Draka, Hukkuneen merimiehen kulmakapakan omistaja

Etsitkö jotakin tiettyä puolipää- tai sivuhahmoa? Löydät kaikki muut hahmot tältä alueittain listattuina.
Post Reply
Tinanja
Rakega
Posts: 979
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Draka, Hukkuneen merimiehen kulmakapakan omistaja

Post by Tinanja »

Draka

Ihminen, mies, n. 40v.

Ulkonäkö

Draka on kookas mies, jolla on kieltämättä luotansatyöntävän näköinen silhuetti. Mies on leveäharteinen, ja keskiverto ihmistä hieman pidempi. Nykyään tämä kuitenkaan ei ole erityisen lihaksikas, vaan kehosta näkee miehen jo jättäneen taaksensa parhaimmat vuotensa. Siitä huolimatta tämä on järeä ja vaikuttava ilmestys kantaessaan itseään suoraselkäisenä ja itseään arvostavana. Mies pukeutuu käytännöllisesti, mutta kohtalaisen arvokkaasti - tämä on tienannut pennin jos toisenkin työssään kapakanpitäjänä.

Mies suosii paljon puolväliin reiteen yltäviä neutraalin värisiä tunikoita, joiden hihat jäävät juuri ja juuri kyynärpäiden alapuolelle. Usein väreinä näkee tummaa, harmaata ja ruskeaa. Liivi tunikan päällä on lähes aina musta, muutamin vaalein kirjailuin sekä taskuin koristeltu. Varsinaista asevyötä mies ei käytä, mutta tikari löytyy käden ulottuvilta tiskin takaa. Suorat housut yltävät melkein vuoden ympäri tämän polveen saakka, ja paljastavat toisen jalan olevan amputoitu hieman polven alapuolelta. SIinä oleva puujalka näyttää melkein kasvaneen kiinni jalkaan, eikä miehen liikkuminen näytä siitä erityisesti häiriintyvän. Toisessa jalassaan tämä käyttää usein yksinkertaista nahkakenkää.

Tämän olemuksen luotansatyöntävyyttä, jopa karskiutta edistävät miehen kasvonpiirteet. Vuodet merellä ovat ahavoittaneet tämän kasvoja, ja tuoneet tyyneyttä ja rauhallisuutta syvällä silmäkuopissaan oleviin silmiin, joita paksut, tummat kulmakarvat varjostavat. Silmät ovat tummanvihreät, ja niissä on nähtävissä ripaus ruskeaa. Toinen silmä, miehen oikealla kasvonpuoliskolla kuitenkin on vaaleampi, vasemmalta puolelta ruman arven kehystämä. Se, mikä arven on aikoinaan aiheuttanut, on myös vienyt silmästä näön. Silmiä varjostavat kulmakarvat ovat tuuheat, ja väritykseltään tummanruskeat, samanlaiset kuin pitkät hiukset ja parta. Drakan hiukset yltävätkin miehen alaselkään paksulla, kohtalaisen siistillä letillä, ja viikset sekä parta kurottelevat vatsaa. Myös partaansa kapakanpitäjä pitää siistillä letillä, johon on punonut joitain mattapintaisia, vihreitä ja ruskeita helmiä toisinaan. Parrassaan olevien helmien lisäksi Drakalla on muutamia korvarenkaita, tarkemmin ottaen neljä toisessa korvassa, ja kaksi toisessa. Ne näyttävät vähän huolimattomasti, todennäköisesti itse tehdyiltä epätasaisen sijaintinsa perusteella, mutta palvelevat riittävästi käyttötarkoitustaan.

Lisäksi kaulan sivua sekä käsivarsia koristavat harmaasävyiset tatuoinnit, joista jokaisen pieni osa kertoo omaa tarinaansa miehen menneisyydestä.

Luonne & tavat

Kapakanpitäjä mieluummin kuuntelee ja seuraa tapahtumia kuin itse puuttuu niihin. Hän kuulee paljon tarinoita, faktoja ja huhuja, joista tarpeen tullen on helppo iskeä keskustelua ja urkkia vähän lisää siitä, mitä satamassa ja Drienellä tapahtuu. Draka onkin yksi niistä, jotka tietävät kaupungin tuulahdukset jo ennen kuin kaupunki itsekään on havainnut niitä. Drakalla on myös erittäin hyvä kasvomuisti, ja mies muistaakin vakioasiakkaansa, ja huomioi ne, jotka eksyvät ensimmäisiä kertoja hänen kapakkaansa. Hän tuntee vakioasiakkaansa hyvin, ja osaa käyttää näiden vaikutusvaltaa sopivasti oikeissa kohdissa, erityisesti kun hänen lähimpiin ystävyksiinsä lukeutuu Valkoisen Lohikäärmeen kapteeni. Hän on se kapakanpitäjä, jonka muistat ulkonäöltä, mutta jota ei näe uhkana - korkeintaan mahdollisuutena.

Työnsä ulkopuolella Draka on mustan huumorin omistava mies, jonka olemuksesta paistavat elämän monet, välillä vaikeatkin kokemukset ja niiden tuoma viisaus. Toisinaan tämä näkyy myös pistävinä ja hyvin suunnattuina kommentteina kapakan puolella, mutta useimmiten mies säästää ne yksityisempiin tilanteisiin. Ystäviensä tähden mies on valmis menemään vaikka hirteen, ja arvostaa luottamusta ja molemminpuolista kunnioitusta erittäin paljon. Draka on myös auttanut monta aloittelevaa merimiestä urallaan eteenpäin kontaktiensa ansiosta. Palveluksen, tönäisyn oikeaan suuntaan saavat kuitenkin vain ne, jotka sen Drakan mielestä ansaitsevat. Mies onkin taitava lukemaan muita, ja arvioimaan näiden kykyjä toisinaan paremmin kuin nämä itse. Draka kuitenkin usein myös sanoo totuuden ääneen, vaikka se ei olisikaan haluttua kuultavaa.

Mies on vanhemmalla iällä opetellut lukemaan sekä kirjoittamaan, ja pitääkin aikansa viettämisestä itsensä sivistämisen parissa. Hän hoitaa suurimman osan kapakan asioista itse, mutta kirjanpidon useimmiten jättää jollekin palkatulle - toisinaan lainaten ystävänsä Rayash Doulbturin laivan kirjanpitäjää.

Menneisyys

Itärannikon saaristolta kotoisin oleva Draka on tunnetustikin hyvä ystävä Valkoisen Lohikäärmeen kapteenin Rayash Doulbturin kanssa. Kaksikon historia juontaa juurensa pitkälle näiden nuoruuteen, kun molemmat vasta aloittelivat uraansa merellä. Drakan ura johti sattumusten kautta kapakanpitäjäksi, kun taas Rayash päätyi kapteeniksi. Kaksikon ystävyys ja sitä seuraava luottamus on kuitenkin molemminpuoleistä. Siitä, miten kaksikko alunperin tapasi, tai miten näiden tiet laivoilla erkanivat, vain harvat ja valitut tietävät yhtään mitään.

Muuta

Draka omistaa Hukkuneen Merimiehen kulmakapakan Drienessä.
Post Reply