Maailmaa kiertelevä peikkokauppias Dior, sivuhahmo

Etsitkö jotakin tiettyä puolipää- tai sivuhahmoa? Löydät kaikki muut hahmot tältä alueittain listattuina.
Post Reply
User avatar
Arlin
Rakega
Posts: 105
Joined: Sat Sep 02, 2017 8:10 pm
Location: Karan

Maailmaa kiertelevä peikkokauppias Dior, sivuhahmo

Post by Arlin »

Nimi: Dior Farrider
Alkuperäinen nimi: Xaryca
Rotu: metsänpeikko
Ammatti: maailmaa kiertelevä kauppias
Sukupuoli: mies
Ikä: 135
Kotipaikkakunta: Itärannikon metsät

Ulkonäkö:
Tummanharmahtava Dior on ulkonäöllisesti sekoitus hienostuneisuutta kuin myös perinteistä, rujoa metsänpeikkoa.

Diorilla on peikoille melko lyhyiksi, melkein tupsuksi leikatut, ruskean harmaat hiukset. Hiukset ovat aika karheat ja paksut, mikä saa ne näyttämään melko sekavilta. Dior pyrkii päivittäin kammata hiuksensa vähemmän sekavaan keskijakoon, mutta onnistuu siinä vain toisinaan. Peikon kulmakarvat, poskikarvat ja häntätupsu seuraavat samaa väritystä ja laatua hänen hiuksiensa kanssa. Diorin kasvot, varsinkin poskista, ovat pyöreähköt ja täyteläiset. Hänen nenänsä on myös hyvin pyöreä. Korvat ovat metsänpeikoille tyypillisen pisaran muotoiset terävöityen kärjistä. Silmät ovat syvällä silmäkuopissa ja ne ovat väritykseltään harmaan sinertävät. Diorin suu on leveä, paljastaen usein hymyillessään hänen kulmahampaansa.

Metsänpeikoksi Dior on yleisesti harvinaisen pulleahko. Peikko on 162 cm korkea.

Vaatetus:
Dior suosii peikoille harvinaisen tyylikästä vaatetusta yrittäen näyttää erityisen tärkeältä henkilöltä. Peikon mukaan edustavuus tekee vaikutuksen muihin myyjiin ja ostajiin. Diorilla on yleensä yllään vaalean harmaa tunika ja ruskeat housut. Housuja peikko pitää kiinni leveällä vyöllä. Tunikan päällä hänellä on tyylitelty tumma pikkutakki, jossa on erilaisia pieniä taskuja takin sisä- ja ulkopuolella. Dior on varsin ylpeä takistaan, mutta vielä ylpeämpi hän on omasta hatustaan. Hattu on melkein mustan värinen, koppava ja niin pienikokoinen, että tuulenpuuskat vievät helposti hatun mukanaan. Vaikka Dior pyrkii pukeutumaan arvoiselleen kauppiaalle kuuluvaan tyyliin, tämä ei peikkomaisesti käytä kenkiä ollenkaan.

Kaikki vaatekappaleet hattuaan lukuun ottamatta on räätälöity Dioria varten.

Dior käyttää myös peikoille harvinaisesti jonkun verran koruja tuomaan hänen arvoasemaansa paremmin näkyviin. Peikolla on toisessa korvassaan kultarengas ja sormissaan vaihteleva määrä kultasormuksia.

Luonne & tavat:
Diorissa on paljon ihmismäisiä luonteen piirteitä ja on peikoksi varsin erilainen. Tämä on ylpeä, jokseenkin ahne ja elää mieluummin kaupunkioloissa kuin luonnossa kuten peikot yleensä tekevät. Dior oppikin nämä tavat jo nuorena muuttaessaan Dioneen ja viettäessään siellä paljon aikaa ihmisten seurassa. Dionessa tämä oppi myös lukemaan, kirjoittamaan ja ajan kanssa käymään kauppaa muiden kanssa.

Uusiin henkilöihin Dior suhtautuu avoimesti toisen rodusta tai arvoasemasta riippumatta ja ajattelee usein ensimmäisenä, miten käy kauppaa tämän uuden henkilön kanssa. Dior on hyvin sosiaalinen ja tähän on helppo ystävystyä jo ensimmäisellä tapaamisella. Peikko ei usein kanna kaunaa kovin pitkään, mutta voi olla seuraavalla kerralla varovaisempi miettiessään kaupantekoa saman henkilön kanssa. Diorilla on kohtalaisen hyvä kasvo ja nimi muisti.

Kauppaa käydessään Dior on usein rehvasteleva ja saattaa välillä muunnella pieniä yksityiskohtia myymästään kauppatavarasta tehdäkseen kaupasta houkuttelevamman. Peikko on oppinut, että varsinkin varakkaat ostavat mieluusti lähes mitä tahansa, jos tuote on vähän erikoisen näköinen ja sillä on hieno tarina mukana, oli tarina sitten täysin tosi tai ei. Peikko onkin tällä tavalla saavuttanut maailman laajuisen maineen ainakin varakkaampien keskuudessa. Vähempi varaisten kanssa Dior käy yleensä vain pienempiä kauppoja säästellen parhaimpia tuotteitaan vain rikkaimmille.

Vaikka peikko onkin kokenut paljon menestystä elämänsä aikana, tämä aina välillä joutuu hankaluuksiin ylenmääräisestä rehvastelustaan ja kilpailuhalustaan. Diorilla on hankaluuksia hyväksyä tappioita, mikä toisinaan johtaa varojensa reipasta käyttöä, jos tilanne hänen mielestään sitä vaatii.

Dior viettää harvoin pitkään samassa paikassa eli hän matkustaa aika usein. Peikko on elämänsä aikana tehnyt useita matkoja itärannikon saaristoilta Calibaniin ja takaisin eri reittejä pitkin. Dior onkin erikoistunut juuri eksoottisten tavaroiden myymiseen, sillä niistä maksetaan yleensä valtavia määriä, mikäli tuntee oikeat tai oikeanlaiset henkilöt. Matkustaessaan hänellä on mukanaan pyörällinen arkkunsa, jota hän kuljettaa mukanaan.

Peikkona Dior osaa lajillensa ominaista magiankäyttöä, mutta tämä harvoin käyttää magiaansa mihinkään. Dior myöntääkin, että on ehkä unohtanut osan magiankäyttötaidoistaan vuosien varrella.

Aseistus:
Dior omistaa kaksi erikokoista tikaria, joista lyhyempää tämä pitkää kiinni vyöllään ja pidempää arkussaan. Pidempi tikari on lähinnä vain matkamuisto ja lyhyempää tämä pitää yleisenä turvanaan.

Menneisyys:
Xaryca syntyi Dionen läheisiin metsiin ja vietti lapsuutensa peikkoyhteisön piirissä yhdessä vanhempiensa ja siskonsa kanssa. Tämä eli peikoille kohtalaisen normaalia elämää kunnes tuli ensimmäistä kertaa kontaktiin ihmisten kanssa, jotka olivat matkalla Dioneen. Nämä ihmiset olivat vaeltajia ja he jäivät hetkeksi Xarycan seuraan kertomaan heidän matkakohteestaan Dionesta. Tämä sai nuoren peikon kiinnostumaan kaupungista ja muiden rotujen kulttuureista niin paljon, että tämä päätti lähteä yhteisöstään tutkiakseen Dionea. Hankaluuksien kautta Xaryca oppi lopulta kaupungin tavoille ja jopa lukemaan. Xaryca päätti opiskella kirjoista ja kyselemällä kulttuureja ja kaupantekoa. Kaupanteon sujuttua kohtalaisen hyvin, peikko päätti jättää menneensä kokonaan taakseen vaihtamalla nimeään Dioriksi, joka tuli väännöksenä Dionesta. Sukunimensä Farriderin tämä löysi eräästä kirjasta. Uusi nimi oli myös muille roduille paljon helpompi muistaa, mikä tuli hyödyksi tuleville kaupanteoille.

Saadessaan kasaan hyvän määrän rahaa, Dior lähti koittamaan onneaan muualla maailmaa. Peikko lähti vaeltamaan eri kaupungeissa ja yhteisöissä keräten myyntitavaraa, myyden vanhoja ja luoden sosiaalisia kontakteja. Noin sadan vuoden matkailu on tehnyt Diorin nimestä ja tämän eksoottisista tuotteistaan kohtalaisen tunnetun ympäri maailmaa ainakin varakkaampien keskuudessa.

Kontaktit:
-
Lakimies Firdorn | Katuvaras Lalfar
Post Reply