Viime hetken valmistelut

Meren rannalla, Lown lahden kupeessa sijaitsee maan suurin ja tärkein kauppapaikka on Dione, joka jakautuu useisiin eri kaupunginosiin aina rikkaiden suurista kartanoista pieniin, arvottomiin hökkeleihin sataman sivulla. Dionesta kulkija löytää kaiken laillisen ja laittoman, mikäli vain tietää, mitä etsii.
Locked
Tinanja
Rakega
Posts: 979
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Viime hetken valmistelut

Post by Tinanja »

//Anlie & Alena tänne!

Hetken aikaa Rayash oli jo epäillyt, ettei hänen viittansa valmistuisi ajoissa kauppakillan kokousta varten, vaan hänen olisi kehitettävä jokin muu tyylilleen ominainen asuste viimeistelemään huolitellun asun. Kauppakillan kokous olisi kuitenkin yksi vuoden tärkeimmistä tapahtumista hänen työnsä osalta: hän halusi tietää jokaisen päätöksen, pienenkin tuulenvireen sen suhteen, miten vuosi kapteenina ja... salakuljettajana tulisi toimimaan, ja mihin hänen olisi varauduttava virkavallan osalta. Siellä saataisiin ainakin uusia kontakteja, mikäli ei jopa asiakkaita, joten olisi oltava riittäväne dustava niiden kermaperseiden keskellä. Sen vuoksi Rayash oli kieltämättä tyytyväinen kirjeitään lukiessaan, kun sieltä paljastui Alenalta viesti. Nainen ilmoitti siinä, että hänen uusi viittansa olisi noudettavissa sovittua viimeistä hinnanpuolikasta vastaan. Kapteeni nappasikin viittansa telineeltä, johon sen oli jättänyt ja tarkasti, että vyöllä roikkui riittävä määrä kolikoita maksua varten ennen kuin hän lähti ripeästi kohti keskustaa.
Kapteeni Doulbtur ei koskaan ollut käynyt Alenan putiikissa, vaan tavannut tuon joko kotonaan tai torikojulla, mutta pieni kierros keskustan ympärillä paljasti nopeasti, missä Alena piti putiikkiaan ja työpistettään. Pian mies astuikin sisälle aina yhtä suoraselkäisenä ja huolitellun siistinä - nyt ehkä tämän olemuksessa oli jopa jotain pientä malttamattomuutta.

"Hyvää päivää", mies nyökkäsi Alenalle lyhyesti nähdessään tämän huomioivan oven käymisen. "Sain viestisi siitä, että viittani olisi valmis?" Rayash kohotti vähän kulmiaan kysyvänä.
User avatar
Anlie
Posts: 194
Joined: Sat Feb 17, 2018 5:15 pm

Re: Viime hetken valmistelut

Post by Anlie »

Kauppakillan lähestyvä kokous oli saanut aikaan pienimuotoisen hässäkän kaupungissa, vaikuttaen myös Alenan liiketoimiin, kun yksi jos toinenkin kyseiseen tapahtumaan osallistuva enemmän tai vähemmän tärkeä henkilö keksi tarvitsevansa uuden takin, piristystä vanhaan mekkoon tai lisäkiilaa housunvyötäröön. Sama juttu joka ikinen kerta kun suurempi joukko kokoontui yhteen, joten Alena oli viimeiset pari viikkoa nököttänyt kiltisti liikkeessään töitä pakertaen. Ja kuunnellen; ainakin alati yltyvästä kihinästä päätellen kokouksen jälkimainingeista saattaisi kehkeytyä varsin mielenkiintoiset.

Joka tapauksessa Alena halusi saada valmiit työt pois käsistään ennen kuin niiden perään ehdittäisiin sen kummemmin kysellä - tällaisina hetkinä täsmällisyys oli useimmiten jatkuvan asiakassuhteen tae. Joten kun kapteeni Doultbur asteli sisään hänen vaatimattomaan puotiinsa, Alena ruksi mielessään (ja myöhemmin myös kirjanpidostaan) jälleen yhden asiakkaan valmiiksi ja pois päiväjärjestyksestä. Miehen aavistuksen kireä olemus sai Alenan mielensä perukoilla soittamaan hätäkelloja. Mutta jos tämä olisi tiennyt häntä koskevasta, tässä nimenomaisessa tilassa käydystä keskustelusta, olisi herra Doultbur varmasti valinnut jotkin muut sanat tervehdyksekseen. Alena pudisti epäilyt mielestään ja hymyili lempeää hymyään "Hyvää päivää kapteeni. Olen iloinen että pääsitte tulemaan", pyörähtäen niine hyvineen kannoillaan, hakien seinustan hyllyköiden laidalta nipun vaatteita.

Alena nosti varoen nipun esiin valtavalle pöydälleen. Ei hän toki ollut unohtanut miehen tilaamia muita vaatekappaleita, vaikka tämä ei ollut niitä vielä maksanutkaan. Pinon päällimmäisenä lepäsi kuitenkin se tärkein: viitta, jonka kulmista Alena nappasi kiinni ja pienellä liikkeellä antoi kankaan oieta koko pituuteensa. Kaksinkertainen, tiheään kudottu, tummanpunainen kangas tuntui aavistuksen raskaalta naisen käsissä. Kepeys olisi näkynyt vaatteen kestävyydessä; tuulen riepottelu, merivesi, myös miehen linnun kynnet ja nokka tekisivät ajan myötä tuhonsa. Alena pujotti käsivartensa viitan alle näyttääkseen miehelle kuviota paremmin, nauttien miten tiuhaan pistelty suomukuviointi kiilteli himmeästi ikkunasta siivilöityvän auringon valossa. Hieman uhkarohkeasti nainen oli miehen kiellosta huolimatta tehnyt pienen muutoksen viittaan, mutta käärmeen silminä hehkuvat punaiset lasihelmet saivat kokonaisuuden näyttämään siltä kuin tuo olisi voinut pian kivuta naisen olalle oikomaan siipiään. Käärmeen viitankulmaan puhaltamat yhtälailla valkeat liekit levisivät reunustamaan viittaa. Alena silotti hellästi sormenpäillään kuviota. Silkkilanka olisi tosiaan ollut tuhlausta, mutta yksittäiset säikeet puuvillan seassa toi kuvioon juuri hänen tavoittelemaansa kiiltoa.
Alena laskosti luomuksensa pöydälle vaatepinkan viereen, nyökäyttäen selventävästi sitä kohti: "Paitanne ja housunne."
"Toivottavasti herrani on tyytyväinen", Alena siirsi vihdoin katseensa Rayashiin, kohteliaan uteliaasti hymyillen.
Tinanja
Rakega
Posts: 979
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Re: Viime hetken valmistelut

Post by Tinanja »

Rayash astui peremmälle huomatessaan Alenan huomaavan hänet. Mies nyökkäsi lyhyesti Alenan tervehdykselle, pienen, tuskin huomattavan hymyn noustessa miehen huulille. Olihan uuden viitan hankkiminen melko suuri investointi, mutta varsinkin viimeaikaisten tapahtumien valossa ei lainkaan hassumpi. Lisäksi kauppakillan kokoukseen olisi soveliasta astella vain parhaimmat vaatteet päällään, ja tämä osui loistavaan saumaan sen osalta. Rayash katsoi arvioiden Alenan liikkeitä tämän nostaessa vaatepinon pöydälleen, ja päälimmäisenä siinä lepäsikin tärkein vaatekappale, jonka perässä Rayash oli. Viitta, joka oli vuosien varrella muodostunut Rayashin tavaramerkiksi. Alenan nostaessa sen käsivarrelleen, Rayashin kulmat kohosivat vähän tämän huomatessa sen koristeen, jonka nainen oli vaatteeseen lisännyt. Jos kapteenilta olisi aiemmin kysytty, niin hän tuskin olisi suostunut muutoksiin viittansa ulkonäön suhteen. Nyt tuo kuitenkin näytti hetken miettimisen jälkeen jopa tyytyväiseltä kurottautuessaan ottamaan viitan omiin käsiinsä tutkittavakseen.
"En usko, että sana tyytyväinen riittää kuvailemaan mielipidettäni näistä", Rayash sanoi sitten viimein, katsellen arvioiden huolella tehtyä vaatepinoa, ja edelleen erityisesti viittaa, jota oli hetken aikaa jo siinä katsellut ja käännellyt. Hän piti erityisesti siitä, miten painavalta vaate tuntui hänen käsissään - se pysyisi päällä huonnommissakin olosuhteissa, ja todennäköisesti kestäisi paremmin kuin hyvin meriolosuhteetkin. Mies laski lopulta viitan vaatepinon vierelle ja silmäili nopeasti vaatteetkin lävitse, nyökäten hyväksyvästi.

"Paljonko pyydät vaatteista?" he eivät olleet siitä sopineet erityisemin mitään, mutta Rayash varsinkin viitan nähtyään oli valmis jättämään suuren ja kiiltävän kasan kolikoita Alenalle maksuksi. Viitta oli jotain parempaa, mitä hän oli osannut koskaan kuvitellakaan.
"Teillä on varmasti kiireistä näin kevään alla... varsinkin kun kauppakillan kokouskin on jo nurkan takana?" olikohan Alena itse osallistumassa siihen? Riittikö tuon paikan liikevaihto kutsun saamiseen?
User avatar
Anlie
Posts: 194
Joined: Sat Feb 17, 2018 5:15 pm

Re: Viime hetken valmistelut

Post by Anlie »

Haltia ei pidätellyt sitä aavistuksen omahyväistä vivahdetta, jonka hänen hymynsä sai Rayashin ilmoittaessa kelpuuttavansa vaatteet, mutta painoi kuitenkin päänsä niiatessaan.
"Kuusi deneä kappaleelta. Ja loput viisitoista viitasta, kuten sovimme", Alena mittaili Rayashia katseellaan. Kapteeni oli todella vakavoitunut sitten viime näkemän, Alena ei voinut olla kiinnittämättä asiaan huomiota. Tällä kieltämättä olikin syytä huoleen, vähintäänkin Alenan käsityksen mukaan, mutta edelleen keskustelu tuntui pysyvän asiassa.

"Ehkä hieman", Alena naurahti kevyesti Rayashin kommentille kiireestä, "Olette varmasti itsekin kokoukseen osallistumassa?" Kyllähän hän tiesi vastauksen, mutta saattoihan myös olla että Doultburin kaltainen kiireinen mies saattaisi lähettää jonkun sijastaan. Alena pohti olisiko kiinnittänyt tähän huomiota, jos hän olisi osallistunut aiempiin kokouksiin. Nytkin hänen oma kutsunsa oli vaatinut muutaman langan nykäisyä, mutta yllättävän vähäisen määrän lirkuttelua. Ilmeisesti hän vähitellen alkoi olla killan huomion arvoinen.
Alena hiljeni hetkeksi, epäröiden ensin mainitsisiko asiasta lainkaan, mutta päätti sitten jatkaa varovasti: "Osa asiakkaistani tuntuu ajattelevan että jotakin erikoista on tekeillä, luuleeko kapteeni, että heillä on jotakin muutakin ilmoitettavaa kuin ne ainaiset veronkorotukset?"
Tinanja
Rakega
Posts: 979
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Re: Viime hetken valmistelut

Post by Tinanja »

Rayash kohotti hieman kulmiaan tuon toteamukselle hinnasta, mutta kai hänen oli vain kaivettava kuvettan naisen pyytämän hinnan verran. Hän tosin ei ollut varma, oliko ihan niin montaa kolikkoa napannut mukaansa, mutta eiköhän siitä päästäisi johonkin sopimukseen. Rayash nyökäsi lyhyesti ja laski siihen pöydälle kaikkien vaatteiden vierelle ensin viisitoista kultarahaa viitasta.
"Viisitoista kultarahaa viitasta, kuten sovimme", Rayash vastasi nyökäten lyhyesti Alenalle, ja vilkaisi sitten vaatepinoa arvioiden. "Mikäli teille sopii, voisin lähettää jonkun hakemaan nämä maksun kera vielä tämän päivän aikana?" tuo ehdotti kulmiaan vähän kohottaen vaatteille. Viitan hän nappaisi mielellään mukaansa jo heti, mutta noilla vaatteilla ei olisi niin kiire.

Kapteeni nyökkäsi Alenan kysymykselle siitä, oliko hän osallistumassa kauppakillan kokouksen tiedotustilaisuuteen. Totta kai hän olisi - mainetta piti pitää yllä, ja lisäksi kauppiaat muistaisivat hänet sekä laivan paremmin, mikäli näille puhuisi henkilökohtaisesti. "Kyllähän minun täytyy osallistua sinne", Rayash vastasi, hymyillen jopa nyt vähän. "Joten viitan valmistuminen tuli loistavaan saumaan", tämä lisäsi nyt vähän leveämmin hymyillen. Mies oli selkeästi tyytyväinen Alenan kädenjälkeen - ainakin siitä päätellen, miten usein miehen katse eksyi viittaa ja sen koristuksia arvioimaan.
Alenan seuraavalle kysymykselle Rayash vain naurahti. "Minun korviini ei ole kantautunut mitään sellaista... tuntuu, että he joka vuosi ennakoivat pahempia päätöksiä ja ajatuksia, kuin mitä loppujenlopuksi saadaan aikaan", tämä kohautti olkapäitään. Enemmänhän kilta oli viime vuosina esittäytynyt lähinnä verkostoitumismahdollisuutena ja varsinaisia oikeita päätöksiä tuskin tänäkään vuonna näkyisi... ainakaan Rayash ei tällä hetkellä sitä uskonut.
User avatar
Anlie
Posts: 194
Joined: Sat Feb 17, 2018 5:15 pm

Re: Viime hetken valmistelut

Post by Anlie »

Rayashin kulmankohotukset saivat vastauksekseen vain Alenan tiukan katseen, vaikka kohtelias hymy ei huulilta hälvennytkään. Kapteeni ilmeisesti kuvitteli että kangas kutoi, värjästi ja ompeli itse itsensä, mikä nyt ei ollut niin kovin poikkeuksellista, joten Alena seurasi vaiti miten tämän laski rahojansa pöydälle. "Kuten tahdotte", hän vastasi miehen kysymykseen ja nappasi tyynillä liikkeillä vaatteet takaisin huomaansa, jättäen viitan paikoilleen siihen mihin Rayash oli sen laskenut. Aseteltuaan pinkan hellästi takaisin hyllyyn Alena vastasi Rayashin levenevään hymyyn omallaan. "Täytyyhän teidän olla parhaimmillanne", hän huokaisi kevyesti tavalla, joka ei jättänyt epäilyksen varaan etteikö Alena olisi ottanut asiaa huomioon. Toki kiireellä ja sillä, että Thardinin vierailun jälkeen viitan työstäminen oli saanut kankaan tuntumaan ikävän karhealta, oli saattanut olla vaikutusta asiaan, mutta eihän Rayashin sitä tarvinnut tietää.

Alenan ilme myötäili Rayashin huvittuneisuutta. Tämä selvästi suhtautui kokoukseen ja siihen liittyviin huhuihin kevyesti, mikä sai Alenan vain mietteliäämmäksi. Kireys ja huolestuneisuus eivät siis ehkä liittyneet liiketoimiin, mihin taas kuulopuheiden perusteella voisi ehkä olla syytä. Alenan kasvoilla huvittuneisuus suli aavistukseksi helpottuneisuutta. "Niin tietenkin. Väkeä pidetään varpaillaan huhupuheilla, toki kapteeni näkee niiden lävitse", Alena kallisti vienosti hymyillen päätään ja jatkoi ennen kuin Rayash ehtisi tarttua aiheeseen enempää: "Toivon ettei tämänkertainen käyntinne luonani jää viimeiseksi, herra Doultbur."
Tinanja
Rakega
Posts: 979
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Re: Viime hetken valmistelut

Post by Tinanja »

Kapteeni vain nyökkäsi Alenan sanoille killan kokousta ja sen jälkeistä tiedotustilaisuutta koskien. Miehen ajatukset olivat jo tosin muualla, kun hän sai viittansa käsivarrelleen. Pieni hymy levisi hetkellisesti tämän huulille ja Rayash nyökkäsi Alenalle. "Voitte olla varma siitä, neiti", tämä totesi sitten lyhyesti, nyökäten Alenalle. "Muistan myös kertoa kaikille vaatteidenhankintaa miettivälle, mistä parhainta laatua löytää", tämä iski vielä lyhyesti silmää Alenalle ennen kuin katosi ovesta ulos viittansa käsivarrellaan.

Rayash katosi ovesta ulos pian uusi viitta käsivarrellaan. Ovi painui miehen perässä kiinni, kun hän lähti kovaa vauhtia vilkastuvalle ja väkijoukosta täyttyvälle kadulle aina yhtä suoraselkäisenä ja hillityn näköisenä. Miehen ripeät askeleet kuljettivat tämän tottuneesti kohti satamaa ja Lohikäärmettä. Rayash saapuikin pian takaisin laivalleen ja astui hyttiinsä vain laskeakseen uuden viittansa leveän naulakon päälle kunniapaikalle hänen omassa tilassaan. Sen jälkeen mies kumartui pöytänsä taa, ja rungon sekä lattian muodostamasta kulmasta irrotti pienen laudanpätkän ja kurottautui ottamaan sieltä sopivan kasan kolikoita maksuksi. Olisi typerää pitää kaikkea rahaa vartioinnista huolimatta näkyvillä ja helposti saatavilla, mutta hän ei voinut myöskään laskea pankkien tai yksityisten varaan tälläistä rahamäärää... ties kuka sen olisi vienyt, ja hän olisi maksanut kulut sen katoamisesta. Mies laittoi lopulta kolikot sopivankokoiseen pussukkaan, ja lähti takaisin vuokrataloa kohden. Ei mennyt pitkään, että hän oli kutsunut yhden nuorukaisen luokseen kuuntelemaan ohjeita siitä, miten tämän tulisi noutaa Alenalta hänen uudet vaatteensa, maksaa ne näillä rahoilla ja tuoda ne sitten takaisin tänne. Nuorukainen lähti pian kaduille Alenan putiikkia kohden. Mies itse palasi töidensä pariin valmistelemaan lähtöä ja keräämään itseään ennen kauppakillan kokouksen jälkeistä tiedotustilaisuutta.
User avatar
Anlie
Posts: 194
Joined: Sat Feb 17, 2018 5:15 pm

Re: Viime hetken valmistelut

Post by Anlie »

"Olette kovin ystävällinen", Alena painoi kiitollisena päänsä ennen kuin Rayash katosi ovesta. Hänestä tuntui että kapteenin lähtölupaus saattoi olla arvokkaampi kuin tämän pöydälle laskemat kolikot, toteutti tämä sitä tahi ei. Viitta tuskin jäisi keneltäkään huomaamatta, kuten omistajansakaan, päätyivät nämä sitten onnellisesti itärannikolle tai oikeussaliin. Alena nojasi huokaisten pöytäänsä, rahoja tuijottaen. Rayashin kohteliaisuus tökki hänen omaatuntoaan, vaikka Alena vakuutteli itselleen että tällä ei ollut merkitystä. Yksi langanpätkä kudelman joukossa, joka vaati vielä paljon työstämistä, eikä tunteilulla ollut siinä sijaa.
Rayashin lähettämä juoksupoika keskeytti haltian jo täydestä työnteosta, mutta lempeästi hymyillen hän antoi nuorukaiselle loput Rayashin vaatteet ja lähetti tämän matkoihinsa. Ei kuitenkaan ennen kuin oli sujauttanut hopeakolikon tämän taskuun, ja etusormi huulillaan iskenyt pojalle silmää.
Locked