Ranyard, palkkasoturimies

Kaikkien pelaajien päähahmojen kuvaukset löytyvät täältä. Löydät tältä alueelta myös hahmolistan sekä ilmoitukset hahmokuvausten päivityksistä.
Post Reply
Tinanja
Rakega
Posts: 979
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Ranyard, palkkasoturimies

Post by Tinanja »

Ranyard

Ihminen
Mies
~35v.
Palkkasoturi

Ulkonäkö

Yleisilmeeltään tuo reilu 160 senttinen mies on raskasrakenteinen ja jopa karskin näköinen. Tämän ruumiinrakennetta rajaavat leveät, raamikkaat hartiat, jotka jatkuvat koko kehon kattavana, näkyvänä lihaksistona. Käsivarsista aina jalkoihin saakka yltävät näkyvät lihakset ovat vuosien työn tulosta. Useat arvet värittävät paljasta kehoa, jos sen joskus sattuu näkemään. Osa arvista on jo tuskin huomattavia, mutta osa vielä punoittaa, tai näyttävät muutoin tuoreilta. Hänellä on kyljellään ja vasemmassa käsivarressaan tatuointeja, jotka merkitsevät kukin pienellä, yksinkertaistetulla kuvallaan suurta, tärkeää keikkaa tai käännettä tämän elämässä.

Karkeapiirteisiä kasvoja rajaavat juuri ja juuri leuan tasalle yltävät hiukset, jotka paikoitellen ovat vähän harvenneet. Tummat silmät ovat syvällä silmäkuopissaan, joita kehystävät paksut, tummat kulmakarvat. Sekä kulmakarvat, että lyhyeksi nyrhitty paksu parta ovat samaa sävyä hiusten kanssa. Tummanruskea, lähes mustaan taittuva hiuspehko on kuitenkin parran tapaan saanut yhden jos toisenkin kevyesti vaalentuneen, harmaantuneenkin karvan siellä ja täällä. Kasvoja värittää vasemmalla puolella poskipäältä ylähuulelle yltävä arpi, joka on todennäköisesti haavana ollut melko rujon näköinen, ja halkaissut ylähuulen. Siitä kohdasta tuon viiksetkään eivät enää kasva.

Haarniskansa alla mies pukeutuu säänmukaisesti: ohuita kerroksia lämpimiä luonnonmateriaaleja talvella, ja kesällä kevyitä, mukavia vaatteita. Näissä väreinä mies suosii harmaita, tummia ja värjäämättömiä sävyjä, jotka eivät erotu massasta millään lailla. Ainut vaatekappale, johon mies on panostanut rahallisesti jonkin verran, on hänen viittansa. Niitä miehellä on kolme: talveksi ja kesäksi omansa, ja lisäksi vedenkestäväksi parkittu viitta huonoja säitä varten. Kesät talvet mies käyttää mustia, lähemmäs polveen yltäviä mustia saappaita, jotka ovat muotutuneet vuosien aikana sopiviksi tuon jalan muotojen mukaan.

Ranyardin metallinen, raskas haarniska on varmaan kerännyt vuosia lähes yhtä paljon, mitä miehellä itsellään on. Se on hyvin käytännöllinen ja suunniteltu alunperin käytännöllisyys edellä, mutta jälkeenpäin siinä on kiinnitetty myös huomiota jonkin verran ulkonäköön. Mies suosii harvoin kypärän käyttöä, mutta haarniskan ylävartaloa peittäviä osia tuo kantaa lähes aina yllään. Lisäksi hän on muokannut itselleen haarniskankappaleista paloja suojaamaan jalkojaan, ja käsivarsiaan. Vaikka haarniskankappaleet näyttävät kaikki olevan peräisin samasta haarniskasta, ne eivät ole kuluneet täysin tasaisesti. Se luo toisiin kohtiin kiiltoa, ja toisiin mattapintaista kulumista, joka on peittänyt kaikki mahdolliset kuvioinnitkin alleen. Suuret, hartioita suojaavat kerrostetut osat ovat haarniskan katseen kiinnittävä osa, ja niitä on huollettu ja kunnostettu paremmin kuin muut osat. Haarniskansa alla tuo pitää usein haarniskaan kiinnitettynä osia silmukkapanssarista tai silmukkapanssaripaitaa, joka joustaa sopivasti liikkeissä, mutta suojaa haarniskan avoimeksi jättäviä kohtia.

On harvinaista, lähes mahdotonta nähdä Ranyardia ilman aseitaan. Lähinnä metsästämistä varten tuo kantaa leiritymistarvikkeiden kanssa mukanaan pienehköä varsijousta ja siihen sopivia ammuksia. Pääaseenaan Ranyard kuitenkin käyttää kahta kalliin näköistä, lähes itse suunniteltua kirvestä joiden kunto ei juuri häviä juuri taotulle ja hiodulle terälle. Terä on kevyesti varren kahdelle puolelle kaartuva, mutta ns. taaksepäin osoittava osa terästä on eteenpäin kaartuvaa osaa pienempi ja sirompi. Työkalumaisuudesta ei ole paljoa jälkeä, sillä kirveen etuosan terä on melko pyöreä, ja muotoiltu haavoittamaan ja tappamaan puun leikkaamisen sijaan. Saappaansa varressa tuolla on kaikeksi varmuudeksi tikari tai kaksi, leiriytymisvarusteiden seassa puukko.

Luonne

Ranyardin olemus on suoraselkäinen, ja hän kantaa varusteitaan ja itseään kunnialla, mutta etäisesti: hän ei ota kontaktia kadulla kehenkään, ellei tarvitse jotakin, tai ellei hänellä ole tapaamista. Mies kävelee pääsääntöisesti pitkin, mutta melko hitain, jopa rauhallisin askelin kuin hän omistaisi paikan, jossa astelee. Normaalissa kanssakäymisessä tämä on vähäsanainen ja kuuntelee mieluummin kuin kommentoi itse. Keskustelua tämä mieluummin herättää kysymyksillä, kuin varsinaisella keskustelulla, sillä se voisi kääntyä koskemaan myös häntä. Ranyard ei puhu itsestään - vaikenee tai kiertää keskustelunaiheen tavalla tai toisella. Töidensä ulkopuolella mies viettää aikaansa usein tien päällä, tai satunnaisessa majatalossa tai kapakassa, lähes aina yksin. Jos tällä on seuraa, se todennäköisesti on maksettua.

Ranyard ei valitse asiakkaitaan varallisuuden perusteella, eikä piilota sitä, mitä tekee työkseen. Suoraan kysymykseen saa suoran vastauksen siitä, että tämä työllistää itsensä palkkasoturina. Kuka tahansa, joka on valmis maksamaan hänen hinnastonsa mukaisen hinnan kolikoina on mahdollinen asiakas siitä huolimatta, miten tämä ne kolikot on ansainnut. Työnsä mies hoitaa näkyvästi, väkivaltaisesti ja henkiä säästämättä. Mitä enemmän ruumiita ja verta, sitä varmemmin paikalla on ollut Ranyard. Mies tunnetaan täsmällisyydestään ja sopimuksien pitämisestä, joten hän on saanut hyvin luotettavan työntekijän maineen alallaan. Hän yleensä esittelee myös itsensä suoraan palkkasoturiksi - mitä sitä kiertelemään, kun se ei totuutta muuta miksikään?

Väkivaltaan tämä turvautuu vain tehtäviään suorittaessaan, tai mikäli häntä itseään uhkaa jokin. Hän hyvin harvoin työnsä ulkopuolella on se, joka aloittaa esimerkiksi kapakkatappelun, mutta on se, joka sen lopettaa. Tehtäviensä, töidensä osalta tämä ei ole erityisen valikoiva: kunhan maksu ja tiedot: ketä, missä, mitä ovat kohdillaan, hän todennäköisesti hyväksyy sen. Työ voi sisältää kaikkea aina kiristämisestä, veloista muistuttamisesta koko kapakallisen murhaamiseen omatunnontuskitta. Tosin siinä vaiheessa, kun Ranyard seisoo keskellä ruumiita ja verta, hän kysyy itseltään, miten tähän on päädytty?

Vaikka hän ei käytäkään väkivaltaa varsinaisesti työnsä ulkopuolella, hän kokee sen tarpeelliseksi. Työ ja erityisesti väkivalta siihen liittyen on hänelle mahdollisuus todistaa itselleen, että on edelleen täysissä voimissaan ja järjissään. Hänen itseluottamuksensa taistelussa on parhaimmillaan, mutta hän tarvitsee taistelun ja väkivallan tunteen itseluottamuksensa säilyttämiseen. “Pystyn vielä tähän”, tai “kykenen edelleen suoriutumaan tästä samalla lailla kuin vuosia sitten”, ovat todisteita Ranyardille siitä, että hän on edelleen palkkasoturi, joka voi elättää itsensä ko. työllä. Ranyard ei tunnusta edes itselleen, että pelkää päivää, jolloin se ei onnistu. Mitä hän sitten tekee elämällään ja kertyneellä varallisuudellaan? Varallisuuttaan tämä ei kuitenkaan esittele, vaan säilyttää muutamien luotettujen luona ympäri maata osaa omaisuudestaan, ja kantaa mukanaan vain välttämättömän määrän rahaa. Tappamisesta itsestään hän ei koe omatunnontuskia - hänelle se on työ muiden tapaan, eikä hän ymmärrä, miksi muut enemmänkin kuin vain välillä halveksivat tai vähintään kummeksuvat sitä.

Ranyard on vuosien varrella oppinut asian jos toisenkin, ja käyttää tätä elämäkokemustaan hyväkseen myös alkemian osalta. Mies tuntee kasvien ominaisuudet, ja käyttää usein, erityisesti tarvittaessa myrkkyjä aseiden teriensä käsittelyyn. Sen lisäksi hän tuntee parantavia ja esimerkiksi voimaa tai jaksamista kestävät yrtit, ja osaa niistä tehdä rohdoksia. Pienet haavat ja vammat tuo usein hoitaa itse aina niiden kokoonkursimisesta lähtien, mutta suuremmat mieluusti parannuttaa parantajalla varsinkin, jos niillä on mahdollisuus uhkata hänen uraansa tavalla tai toisella.

Menneisyys

Alunperin Ranyard on kotoisin pieneltä tilalta mantereen keskiosista, ja hänen lapsuutensa oli hyvin tavallinen, mutta työntäyteinen. Hän oli perheensä ainut lapsi, ja oppinut pienestä pitäen tekemään työtä elantonsa eteen. Ranyardista kasvoi vuosien varrella perijä tilalle, ja tämä meni naimisiin saaden vaimonsa kanssa pienen pojan. Elämä vaikutti hyvin tavalliselta, ongelmattomalta.

Lähikylässä olevassa ainoassa kapakassa tapahtui kuitenkin miehen elämän mullistanut riita, joka äityi lopulta väkivaltaiseksi tappeluksi, jonka aloittamisesta Ranyardia syytettiin. Suurinta syyllisyyttä kylän pieni yhteisö kuitenkin Ranyardille manasi siitä, että häntä ensimmäisenä lyönyt mies oli kuollut Ranyardin iskusta. Ranyard oli tuskin parikymppinen miehenalku.
“Et tule kotiin, ennen kuin olet puhdistanut nimesi siitä, mistä sinua syytetään”, ja koska Ranyard oli syyllinen, ei hän koe voivansa enää koskaan palata kotiinsa sukunsa luokse, vaan kiertää pienen tilan matkoillaan kaukaa. Sisimmässään mies syyttää itseään tapahtuneesta, sillä hän oli se osapuoli, joka vastasi väkivaltaan - se sai myös Ranyardin huomaamaan, ettei se, tai tappaminen tuntunut juuri miltään.

Hitaasti kouluttamattomasta miehestä kuoriutui se sisäänpäinsulkeutunut palkkasoturi, joka hän nykyään on, eikä hän usko koskaan palaavansa takaisin kotitilalleen… eihän hän ole voinut puhdistaa mainettaan mitenkään, todistaa muuta.

Ratsu Naz

Ratsunaan Ranyardilla on uskollinen, likaisenharmaa työhevostyyppinen orinsa Naz. Ori on itse tyyneys tilanteessa kuin tilanteessa: niin taistelussa kuin matkallakin tämän kävelyn tai hölkän tahti on sama, eikä tämä oikein letkauta korvaansakaan tilanteeen muutoksille. Tuo on ehdottoman uskollinen, ja seuraa Ranyardia vaikka vapaana ties minne. Ranyardille ratsu onkin uskollinen matkakumppani, joka tietää tuon syvimmätkin salaisuudet.

Pelit aikajärjestyksessä

Phoebe
Työnhaussa, mukana Kide & Tessa
Yötyön pimeä puoli, mukana Kide & Naenija
Haavoja sydämessä, haavoja iholla, mukana Kide & Tessa sekä Kuparirapu & Novian
Illan vietto vai illanvietto?, mukana Kide & Tessa
Näkemiin, Tessa, mukana Kide & Tessa
Kun mentävä on, mukana Kide & Tessa
Eteenpäin, mukana Kide & Tessa
Post Reply