhinta korseteille”, Alena vastasi mahdollisen asiakkaansa tiedusteluun tapansa mukaan neutraalin kohteliaasti. Alena tiesi ettei hänen hintansa enää pitkään aikaan olleet kaiken kansan tavoiteltavissa, mutta se ei ollut tarkoituskaan. ”Joitakin toivomianne värejä löytyy myös puuvillassa ja silkissä...mutta hinta on luonnollisesti hieman korkeampi”, Alena lisäsi hetken kuluttua.

Post Reply