Ingvild Skeldane, maagikko & opettaja, tutkija

Kaikkien pelaajien päähahmojen kuvaukset löytyvät täältä. Löydät tältä alueelta myös hahmolistan sekä ilmoitukset hahmokuvausten päivityksistä.
Post Reply
Tinanja
Rakega
Posts: 979
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Ingvild Skeldane, maagikko & opettaja, tutkija

Post by Tinanja »

Ingvild Skeldane

Koko nimi: Ingvild Skeldane
Sukupuoli: nainen
Rotu: Puolhaltia (äiti Rheanhaltia, isä ihminen)
Ikä: 37 vuotta
Kotipaikka: Dione
Nykyinen asuinpaikka: Metis
Työ: Opettaja/tutkija Metiksessä, maagikko

Yleinen ulkonäkö

Punatukkaisen, siron ja keskivertoväestöä hieman pidempi nuori ihmisnainen kääntää usein katseita, jos ei erikoisen hiustenvärinsä, niin hyvin anteliaan vaatetuksensa vuoksi. Ingvild pitää huomiosta ja on itsevarma pukeutumisensa ja kehonsa suhteen, joten nainen esitteleekin meikillä ja vaatteillaan parhaita puoliaan.Punertavanruskean, enemmän punaisen hiustenvärinsä Ingvild on perinyt itselleen tuntemattomalta isältään. Paksut, sileät hiukset yltävät tämän lapaluiden tasalle ja ovat latvoista jonkin verran kiharat jo luonnostaan. Niitä nainen pitää mielellään auki esitellen leiskuvia kiehkuroitaan. Tarpeen vaatiessa nopea nuttura tai pään päälle sidottu poninhäntä vie hiukset pois tieltä. Muita kampauksia Ingvild ei suosi, ja juhlallisempiinkin tilaisuuksiin jättää hiuksensa usein auki laittaen vain jonkin satunnaisen muihin koruihinsa sointuvan hiuskorun asunsa täydennykseksi.Kasvonpiirteitään Ingvild on perinyt enemmän äidiltään: kapeahkot, sirot kasvonpiirteet ja lähes mantelinmuotoiset silmät kielivät naisen haltiaperimästä. Kasvojen siroutta korostavat juuri ja juuri korvien päästä hieman suipot korvat, jotka ovat suuntautuneet hieman taaksepäin. Molemmissa korvalehdissä roikkuu kolme parin sentin läpimitaltaan olevaa korvarengasta, jotka näyttävät punotulta köydeltä, mutta ovat kullanvärisestä metallista tehdyt. Ihan aitoihin kultaisiin korvakoruihin Ingvild ei ole kuitenkaan investoinut. Korvakorujen lisäksi Ingvild pitää kaulassaan korvakorujen tapaan punotulta köydeltä näyttävää kaulakorua, jossa roikkuu kirkkaanpunainen koristekivi riipuksen tapaan.

Ruumiinrakenteeltaan Ingvild on lähestulkoon laiha, hyvin hoikka ainakin. Tämän äidin puolelta peritty kehon jäntevyys ei näy kovin hyvin lihaksettomassa, hoikassa kehossa. Ingvild on tarkka vain painostaan ja pitää itsensä melko kevyenä, vaikka se tarkoittaakin lihaksettomuutta ja tietyn jäntevyyden menettämistä. Hoikkuus on vienyt myös tietyt naiselliset muodot tämän ulottumattomiin: lantio on suora, ei juuri erotu muusta vartalosta, ja lantion luutkaan eivät levennä sitä juurikaan. Rinnat ovat myös melko pienet, mutta Ingvild tuo niitä anteliaasti esille pukeutuessaan korsetteihin ja avoimiin paitoihin. Tuon solisluut näkyvät selkeästi, sormet ovat pitkät ja hoikat varpaiden tapaan. Sääristään nainen on erityisen ylpeä ja korostaakin niitä usein korkokengillä, kun vain kulkuympäristö sen sallii.

Meikkaaminen

Nainen korostaa kasvonpiirteitään meikillä: tämä pitää tummanpunaisiksi maalatuista huulista, kevyesti poskipunalla korostetuista poskipäistään ja mustalla rajatuista silmistään. Silmistään Ingvild pyrkii tekemään enemmän haltiamaisen kapeat, kuin mitä ne oikeasti ovatkaan. Pieniä ihon virheitä korjataan myös kevyellä meikkikerroksella.

Pukeutuminen

Vaikka Ingvild ei ole viitsinyt käyttää rahojaan koruihin, on tämä käyttänyt rahaa kankaisiin ja vaatteisiinsa: nainen suosii punaisenmustaa, punaista ja sinistä vaatteissaan: kaikki kalliita värjätä. Kankaat ovat laadukkaita ja pitkäikäisiä, joten varsinaisia vaatekertoja ei Ingvild omista kovin montaa, vaan yhdistelee vaatteitaan helposti eri asuiksi.Ingvild suosii ympäri vuoden pitkiä, nilkkoihin asti ulottuvia hameita. Mekoista nainen ei niin välitä, sillä niitä ei saa yhdisteltyä niin moneen asuun. Usein hameet ovat yksinkertaisia: ei laskoksia, ei juuri mitään erikoista itse kankaassa, eikä erityisiä kirjailujakaan. Joihinkin hameisiin Ingvild on itse ommellut mahdollisuuden nostaa helmaa nyörin avulla ylöspäin, lähes lanteille saakka säären ja reiden esittelemistä varten, tai sitten hameessa on valmiiksi hyvin antelias halkio. Hameiden alla tämä pitää harvoin alushousuja kummempaa - pitkät, koristeelliset sukat voivat tulla kysymykseen talvella tai kun pitää esitellä parhaita puolia kehosta. Kenkinä Ingvild suosii yleensä viiden sentin korolla varustettuja ruskeita nahkakenkiä, joiden kokoa ja kireyttä voi säädellä edessä olevilla nyöreillä. Kengät yltävät yleensä puolväliin säärtä tai ovat nilkkurit. Kaupungissa tai tasaisella maalla tuo pitää kuitenkin usein itseään ja muita (erityisesti miehiä) viihdyttääkseen korkeampikorkoisia kenkiä, jotka toisten tapaan ovat ruskeaa nahkaa.

Jos Ingvild pitää yllään tunikaa, on se hyvin tyköistuva, ja paljastaa ehkä turhankin paljon tämän ylävartalosta. Yleensä kuitenkin, sään ja ympäristön niin salliessa Ingvild viihtyy hihattomissa topeissa ja korseteissa, jotka korostavat tämän vartaloa naisen omasta mielestä juuri sopivasti - kaventavat vyötäröä saaden rinnat ja lantion näyttämään hieman naisellisemmilta. Väreinä tämä käyttää yläosissa toisinaan hillitympiäkin värejä: mustaa ja tummansinistä, mutta pitää siitä, että vaatteet ovat koristeelliset yläosastaan ainakin.Näiden päällä, vyötäisille kiedottuna Ingvild pitää kahta vyötä: toinen punottua nahkaa, toinen suora, yksinkertainen. Ensimmäisellä tuo pitää aseitaan, toisella yksinkertaisella vyöllään kahta pussukkaa: toista rahoilleen ja toista meikeille, mahdollisille kirjeille ja tärkeille pikkutavaroille.

Aseet

Ingvild suosii kahta pitkää tikaria aseinaan. Niitä nainen pitää koristeellisella asevyöllään, ja itse aseetkin ovat koristeelliset, hieman kimaltelevat niistä kahvaan upotetuista jalokivistä johtuen. Pidemmille matkoille Ingvild ottaa mukaan taistelusauvansa, jossa on valolumous: se vähentää valoloitsuun kuluvaa magiaa, valaisten pidempään ja suuremman alueen pienellä loitsulla tarvittaessa. Lisäksi se on kevyt ja tasapainotettu ase. Aseitaan Ingvild osaa käyttää kohtuullisesti, mutta mieluummin nainen turvautuu pakottavan tilanteen edessä magiaansa.

Luonne & tavat

Ingvild oli jo nuorena itsepäiseksi leimattu, vahvatahtoinen lapsi, joka halusi toimia oman mielensä mukaan. Eikä naisen vahva tahto ja omien mielipiteiden esille tuominen ole yhtään vähentynyt vuosien varrella. Nyt Ingvild vain osaa tuoda toisinaan kärkkäätkin mielipiteensä esille sivistyneesti ja perustellen ne tarkasti - usein kirjatietoisuuteen vedoten. Hänen vahva tahtonsa ja lähes järkkymättömät mielipiteet tuovat toisinaan ongelmia auktoriteettien kanssa varsinkin, jos nainen katsoo arvoasteikossa ylempänä olevan vähemmän oppineeksi, mitä itsensä. Hänellä on myös huono tapa vain kävellä tilanteesta pois jäämättä riitelemään aiheesta - riitelystä nainen ei pidä, vaikka Ingvild pitääkin asioista väittelemisestä.Nainen kuitenkin provosoi tahallaan muita ärsyyntymään esimerkiksi mielipiteidensä jakamisella, mutta varsinaisesti tämä ei kuitenkaan haasta riitaa. Enemmän käytös on sen oloista, että Ingvild haluaa saada keskustelijan ajattelemaan asiaa ehkä toiseltakin kannalta, jotta hänen näkemyksensä saisi enemmän tilaa tuon mielipiteissä.

Omia mielipiteitään Ingvild ei kuitenkaan ole valmis muuttamaan kevein perustein: vasta, kun joku osoittaa mielipiteen täysin vääräksi esimerkiksi kirjojen voimalla, voi Ingvild harkita asiaa.Hän ei koe olevansa mitenkään “stereotyyppinen” nuori nainen, joka odottaa avioitumista, vaan laskee itsensä itsensäiseksi, itse pärjääväksi naiseksi, joka tietää tarkalleen, mitä elämältään haluaa. Sellaisen mielikuvan tuo haluaa luoda muille, vaikka itse miettiikin usein tulevaisuuttaan ja sitä, löytääkö koskaan elämänsä rakkautta. Hän myös hiljaa itsekseen miettii mahdollisuutta vaihtaa työtä tai tehdä jotain muuta, joka voisi sopia hänen tyyliinsä, mutta mikään sellainen mahdollisuus ei ole vielä ainakaan osunut naisen eteen, joten tämä pyrkii olemaan tyytyväinen nykyiseen työhönsä ja asemaansa.Ingvild on pohjimmiltaan myös hyvin romanttinen nuori nainen ja haaveilee vielä löytävänsä sen komean, lihaksikkaan miehen itselleen. Ehdottomasti miehen olisi oltava romanttinen: kynttiläillallinen kotona on varma tapa saada Ingvildin positiivinen huomio kohdistumaan itseensä. Lisäksi pienet huomionosoitukset, esimerkiksi kukkien tuominen tai oven avaaminen saamat Ingvildin vatsanpohjassa perhoset heräämään. Nainen unelmoi löytävänsä kohteliaan, herrasmiesmäisen aviomiehen vielä joskus itselleen, mutta ei halua pitää kiirettä sen kanssa - avioliitto voisi sitoa häntä ehkä jopa liikaa.

Miesten seuraan Ingvild hakeutuu usein silloin, kun tarvitsee jotain. Nainen ei pelkää näyttää naisellisuuttaan ja käyttää sitä raadollisesti hyväksi saadakseen haluamansa: esimerkiksi tietoa joltakulta vartijalta, joka viettää vapaapäiväänsä kapakassa. Mikäli se tilannetta ja hänen etujaan hyödyttää, päätyy Ingvild myös usein sänkyyn näiden miesten kanssa. Nainen pitääkin seksistä, eikä se ole salaisuus, sillä tuo flirttailee mielellään. Lapsien hankkimisesta Ingvild ei ole niin kovin kiinnostunut varsinkaan, kun elää melko liikkuvaista elämää.Ingvildin varsinainen kotiosoite Metiksen lisäksi löytyy edelleen hänen äitinsä Rosenjan luota. Ingvild matkustaa niin paljon, että on todennut helpommaksi pitää osoitteet lapsuudenkodin ja työpaikan luona, kun hän kuitenkin käy säännöllisesti molemmissa paikoissa matkustelunsa lisäksi. Matkat ovat usein työperäisiä ja Ingvild hoitaakin joitain Metiksen juoksevia asioita, ja lähikylissä sekä Dionessa olevaa liiketoimintaa viestinviejän tai ongelmien ratkaisijan ominaisuudessa.

Sosiaalisissa, uusissa tilanteissa on Ingvild ensin hieman varautunut ja ehkä jopa syrjäänvetäytyvän oloinen. Kun hän saa hieman tietoa siitä, ja näkee, kenen kanssa on tekemisissä, paljastuu sen arvioivan kuoren alta sosiaalinen ja hymyilevä nuori nainen. Ingvild on sujuva keskustelija, vaikkei aina kaikkia vitsejä ymmärräkään. Tämä osaa nauraa itselleen, mutta väittää mieluummin vastaan tai perustelee näkemyksiään ja tekemisiään johonkin kirjaviisauteen vedoten. Parhaimmillaan Ingvild tuntee olevansa keskustellessaan jonkun toisen maagikon tai vähintään hyvin oppineen henkilön kanssa.Yleisesti Ingvild käyttäytyy hieman ylpeän oloisena, itsevarmana, ja pitää positiivisesta huomiosta. Riidanalkuja Ingvild välttelee - varsinkin, jos osapuolissa näyttäisi olevan humalassa olevia osapuolia. Tämä katoaa nopeasti takavasemmalle tappeluista ja tarvittaessa taistelee tiensä väkijoukon lävitse. Aseitaan Ingvild ei yleensä käytä, ja normaalisti kantaakin mukanaan vain tikareitaan, mutta nainen turvautuu kyllä magiaan heti, kun näkee sille hiemankin tarvetta.Ingvildin täyttä luottamusta on vaikea saavuttaa. Tämä pitää tietyn etäisyyden muihin, varsinkin, jos on tuntenut nämä vain hyvin lyhyen aikaa, eikä täysin tiedä tämän henkilön taustoja. Nainen luottaa enemmän asiakirjoihin ja kirjoihin, kuin itse henkilön kertomuksiin: tarkistaakin usein taustoja vartijoilta tai vartijoiden asiakirjoista etsiessään esimerkiksi rikostaustaa tapaamaltaan henkilöltä. Aina taustatyö ei ole kuitenkaan mahdollista vaan Ingvild joutuu pärjäämään henkilön omien sanojen luotettavuudella. Silloin Ingvild on suhteellisen epäileväinen, ja suhtautuu varauksella tähän, siistii jopa hieman käytöstään toisinaan, jos näkee henkilön omasta mielestään epäluotettavana.

Yleisesti ottaen Ingvild tulee kuitenkin kaikkien kanssa toimeen, varsinkin, jos nämä kestävät naisen räväkkää, mielipiteensä avoimesti kertovaa luonnetta.Ingvild turvautuu magiaansa turhankin helposti ja nopeasti. Esimerkiksi, kun Ingvildin säikäyttää, saattaa saada pienen loitsun tai sen uhan niskaansa, ja suuremmissa ongelmissa ja tappeluissa Invgildin tapana on reagoida hieman turhan isosti, turhan suurella loitsulla. Tikareihinsa nainen turvautuu vasta, kun magiasta huolimatta joku pääsee liian lähelle. Tuo tulkitsee myös usein lakeja oman etunsa mukaisesti, ja perustelee kiinnijäädessään asiansa tulkintansa kautta. Harvemmin tämä kuitenkaan varsinaisesti rikkoo lakia, enemmän kiertelee sen reunoilla, mikäli tarvitsee jotain, mitä lain sallimissa puitteissa ei aina saa. Tappeluista tämä pyrkii katoamaan ennen kuin lainvartijat ehtivät paikalle, jotta ei saa ongelmia osakseen.Harrastuksekseen Ingvild laskee kirjojen lukemisen ja opiskelun. Tämä viettää usein tuntikausia lyhdyn valossa Metiksen vanhassa kirjastossa lukien ja tutkien vanhoja kirjoja. Ingvild kirjoittaa kiinnostavimmat asiat ylös mustakantiseen muistikirjaansa, joka alkaa jo iän myötä repsottaa ja näyttää kuluneelta ja kärsineeltä. Siihen Ingvild on kerännyt mielenkiintoisinta magiaa koskevaa informaatiota, jotain satunnaisia muistiinpanoja ja yhteystietoja, mitä uskoo joskus vielä tarvitsevansa. Varsinaisia muisitinpanoja lukemistaan kirjoista ei Ingvild kirjoita, vain mielenkiintoisimmat ja erikoisimmat asiat.

Menneisyys

Ingvild syntyi Dionen reunamilla sijaitsevaan kaksikerroksiseen taloon. Hänen äitinsä on edelleen Dionessa asuva ja itsensä elättävä Rheanhaltia, joka oli viettänyt jokusen miellyttävän yön ihmismiehen kanssa. Tämä ihmismies ei kuitenkaan ollut halunnut vakavampaa suhdetta, joten raskauden paljastuttua oli Rosenja jäänyt yksin kasvavan vatsansa ja pian vastasyntyneen vauvan kanssa.Tyttö tottui nopeasti itsenäiseen elämään, ja äitinsä oppituntien sivussa vietti kaiken aikansa Dionen katuja tutkien ja oppikin tuntemaan kaupungin paremmin kuin useimmat siellä koko ikänsä asuneet. Äitinsä opissa Ingvild oppi nopeasti lukemaan ja kirjoittamaan, sekä peruslaskutoimituksia. Kaksitoistavuotiaana Ingvild äidilleen suuttuessaan räjäytti pari saviastiaa ajatuksiensa voimalla, eikä se jäänyt ainoaksi sattumaksi. Koska Rosenjalla itsellään ei ollut magiaa, lähetti tämä tytön opiskelemaan Metikseen magiaa, jotta tämä ei olisi itselleen eikä ympäristölleen vaaraksi. Pieni kauppa mahdollisti lukukausimaksujen maksamisen.

Ingvild valmistui kolmessa vuodessa neljän vuoden sijaan, ja päätyi takaisin äitinsä luo asumaan muutamaksi vuodeksi, ja kokeili vuoden armeijaelämääkin, mutta se ei kiinnostanut lopulta tarpeeksi. Elämä koulun ulkopuolella, ilman niitä sosiaalisia suhteita ja magiasta kertovia kirjoja ei kuitenkaan nuoreen, juuri täysi-ikäisyyttään saavuttavalle nuorelle naiselle sopinut, vaan tämä muutti pian takaisin Metikseen. Opettajanpaikka heltisi nopeasti, sillä Ingvildin lahjakkuus tunnettiin koululla. Opettaminen ei kuitenkaan riittänyt rauhoittamaan villiä mieltä, vaan tämä siirtyi nopeasti kulkemaan Metiksen, lähikylien ja Dionen väliä välillä viestinviejänä, välillä mennen järjestämään asioita ja ratkomaan ongelmia.

Muuta

Omistaa mustan, melko pienen ratsun, jonka Ingvild on nimennyt Ravir:ksi. Hevonen on säpsäkkä, ketterä nuori ori, joka sopii hyvin täydentämään Ingvildin jo valmiiksi räväkkää luonnetta. Varusteet, joita hevosella on, on ostettu käytettyinä.

Esiintynyt seuraavissa peleissä ja paikoissa
 • Metis: Viestinviejä sateessa]Viestinviejä sateessa[/url]: mukana Kuparirapu & Llianjin Shalheira
 • Matkalla Dionen suunnalta Harjavan kievariin: Leirinuotiolla: mukana Kuparirapu & Llianjin Shalheira
 • Harjavan kievari & sivujuoni: Lohikäärmekilta: mukana Kuparirapu & Llianjin Shalheira, Ùlfr ja Aminja Tulentakoja, TheWaltsu & Nimrod, Arlin & Lalfar, Thazzle & Tofi, Tinanja & puolipäähahmo Aleo Om'arda
 • Harjavan kievari: Kynttilänvalossa: mukana Kuparirapu & Llianjin Shalheira
 • Harjavan kievari: Toveruuden tie: mukana Kuparirapu & Llianjin Shalheira, Ùlfr ja Aminja Tulentakoja, Arlin & Lalfar, Tinanja & puolipäähahmo Aleo Om'arda
 • Phoebe: Tanamor, mukana Kuparirapu & Llianjin Shalheira, Ùlfr ja Aminja Tulentakoja, Arlin & Lalfar, Tinanja & puolipäähahmo Aleo Om'arda
 • Phoebe: Kadonneen haltian metsästäjät, mukana Arlin & Lalfar
 • Phoebe: Irtonaisia narunpäitä, mukana Arlin & Lalfar
 • Phoebe - vuoristot: Sankaria etsimässä mukana Arlin & Lalfar, Kuparirapu & Llianjin Shalheira, Kide & Ezram Barragan, Anlie & Iochim sekä Aleo Om'arda
 • Phoebe - vuoristot: Tilinteon aika, mukana Kide & Ezram Barragan
 • Thalassahaltiakylä vuoristossa: Pieni kylä vuorten laidalla, mukana Arlin & Lalfar, Kuparirapu & Llianjin Shalheira, Kide & Ezram Barragan, Anlie & Iochim sekä Aleo Om'arda
 • Ystävät vuosituhansien takaa mukana Arlin & Lalfar, Kuparirapu & Llianjin Shalheira, Kide & Ezram Barragan, Anlie & Iochim sekä Aleo Om'arda, lohikäärme Taenyathar ja jätti Keldruth
 • Kuinka kulkea kääpiöiden kaupunkiin
 • Uutisia maailmalta, Metiksen rehtori
 • Vaatekerran päivitystä, Alena
Last edited by Tinanja on Sun May 06, 2018 4:00 pm, edited 3 times in total.
Post Reply