Zahir Atherton, yrittikauppias Phoebessa

Kaikkien pelaajien päähahmojen kuvaukset löytyvät täältä. Löydät tältä alueelta myös hahmolistan sekä ilmoitukset hahmokuvausten päivityksistä.
Post Reply
Tinanja
Rakega
Posts: 979
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Zahir Atherton, yrittikauppias Phoebessa

Post by Tinanja »

Zahir Atherton

Kideen piirtämä kuva Zahirista ^^

Ikä: 32 vuotta.
Sukup. mies
Seksuaalinen suuntautuminen: Hetero
Ammatti: Kauppias, maagikko
Perhe: Vaimo, Mianna 30 v. Tytär, Janelte, 12 v, poika, vielä nimetön.
Paikkakunta: Phoebe – hänellä on siellä vakituinen asunto ja pieni putiikki, jota hän ja hänen vaimonsa yhdessä hoitavat.
Uskonto: Ei juurikaan kunnioita jumalia, saattaa silloin tällöin kirota heidän nimeensä.
Muuta: Hän on maagikko.

Ulkonäkö:

Zahirin piirteet jäävät helposti mieleen, sillä ne ovat ihmiselle erikoiset. Hänen kasvonpiirteensä ovat kapeat ja sirot. Korvat ovat terävät, vaikkei niitä voikaan luonnehtia sanalla ”suippo”, kuten usein haltiarodun edustajien korvia luonnehditaan. Zahirilla on vasemmassa korvassaan kolme rengasta, oikeassa neljä, ja niistä yksi on melkein korvan kärjessä, rustossa. Muut niistä ovat korvalehdessä. Renkaat ovat yksinkertaisia, hopeanvärisiä, eikä mies ota niitä ikinä irti. Korvarenkaiden lisäksi Zahirilla on lukuisia erilaisia sormuksia hoikissa, pitkissä sormissaan. Sormuksistaan miestä ei saa luopumaan yhtään sen enempää kuin korvarenkaistaankaan.

Hänen silmänsä ovat myös erikoiset. Ensinäkemältä voisi sanoa, että ne ovat mustat, mutta kun niitä alkaa tarkemmin tutkia, huomaa usein, että väri onkin tummanvioletti. Varsinkin kirkkaassa valaistuksessa silmät näyttävät enemmän violeteilta kuin mustilta. Ripset ja kulmakarvat ovat saaneet mustan sävyn.

Zahirin sinertävänmustat hiukset ovat melkein poikkeuksetta kiinni tämän niskassa mustalla nahkanauhalla. Hiukset ovat suorat, kihartuvat kuitenkin hieman latvoista. Hänellä ei ole minkäänlaisia otsahiuksia ja hiukset ovat aina keskijakauksella.

Zahirin vaatetukseen kuuluvat tunika, jonka hihat voi kääriä ylös tarvittaessa, suorat, useimmiten mustat housut ja tämän ainaiset, ties kuinka vanhat nahkaiset saappaat, joiden varret hän kesäisin ja kun on tarpeeksi lämmintä, kääntää alaspäin. Vaatetuksen sävy on useimmiten musta, muulloinkin hänellä on päällään vain tummia sävyjä omaavia vaatteita. Myös hiuksissa oleva musta nahkanauha kuuluu hänen asuunsa, kuten myös nahkainen vyö, jonka mies sitoo vyötäisilleen tunikan päälle. Siltä roikkuu usein miekka tai pari tikaria. Usein myös saappaanvarteen on piilotettu tikari, samoin jonnekin vaatteiden sekaan.

Zahir käyttää myös melkein poikkeuksetta ulkona liikkuessaan viittaa, kesällä kevyempää kuin syksyllä ja talvella – tietenkin.

Vartaloltaan Zahir on suhteellisen hoikka, eikä omaa suuria lihaksia tai mahtavia voimia, vaan pitää magiaansa riittävänä, eikä kovin paljoa edes treenaa tai harrasta liikuntaa.

Luonne & tavat:

Zahirista saa helposti hyvin sivistyneen, varakkaan ja älykkään kuvan. Mies on sosiaalisesti älykäs, sopeutuu tilanteeseen kuin tilanteeseen, ja näyttää kuuluvan sekä hämyisiin kapakoihin että Phoeben hienoimpiin ravintoloihin ja jopa aatelisten keskuuteen. Hän osaa valita sopivat sanat ja puhetyylit kulloiseenkin tilanteeseen, sanomaan usein juuri ne sanat, joita vastapuoli odottaa, tai jotka saavat tämän muuttamaan mieltään. Zahir on juuri niin miellyttävä tai epämiellyttävä, kuin tarvitsee. Tämä sosiaalinen älykkyys yhdistettyä ikuiseen intoon oppia, lukea ja hamuta käsiinsä kaikki tieto, minkä vain mahdollisesti saa käsiinsä tekee Zahirista älykkään, hyvin menestyvän kauppiaan, joka tunnetaan laajasti ympäri kaupunkia.

Sosiaalisen älykkyyden lisäksi hän on hyvin määrätietoinen, ja tietää, mitä haluaa kultakin tilanteelta - oli se sitten yksinkertainen kaupankäynti tai monimutkainen, monivaiheinen neuvottelu. Hänen toimintansa on rakennettu yrttikaupan ja hänen nimensä sekä maineensa hallintaa varten, sen parantamiseen ja tarkentamiseen. Zahir haluaa, että hänen putiikkinsa maine on tahraton, ja että se tunnetaan varmana, luotettavana yrttien ja arvokkaiden, hyödyllisten maagisten esineiden kauppana, joka palvelee asiakkaita koko Phoeben alueella, ja jonne tullaan etsimään yrttejä pidemmältäkin, kaupungin ulkopuoleltakin. Laajentamistoiveita tai -ajatuksia maagikolla ei kuitenkaan ole: tämä aikoo pitää toimintansa tiukasti vain ja ainoastaan yhdessä paikassa, siinä pienessä, Phoeben keskustan lähistöllä sijaitsevassa putiikissaan.

Kaiken tämän takana on kuitenkin mielellään sivustajakatsojan roolin ottava, sisäänpäin helposti sulkeutuva mies, joka kokouksessa mieluummin kuuntelee ja tarkkailee, kuin johtaa sitä. Hän pitää siitä, että saa pitää kaikki langat käsissään, ja että hänellä on aina ässä tai kaksi hihassaan tilanteen niin vaatiessa. Zahir ei vaikuta erityisen viattomalta, mutta normaalissa kanssakäymisessä harvoin kukaan huomaa muuta kuin älykkään ja lipevän kauppiaan, joka on kerännyt varallisuutensa tärkeitä suhteita sopimalla, niitä ylläpitämällä ja myymällä asiakkaille juuri sen, mitä nämä tarvitsevat. Kun kaivelee hieman pidemmälle, maagikon maine kertoo uteliaalle nopeasti, että oikeiden kysymyksien ja rahamäärien äärellä Zahir on myös valmis tuomaan oman panoksensa tiettyjen ongelmien ratkaisuun. Ne kommentit maagikko kuitenkin kuittaa yleensä villeinä huhuina, joita hänen mukaansa kuulee vaikutusvaltaisista ja varakkaista asukkaista Phoebessa kateellisten puheina.

Zahir on mies, joka arvostaa kunniaa ja luottamusta, eikä katso hyvällä, mikäli hänen vaikeasti saavutettavan luottamuksensa pettää. Zahirin tyädellisen luottamuksen saavuttamiseen vaaditaan parhaimmillaankin useiden vuosien työ, monta osoitusta siitä, miten toinen laittaa Zahirin edun jopa oman etunsa edelle. Vaikka luottamuksen saamiseen kestääkin kauan, sen voi menettää hetkessä, ja Zahir on pitkävihainen mies. Hän kuitenkin pitää jokaisen lupauksen, jonka on antanut, kuinka pitkälle se hänet viekään.

Hän on valmis menemään pitkälle suojellakseen perhettään, joka ulospäin näyttää lähinnä hyvin viileältä perhesuhteelta. Zahir ei tuo julkisesti perhettään tai suhdettaan perheeseensä esille, vaikka Mianna toimiikin kauppiaana putiikissa silloin, kun Zahir ei itse ole paikalla. Hän ei pidä julkisista hellyydenosoituksista, mutta suljettuen ovien takana ja omassa mielessään, ajatuksissaan välittää kyllä vaimostaan, ja kahdesta lapsesta, jotka lukee omikseen siitä huolimatta, että Janelte, vanhempi tytär, on hänen vaimonsa edellisestä suhteesta.

Menneisyys:

Zahir menetti äitinsä jo nuorella iällä, vasta kuusivuotiaana, ja mies on lähtöisin köyhistä oloista. Tämän isä ei ollut kovin innostunut hennosta ja syrjäänvetäytyvästä pojasta varsinkaan sen jälkeen, kun kymmenvuotiaana tuon voimakkaat maagiset kyvyt tulivat esille riitatilanteessa, ja vastapuolelle jäi tästä kohtaamisesta pysyviä vammoja. Kotiolosuhteitaan karkuun neljätoistavuotiaana lähtenyt nuori maagikonalku päätyi hanttihommia vastaan opiskelemaan muutaman vanhemman maagikon opastuksessa ja haki ensimmäisen kerran Metikseen 18 -vuotiaana. Ensimäisellä kerralla hän ei päässyt sisään, mutta haki uudelleen 21 vuotiaana, ja pääsi sisälle.

Tuo opiskeli Metiksen opinnot kahdessa vuodessa valmistuen yhtenä vanhimmista ja nopeiten opinnot suorittaneista oppilaista, ja haki sen jälkeen armeijaan töihin joksikin aikaa, kun ei oikein tiennyt, mitä olisi tehnyt elämällään. Zahir ei koskaan kohonnut armeijassa kovin korkealle arvoasteikossa, ja mies kaipasikin jotakin muuta, ja lähti Phoebeen kokeilemaan onneaan. Phoebessa 25 vuotias nuorimies tapasi Miannan, jolla oli aiemmasta liitostaan jo tytär. Putiikkiaan perustaessaan maagikko päätyi naimisiin Miannan kanssa, ja he saivat lapsen Zahirin täyttäess 32 vuotta.

Zahir laajensi toimintaansa ja kauppaansa Phoebessa Miannan tapaamisen jälkeen, ja on nyt varakas ja kohtalaisen tunnettu kauppias.

Pelit & kontaktit

Pelit ovat aikajärjestyksessä, mutta varsinainen pelaamisjärjestys saattaa olla eri. Listassa ovat myös pelit joissa Zahir on taustavaikuttajana.

Phoebe Zahir & Naenija & Vareo -juonikuvio
Zahir pyrkii laajentamaan valtaansa Phoebessa, ja tähän soppaan on mukaan sotkeutunut Vareo Berenthal (Kuparirapu) ja Naenija Nafi-liskoineen (Kide), ja se on tuonut näiden elämään jännitystä, jota nämä eivät ehkä osanneet kaivatakaan? Listauksessa on siis toivottavasti kaikki tähän juonilinjaan liittyvät pelit.
[*]Jalansijan hakua, Vareo Berenthal

Dione
Post Reply