Illan pimeinä tunteina

Toisiksi suurinta merenrantakaupunkia kutsutaan myös Ceresin sivistyksen kehdoksi ja ainut julkinen kirjasto koko mantereella sijaitseekin Phoebessa. Kaupunki on vanha, mutta nyt sen turvallisuutta ja vakautta on koetellut katastrofi: kaupungin alta nousi ikiaikainen lohikäärme, joka matkallaan tuhosi osan kaupungista.
Locked
User avatar
Tinanja
Rakega
Posts: 919
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Illan pimeinä tunteina

Post by Tinanja »

//Zahir Athertonin yksinpeli -pohdintoja

Tessa Cordove kuului sukuun, joka oli vuosia pyörittänyt menestyvää tavernaa Phoebessa ja Cordoven nimi olikin kerännyt mukavan kaiun itselleen. Kaikki oli ollut perheen pään menettämisen surusta huolimatta lähes täydellistä: varallisuus oli riittävä toiseksi suurimmassa kaupungissa elämiseen - ainakin niin kauan, kunnes ennustamaton katastrofi oli pyyhkäissyt koko Phoeben ylise. Kuten monen muunkin osalta, oli tämä pyyhkäissyt Cordoven suvulta maton jalkojen alta, ja tavernan kasaksi käytettyjä rakennusmateriaaleja. Nykyään tuo nainen asui Phoeben laitamilla äitinsä kanssa, ja työskenteli Wanhassa Lohikäärmeessä elantoaan tienaamassa. Zahir hymähti hiljaa tutkimuksensa lomassa - kyllä hän oli Cordoven nimeen aiemminkin törmännyt, mutta ei ollut kiinnittänyt asiaan sen suuremmin huomiota ennen kuin Tessan nimi, ja tämän kysymykset ja tekemiset olivat kantautuneet hänen korviinsa saakka. Itse suku ei tuntunut olevan erityisen kiinnostava, eikä maagikko löytänyt tuon suvun nuorimmaisen lisäksi mitään viitteitä kiinnostuksesta lain harmaalla alueella kulkemiselle - ilmeisesti Cordoven suvun kohtaamat vastoinkäymiset ja ajan kuluminen olivat ajaneet nuorimmaisen, Tessan, etsimään jotakin lisääkin kuin vain raskaan tarjoilijantyön. Se ei tarkoittanut, että tämä tiesi, mitä teki.

Zahir kurtisti vähän kulmiaan mietteliäänä papereitaan katsellessa. Parin lyhdyn valo valaisi työtilaa riittävästi, että eri ikäiset dokumentit saattoi nähdä selkeästi. Miehen omat merkinnät tämän nahkakantiseen muistikirjaan olivat toisinaan yksityiskohtaisia, toisinaan vain yksi tai kaksi sanaa. Intensiivisestä Phoeben ja erityisesti Cordoven historiaan pureutumisesta huolimatta mies ei löytänyt selkää motivaatiota Tessan orastaville kiinnostuksen kohteille. Ehkä kyseessä oli niinkin yksinkertainen asia kuin raha? Ehkä hän mietti asiaa liian syvällisesti ja kaivoi syvempää kuoppaa itselleen tilanteessa, jossa se ei ollut järkevää. Ehkä raha mahdollistaisi menetetyn uudelleenrakentamisen ainakin Tessa Cordoven mielessä? Se taas oli lähtökohta, joka nosti pienen hymyn Zahirin huulille. Siitä voisi lähteä rakentamaan suunnitelmaa tilanteen kehittämiseksi. Vaikka Tessan kiinnostus ja tämän kysymykset, tiedonhaku ja uteliaisuus olivat vielä kovin matalalla tasolla, ei tuon hymyilevän ja uteliaan naisen tarvitsisi oppia kuin muutamia lainalaisuuksia ennen kuin tästä olisi hyötyä.

Eikä Zahir Athertonilla ollut aikomustakaan antaa kilpailijoilleen mitään etua tilanteessa, jossa oli juuri taistellut Phoeben vallasta, ja edelleen haki uudelleen jalansijaa omien vastoinkäymistensä jälkeen. Pieni hymähdys siinä pienessä työhuoneessa tuntui kaikuvan vähän turhankin pitkälle papereiden rahinan ohessa, kun Zahir viimein keräsi Cordovea koskevat tietonsa yhteen kasaan, ja alleviivasi muistikirjastaan omat päätelmänsä Tessa Cordoven osalta. Tämä oli hänen tietojensa mukaan jo jonkin aikaa työskennellyt Lohikäärmeessä, eikä ainakaan hänen tietääkseen ollut etsinyt muuta töitä satunnaisia keikkoja kapakoissa ja majataloissa lukuunottamatta.

Tessa Cordovesta oli lyhyt matka Wanhaan Lohikäärmeeseen tuolinsa selkänojaa vasten nojautuvan maagikon mielessä, kun vastapäinen seinä sai osakseen ajatuksiinsa vaipuneen miehen tuijotuksen. Ei olisi vaikea lähteä vaikuttamaan Wanhaan Lohikäärmeeseen tavalla tai toisella. Kyseinen majatalo oli erään vanhemman rouvan omistuksessa ja oli ollut jo vuosikymmeniä. Itse rouvaa ei majatalossa enää näkynyt juuri lainkaan, vaan tämä luotti mieluummin muiden hoitavan majatalon. Majatalosta oli nopeasti Phoeben katastrofin jälkeen tullut entistä keskeisempi tapaamispaikka kaikille niin köyhistä keskiluokkaan kuin toisinaan hyvin varakkaisiinkin. Wanhan Lohikäärmeen sijainti tuki tätä - se sijaitsi vilkkaan kadun varrella, ja ruoka oli hintaansa nähden hyvin kohtuullista, ja alkoholi virtasi. Nämä kaikki tekijät olivat toivat oman mausteensa siihen, miksi Wanha Lohikäärme oli niin mielenkiintoinen. Sillä oli jo oma maineensa, joka veti puoleensa kulkijoita kaikista kadunkulmista ja jopa kaupungin ulkopuolelta. Siellä keskusteltiin kaikesta syntymästä kuolemaan ja kaikkeen siltä väliltä, ja ei ollut ihme, että siellä saattoi kuulla mehevän jutun jos toisenkin. Wanha Lohikäärme olisi hyvä kohtaamis- ja kasvupaikka niin suunnitelmille kuin tiedonvälityksellekin, ja tulonlähde niille, jotka osasivat poimia oikean tiedon oikeaan aikaan.

Potentiaalin näkeminen tässä yhtälössä oli turhankin helppoa: Tessa oli viaton, kaikesta kiinnostunut ja utelias nainen, joka oli työntänyt nenänsä turhankin tiukasti asioihin, jotka eivät tälle kuuluneet. Toisaalta vaakakupissa painoi sekin, että tämä oli jo osoittanut hyödyllisyytensä pariinkin kertaan, ja alkoi ymmärtää ettei naiivius ja viattomuus kantaisi tätä eteenpäin. Siemenet odottivat vain kasvuaan ja sadonkorjuuta, kunhan sitä hetkeä vain malttaisi odottaa, sopivaa lannoitemäärää unohtamatta. Sama yhtälö päti myös Wanhaan Lohikäärmeeseen.

Olisi vain päätettävä, miten tätä yhtälöä olisi parasta rakentaa. Zahir oli varma, että hän olisi tässä yhtälössä vielä pitkään se osapuoli, joka vetäisisi oikeasta narusta oikeaan aikaan. Pieni, vino hymy huulillaan tämä kirjasi vielä viimeisenkin merkinnän pohdintaansa koskien muistikirjaansa.

Sitten hänen pitäisi vielä päättää, miten hän lähtisi rakentamaan Vareon kovasti nousukiitoista uraa. Kaikkein paras tilanne olisi se, jossa tämä selviäisi siitä hengissä riittävän pitkään.
Locked