Vaatekerran päivitystä

Meren rannalla, Lown lahden kupeessa sijaitsee maan suurin ja tärkein kauppapaikka on Dione, joka jakautuu useisiin eri kaupunginosiin aina rikkaiden suurista kartanoista pieniin, arvottomiin hökkeleihin sataman sivulla. Dionesta kulkija löytää kaiken laillisen ja laittoman, mikäli vain tietää, mitä etsii.
User avatar
Tinanja
Rakega
Posts: 699
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Re: Vaatekerran päivitystä

Post by Tinanja » Sat Nov 09, 2019 6:54 pm

“Että kollegalle, asiakkaalle tai työtä hakevalle ei ole väärin vihjata, mistä tarvittavaa palvelua tai työtä on saatavilla… tai pyytää palvelusta yhdeltä jos toiseltakin”, Ingvild totesi tuon kulmienkohotuksen säestämään kommenttiin siitä, ettei tuo ymmärtänyt, mitä tällä tarkoitettiin. Voi kyllä, hän oli saanut tuon vaatturin huomion verhoilluilla, vihjaavilla ja näennäisen suorilla sanoillaan. Ingvild ei ollut vielä löytänyt sellaista henkilöä Dionesta, ketä arvoituksellisiin ja suoriin, tai verhoiltuihi sanoihin kätketyt lupaukset eivät olisi kiinnostaneet. Eri asia oli se, mitä sen ehdotuksen jälkeen tapahtui. Tämä pieni putiikki, jonka tuo oli työtilakseen ottanut, ei ollut paras mahdollinen, ja Ingvild tiesi sen. Parhaimmat kauppapaikat kaupungissa menivät niille, joilla siihen oli varaa, mainetta ja sukua - ja näytti siltä, ettei tällä naisella ollut niistä välttämättä yhtäkään taidoista riippumatta, tai tämä halusi pysyä vaatimattomana, hieman sivussa kaikesta.

“Viime kädessä kaikkein arvovaltaisimmatkin astuvat sisälle Metiksen ylläpitämiin putiikkeihin ympäri kaupunkia etsiessään rohdoksia, lumottuja esineitä tai jotakin muuta hyvin harvinaista, jonka saamiseen heidän omat rahkeensa eivät riitä”, Ingvildin sanat kuulostivat hyvin huolettomilta tämän pidettyä dramaattisen tauon, ennen kuin vastasi varsinaiseen kysymykseen. Samalla sisäoppilaitokseen liittyvä kommentti varmasti herättäisi kiinnostusta, ja kääntäisi ajatukset eroon siitä, että kyseessä olisi varsinaisesti laittomat toimet - Ingvild oli melko varma, että Metiksen maine piti itseään yllä näin vuosisatoja perustamisen jälkeenkin. “Ehkä neitikin voisi olla maagisen esineen tarpeessa?” pieni kulmienkohotus oli ehkä enemmän vastaus Alenan kulmienkohotukseen kuin että sitä olisi voinut kommentoida kysyväksi.

User avatar
Anlie
Posts: 129
Joined: Sat Feb 17, 2018 5:15 pm

Re: Vaatekerran päivitystä

Post by Anlie » Tue Dec 03, 2019 7:47 pm

Ingvildin esipuheen perusteella Alena oli aluksi epäillyt että tämä tuskin voisi tarjota mitään häntä kiinnostavaa ja varautui jo mielessään kieltäytymään siitä, mitä nainen nyt ikinä keksisikään hänelle vaihdossa tyrkyttää. Metis tuntui kuitenkin toimivan kuin taikasana, joka sai Alenan valppaammaksi. Jos nainen todella tarkoitti sitä mitä vahvasti vihjaili, tämän täytyi olla ensimmäinen kerta kun maagi astui jalallaan hänen liikkeeseensä, ainakaan hänen tietääkseen. Alena näytti hetken hämmentyneeltä, mutta päästi kasvoilleen ujoksi tulkittavan hymyn.”Kuinka mielenkiintoinen ajatus. Madameko itse on saanut oppinsa Metiksessä?”
”Mitähän käyttöä kellään kaltaisellani työläisellä olisi sellaiselle esineelle”, Alena asetteli sanojaan pohtivaan äänensävyyn. Mistä Ingvildin ehdotus kumpusi, ammatinharjoittajan kaupankäyntiä omalla osaamisellaan vai ylemmän luokan avoimesta ahneudesta pönkittää asemaansa magialla, Alenan ei auttanut edes arvailla, mutta jospa vaatimaton vaatturi voisi viattomuudellaan olla herättämättä ikäviä ajatuksia mahdollisen vaihtokaupan motiiveista. Hän ei saisi vaikuttaa liian hanakalta tarttumaan tarjoukseen, joten vaatturi nykäisi keskustelun takaisin nykyhetkeen:
"Miltä asu madamesta tuntuu ja näyttää, olisiko lanteilla pitänyt kuitenkin olla enemmän väljyyttä? Luuletteko että saatte sen riisuttua neulojen kanssa? Toki autan, jos se tuntuu hankalalta.”
Tavallaan hän oli puhunut totta, eihän Alena ollut aiemminkaan ajatellut tarvitsevansa mitään lumottua. Muutenhan hän olisi, kuten Ingvild oli sanonut, hakeutunut kyseisiin putiikkeihin ja samalla tiedottanut puolta Dionea hankkinnoistaan. Nyt siihen tarjoutui ainakin jollakin tapaa yksityisempi reitti, mutta mitä hän uskaltaisi pyytää? Ja miten?

Post Reply