Vareo Berenthal

Kaikkien pelaajien päähahmojen kuvaukset löytyvät täältä. Löydät tältä alueelta myös hahmolistan sekä ilmoitukset hahmokuvausten päivityksistä.
Post Reply
Kuparirapu
Rakuza
Posts: 652
Joined: Mon Sep 04, 2017 8:30 pm

Vareo Berenthal

Post by Kuparirapu »

Nimi: Vareo
Sukunimi: Berenthal
Sukupuoli: Mies
Rotu: Ihminen
Ammatti:Esittäytyy kysyttäessä kirjurina
Ikä: 34

Ulkonäkö:
Kuvasta suurenmoiset kiitokset @Kide

Vareo on hoikka, kapean lantion ja ihon alta piirtyvien kylkiluiden luodessa kuvaa miehestä joka on tottunut näkemään nälkää. 168 senttisenä miehen pituus tuntuu korostavan hänen kuihtunutta olemustaan, mutta ensisilmäys voi hämätä. Miehen koko keho on vankeuden ja raskaan työnteon takia muuttunut jänteväksi ja parkkiintuneeksi, kaiken ylimääräisen painon kadotessa ja jättäessä jälkeensä esille työntyvät lihakset ja jänteet. Varsinkin Vareon kyynärvarren, olkapäiden ja selän lihakset ovat yhtä harjaantuneet kuin parhaankin palkkasoturin.
Kaljuksi ajellussa päässä on näkyvissä muutama haalea arpi tumman sängen seassa. Merkillepantavin lienee kolikon kokoinen jälki miehen takaraivossa, muisto kivenmurikasta jonka eräs riidanhaastaja sinkosi miestä päin. Poskipäät ovat selkeästi esillä ja posket hivenen lommolla, luoden kasvoille teräväsärmäisen ulkonäön. Kapean nenänsä alle Vareo on jättänyt karkean parran joka kiertää suun vahvarakenteiseen leuankärkeen asti mutta on leikattu pois poskilta. Parta on väriltään sekoitus tummaa maantienruskeaa ja iän tuomaa tuhkanharmaata.
Pehmeät pähkinänruskeat silmät ovat muodoltaan hieman kapeammat kuin muilla ihmisillä ja saavat Vareon ilmeen näyttämään usein epäluuloiselta.

Vaatteidensa suhteen Vareo ei ole kovin valikoiva. Karkean, tummanruskean tunikan hihat ulottuvat kyynärvarsiin asti. Sen päällä on kulunut nahkaliivi ja vyötäisillä yksinkertainen vyö, jonka pää on sidottu toiselle solmulle miehen laihuuden takia. Jalassaan miehellä on pehmeät nahkasaappaat ja löyhät mustat housut. Hartioiden peittona on nahkahupulla varustettu sadeviitta joka peittää vartalon vyötäisille asti. Miehen selkäpuolella vyön alle on työnnetty hänen lyhytvartinen yksiteräinen puukkonsa, ja vasemmalta kyljeltä löytyy myös tukeva metallinuija.Luonne ja tavat:
Pohjimmiltaan Vareo on käytännöllinen ja ystävällinen mies joka arvostaa vilpittömästi hyvää seuraa ja luotettavuutta. Vareo pitää lähellään kaikki joihin kokee että voi luottaa ja toimii mieluummin muiden mukana, kuin käskyttää selän takaa. Hän on usein avulias myös vieraille, varsinkin muille vähempiosaisille, ellei tilanne vaadi epäystävällisempää kohtelua. Pitkä vankeusaika on kuitenkin kovettanut miehen luontoa eivätkä väkivalta tai sen paremmin laittomuudetkaan juuri hetkauta häntä yhtä paljon kuin joskus aiemmin. Omien päämääriensä saavuttamiseksi Vareo on valmis monenlaisiin keinoihin, varsinkin jos niiden kohteena ovat liiankin rikkaat aateliset ja lainvalvojat.
Kenenkään palvelijaksi mies ei alistu vaan hän pitää kivenkovaa kiinni omista saavutuksistaan ja niiden tuomista eduista. Vareo on toki aina valmis neuvottelemaan yhteistyöstä, kunhan molempien osapuolten vaatimukset pysyvät tasapainossa. Mikäli toinen osapuoli ei paljastu selkäänpuukottajaksi, voi tämä luottaa miehen apuun myös tulevaisuudessa. Jos vaakalaudalla kuitenkin on Vareon vapaus, tai joku tarkoituksellisesti käy häntä vastaan, mies ratkaisee moiset ongelmat tavalla tai toisella. Vaikka se vaatisi häntä tahraamaan myös omat kätensä.
Vareo suosii mieluummin nuijia ja muita tylppiä aseita kuin miekkoja, välttääkseen teräaseiden huolimattomasta käytöstä johtuvat haavoittumiset ja kuolemat. Paljain käsin mies on harjaantunut varteenotettavaksi vastustajaksi vankeudessa viettämiensä vuosien jälkeen.

Syvällä sisimmässään Vareo pelkää aaveita, ja tämän takia hän yleensä välttää tappamista. Jos mies joutuu päättämään jonkun elämän, hän pyrkii aina rukoilemaan kuolleen äärellä ennen kuin jatkaa matkaansa. Vareo toivoo tämän anteeksipyynnön antavan kuolleille rauhaa ja estävän heitä palaamasta piinaamaan häntä yön synkimpinä tunteina, kostaen näin murhaajalleen.

Paettuaan vankeudesta Vareo on hylännyt sukunimensä, haluten näin pitää sukunsa maineen erossa hänen teoistaan. Berenthalin nimi on joillekin kauppiaille ja matkustavaisille tuttu, ja tästä syystä Vareo pelkää olinpaikkansa leviävän lopulta lainvalvojien korviin. Jos joku utelee miehen nimeä pidemmälle, Vareo toteaa suoraan olevansa sukunimetön äpärä ja painaen kyselylle näin pisteen. Kuitenkin Vareon luku- ja kirjoitustaidot ja ammatillinen tapa käsitellä rahaa, samoin kuin miehen puheessa vilahtelevat itärannikolle tyypilliset sananparret, saattavat paljastaa tarkkasilmäiselle hänen olevan jotakin muuta kuin väittää.


Menneisyys:
Vareo syntyi Glenysiin satamakaupunkiin erään kauppiaan pojaksi. Pojan molemmat vanhemmat olivat melko vanhoja hänen syntyessään, mutta iloitsivat saadessaan perheen pienelle sekatavarakaupalle perijän. Vareo opetettiin jo nuoresta pitäen kaupanhieronnan saloihin, ja samalla poika oppi lukemaan, kirjoittamaan ja myös laskemaan. Hyvän kauppiaan täytyi pitää kirjaa taloudestaan. Vareo ehti kasvaa miehen ikään ennen kuin eräs ankara talvi vei hänen äitinsä. Tämän jälkeen hänen isänsä alkoi hiljalleen vetäytyä omaan rauhaansa, jättäen koko ajan enemmän vastuuta pojalleen. Keskittyen pitämään vanhempiensa liikkeen hyvällä mallilla Vareo ei antanut paljoakaan ajatusta naimisiinmenolle, siirtäen sen aina myöhemmäksi ”sitten kunhan hänellä olisi aikaa.” Ei kulunut montakaan vuotta ennen kuin Vareo saattoi isänsäkin pois tästä maailmasta, ja kauppa jäi yksin hänen vastuulleen.
Kaikki muuttui kun eräänä päivänä joukko kaupungin vartijoita marssi sisään kauppaan, vaatien Vareota lähtemään heidän mukaansa. Hämmentynyt mies teki työtä käskettyä, ja saikin kuulla kahleet ranteissaan erään kiinnijääneen rosvojoukon myyneen jo pitkän aikaa varastamaansa tavaraa eteenpäin juuri hänen kauppaansa. Vareo ei kyennyt kiistämään väitettä, varkaina kuvailtujen miesten ollessa toden totta hänen pitkäaikaisia tavarantoimittajiaan joiden myyntiartikkeleiden alkuperää hän ei ollut koskaan huomannut kyseenalaistaa.
Vareo joutui kaupungin virkamiesten eteen, ja sai kohdata tuomion varkaiden auttamisesta vuosien ajalta täysivaltaisena rikostoverina. Ei kuulustelua, ei todisteita, ei edes tilaisuutta puolustaa itseään. Virkamiehet ja vartijat latelivat syytteitä kuin jonkin näytelmän vuorosanoja, ja kuten parhaat näyttelijät heidänkin kätensä oli täytetty kullalla ja hopealla. Osa vartijoista ei edes yrittänyt salata muhkeita palkkioita joita ryöstöjen uhrina olleet kauppiaat olivat jakaneet saadakseen syylliset vastaamaan teoistaan.
Vareo tuomittiin viideksi vuodeksi Deimosin vuoristossa olevaan rautakaivokseen pakkotyöhön, ja hänet raahattiin ryysyihin riisuttuna kotikaupungistaan ystäviensä ja tuttaviensa syyttävien katseiden saattelemana.
Vareo tunsi elämänsä tuhoutuneen, mutta hän ei suostunut luovuttamaan toivostaan. Hän päätti kärsiä tuomionsa, huolimatta sen oikeudenmukaisuudesta, ja palata sitten takaisin. Hän voisi vaatia perheensä talon itselleen verenperintönsä nojalla ja rakentaa elämänsä uudelleen. Tämä ajatus sai miehen puremaan hammasta ja selviytymään päivästä toiseen odottaen vapautumistaan.
Lopulta, tuskallisten pitkien vuosien jälkeen koitti viides talvi ja Vareon oli määrä vapautua. Hän oli kyennyt ottamaan paikkansa muiden kovaluontoisten rikollisten seurassa, mutta mies aikoi yhä palata edelliseen elämäänsä. Kun hän asian vartijoille mainitsi, hän sai kuitenkin osakseen vain huvittuneen naurunremakan ja keihäänvarrella terästetyn käskyn jatkaa kaivamista. Tämän jälkeen Vareo katsoi niin vartijoiden kuin lainvalvonnankin olevan vailla oikeutta, haudaten uskonsa valtakunnan lakeihin ja niiden ylläpitäjiin. Koko pitkän talven mies odotti kärsivällisesti kevättä, valmistautuen pakenemaan ja ottamaan elämänsä jälleen omiin käsiinsä.
Lopulta, yhtenä kuuttomana yönä yksinäinen hahmo hiipi ulos kaivoksesta, ja näpistettyään itselleen erään tajuttomaksi isketyn vartijan vaatteet pakeni pimeään hiljaa kuin kuiskaus. Maanteitä seuraten Vareo taivalsi kohti rannikkoa ja sen suuria kaupunkeja, kohti elämää lain toisella puolella.

Pelatut pelit:
Uusin ylimpänä

Omaksi Parhaaksesi (Yksinpeli)
Ostettua uskollisuutta
Jalansijan hakua
Viattoman elämän hinta
Keitä me olemme?
Lopun alku
Menetyksen hetki?
Koskematonko?
Vaikeinta on olla rehellinen itselleen (Yksinpeli)
Paljastuksia
Häätö (Yksinpeli)
Varoituksen sana
Velka maksetaan verellä
Pelastus ja kadotus
Siepattu
Sataman hämärässä
Pakotettua yhteistyötä
Särö uskollisuudessa
Menneet rikokset eivät vanhene (Yksinpeli)
Päivän hyvä työ
Herrat ja narrit
Kaupungin varjoissa, lain ulottumattomissa
Ensimmäinen varoitus
Hämärää postinjakoa
Alamaailman rinki
Post Reply