Torfar, Valkoisen Lohikäärmeen miehistönjäsen

Etsitkö jotakin tiettyä puolipää- tai sivuhahmoa? Löydät kaikki muut hahmot tältä alueittain listattuina.
Post Reply
Tinanja
Rakega
Posts: 979
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Torfar, Valkoisen Lohikäärmeen miehistönjäsen

Post by Tinanja »

Torfar

Mies, puolhaltia, ~140v. Työskentelee Valkoisella Lohikäärmeellä.

Ulkonäkö

Torfar on jäntevä, ja kohtalaisen pitkä haltiaperimänsä takia, ja onkin lähemmäs 170 senttimetriä pitkä. Ruumiinrakenteeltaan tämä on kohtalaisen hoikka, mutta fyysisesti raskas työ näkyy jäntevyytenä sekä siinä, ettei hänen kehossaan ole juuri ylimääräistä rasvaa - tämä itsessään jo saa tämän näyttämään pidemmältä, mitä onkaan. Hänen kasvonpiirteensä ovat kapeat ja melko mitäänsanomattomat, mutta tämän tapa kurtistaa kulmiaan on saanut otsalle kohoamaan nuoresta iästä huolimatta muutamia ryppyjä. Sää on tehnyt myös osansa - miehen iho on ruskettunut ja sään ahavoittama, kädet karkeat työstä. Paksut, lähes mustat hiukset yltävät suurinpiirtein miehen lapaluiden tasalle, ja tämä pitää niitä lähes aina kiinni löysällä, matalalla poninhännällä niskassaan.

Vaatteinaan Torfar suosii mahdollisimman kestäviä, edullisia ja yksinkertaisia vaatteita. Vaatteiden tehtävä on korkeintaan lämmittää, ja saada hänet sen näköiseksi, että mies kehtaa kävellä esimerkiksi kaupungilla. Laivalla usein tällä näkeekin yllään vain ja ainoastaan polviin saakka yltävät housut, ja tämä kulkee paljasjaloin varsinkin kesäisin. Väreissä tuo suosii yksinkertaisia, edullisia värejä, kuten harmaata, ehkä välillä vihreää ja luonnonvalkoista, eikä vaatteista löydy kirjailuja tai koristeita. Torfar omistaa jopa kahdet kengät - toiset kesäkäyttöä varten ja toiset talveksi.

Näyttävin ja mieleenpainuvin piirre miehessä ovat todennäköisesti tämän tatuoinnit. Torfarin molemmat käsivarret kämmenselistä aina olkapäälle ja kaulalle saakka ovat tatuoidut. Kuvissa esiintyvät pääsääntöisesti merta ja merillä työskentelyä koskeva aiheet aina ankkurista ulappaan. Tatutointien lomasta löytyy myös laivan nimiä, ja näistä jokaisella mies on palvellut jonkin aikaa. Näiden lisäksi Torfarin taaksepäin kaartuvissa korvalehdissä on lukuisia lävistyksiä. Suurimmassa osassa roikkuu korvarengas, mutta näiden lisäksi hän teetti äitinsä rakastamaan riipukseen sopivan kiinnityksen, jotta voi kantaa muistoa mukanaan joka paikassa. Tämän lisäksi hänellä on pari rengasta nenässään, sieraimen ulkolaidalla.

Luonne & tavat

Torfar vaikuttaa ensitapaamisella henkilöltä, jonka yli ei kävellä, ja joka pitää mielipiteistään ja tavoistaan kiinni loppuun asti. Hän on itsepäinen, kärkäs ja osaa halutessaan haastaa riitaa, mutta piikikkään ulkokuoren alla asuu myös pehmeämpi, huomattavasti humoristisempi ja ystävällisempi luonne. Tämä kuitenkin näkyy lähinnä vain ja ainoastaan tutuille, harvoille ystäville sekä joillekin laivalla työskenteleville kollegoille. Muille Torfar esiintyy henkilönä, joka ei juuri luota kehenkään, haluaa pärjätä itse, ja tietää kyllä oman arvonsa. Ystäviään kohtaan tuo on ehdottoman luotettava, ja on valmis menemään äärimmäisyyksiin auttaakseen näitä.

Kärkkäydestään, tiukoista mielipiteistään ja itsepäisyydestään huolimatta työssään mies on taitava - tämä tuntee laivan paremmin kuin moni muu sillä palveleva, ja tietää, milloin on parempi olla hiljaa, ja milloin osallistua keskusteluun. Hänen työnkuvaansa kuuluukin useita erilaisia vastuita laivalla, ja usein Torfar raportoikin tekemisistään ja huomioistaan suoraan perämiehelle - ja tarvittaessa kapteenille, mikäli tilanne niin vaatii. Sen lisäksi, että muulle miehistölle Torfar näyttäytyy pääsääntöisesti linkkinä laivan johdon ja miehistön välillä, pitää Torfar myös miehistöä tiukasti silmällä kuunnellen erityisesti mielipiteitä ja yleistä mielialaa laivalla. Toisaalta hän on usein yhtä lailla muiden kanssa juhlimassa, ja väittelemässä turhimmista asioista - ja siksi tuo itsetietoinen mies onkin hyvin pidetty persoona laivalla. Hänen asemansa on vakiintunut osaksi Valkoista Lohikäärmettä ja mies onkin hyvin tyytyväinen työhönsä ja asemaansa - siitä huolimatta, että aseman rajoja on toisinaan hyvä venyttää. Torfar on myös usein se, joka perehdyttää uudet henkilöt laivan arkeen sekä työhön laivalla.

Lukemaan mies on oppinut vasta Valkoisella Lohikäärmeellä palvellessaan, mutta kirjoittaa tuo osaa vain oman nimensä.

Menneisyys

Drienellä yksinhuoltajaäidin kasvattamana lapsuus ei ollut ruusuilla tanssimista. Raha oli tiukassa, ja vaikka äiti halusikin tarjota pojalleen parhaat mahdolliset lähtökohdat, se ei ollut mahdollista. Torfar ei tiedä isästään muuta kuin että tämä oli haltia, ja todennäköisesti vierailulla Drienessä jonkun suuren laivan mukana, ja sen mukana myös tämä oli lähtenyt. Hänen äitinsä oli nuori, yksin, ja ilman omaa perhettä saadessaan pojan. Vanhoillisella saarella ei katsottu kovin hyvin yksinhuoltajaa ja tämän puolhaltiapoikaa. Pienestä perheestä kuitenkin kasvoi itsepäinen ja itse pärjäävä nuorimies. Hanttihommilla äitiään rahallisesti jo vuosia tukenut Torfar pestautui merille aikaisin, heti kun hänet vain laivalle suostuttiin. Merillä tuosta nuorukaisesta kasvoi itsensä ja oman arvonsa tunteva mies, joka oli viimein löytänyt paikan, joka hänet hyväksyi.

Mereltä saamillaan rahoilla Torfar tuki äitiään tämän loppuelämän saakka, kunnes lähemmäs parikymmentä vuotta sitten joutui tämän hautaamaan. Mies vierailee edelleen Drienellä sijaitsevalla haudalla säännöllisesti.

Elämä merillä ei ollut helppoa, mutta kukaan ei siellä katsonut Torfaria kieroon hänen perimänsä takia. Tähän päivään mennessä Torfar on ehtinyt palvelemaan jo useilla laivoilla, ja nykyään hän on tärkeä osa Valkoisen Lohikäärmeen miehistöä. Torfar on yksi harvoista perämiehen lisäksi, jotka ovat palvelleet laivalla jo ennen Rayash Doulbturin nimittämistä kapteeniksi, ja nykyään onkin saanut itselleen useita vastuutehtäviä laivalla.
Post Reply