Giad, puolhaltiamies, viestinviejä Phoebessa

Etsitkö jotakin tiettyä puolipää- tai sivuhahmoa? Löydät kaikki muut hahmot tältä alueittain listattuina.
Post Reply
Tinanja
Rakega
Posts: 979
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Giad, puolhaltiamies, viestinviejä Phoebessa

Post by Tinanja »

Giad

Nimi: Giad
Rotu: puolhaltia
Ammatti: viestinviejä, kirjuri (varas)
Sukupuoli: mies
Ikä: ihmisten vuosissa n. 20

Ulkonäkö
Giad on perinyt haltiaisältään korkeat kasvonpiirteet, joista merkittävimpinä hiusten seasta pilkottavat, hieman kärkeä kohden kapenevat korvanpäät. Tämän lisäksi hänen poskipäänsä ovat korkeat, kasvot pitkänmalliset ja leuka pitkä. Hänen nenänsä on suora, ja usein melko vaaleat huulet kapeat. Vaalea iho korostaa tämän syvänvihreitä silmiä, ja tuon tummanruskeita kulmakarvoja, jotka heijastavat tämän hiustenväriä. Partaa, tai viiksiä ei Giadilla ole. Miehen paksut hiukset yltävät olkapäille ja ovat syvän tummanruskeat. Ne varmasti olisivat hoidettuina ja erityisesti harjattuina siistit, kiiltävät ja ehdottoman kauniit, mutta nuorimies pitää niitä tarkoituksella hieman sekaisin, likaisina ja pörröisinä. Ne ovat usein auki, kehystämässä tuon kapeita kasvoja.

Kehonsa osalta Giad on hyvin vaatimattoman ja vaarattoman näköinen. Hänen vartalonsa on hoikka, ja vaikka hän onkin keskivertoihmistä pidempi, ei se erotu väkijoukossa, mutta usein tarjoaa pienen edun asioita tutkiessa ja etsiessä. Hoikkuus tuo mukanaan myös sen, ettei Giadilla juurikaan ole lihaksia, mikä tekee hieman resuisesti pukeutuvasta nuorukaisesta vaarattoman ja huomaamattoman näköisen. Pieni ylimääräinen pituus antaa etua, kun pitää liikkua paikasta toiseen nopeasti - pitkät jalat kantavat luotettavasti kaupungin toiselta laidalta toiselle. Siitä huolimatta, ettei Giadilla näy lihaksia, tällä on kohtalaisen hyvä kunto. Mies on jaloillaan koko päivän kulkiessaan kaupungissa edestakaisin, vaikka hänen toimittamillaan viesteillä harvoin on kiire.

Puolhaltiamies pukeutuu käytännöllisesti ja ennen kaikkea mukavasti. Ainut vaatekappale, johon hän on panostanut enemmän rahaa, ovat hänen kenkänsä. Nämä ovatkin nahkaa, mukavat jalassa ja niitä voi käyttää lähes vuoden ympäri. Usein Giad suosii suoria, harmaita tai ruskeita housuja, jotka on tehty säänmukaisesta materiaalista. Lisäksi tällä on yllään suora, puolväliin reittä yltävä tunika ja sen päällä liivi. Usein materiaalit näissä ovat hyvin edullisia ja ulkonäkö yksinkertaista, mutta Giad omistaa myös hieman siistimmän, ja virallisemman vaatekerran. Vyöllään tuo kantaa pitkäteräistä tikaria rahapussinsa ohella. Kokonaisuutena miehen vaatetus ei juuri erotu katukuvasta hillittyjen väriensä ja materiaaliensa puolesta, ja Giad pyrkiikin kulkemaan huomiota herättämättä kaupungilla.

Luonne & tavat
Giad on se persoona, jota ei huomioi väkijoukosta, kadulla vastaantullessa tai ohimenevässä kohtaamisessa torilla. Tuo kävelee muiden mukana, hoitaa nopeat ostoksensa huomaamatta ja hyvin arkisesti, eikä pyri erottumaan joukosta millään lailla. Tämä huomaamattomuus ja joukkoihin sulautuminen on suuri etu, jota Giad on harjoitellut, ja jota harjoittelee edelleen. Se antaa hänelle tilaisuuden mieluummin kuunnella, katsoa ja huomioida asioita kuin itse olla osallisena mihinkään. Tämä mieluummin kuuntelee ja odottaa sivussa, kuin on itse tapahtumien keskipisteenä.

Vaatimattomasta ulkonäöstään huolimatta Giad on älykäs ja oppinut nuorimies. Hän on luku- ja kirjoitustaitoinen ja yhdistää nopeasti asiat toisiinsa, kun päättelylle on tarvetta. Tämä heijastuukin hänen ammattiinsa. Giad kuljettaa Phoeben asukkaiden kirjeitä ja viestejä kaupungin laidasta toiseen, ja tarvittaessa voi kirjoittaa viestin sanelusta pientä maksua vastaan. Pääsääntöisesti hänen tienestinsä tulevat viestien viemisestä ja siitä saaduista palkkioista, mutta hän tekee myös satunnaisia kirjurin töitä tarpeen niin vaatiessa. Ammattinsa ansiosta Giad näkee ja huomaa paljon siitä, mitä kaupungissa tapahtuu, ja on usein ensimmäisten joukossa havaitsemassa muutoksia esimerkiksi ilmapiirissä. Yksi hänen tärkeimmistä asiakkaistaan viestien osalta on Zahir Atherton.

Sosiaalisessa kanssakäymisessä Giadista saa helposti hiljaisen ja syrjäänvetäytyvä kuvan. Tämä mieluummin on sivustalla, kuuntelee ja tarkkailee kuin että itse osallistuisi kaiken keskiössä tapahtumiin. Hän painaa kommentit, henkilöt ja tiedot mieleensä, ja suunsa avatessaan Giad osaa olla teräväkielinen, mutta myös kohtelias. Pääsääntöisesti hän pysyy aina aiheessa, eikä viihdy keskusteluissa, joissa käsitellään turhanpäiväisiä asioita. Hän ei myöskään yleensä puhu, ellei se ole välttämätöntä.

Menneisyys
Giadin isä on tämän äidin mukaan merimies, jota ei ole näkynyt satamassa muutaman yhdessä vietetyn yön jälkeen. Tällöin Giadin äiti, nuori ihmisnainen oli vielä tarjoilijana yhdessä sataman kapakoista. Täältä matka oli kulkenut muutaman kerran yhdessä vietettyyn yöhön. Nainen ei ollut nähnyt komeaa haltiamiestä tämän jälkeen, mutta suhteesta jäi muistoksi Giad. Tarjoilijan palkalla kuitenkin oli vaikea elättää lasta sekä itseään, joten Giadin äiti otti riskin, ja pyrki kouluttautumaan lisää. Nykyään hän on ompelijana eräässä Phoeben katastrofistakin säilyneessä liikkeessään, ja sitä kautta sai myös pojalleen koulutusta luku- ja kirjoitustaidon osalta.

Giad on itse pitkälti rakentanut ammattinsa ja uransa itselleen tyhjästä. Hän on myös itse opiskellut lisää, ja saanut kontaktinsa pääsääntöisesti itse. Nykyisin hyvin kevyeltä kävelyltä vaikuttava työ ei ole tullut ilmaiseksi, ja Giad onkin oppinut siinä paljon malttia ja pitkäjänteisyyttä. Nyt ne ovat viimein alkaneet tuottaa tulosta, ja mies pärjää rahallisesti paremmin kuin koskaan aiemmin, tukien myös äitiään palkallaan. Käännekohta tapahtui vain hetki Phoeben katastrofin jälkeen, kun muutama satunnainen kohtaaminen erään kauppiaan kanssa johti hänet tekemään töitä myös Zahir Athertonille. Nykyään tämä onkin Giadin yksi tärkeimmistä asiakkaista.
Post Reply