Miraya Cabra, kirjanpitäjä

Kaikkien pelaajien päähahmojen kuvaukset löytyvät täältä. Löydät tältä alueelta myös hahmolistan sekä ilmoitukset hahmokuvausten päivityksistä.
Post Reply
User avatar
Kide
Posts: 771
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 pm

Miraya Cabra, kirjanpitäjä

Post by Kide »

Nimi: Miraya

Sukunimi: Cabra

Sukupuoli: Nainen

Ikä: 20 vuotta

Rotu: Ihminen

Ammatti: Virallisesti kirjanpitäjä, mutta tekee lisätienestiä tanssijana ja seuralaisena

Perhe: Celian Cabra (äiti, jonka puolelta vain kaukaisia sukulaisia elossa, mutta ei yhteydenpitoa) ja Rayash Doultbur (isä, sekä muu Doultburien suku)


MIRAYA + hänen "peilikuvansa"


Ulkonäkö
Miraya on katseita kääntävä ilmestys vaaleine hiuksineen ja vedensinisine silmineen. Lähes vitivalkoiset kutrit hulmuavat kiharaisena, paksuna pilvenä naisen lapaluiden alle asti. Tosin kirjanpitäjän työssään Miraya pitää hiuksiaan lähes aina tiukalla nutturalla. Hänen pistävän sinisten silmien katse tuntuu porautuvan syvälle, yhtä lailla kuin tuon terävät sanat, joita hän ei tarpeen vaatiessa epäröi käyttää.
Mirayan kasvonpiirteet ovat kapeat ja sirot, aina selvästi erottuvia poskipäitä ja melko terävää nenää myöten. Hänen huulensa ovat vain hieman ihoa punertavammat, tosin Miraya värjää ne usein räiskyvän punaisilla sävyillä. Naisen ohuet kulmakarvat ovat hieman hiuksia tummemmat ja tämän pitkät, luonnostaan kaartuvat ripset vaaleanruskeat. Tosin Mirayalla on tapana värjätä nekin molemmat tummemmiksi. Suuret siniset silmänsä, joissa voi erottaa paikoittain häivähdyksen vihreää, Miraya reunastaa myös usein tummalla meikillä. Sillä hän saa silmiensä pistävän katseen korostumaan entisestään.
Mirayan iho on kuulaan vaalea, mutta ruskettuu yllättävän nopeasti kesäisin. Kesän kirkkaassa auringonpaisteessa, ruskettunutta ihoa ja tummaa meikkiä vasten naisen hiukset näyttävät todella kuin olisivat aivan valkoiset.

Miraya on hyvin sirorakenteinen nuori nainen, jolla fyysisen voiman sijaan löytyy sitäkin vahvempi luonne. Hän on 157 senttinen, tosin kiharat hiukset ja korkokengät antavat muutaman sentin lisää saaden naisen vaikuttamaan keskivertoa hieman pidemmältä.
Niin Mirayan kasvoista kuin vaatteistakin huomaa hänen kiinnittävän tarkkaa huomiota ulkonäköönsä. Tiukat ja usein avonaiset vaatteet on valittu sopimaan yhteen ja imartelemaan naisen vartalon jokaista kaarta. Jalassa Mirayalla näkee melkein poikkeuksetta vähintään muutaman sentin koroilla varustettuja kenkiä, jotka saavat yhdessä usein pitkähalkioisten hameiden kanssa hänen säärensä näyttämään entistä pidemmiltä.
Vaikka Mirayan arjessa ja kirjanpitäjän työssä käyttämät vaatteet ovat vähintään vihjailevia, eivät ne vedä vertoja hänen toisen työnsä asusteisiin. Miraya näyttääkin olevan kuin kotonaan tiukoissa korseteissa ja korkeakorkoisissa kengissä, joissa hän lähtee usein iltaisin viihdyttämään tavernoiden asiakkaita. Mutta vaikka tällä naisella näyttää olevan loputon valikoima erilaisia vaatteita, on tuolla aina yksi sama asuste iltaisin esiintyessään: musta pitsinen silmikko, jota koristaa pari mustaa sulkaa. Osittain kasvot peittävästä naamiosta huolimatta Mirayan tietävät tunnistavat hänet kyllä helposti, mutta Miraya itse kokee naamion eräänlaisena tapana pitää päivä ja iltatyönsä erillään. Eikä naamion tuomasta mystiikasta ole ainakaan haittaa ollut miehiä viihdyttäessä.


Luonne
Mirayaa voisi kuvailla kokonaisella komppanialla sanoja. Tämä tyttö on milloin mitäkin, riippuen tilanteesta ja hänen omasta mielentilastaan. Kaiken muun läpi kuitenkin useimmiten paistaa Mirayan räväkkyys. Hän ei nimittäin epäröi näyttää tunteitaan tai mielipiteitään ja sanoo asiat suoraan niin kuin ne hänestä ovat. Halutessaan hän toki osaa käyttäytyä täydellisen poliittisen korrektisti, mutta yleensä sellainen turhanpäiväinen pokkurointi ei vain Mirayasta ole kaiken vaivan arvoista.

Suorasukaisuuden lisäksi Miraya on hyvin ennakkoluuloton ja heittäytyy kaikkeen mukaan epäröimättä ja tunteella. Häneen on helppo niin ihastua kuin vihastuakin, naisen tullessa halutessaan toimeen kaikkien kanssa, mutta toisaalta laukoessa näkemiään totuuksia niitä sen kummemmin suodattamatta.
Kirjanpitäjän työ on toki opettanut nuorelle neidille oman osansa käytöstavoista, joita kannattaa noudattaa mikäli haluaa pitää paksumpiin röyhelöihin ja kiiltävimpiin kenkiin varustautuneet asiakkaat tyytyväisenä, mutta vapaallaan Miraya tuntuu nauttivan elämästään yhtä huolettomasti kuin kiharaisesta hiuspehkostaan. Hän on nopea niin suustaan kuin liikkeistäänkin, minkä ansiosta hän temperamenttisuudestaan huolimatta pysyy usein poissa ongelmien tieltä – tai ainakin löytää niiden keskeltä jonkin tien ulos.

Muutaman vuoden kirjanpitäjänä toimiminen on muuttanut Mirayaa koko ajan hiljalleen ja hän on oppinut hillitsemään villeimpiä piirteitään ja säästämään ne toiseen ammattiinsa, jossa naisen räväkkyydestä on vain hyötyä. Nähdessään Mirayan papereihin uppoutuneena ja kädet mustetahroilla ei hänen uskoisi voivan saman päivän aikana kirvoittaa nauruja ja taputuksia hämärissä kapakoissa. Ja vaikka nainen vetää naamion kasvoilleen esiintyessään, on hän silloin enemmän oma itsensä kuin kirjanpitäjänä. Virallisessa työssään hänellä voisi pikemminkin ajatella olevan näkymättömän, mutta sitäkin paksumman naamion kasvoillaan.
Kahden ääripään – tanssin ja rauhallisen kirjurin työn – välillä keikkuminen ei tunnu häiritsevän tätä nuorta naista vaan pikemminkin tasapainottavan häntä. Äitinsä tähden Miraya kokee kirjanpitäjän työn tärkeäksi ja haluaa kehittää siinä itseään koko ajan, vaikka se vaatisikin toisinaan mielipiteiden nielemistä ja hampaiden kiristelyä turhantärkeiden asiakkaiden kanssa. Sen sijaan kapakoiden vetonaulana toimiminen tarjoaa naiselle pakotien säännöistä ja mahdollisuuden rentoutua ja nauttia hetkestä. Puhumattakaan sen tuomasta rahallisesta helpotuksesta.

Vaikka Mirayan kanssa on yleensä helppo tulla juttuun, pintaa syvemmälle voi olla hankalampi päästä. Nainen puhuu kyllä helposti suunsa puhtaaksi ja menee tunteella eteenpäin, heittäytyen täysillä kaikkeen mihin ryhtyy, mutta hänen täyttä luottamustaan ei ansaita yhtä vauhdilla.


Menneisyys
Mirayan syntymä ei ollut suunniteltua. Raskauden tuomasta alkujärkytyksestä selvittyään hänen nuori äitinsä, Celian, päätti kuitenkin kasvattaa lapsen, vaikka joutuisi tekemään sen yksin. Celian nimittäin toimi nuorempana myös tanssijana ja seuralaisena, ja Miraya sai alkunsa yhden talven kestäneen hauskanpidon seurauksena Celianin tutustuttua lähemmin nuoreen ja komeaan merimieheen. Kun Celianille myöhään keväällä selvisi, hänen talven kestäneen romanssin päätyttyä miehen lähdettyä taas merille, että hän odotti lasta, päätti hän jo ennen Mirayan syntymää kasvattaa lapsen yksin. Celian ei vain päättänyt olla itse hakeutumatta enää tuon merimiehen luo, vaan päätyi lopulta tarkoituksella välttelemään tuota. Ja miehen tuttuja. Ja oikeastaan koko satamaa sekä sitä puolta Drienen kaupungista. Celian oli ammatissaan nähnyt ja kuullut tarpeeksi merimiehistä ja heidän seikkailuistaan, eikä halunnut sotkea itseään saatika lastaan sellaiseen. Hän ei halunnut lapsensa odottavan viikkoja ikkunassa toivoen, että isä tulisi turvallisesti takaisin eikä sen enempää itse odottaa samaa ja lisäksi kuulevansa juoruja miehensä mahdollisista naisseikkailuista toisella mantereella. Eikä Celian edes uskonut, että kyseinen nuori mies olisi ollut valmis ottamaan vastuuta lapsesta vaikka Celian olisi hänet etsinyt käsiinsä. Tai että tuo todellisuudessa oli välittänyt Celianista, tosin sitä pelkoa Mirayan äiti ei uskaltanut myöntää itselleensäkään. Ylipäätään Celian luotto miehiin ei ollut ainakaan kasvanut hänen nuoruutensa aikana ja lisäksi hän halusi näyttää pystyvänsä hoitamaan jälkikasvunsa omin avuin. Tulihan kaikille epäilijöille näyttää, että hän erikoisista lähtöasetelmista huolimatta pystyisi olemaan hyvä äiti, eikä siihen miestä tarvittu.
Hyvä äiti Celianista kuoriutuikin. Äiti, joka teki pienen tyttärensä eteen kaikkensa, vaikkei tuon vallattomalle luonteelle aina mitään mahtanutkaan. Celian ei juuri puhunut Mirayalle tämän isästä, eikä lapsi itse isää vierelleen osannut kaivatakaan. Myöhemmällä iällä Mirayaa olisi toki kiinnostanut hänen alkuperänsä enemmänkin, mutta hän tiesi paremmin kuin yrittää udella asiasta vaienneelta äidiltään, joka ei selvästikään välittänyt muistella mennyttä. Oikeastaan ainoa asia minkä Miraya tiesi - tai pikemminkin saattoi nähdä omin silmin - oli se, että hänen ulkonäkönsä oli peritynyt pitkälti isältään.

Celian paiski mitä vain töitä käsiinsä sai, jotta sai tyttärensä edes muutamaksi vuodeksi opiskelemaan kirjoittamista ja lukemista. Myös Miraya nuoresta iästään huolimatta huomasi, kuinka tärkeää hänen opiskelunsa hänen äidilleen oli, ja vaikkei opiskelu aina olisikaan vilkasta lasta kiinnostanut, panosti Miraya siihen väkisin. Lukemaan ja kirjoittamaan nuorukainen oppikin nopeasti ja meni kirjanpitäjän oppiin heti kun se oli mahdollista.
Huhut kuitenkin kertoivat, että mantereella, mahtavassa Dionessa, töitä olisi tarjolla paljon paremmin myös nuorelle naiskirjurille. Eikä Mirayan päätökseen astua laivaan ja lähteä rakentamaan itselleen elämää suurkaupunkiin pystynyt vaikuttamaan edes hänen äitinsä epäröinti. Celian olisi mieluusti pitänyt ainoan lapsensa rinnallaan, mutta toisaalta hän uskoi päättäväisen tyttärensä pärjäävän missä vain. Ja Miraya näytti aivan liian innostuneelta ideastaan muuttaa omilleen ja mennä tutkimaan mantereen elämää, jotta Celian olisi sitä iloa voinut häneltä kieltää. Haikeiden hyvästien jälkeen 17-vuotias Miraya astui ensimmäistä kertaa elämässään laivaan ja matkusti itäsaariston ulkopuolelle.

Elämän aloittaminen Dionessa ei ollut nuorelle naiselle helppoa, ja vaikka tuossa monimuotoisessa kaupungissa oltiin totuttu kaikenlaiseen, sai Miraya huomata ettei naispuolista kirjuria tunnuttu otettavan yhtä tosissaan kuin vanhoja köyryselkäisiä miehiä, joiden pienet, pyöreät silmälasit roikkuivat nenänvarressa. Päättäväinen nainen onnistui kyllä haalimaan itselleen asiakkaan sieltä ja toisen täältä, mutta se ei tuntunut riittävän. Mirayan äiti oli tehnyt kaikkensa pitääkseen tyttärensä erossa niistä töistä, joita hän nuoruutensa teki, mutta lopulta se oli turhaa. Pian Miraya kaipasi lisää tuloja ja sai huomata helpoksi tavaksi äitinsä jalanjäljille astumisen. Ja ennen kaikkea Miraya huomasi nauttivansa niin tanssijana kuin satunnaisena seuralaisena toimimisen. Nuoren naisenalun olemus ja tyyli muokkautuivat hyvin nopeasti nykyiseksi, ja Miraya alkoi nauttia elämästään juuri sellaisena kuin se oli. Kirjeenvaihdossa äitinsä kanssa Miraya ei kuitenkaan koskaan maininnut iltaisia töitään, joista oli Dionessa nopeasti tullut tavallinen osa hänen elämäänsä.


Muuta
Mirayan äiti on opettanut tyttärensä soittamaan viulua ja lahjoittanut oman vanhan soittimensa hänelle. Viulun soittaminen luonnistuu Mirayalta kohtalaisen hyvin, mutta hän ei ole koskaan soittanut sitä kuin omaksi ilokseen. Silloin tällöin viuluunsa tarttuessaan Miraya valitsee lähes poikkeuksetta melankolisia sävelmiä, joista hän on aina kokenut välittyvän voimakkaimmin tunteita.

Tällä hetkellä Miraya työskentelee isänsä laivalla, Valkoisella Lohikäärmeellä, kirjanpitäjänä. Muille hän ei tee kirjanpitotöitä, mutta sen sijaan hänet voi löytää silloin tällöin edelleen tanssimasta Dionen hämäristä kapakoista.


Pelit

Ensivaikutelma on tärkein - Tinanja & Eldrin + Rayash

Kaksi kirjanpitäjää - Tinanja & Airdan + Rayash

Yhteistyötä vai yhteistä työtä? - Tinanja & Airdan + Sarya

Yhden illan tähden - Tinanja & Rayash + Eldrin + Sarya

Kauppakillan vuosikokous - Anlie & Alena || Kuparirapu & Nimetön || Tinanja & Rayash + Eldrin || Viherkivi & Xhay

Tunteita ja tunnelmaa tyrskyjen tahtiin - Tinanja & Rayash + Eldrin + Sarya

Perhe on pahin - Tinanja & Rayash + Sarya + Aldar + Mylaela

Tervetuloa sukuun - Tinanja & Rayash

Kelluva kulissi - Tinanja & Rayash + Sarya

Mitä suljettujen ovien takana sovitaan... - Tinanja & Rayash + Eldrin + Sarya + Airdan

Työsuhde-etuja - Anlie & Alena

Salaisuuksien varjostamana - Tinanja & Rayash + Rakuza Farrith

Matkustaja - Kuparirapu & Nimetön mies

Uteliaan palkka - Kuparirapu & Nimetön mies

Kotiinpaluu - Celian || Kuparirapu & Nimetön mies

Myrskyn silmässä - Kuparirapu & Nimetön mies

Tyyntä myrskyn edellä - Tinanja & Rayash + Airdan + Eldrin + Sarya

Palvelus - Anlie & Alena || Tinanja & Sarya

Perheen palaset - Celian || Tinanja & Rayash

Julkisia salaisuuksia - Tinanja & Rayash + Sarya

Kun hiiret tanssivat pöydillä - Tinanja & Rayash

Katkera sovinto - Tinanja & Rayash + Sarya

Yllätysvieras - Tinanja & Rayash + Aldar

Kuin peiliin katsoisi - Kuparirapu & Nimetön mies

Vielä yksi matka - Tinanja & Rayash + Aldar + Eldrin + Sarya

Ensimmäinen yö satamassa - Tinanja & Rayash + Eldrin + Sarya

Uusi päivä - Tinanja & Rayash + Sarya

Sivistävää kirjallisuutta - Tinanja & Sarya + Draka
Post Reply