Lalfar - Phoeben katuvaras, puolipäähahmo

Etsitkö jotakin tiettyä puolipää- tai sivuhahmoa? Löydät kaikki muut hahmot tältä alueittain listattuina.
Post Reply
User avatar
Arlin
Rakega
Posts: 104
Joined: Sat Sep 02, 2017 8:10 pm
Location: Karan

Lalfar - Phoeben katuvaras, puolipäähahmo

Post by Arlin »

Nimi: Lalfar Erkens (pitää sukunimeään lähes kaikilta salassa)
Peitenimi: Elieze (käyttää tätä peitenimeä lohikäärmekillassa)
Rotu: puolhaltia (osaksi Rheanhaltia, osaksi ihminen)
Ammatti: katuvaras
Sukupuoli: nainen
Ikä: 39 (fyysisesti päälle 20)
Kotikaupunki: Phoebe

Ulkonäkö:

Lalfarin kasvonpiirteet ovat terävät, sirot ja helposti muistettavat, mikä onkin ongelma hänen työnsä takia.

Mustat hiukset ovat pitkät, puoleenväliin selkään yltävät silloin, kun ovat avoinna, ja vahvarakenteiset. Yleensä puolhaltia sitoo suurimman osan hiuksistaan ylös ponihännäksi, jättäen osan roikkumaan vihertävien silmiensä eteen. Vaikka muut eivät sitä välttämättä huomaisikaan, varkaan osaksi piilotetut kirkkaanvihreät silmät ovat hyvin tarkkaavaisia, aina etsimässä uusia yksityiskohtia ympäristöstään tai muista. Lalfar ilmehtii hillitysti ja pystyy pitämään mielentilansa tyynenä monessa tilanteessa. Taaksepäin kallistuneet korvat ovat haltioiden teräväkärkisiä korvia hieman tylpemmät ja lyhyemmät, joissa on myös jonkin verran piirteitä ihmisten pyöreistä, melko pienistä korvista. Vartalonrakenteeltaan Lalfar on joustava, hyväkuntoinen, mutta hiukan laihahko.

Yleisesti puolhaltia näyttää paljon nuoremmalta, miltä hänen kuuluisi näyttää haltiaverensä takia. Lalfarin haltiaveri näkyy selkeästi vahvempana hänen kokonaispiirteessään, minkä takia moni olettaa Lalfaria Rheanhaltiaksi. Pituutta tällä on kuitenkin vain 159 cm.

Vaatetus:

Lalfar käyttää yleisesti joustavia, kevyitä vaatteita, joilla on helppo liikkua. Yleensä hänellä on yllään tummanpunainen, hihaton ja ohut nahkatakki, joka on sidottu kiinni nahkanaukoilla ja leveällä nahkavyöllä. Takin alla hänellä on tumman sävyinen, hihallinen tunika ja jaloissa harmaat, mustat tai tummanpunaiset housut. Talvisin Lalfar käyttää myös punertavaa viittaa, joka ei tosin kovasti lämmitä ollessaan niin ohut. Vaatteissa on yleensä paljon erilaisia taskuja, minne on helppo piilottaa varastettuja pikkutavaroita. Taskuista löytää usein myös muita hyötytavaroita, kuten tiirikointityökaluja ja jauhettuja yrttejä. Kengät vain häiritsevät Lalfaria, joten siksi hän kulkeekin usein paljasjaloin.

Koruista hän pitäisi, mutta ne tulevat usein tielle ja herättävät liikaa huomiota työnsä kannalta. Ironisesti koruttomuus saa näyttämään hänet enemmän köyhälle varkaalle kuten myös kasvoillaan oleva punainen kangashuivi, joka peittää hänen suunsa.

Lalfar pitää muita matkatavaroitaan, kuten viittaa, pussimaisessa, kevyessä selkärepussa.

Luonne & tavat:

Ryhtyessään katuvarkaaksi Lalfarin luonne on muovautunut vakavaksi ja valppaaksi. Puolhaltia varastaa sekä rikkailta, että köyhiltä, vaikka Lalfar ei pidä kovasti köyhiltä varastamisesta. Hän on vain oppinut elämään sen kanssa, että varkaana olo vaatii varastamista kaikilta, kun ei ole muuta keinoa saada ruokaa. Läheisiltään tai tutuiltaan hän ei varasta edes nälänhädässä. Heitä kohtaa puolhaltia on yleensä avulias ja hyvä luonteinen silloin, kun kehtaa tavata heitä.

Rehellinen Lalfar ei välttämättä silti ole edes läheisilleen. Kaikki hänen ongelmansa hän pitää tiukasti itsellään, samoin tunteensa. Huivi kasvoillaan on osoittanut siihen toimivaksi, vaikka ilman huiviaankin puolhaltia osaa pitää ilmeensä normaalilukemissa.

Vartioilta Lalfar on aina päässyt karkuun nopeilla jaloillaan ja piiloutumisilta. Tikareita sekä muita aseita hän pitää aina varmuudeksi mukanaan, vaikka ei tahdo niillä uhkailla, saatikka haavoittaa ketään.

Lalfar liikkuu useimmiten yksin varkausreissuilla. Välillä hän on keskusteluissa muiden Phoeben varkaiden kanssa, mutta ei työskentele heidän kanssaan, eikä varsinkaan halua olla mitenkään tekemisissä rikollisliigojen kanssa. Lalfar on usein varsinkin nuorempia varkaita kohtaan äidillinen ja ystävällinen, mikä on tehnyt hänestä varsin suositun varkaiden keskuudessa. Toisaalta Lalfar on myös erittäin tiukka toisille koskien sovittuja asioita tai käytöksestä. Menneisyydestä, yksityiselämästä tai edes nimen kysyminen johtaa usein kylmään kohteluun puolhaltialta.

Menneisyys:

Lalfar syntyi rikkaaseen sukuun äitinsä Fonjan ja veljensä Firdornin huolehdittavaksi. Isä katosi Lalfarin ollessa kuusi, mutta tapahtuma ei vaikuttanut puolhaltian elämään suuresti. Elämän edetessä hän oli jo ehtinyt unohtamaan isänsä ulkonäön. Lalfar eli rauhallista, ehkä liiankin rauhallista, elämää ja hänestä olisi voinut tulla kunnon työssä käyvä kansalainen. 16 vuoden ikäinen puolhaltia kuitenkin päätti kääntää elämänsä äkillisesti löydettyään äitinsä murhattuna kotonaan.

Traumatisoituneena hän karkasi kotoa ja opetteli pikaisesti elämään katuvarkaana. Hän oppi nopeasti tavoille ja on siitä lähtien toiminut varkaana Phoeben kaduilla, ilmestyen välillä veljensä ja Iriksen luo juttelemaan.

Varkana ollessaan Lalfar on ehtinyt tehdä monia tuttavuuksia muiden varkaiden kanssa ja on auttanut monia nuoria uran aloittaneita tavoille.

Aseistus:

Lalfar pitää molemmissa reisissään nahkavöillä sidottuja huotria, joissa lepää hänen tikarinsa. Molemmat tikarit ovat suorateräisiä terästikareita. Tikareissa ei ole kaiverruksia, koristuksia tai lumouksia, mutta ovat muuten hyvälaatuiset ja luotettavat. Tikareiden lisäksi varkaalla on vyöllä puukko ja vyön takana piilossa pari heittoveistä.

Kontaktit:

43-vuotias Lalfarin veli Firdorn Erkens, joka työskentelee lakimiehenä. He välittävät toisistaan, vaikka he ovat valinneetkin eri polut.

21-vuotias ihmisnainen Iris Liliheim, joka työskentelee yleensä Firdornin parantajana. Lalfar ja Iris eivät ole olleet toistensa tekemisissä paljoa, vaikka Lalfar on aina välillä käynyt juttelemassa Firdornin kanssa Iriksen ollessa paikalla.

Nioclas Leamaë/Anthon. Tavannut miehen joskus menneisyydessä ja käynyt pientä keskustelua hänen kanssaan silloin.

Tinanja. Kulkenut haltian ohi Phoeben kirjastossa.

Elinor Winterheart. Kulkenut puolhaltian ohi Phoeben kirjastossa.

Aminja Tulentakoja. Tuntee nimellä Amin ja Tulentakoja, mutta ei koko nimellä. Lalfar saapui tämän kutsusta lohikäärmekillan kokoukseen, jossa hän tapasi haltian.

Llianjin Shalheira. Lalfar saapui Tulentakojan kutsusta lohikäärmekillan kokoukseen, jossa hän tapasi haltian.

Ingvild Skeldane. Lalfar saapui Tulentakojan kutsusta lohikäärmekillan kokoukseen, jossa hän tapasi puolhaltian.

Aleo Orm'arda. Lalfar saapui Tulentakojan kutsusta lohikäärmekillan kokoukseen, jossa hän tapasi haltian ja tämän matkassa kulkevat palkkasoturit.

Nimrod. Lalfar saapui Tulentakojan kutsusta lohikäärmekillan kokoukseen, jossa hän näki ihmisen, mutta ei vaihtanut sanoja hänen kanssaan.

Peleissä:

Yksin ja eksyksissä
Lohikäärmekilta
Toveruuden tie
Tanamor

Peleissä tapahtunutta:

- Menettänyt vanhan kotinsa Phoeben lohikäärmeonnettomuuden jälkeen
- Liittynyt lohikäärmekiltaan peitenimellä Elieze

//Lalfaria voi käyttää minun luvallani sivuhahmona peleissä, mutta muuten se toimii minun puolipäähahmonani
Lakimies Firdorn | Katuvaras Lalfar
Post Reply