Jalansijan hakua

Toisiksi suurinta merenrantakaupunkia kutsutaan myös Ceresin sivistyksen kehdoksi ja ainut julkinen kirjasto koko mantereella sijaitseekin Phoebessa. Kaupunki on vanha, mutta nyt sen turvallisuutta ja vakautta on koetellut katastrofi: kaupungin alta nousi ikiaikainen lohikäärme, joka matkallaan tuhosi osan kaupungista.
Post Reply
User avatar
Tinanja
Rakega
Posts: 732
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Jalansijan hakua

Post by Tinanja » Sun Feb 09, 2020 6:41 pm

Oli kulunut lähemmäs viikko siitä, kun Zahir oli omaksi ilokseen saattanut Cayla Kolmitapon hengiltä. Päivät sen jälkeen olivat kuluneet nopeasti, kun maagikko oli arvioinut resurssejaan, ja laatinut suunnitelmia, joilla voisi laajentaa valtaansa. Caylan kuoleman jälkeen kuohuva kaupunki antoi hyvät mahdollisuudet pelon lietsontaan, mutta ennen kaikkea se oli ollut voimannäyte ja kertoi siitä, miten pitkälle Zahir Atherton oli valmis kulkemaan valtansa perässä. Huhut ja kuhiseva keskustelu lietsoivat tarinoita entisestään, ja maagikon silmiin alkoi näyttää siltä, että olisi aika vetäistä muutamista naruista ja kerätä muutama palvelus niiltä, jotka olivat hänelle velkaa. Se tarjoaisi samalla erittäin hyvän mahdollisuuden antaa hieman enemmän jalansijaa Vareon uudelle asemalle. Tuon valtaa ja asemaa tulisi kasvattaa hitaasti sopivalle tasolle, jotta tästä olisi riittävästi hyötyä. Ongelmana oli se, ettei tälläiseen ollut aikaa, vaan se täytyi hoitaa nopeasti - ja tämä sopisi tilanteeseen paremmin kuin hyvin. Lyhyt kirje Vareolle tapaamispaikasta ja -ajankohdasta tuon asunnolle toimitettuna sai luvan riittää selitykseksi. Kuten monet muutkin illat kaupungin kapakoissa ja juottoloissa, olisi varmasti tämäkin ilta riittävän vilkas tätä tarkoitusta varten.

Ilta koitti viileänä, ja tuuli tarttui hieman turhankin tiukasti viitanhelmoihin ja vaatteisiin Zahirin kulkiessa hämärän kaupungin lävitse tapaamispaikkaa kohden. Hänen suunnitelmiensa mukaan ensimmäinen kapakka, ja tapaamispaikaksi sovittu kulmaus oli nimeltään Juopunut Kissa. Paikan sijainti matkalla satama-alueelle oli juuri sopiva, maagikon suunnitelmien keskiössä - ja sana ehtisi sieltä kiiriä jo tänä iltana riittävän pitkälle. Hämrään, viinalta ja lialta haisevaan, tupaten täynnä olevaan kapakkaan astuessaan Zahir hymähti hiljaa - voi kyllä, hän oli kaivannut tätä suunnitelmien kiteytymistä tiettyihin paikkoihin ja henkilöihin… ja sitä odotusta, että hän pääsisi uhkailemaan ja kiristämään. Ikävä kyllä, hän oli ajoissa paikalla, ja joutui etsimään nurkkapöydästä vapaan paikan, jossa odotella Vareota saapuvaksi.

//Vareo & Kuparirapu tänne

Kuparirapu
Rakuza
Posts: 461
Joined: Mon Sep 04, 2017 8:30 pm

Re: Jalansijan hakua

Post by Kuparirapu » Sat Feb 22, 2020 8:51 pm

Viesti oli ollut vailla lähettäjän nimeä, mikä itsessään riitti allekirjoitukseksi Vareon silmissä. Hän oli jo odottanut milloin Zahir ottaisi yhteyttä, ja valmistautuessaan auringon laskiessa lähtöön Vareo huomasi jopa odottavansa seuraavaa tehtäväänsä. Muutamat viimeiset päivät olivat kuluneet rauhallisissa merkeissä, mutta Vareosta tuntui ettei hän voinut jäädä istumaan ja odottamaan paikoilleen pitkäksi aikaa.
Kaduilla oli viimeisten päivien ajan liikkunut kaupunginkaartin lisäksi myös pieniä sotilaspartioita; pareittan tai kolmen hengen ryhmissä, liian pieniä jotta ne olisivat näyttäneet uhkaavilta mutta se vihjasi että kaupungin johto yritti kiireesti nostaa kuvaa että asiat olisivat hallinnassa. Caylan kuolema oli yhdistetty julkisessa keskustelussa Verisen Yön jälkipyykiksi, mutta toisaalta ilmassa leijui edelleen kysymys kuka julkisen eleen takana oli ollut ja mitä he halusivat. Vareo oivalsi yllättäen, että samalla se antoi kuvan että Phoeben alamaailma hoiti asiansa tehokkaammin kuin kaupunginkaarti, ja partioiden esittelyn taustalla oli myös kaartin yritys pelastaa omat kasvonsa.
Eikä Vareo voinut olla tuntematta vahingoniloa asiaan liittyen. Maito oli jo kaatunut eikä sitä voitu kieltää, aivan sama miten paljon sitä yritettiin jälkikäteen pyyhkiä pois.

Satama tuntui eloisammalta kuin aikaisemmin, aivan kuin monet muutkin olisivat hoitamassa asioitaan tähän aikaan. Harppoen kohti sovittua tapaamispaikkaa Vareo piti silmänsä vastaantulijoissa, ja pisti merkille muutaman Zahirin miehistä. Hän ei hakenut hyvänpäiväntoivotuksia tai edes katsekontaktia, enemmänkin kalju mies halusi varmistaa että täälläkin pitäisi olla muutama liittolainen piilossa odottamassa. Jos jotain sattuisi. Harpatessaan lyhyet, vinosti irvistelevät portaat "Juopunen kissan" ovelle Vareo pohti millainen illasta olisi tulossa, ja tarvitsisiko hänen kutsua apujoukkoja itselleen ennen kuin aamu koittaisi.
Viinanhaju ei aivan peittänyt miltei etikkaista hienhajua, jota satamatyöläiset levittivät ympärilleen ahkeran päivän jälkeen. Hetkeksi aikaa haju toi mieleen Dirgen tutut, ahavoituneet kasvot, joita Vareo ei ollut nähnyt useampaan viikkoon.
"Ehkä pitäisi istua kunnon juttutuokiolle...kunhan minulla on aikaa," Vareo pohti. Mutta sitten hän tunnisti Zahirin muodottoman viitan alla odottavan hahmon ja ajatus iäkkäästä satamajätkästä liukui sivuun Vareon istahtaessa maagikkoa vastapäätä.
"En taida olla myöhässä," mies enemmänkin totesi kuin kysyi, vilkaisten sitten ympärilleen kapakassa. "Onko paikalla joku, joka meidän olisi syytä tavata? Vai onko tarkoitus vain kuunnella?"
Vareo meni suoraan asiaan, ja epäili itsekin viimeistä vaihtoehtoa. Zahir ei hänen kokemuksestaan tullut paikalle jos mitään tehtävää ei ollut. Ei, maagikko pisti liljanvalkeat kätensä peliin vain jos homma oli tarpeeksi tärkeä. Tai tarpeeksi verinen, kuten tämä oli todistanut.

Post Reply