Jalansijan hakua

Toisiksi suurinta merenrantakaupunkia kutsutaan myös Ceresin sivistyksen kehdoksi ja ainut julkinen kirjasto koko mantereella sijaitseekin Phoebessa. Kaupunki on vanha, mutta nyt sen turvallisuutta ja vakautta on koetellut katastrofi: kaupungin alta nousi ikiaikainen lohikäärme, joka matkallaan tuhosi osan kaupungista.
Post Reply
User avatar
Tinanja
Rakega
Posts: 744
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Jalansijan hakua

Post by Tinanja » Sun Feb 09, 2020 6:41 pm

Oli kulunut lähemmäs viikko siitä, kun Zahir oli omaksi ilokseen saattanut Cayla Kolmitapon hengiltä. Päivät sen jälkeen olivat kuluneet nopeasti, kun maagikko oli arvioinut resurssejaan, ja laatinut suunnitelmia, joilla voisi laajentaa valtaansa. Caylan kuoleman jälkeen kuohuva kaupunki antoi hyvät mahdollisuudet pelon lietsontaan, mutta ennen kaikkea se oli ollut voimannäyte ja kertoi siitä, miten pitkälle Zahir Atherton oli valmis kulkemaan valtansa perässä. Huhut ja kuhiseva keskustelu lietsoivat tarinoita entisestään, ja maagikon silmiin alkoi näyttää siltä, että olisi aika vetäistä muutamista naruista ja kerätä muutama palvelus niiltä, jotka olivat hänelle velkaa. Se tarjoaisi samalla erittäin hyvän mahdollisuuden antaa hieman enemmän jalansijaa Vareon uudelle asemalle. Tuon valtaa ja asemaa tulisi kasvattaa hitaasti sopivalle tasolle, jotta tästä olisi riittävästi hyötyä. Ongelmana oli se, ettei tälläiseen ollut aikaa, vaan se täytyi hoitaa nopeasti - ja tämä sopisi tilanteeseen paremmin kuin hyvin. Lyhyt kirje Vareolle tapaamispaikasta ja -ajankohdasta tuon asunnolle toimitettuna sai luvan riittää selitykseksi. Kuten monet muutkin illat kaupungin kapakoissa ja juottoloissa, olisi varmasti tämäkin ilta riittävän vilkas tätä tarkoitusta varten.

Ilta koitti viileänä, ja tuuli tarttui hieman turhankin tiukasti viitanhelmoihin ja vaatteisiin Zahirin kulkiessa hämärän kaupungin lävitse tapaamispaikkaa kohden. Hänen suunnitelmiensa mukaan ensimmäinen kapakka, ja tapaamispaikaksi sovittu kulmaus oli nimeltään Juopunut Kissa. Paikan sijainti matkalla satama-alueelle oli juuri sopiva, maagikon suunnitelmien keskiössä - ja sana ehtisi sieltä kiiriä jo tänä iltana riittävän pitkälle. Hämrään, viinalta ja lialta haisevaan, tupaten täynnä olevaan kapakkaan astuessaan Zahir hymähti hiljaa - voi kyllä, hän oli kaivannut tätä suunnitelmien kiteytymistä tiettyihin paikkoihin ja henkilöihin… ja sitä odotusta, että hän pääsisi uhkailemaan ja kiristämään. Ikävä kyllä, hän oli ajoissa paikalla, ja joutui etsimään nurkkapöydästä vapaan paikan, jossa odotella Vareota saapuvaksi.

//Vareo & Kuparirapu tänne

Kuparirapu
Rakuza
Posts: 467
Joined: Mon Sep 04, 2017 8:30 pm

Re: Jalansijan hakua

Post by Kuparirapu » Sat Feb 22, 2020 8:51 pm

Viesti oli ollut vailla lähettäjän nimeä, mikä itsessään riitti allekirjoitukseksi Vareon silmissä. Hän oli jo odottanut milloin Zahir ottaisi yhteyttä, ja valmistautuessaan auringon laskiessa lähtöön Vareo huomasi jopa odottavansa seuraavaa tehtäväänsä. Muutamat viimeiset päivät olivat kuluneet rauhallisissa merkeissä, mutta Vareosta tuntui ettei hän voinut jäädä istumaan ja odottamaan paikoilleen pitkäksi aikaa.
Kaduilla oli viimeisten päivien ajan liikkunut kaupunginkaartin lisäksi myös pieniä sotilaspartioita; pareittan tai kolmen hengen ryhmissä, liian pieniä jotta ne olisivat näyttäneet uhkaavilta mutta se vihjasi että kaupungin johto yritti kiireesti nostaa kuvaa että asiat olisivat hallinnassa. Caylan kuolema oli yhdistetty julkisessa keskustelussa Verisen Yön jälkipyykiksi, mutta toisaalta ilmassa leijui edelleen kysymys kuka julkisen eleen takana oli ollut ja mitä he halusivat. Vareo oivalsi yllättäen, että samalla se antoi kuvan että Phoeben alamaailma hoiti asiansa tehokkaammin kuin kaupunginkaarti, ja partioiden esittelyn taustalla oli myös kaartin yritys pelastaa omat kasvonsa.
Eikä Vareo voinut olla tuntematta vahingoniloa asiaan liittyen. Maito oli jo kaatunut eikä sitä voitu kieltää, aivan sama miten paljon sitä yritettiin jälkikäteen pyyhkiä pois.

Satama tuntui eloisammalta kuin aikaisemmin, aivan kuin monet muutkin olisivat hoitamassa asioitaan tähän aikaan. Harppoen kohti sovittua tapaamispaikkaa Vareo piti silmänsä vastaantulijoissa, ja pisti merkille muutaman Zahirin miehistä. Hän ei hakenut hyvänpäiväntoivotuksia tai edes katsekontaktia, enemmänkin kalju mies halusi varmistaa että täälläkin pitäisi olla muutama liittolainen piilossa odottamassa. Jos jotain sattuisi. Harpatessaan lyhyet, vinosti irvistelevät portaat "Juopunen kissan" ovelle Vareo pohti millainen illasta olisi tulossa, ja tarvitsisiko hänen kutsua apujoukkoja itselleen ennen kuin aamu koittaisi.
Viinanhaju ei aivan peittänyt miltei etikkaista hienhajua, jota satamatyöläiset levittivät ympärilleen ahkeran päivän jälkeen. Hetkeksi aikaa haju toi mieleen Dirgen tutut, ahavoituneet kasvot, joita Vareo ei ollut nähnyt useampaan viikkoon.
"Ehkä pitäisi istua kunnon juttutuokiolle...kunhan minulla on aikaa," Vareo pohti. Mutta sitten hän tunnisti Zahirin muodottoman viitan alla odottavan hahmon ja ajatus iäkkäästä satamajätkästä liukui sivuun Vareon istahtaessa maagikkoa vastapäätä.
"En taida olla myöhässä," mies enemmänkin totesi kuin kysyi, vilkaisten sitten ympärilleen kapakassa. "Onko paikalla joku, joka meidän olisi syytä tavata? Vai onko tarkoitus vain kuunnella?"
Vareo meni suoraan asiaan, ja epäili itsekin viimeistä vaihtoehtoa. Zahir ei hänen kokemuksestaan tullut paikalle jos mitään tehtävää ei ollut. Ei, maagikko pisti liljanvalkeat kätensä peliin vain jos homma oli tarpeeksi tärkeä. Tai tarpeeksi verinen, kuten tämä oli todistanut.

User avatar
Tinanja
Rakega
Posts: 744
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Re: Jalansijan hakua

Post by Tinanja » Tue Mar 03, 2020 8:29 pm

Viimein, maagikon seurattua aikansa asiakasvirtaa ja vain odottaessa, ovi kävi. Vareon hahmo oli helppo tunnistaa näiden muiden lähes kanta-asiakkailta vaikuttavien henkilöiden lomasta, ja hetken katselun jälkeen tämä näytti myös havaitsevan pöydän ääressä muita tarkkailevan maagikon. Pian Vareo istahtikin siihen hänen eteensä, tietämättä, mitä odottaa tältä illalta. Eikä Zahir voinut olla nauttimatta siitä vastapäätä itseään istuvan miehen viattomasta tietämättömyydestä hänen suunnitelmiensa osalta. Toki, kai tuo jo tietäisi paremmin, mitä illalta voisi odottaa. Ilta tulisi muistuttamaan tehokkaasti muutamia henkilöitä, ja juorujen mukana myös kaikkia niitä, jotka eksyivät kapakoihin ja juottoloihin Phoeben satama-alueella. Pieni hymy levisi maagikon huulille hetkeksi miehen pohtiessa, miten nopeasti sana lähtisikään leviämään tupaten täynnä olevissa kapakoissa. Mutta, mitään ei tapahtuisi ilman pientä tönäisyä.
“Keräämme velkoja”, Zahir vastasi sitten, sanojaan hitaasti maistellen. “Ja vakiinnutamme asemaasi”, tuon kaljupäisen miehen uusi asema vaatisi vakauttamista. Nopeiten se tapahtuisi, jos muut näkisivät Vareon hänen seurassaan - ja tämä oli siihen parempi kuin hyvä mahdollisuus. Lisäksi tämä olisi Zahirille itselleen mahdollisuus näyttää kasvojaan sopivassa seurassa, sitoen irtonaisia pätkiä kiinni niin, etteivät ne puukottaisi häntä tai ketään muutakaan myöhemmin selkään. Muistuttaen siinä ohimennen myös siitä, että viime kädessä velka oli myös häntä kohtaan, ei vain sitä alaista, joka sen sopimuksen oli tehnyt.

“Tuon oven vieressä istuskeleva mies kuluneenharmaassa viitassaan on velkaa sakoista, jotka eräs… alaiseni maksoi, jotta hän pääsi säästymään vankilatuomiolta”, Zahir sanoi katseen vaellellessa tähän jo viittansakin lisäksi harmaantuneeseen. “Korkoineen tuo on joko velkaa palveluksen minulle… tai viisi deneä tältä istumalta”, maagikko jatkoi sitten sillä samalla, hiljaisen tasaisella sävyllään, joka ei erottunut juurikaan taustalla olevasta puheensorinasta. Tämä oli riittävän pieni velka, jotta hän voisi katsoa hieman Vareon toimintatapoja, lämmitellä tätä ajatukseen velkojen keräämisestä ja katsoa, miten pitkälle tänä iltana voisi vielä mennä muutaman asian hoitamisessa.
“Ja tämän jälkeen voimmekin jatkaa matkaamme tapaamaan paria muuta…. henkilöä”, Zahir hymähti sitten. “Ole hyvä”, maagikko viittasi vielä tuota palaamaan kohti ovea - Vareo varmasti selviäisi ainakin keskustelun alusta ihan riittävän hyvin itsekin.

Kuparirapu
Rakuza
Posts: 467
Joined: Mon Sep 04, 2017 8:30 pm

Re: Jalansijan hakua

Post by Kuparirapu » Wed Mar 18, 2020 8:14 pm

Vareon katse nousi odottavasti kun Zahir lisäsi hänen olevan osasyynä tämäniltaiseen työhön. Eikä mikään sopinut miehelle paremmin, sillä tämä hiljentäisi vastalauseita Zahirin muiden alaisten puolelta. Huvittavalla tavalla Vareo tunsi olonsa kuin opettajan suosikkioppilaaksi, jota muut katsoivat katellisena mutta suu kiinni kun opettaja ärähti.
Zahirin kuvatessa hänen tehtäväänsä Vareo vilkaisi olkansa yli puheen kohteena olevaa miestä. Hän ei väkijoukon läpi erottanut, minkälainen ilme tuon kasvoilla paraikaa oli. Iloinen kuin sellainen mies joka tuntee olonsa vapaaksi? Vai ymmärsikö mies ettei se vapaus tullut ilmaiseksi ja odotti hermostuneena sen takaisinmaksua? Vareo nyökkäsi lyhyesti ja tuoli rahisten nousi seisomaan:
"Asia selvä. hetki vain niin hoidan asian."

Vareo suuntasi miehen pöytää kohti tiskin kautta, maksettu tuoppi kummassakin kädessä, ja päästyään vierelle asetti niistä toisen miehen eteen.
"Salliikos liittyä seuraan?" Vareo kysyi kohteliaasti, mutta istui kuitenkin vastapäätä ennen kuin edes sai vastausta. Puhallettuaan paksua vaahtoharjaa oman tuoppinsa päältä hän nyökkäsi toista kohden ja jatkoi:
"Ole hyvä, ei tuo pelkästään silmäniloksi ole tarkoitettu. Satuin vain kuulemaan, että sinulla on syytä juhlistamiseen, ja halusin tarjota sen kunniaksi yhden ilmaisen."
Vareo kopautti tuoppiaan kevyesti toista vasten ja siemaisi pitkään, antaen hetken aikaa miehelle arvioida tilannetta. Sillä kun hänen tuoppinsa palasi pöydälle, Vareo jatkoi sanoen:
"Niin, kuulemma juhlistat vapautumistasi tässä hiljattain. Melkoinen helpotus, edessä elämä täynnä mahdollisuuksia rottien valtaaman virtsaloukon sijaan, vai mitä sanot? Tuollaista tilaisuutta eivät monet saa."
"Nyt sinun täytyy vain kuitata se pieni vaivannäkö jolla vapautesi järjestettiin, niin voit jatkaa elämääsi ja unohtaa koko sen ikävän välikohtauksen. Muistat varmaan, kuka sen eleen takana oli sekä mihin hintaan. Hän kyllä kertoi minulle, joten voin tarvittaessa virkistää muistiasi jos haluat."
Vareon kevyen rupattelun takana olevasta sävystä ei ollut epäselvyyttä, ja hän katseli miestä vakaalla katseella. Toivottavasti tuo ei ollut laskenut sen varaan, että voisi hämätä velkomaan tullutta puhumalla sontaa. Vareo voisi tietenkin hakea Zahirin ja lörpöttely loppuisi siihen, mutta hän ei halunnut turvautua siihen. Tämä olisi yksi niistä hetkistä joilla hänen piti todistaa hyödyllisyytensä maagikolle.

User avatar
Tinanja
Rakega
Posts: 744
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Re: Jalansijan hakua

Post by Tinanja » Mon Mar 30, 2020 7:07 pm

Jo pahimmat nuoruusvuotensa ohittanut mies kohotti katseensa oluttuopistaan, kun häntä vastapäätä istui kaljupäinen, myöskin varmasti jo pahimmat nuoruusvuotensa ohittanut mies. Miehen kulmat kuitenkin kohosivat vähän tämän kuullessa kysymyksen, ja hänen eteensä lasketun tuopin myötä katsoi vähän arvioivammin vastapäätä itseään istuvaa miestä. Tuoli narahti tämän alla, kun tämä kysyi vasta lupaa liittyä seuraan sen jälkeen, kun oli jo istunut. Mikäs siinä, ei täällä kovin montaa vapaata paikkaa muutenkaan ollut, mutta oluen tarjoaminen tuntui kieltämättä hieman ylilyönniltä.
“Mitkäs pikkulinnut sinulle lauleskelivat tuollaista?” mies kysyi sitten paksuja kulmakarvojaan vähän kohottaen. Se selvisikin heti, kun tämä kaljupäinen, häntä vastapäätä istuva mies jatkoi rupatteluaan. Kevyt sävy näytti kuitenkin kätkevän sisälleen kuitenkin vakavamman sanoman, joka sai tuon miehen olemaan koskematta juuri tarjottuun olueeseen. Vai että se kirottu maagikko, joka väitti hoitaneensa hänet pois vankilasta, kadonneen tuomion ja saanut vartijat katsomaan toiseen suuntaan. Se, miten paljon totuutta siinä oli, olikin sitten toinen tarina. Samaten se, paljonko kolikoita siitä piti maksaa.
Vareota vastapäätä istuva mies tuhahti tuolle vastaukseksi ja risti kätensä rintakehälleen.
“Kuka tahansa voi kuulla tuollaisia juoruja ja ratsastaa niillä rikkauksiin… tiettyyn pisteeseen asti”, tämä sanoi hiljaa, pieni, kevyt hymy huulillaan. “Kunnes se tulee puraisemaan sinua ties mistä, kun sitä vähiten odotat, ja sitähän sinä, kaltaisesi järkevä mies, ei haluaisi?” mies jatkoi sitten, työntäen Vareon hänelle tarjoaman oluttuopin kauemmas, lähemmäs Vareota.
“Enkä usko, että sinä kaipaat sen… tuntemattoman hyväntekijän huomiota… Ja kuka tähän aikaan illasta viitsisi enää aiheuttaa kohtausta missään?” mies nojautui paremmin tuolinsa selkänojaa vasten. “Vähiten sinä, eikö niin?” kevyt rupattelusävy painui huomattavaksi matalammaksi hartioiden vetäytyessä taakse ja tuon miehen suoristautuessa tuolillaan. Liike paljast, että tämä oli aseistautunut tylpällä nuijalla, aika pitkälti samaan tapaan kuin Vareokin.

Post Reply