Kummalla puolella seisot?

Toisiksi suurinta merenrantakaupunkia kutsutaan myös Ceresin sivistyksen kehdoksi ja ainut julkinen kirjasto koko mantereella sijaitseekin Phoebessa. Kaupunki on vanha, mutta nyt sen turvallisuutta ja vakautta on koetellut katastrofi: kaupungin alta nousi ikiaikainen lohikäärme, joka matkallaan tuhosi osan kaupungista.
Locked
User avatar
Tinanja
Rakega
Posts: 918
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Kummalla puolella seisot?

Post by Tinanja »

Kaduilla lakia kiertävät saattoi tällä hetkellä jakaa tasan kahteen osaan: ne, jotka seurasivat tuota mustahuppuista maagikkoa, ja ne, jotka eivät. Tiatha oli sillä hetkellä hyvin tyytyväinen siihen, että seurasi mustaakin mustempia jalanjälkiä maagikon helmoissa ja nytkin seurasi sivukatuja kohti keskustaa tuon muutamien välikäsien kautta kiertämän käskyn myötä. Phoeben niin kutsutun verisen yön jäljiltä armeija oli siivonnut jälkiä kaduilta, mutta se ei ollut riittänyt. Joku idiootti - nimeltään Cayla - oli uskaltanut antaa käskyn Zahirin tyttären päiviltä päästämisestä. Tiatha ei halunnut olla keskiössä, kun maagikon koston aikaansaama motivaatio viimein kulminoituisi julkiseen teloitukseen ja sitä edeltävään kidutukseen. Mitään vähempää nainen ei odottanut, mutta hän ei tiennyt, menisikö maagikko vieläkin pidemmälle.

Kaikeksi onneksi Tiatha oli kohtalaisen tyytyväinen nykyiseen tehtäväänsä tiedon ja viestien välittäjänä. Se piti hänet poissa katujen pimeimmistä nurkista ja tarpeeksi kaukana, mutta samalla lähellä itse Zahir Athertonia. Niin kauan kuin hän pitäisi matala profiilia, hän voisi katsoa tämän kaiken etenemistä sivusta. Muutaman mutkan jälkeen naisen askeleet olivat johdattaneet tämän pääkadun varrelle tielle, joka johtaisi Wanhalle Lohikäärmeelle. Liittyessään muiden pääkadulla kulkijoiden joukkoon resuiseen viittaan ja huppuun verhoutunut nainen ei herättänyt huomiota. Pian tämä astuikin sisälle kotoisaan kapakkaan, josta Tiatha tunnisti nopeasti toisen vuorossa olevan tarjoilijan Tessaksi. Tälle Tiathalla olikin asiaa, ja ohimennen nainen kohtasikin Tessan katseen nyökäten rauhallista nurkkapöytää kohden. Tarjoten hymyn ohimenevälle humalaiselle Tiatha livahti nurkkapöytään, selkä seinää vasten nähdäkseen kapakan tapahtumat.

Hän uskoi pelkän saapumisensa riittävän herättämään Tessan huomion, mutta siitä huolimatta laski huppunsa osaksi päästään - ehkä sekin herättäisi vähemmän huomiota näin humaltuvan asiakaskunnan keskuudessa.

//Kide & Tessa tänne ^^
User avatar
Kide
Posts: 736
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 pm

Re: Kummalla puolella seisot?

Post by Kide »

Pari viimeistä päivää olivat kulkeneet epäilyttävän rauhallisesti. Jopa pelottavan tavanomaisesti Tessan mielestä, joka edelleen Wanhassa Lohikäärmeessä ollessaan vilkaisi ovelle joka kerta kun se narahti ja kotona varmisti kahdesti ulko-oven olevan lukossa. Sisään tavernaan saapasteli kuitenkin vain sitä samaa asiakaskuntaa, jota Tessa oli täällä ollessaan aina katsellut. Niitä, jotka eivät kiinnittäneet Tessaan sen enempää huomiota kuin ruuan tai oluen tilaaminen - ja tiukka korsetti sekä syvään uurrettu kaula-aukko - vaati.
Sen verisen yön unohtaminen, jota Tessa olisi mieluummin ollut muistelematta, osoittautui vaikeaksi sen ollessa edelleen joka toisen huulilla. Tarinat olivat tapansa mukaan paisuneet ja saaneet monin verroin alkuperäistä suuremmat, rajummat ja pelottavammat mittasuhteet kuin todellista oli, mutta yhtä kaikki oli selvää, että moni oli kärsinyt tuhoja, mittaviakin, tuona yönä. Ne tuhot tosin olivat sattuman sanelemia, epäonnekkaita tapahtumia toisin kuin Tessan tilanne oli ollut. Mutta se oli mennyttä, Tessa muistutti itselleen. Ranyard oli hoidellut ne lurjukset hyvin lopullisesti. Niin lopullisesti, ettei Tessan tarvinnut huolehtia heistä enää.
Mutta kun Wanhan Lohikäärmeen ovi taas kävi, kääntyivät harmaat silmät nopeasti vilkaisemaan tulijaa.

Nyt Tessan olisi vain saatava tilanteensa selväksi Zahir Athertonin suhteen. Huhuista päätellen Cayla Kolmitapon sakki oli levällään, ja Tessa tiesi nyt kumman pahan olisi valmis valitsemaan. Mutta itse hän ei enää uskaltaisi yrittää hankkiutua tuon mustan maagikon juttusille - ei viime kerran jälkeen. Sen sijaan hänen oli vain odotettava kunnes maagikko hakeutuisi tavalla tai toiselle hänen puheilleen.

Se päivä oli tänään.

Juuri sisään tavernaan astelleen Tiathan hiuksenhieno nyökkäys ei jäänyt Tessalta huomaamatta eikä merkitys ymmärtämättä. Hän nielaisi, venytti kasvoilleen tavanomaisen hymyn ja mukin sekä kannun mukaansa kahmaistuaan suuntasi jo Tiathan valitsemaa nurkkapöytää kohti. Hän ei tiennyt mitä odottaa, mutta tiesi ettei enää jaksaisi pelätä ja odottaa ja oli siksi epäilyksistään huolimatta myös helpottunut Tiathan saapumisesta. Viimein tämä epätietoisuus päättyisi, tavalla tai toisella.
Tessa saattoi olla nyt valinnut puolensa, mutta se tuskin paljoa lämmittäisi, mikäli Zahir olisi saanut jostain tietää hänen saapastelleen myös naapurin tontilla. Sitä hän pelkäsikin eniten. Tessa ei kaiken jälkeen enää erityisesti pitänyt ideastaan näin syvissä vesissä leikkimisestä sen palkkioista huolimatta, mutta oli vakuuttanut itselleen pystyvänsä siihen, kunhan hän voisi jäädä seisomaan vain tälle puolen kuilua eikä häntä sysättäisi tippumaan molempian puolien raatelemana sen pohjalle.
Sitten sitä hymyä, Tessa muistutti itselleen saapuessaan Tiathan pöydän luo. Kerta tuo nainen oli ottanut asiakseen tulla hänen luokseen keskelle kiireistä iltaa, ehkä hän voisi olettaa saavansa vain lisää töitä. Puukko kylkeen onnistui helpommin ilman ennakkovaroitusta hämärässä kadunkulmassa. Sen olettamuksen turvin Tessan hymy näytti kutakuinkin rennolta.
"Mitäs tänään sais olla? Juomaa, olutta vai sittenkin jotain muuta?"
User avatar
Tinanja
Rakega
Posts: 918
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Re: Kummalla puolella seisot?

Post by Tinanja »

Wanha Lohikäärme alkoi olla jo melko täynnä tähän aikaan illasta, kun Tiatha istui nurkkapöytään. Naisen rento asento ei kuitenkaan yltänyt tämän kasvoille asti - Tiatha tarkkaili ohikulkijoita tarkalla, arvioivalla katseella, ja naisen ilme oli viileän etäinen kaikesta Wanhan Lohikäärmeen täyttävästä hälystä. Kaiken hälynkin keskellä näytti siltä, että tuo tarjoilija, Tessa oli kääntänyt hymyn huulilleen ja näytti aina yhtä positiiviselta ja työhönsä tyytyväisenä suhtautuvalta. Tiatha oli kuitenkin näkevinään jotain varautuneisuutta tämän olemuksessa, kun tuo asteli lähemmäs. Pari kolikkoa löytyivät taskunpohjalta, ja Tiatha työnsi ne Tessan eteen.
“Olut riittää, kiitos”, tuo sanoi sitten lyhyesti, nyökäten tervehdykseksi Tessalle. “Ja muutama sananen sen jälkeen”, nainen jatkoi sitten, nyt Tessan kasvoja arvioiden katsellen. Varas ei epäillyt, etteikö Tessa tietäisi, mistä olisi kyse.

“Niin… Mitä olet kuullut viimeaikaisista tapahtumista?” Tiatha kysyi sitten viimein Tessalta, kohottaen katseensa tuoppinsa takaa tarjoilijaan. Oli jo korkea aika siirtyä asiaan, Tiatha halusi pois kaduilta, pois näkyvistä ja tarkkailemaan tilanteen kehittymistä. Sitä ennen hänellä oli kuitenkin useampi viesti vietävänä, eikä tämä ollut niistä viimeinen.
“Toivottavasti olet tehnyt oikean valinnan puolta valitessasi”, Tiatha sanoi hiljaa ennen kuin Tessa ehti vastaamaan mitään. Huhut kertoivat kadulla, että nainen oli käynyt kolkuttamassa toistakin ovea, mutta muuta todisteen tapaista kuin muutama pahoin käsitelty ruumis Wanhan Lohikäärmeen takana ei ollut - tai kukaan ei ollut kertomassa siitä. Ehkä Tessan reaktio kertoisi tästä tilanteesta riittävästi - Tiatha ei halunnut olla se vasikoivaa uutta henkilöä suojeleva, tai tälle tietoa välittävä henkilö. Varsinkaan nyt, kun Phoeben tilanne oli mitä oli.
User avatar
Kide
Posts: 736
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 pm

Re: Kummalla puolella seisot?

Post by Kide »

Olutta ja muuta siis. Niin Tessa oli arvellutkin. Hän kaatoi Tiathalle juoman ja tiskille vilkaistuaan istui alas toista naista vastapäätä. Tessa ei edes tiennyt miksi varmisti tavernan tilanteen ensin. Tottumuksesta kai, sillä kiireestä huolimatta hänen olisi ollut jäätävä kuulemaan millaisen viestin kera tämä nainen oli hänen luokseen hakeutunut. Onneksi normaalia suurempaa kiirettä ei ollut, ja tarjoilijan satunnainen istuminen asiakkaita viihdyttämässä oli tuiki tavallista.
Parin pöydän päästä, melkein keskeltä tavernaa kuuluva kuorolaulu, toisin sanoen muutaman humalaisen työläisen epävireinen hoilotus, piti Wanhan Lohikäärmeen äänet huipussaan. Hyvä että Tessa edes Tiathaa vastapäätä istuessaan kuuli naisen kysymyksen tuon viimein avattua suunsa ja siirryttyä itse aiheeseen, ensin maistellun oluen tärkeyttä tilanteessa vähättelemättä.
Tessa oli kuullut kaikenlaista. Homman ydin olikin siinä, oliko hänkään osannut erotella satuja todesta. Hän tiesi pääpiirteittäin mistä verinen yö oli saanut nimensä ja ennen kaikkea hänellä oli epäilyksensä sen taustoista ja jälkimainingeista. Hän tiesi myös, että jokin oli ravistellut Zahiria joukkoineen aivan vasta. Jokin eri tavalla pelottava asia kuin tavalliset kahakat jengien välillä. Mutta tarkalleen hän ei ollut onnistunut selvittämään mistä oli kyse, niin hyvin tämä uusin tapahtuma oli vaiettu. Kaikki olivat varpaillaan ja ilmeisesti hyvästä syystä. Ehkä se selviäisi viimein Tessallekin, halusipa hän sitä tietää tai ei ja hänet vedettäisiin mukaan, halusipa hän sitäkään tai ei. Tätä ajatusta suuremmat kylmät väreet nousivat naisen selkään kuitenkin Tiathan seuraavan toteamuksen johdosta.
Tessan oli turha yrittää pitää huoletonta hymyä enää kasvoillaan, joten hän antoi sen valahtaa alas kuin vaahdon tuopin kyljestä. Sen sijaan hän kovetti kasvonsa niin hyvin kuin osasi ja piti katseensa tiukasti Tiathassa. Nyt ei ollut varaa näyttää pienintäkään hippustaa epäröintiä tai se voisi tulla kalliiksi.
"En mää tiennyt, että mun pitäisi jotain valita. Jollei mustanpuhuva ystävämme ole tehnyt itsestään kaksoisolentoa. Toki tietojen hankkiminen, kuten niiden mistä justiinsa kysyit, vaatii monenlaisten oletusten kylvämisen." Tessaa näki harvoin, hyvin harvoin näin vakavana, mutta tilanteen niin vaatiessa löytyi hänestä tämäkin puoli. Eli kun tilanteen ollessa niin paha, ettei nainen enää pystynyt verhoutumaan hymyn ja huumorinsa taakse.
"Verinen yö jätti jälkensä, lähinnä sille toiselle puolelle. Nyt ne on hajonneet ja varuillaan, kaiketi jopa heikkoja. Epävarmojakin, mutta aina yhtä kostonhimoisia." Tessan alkaessa puhumaan hiljaa ja sopivan epämääräisesti muiden kuin Tiathan korville palasi osa hänen äänensä kepeydestä hiljalleen takaisin, mutta ilme pysyi edelleen neutraalina. Hänen oli jatkettava esitystä siitä, ettei naisen aiempi huomautus huolettanut häntä, vaikka se parhaillaan raateli hänen sisuskalujaan polttavasti. Mitä kaikkea Tiatha tiesi ja olisiko tuolla vihjauksella seurauksia?
"Mutta se mitä on tapahtunut nyt, siitä kai sää voit kertoa enemmän? Yleensä mää erotan mikä on kuuntelemisen arvoista, mutta nyt mää en enää ole olleskaan varma. Mää olen kuullu kaikkea lapsukaisen kidnappauksen ja murhan väliltä, mutta en kyllä osaa sanoa miten ne mihkään liittyvät, jos edes liittyvät. Mutta jostain tuo valmiiksi repaleinen toinen puoli kaiketi joutuu vielä maksamaan?"
Nyt kun Tessa alkoi puhumaan hänen täytyi myöntää, että kyllä hän sittenkin halusi tietää mistä on kyse. Hänelle ominainen uteliaisuus nosti päätään eikä suostunut painumaan alas, vaan Tessa jäi seuraamaan Tiathan reaktioita ja odottamaan tuon vastausta tarkkaavaisena. Toki kaikkein kuumimmin hän odotti tarttuisiko Tiatha vielä tähän puoliskojen valintaan vai oliko asia tällä käsitelty. Tiesikö nainen todella jotain vai oliko tämä vain kokeileva sohaisu? Viimeinen varmistus ennen kaupantekoa?
User avatar
Tinanja
Rakega
Posts: 918
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Re: Kummalla puolella seisot?

Post by Tinanja »

Tessan huolettomuus valui tämän olemuksesta vakavuuden tieltä pois tämän istuessa viimein Tiathaa vastapäätä. Tiatha maistoi hitaasti oluttaan katsellessaan hetken ajatuksiaan ja olemustaan keräävää Tessaa, kunnes tämä ilmoitti ettei tiennyt tarpeesta valita puoltaan. Hitaasti naisen sanojen edetessä ympäripyöreitä uria pitkin, kuitenkaan sanomatta mitään, Tiatha näki miten Tessan ilkikurisuus ja uteliaisuus alkoivat paistaa tämän olemuksesta läpi. Tarjoilijan sanoissa kuitenkaan ei näyttänyt olevan mitään tärkeää informaatiota - ja jos sanat pitäisivät paikkaansa, olisi Tessa kuullut vain ja ainoastaan huhuja tapahtuneesta. Ilmeisesti tämä oli ainakin vielä ihan yhtä pikkutekijä missään tarjoilijatyönsä ulkopuolella kuin mitä Tiathan oli annettukin ymmärtää. Mutta se toi mukanaan riskejä: Tessalla todennäköisesti ollut juurikaan tietoa siitä, miten pitkälle Zahirin valta, ja tämän motivaatio veivät tuota omatunnontuskia potematonta miestä.

Tessalla ei ollut aavistustakaan, että huhut lapsen kidnappauksesta ja murhasta olivat totta.

Tiatha hymähti vähän Tessan kommentille siitä, että hän voisi kertoa tarjoilijalle lisätietoja asiasta. Niin voisikin, mutta Tiatha ei aikonut olla tietoa epäluotettavalle taholle tarjoileva henkilö, ei nyt, kun kaupungin ja Zahirin tilanne oli mitä oli. Keskustelu, jonka Tiatha oli Giadin kanssa käynyt, oli kertonut huhuja kuulleelle naiselle enemmän, mitä todennäköisesti oli tarkoituskaan. Mutta se ei poistanut tietoja, joita hänelle oli annettu Tessasta, ja joita hänen haluttiin käyttävän saadakseen tuon uskollisuus varmistettua. Nainen ei pitänyt puolesta, jota tälläiset työtehtävät hänessä toivat esiin, eikä hän halunnut Tessan sukeltavan siihen syvään päätyyn. Jos hän halusi olla itse astumatta harhaan, tämä tapaaminen olisi yksi askel monista kohti vakaampaa maaperää.

“Viimeisten päivien aikana on tapahtunut paljon”, Tiatha sanoi viimein, oluttuoppiaan vakavana puristaen. “Ja kaikkia huhuja ei voi varmistaa... “, tämä kohautti olkapäitään, katsomatta lainkaan Tessaan. Sen sijaan oluen pinta näytti huomattavasti mielenkiintoisemmalta.
“Sodassa kaikki keinot ovat sallittuja. Mikäli arvostat ainoata perheenjäsentäsi, sinun uskollisuutesi on vain ja ainoastaan Zahir Athertonille, ei kenellekään muulle. Yksikin virhesana, yksikin väärä liike, hän vie sinulta äitisi”, Tiatha kohotti viimein katseensa Tessaan - ja ristiriistaisia tunteita hänen silmistään ei ollut vaikea erottaa.
“Kerron, mitä tiedän, jos edelleen haluat astua tälle tielle”, Tiatha sanoi viimein, ääni vähän värähtäen - oli selvää, ettei hän pitänyt uhkailusta, ei halunnut uhkailla, kiristää tai osallistua tähän tällä tavoin. Joku, tai jokin… henkilö tai tapahtuma oli saanut Tiathan myöntymään tähän, ja välittämään viestin kuten se hänelle oli aiemmin saneltu.
User avatar
Kide
Posts: 736
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 pm

Re: Kummalla puolella seisot?

Post by Kide »

Tämä huppupää ei näyttänyt yhtään sen helpommalta luettavalta kuin koskaan aikaisemminkaan. Tiatha oli selvästi tehnyt näitä töitä tarpeeksi pitkään oppiakseen lähes täydellisen itsehillinnän. Se oli jotain mitä Tessa saisi - mitä hän joutuisi - harjoittelemaan kiivaasti kuin veteen heitetty opettelemaan uimista, mikäli halusi pitää päänsä pinnalla. Mutta yllättävää kyllä, Tiathan vastatessa, erottui tuostakin tietynlaista vakavuutta. Ei enää pelkkää välinpitämätöntä, tyyneksi siloteltua pintaa, vaan kädet oluttuoppiin puristavaa vakavuutta. Jotain todella merkittävää oli tapahtunut, mutta mitä?
Mitä sen kuuleminen vaati, sai Tessan silmät välähtämään. Tällä kertaa pelkästään sen ymmärtämisestä, mihin hän todella oli astumassa ja sen nostattamasta pelosta. Tessa oli kuitenkin herkkä kuulemaan hienoisetkin erot muissa, eikä häneltä jäänyt huomaamatta Tiathan äänen muuttuminen. Nainen puhui jonkun toisen sanoilla, vaikka ei niiden mausta omassa suussaan pitänytkään. Jollain tapaa se oli helpottavaa huomata, vaikka samalla myös karmivaa.
Oli Tessan vuoro laskea katseensa tutkimaan vanhan olutkannun kulunutta pintaa ja sitä täplittäviä tahroja. Yleensä Tessa ei pysytellyt kauaa hiljaa, mutta tällä kertaa hän punnitsi sanojaan ainakin yhtä kauan kuin Tiatha oli viivytellyt ennen omaa vastaustaan. Hän oli ehtinyt miettimään tätäkin. Hän oli miettinyt mitä kaikkea voisi saada vastaansa ja punninnut vaihtoehtojaan. Ja lopulta hän oli aina päätynyt samaan tulokseen.
Tessa nielaisi ja nosti sitten katseensa takaisin Tiathaan.
"Mää oon jo tällä tiellä. Ja tuun kulkemaan sitä Zahirin määräysten mukaan. Vain Zahirin." Pelko nipisteli edelleen hänen mieltään, tai pikemminkin repi sitä, mutta nyt Tessa yritti piilottaa sen mahdollisimman hyvin takaisin vakavan katseen alle. Tämä oli ainut keino, jolla Tessa uskoi tässä vaiheessa voivansa turvata niin itsensä kuin äitinsäkin. Tämä tietäisi rahaa ja luottamuksen saavuttamisen jälkeen myös suojelua, ja niitä molempia tarjoilija tarvitsi kipeästi. Tässä suhteessa Zahirin joukko vaikutti ehdottomasti kahdesta huonosta vaihtoehdosta vähemmän pahalta.
Tessa kaipasi kipeästi juotavaa, mutta oli typerästi ottanut vain yhden mukin mukaan. Kannusta juoden hän olisi saanut vaattensa entistä enemmän tahmeiksi kuin ne olivat jo asiakkaiden toimesta läikytetty, joten hän kurotti kättään kysyvästi Tiathan tuoppia kohti. Myönteisen eleen jälkeen Tessa oli nopeasti hulauttanut tuopin tyhjäksi, täydensi sen uudestaan ja työnsi takaisin Tiathan eteen. Maksua hän ei missään vaiheessa ollut näyttänytkään olevan vailla.
"Joten, mistä täällä ei uskalleta supista ja mitä mun halutaan selvittävän?"
User avatar
Tinanja
Rakega
Posts: 918
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Re: Kummalla puolella seisot?

Post by Tinanja »

Tessan reaktiot olivat käsin kosketeltavia, vaikka tämä niitä hyvin peittikin. Tiatha oli melko varma, että äskeinen uhkaus oli kyllä mennyt perille, ja varmasti olisi mennyt vähemmälläkin uhkailulla perille. Mutta… hänelläkin oli omat ohjeensa, eikä hän halunnut vaarantaa sitä asemaa, jonka oli itselleen saanut rakennettua. Tessan sanatkin vahvistivat jo sen, minkä hiljaisuus tämän suunnalta oli kertonut ihan riittämiin. Tiatha vain nyökkäsi sanoille lyhyesti, ja työnsi pian tuon sanattomasta pyynnöstä oluttuopin tuon käteen omista käsistään. Tiatha oli varma, että itse tuossa tilanteessa ollessaan todennäköisesti pelkkä olut ei olisi riittänyt. Kuitenkin Tessa kääntyi itseään hetken kerättyään kysymään, mitä kaduilla ei uskallettu ääneen sanoa.

“Ensinnäkin, sekä huhut kidnappauksesta että murhasta ovat totta, ja koskevat yhtä… eräälle tuntemallemme henkilölle läheistä henkilöä”, Tiatha sanoi - olisi turhaa sanoa ääneen, ketä hänen matalalla äänellään sanotut sanat koskivat. Verisen yön jälkeen oli tapahtunut paljon, mutta kaikkein suurimpana käännekohtana oli helppo pitää Zahirin tyttären murhaa, josta juoruttiin jotakin jokaisen sivukujan taitteessa. “Eikä hän tietenkään ota sitä muutoin kuin henkilökohtaisesti”, Tiatha kohautti vähän olkapäitään - oli selvääkin selvempää, että koko Phoeben alamaailma kuulisi Zahirin kostosta Caylalle heti, kun tuon maagikon liikuttelemat shakkinappulat olisivat paikoillaan - mitä, keitä tai missä ikinä ne olisivatkaan.
“Syyllinen viime kädessä on Cayla Kolmitapoksi kutsuttu nainen, joka huhujen mukaan piilottelee tätä nykyä satama-alueen pimeissä nurkissa. Todennäköisesti ei kovin kauaa”, Tiatha tuhahti vähän kaataen lisää olutta kurkustaan alas. “Mutta mitä sen jälkeen tapahtuu… kukaan muu kuin herra itse ei tiedä sitä, jos hänkään tietää vielä.”
“Mutta, verinen yö, ja tämä tapahtumaketju etsityn murhaajan osalta on herättänyt liikehdintää myös itse kunkin riveissä”, nainen jatkoi vielä, kohottaen viimein katseensa takaisin Tessaan pöytää ja sen kulunutta pintaa arvioimasta.
“Joten… kuulemma sinun pitäisi pitää silmät ja korvat auki sekä itse… murhaajan, että kaiken muunkin mielenkiintoisen osalta. Varmasti yksi jos toinenkin avaa sanaista arkkuaan sopivassa humalassa vain kertoakseen, ettei uskollisuus olekaan niin syvää kuin mitä selvin päin näytellään”, Tiatha katsoi Tessaan tavalla, josta oli vaikea lukea, tarkoittiko nainen edessään istuvaa tarjoilijaa vai tämän asiakaskuntaa. Oluttuopin pohjaa peittävä olut löysi kuitenkin pian vielä tiensä Tiathan kurkusta alas.
User avatar
Kide
Posts: 736
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 pm

Re: Kummalla puolella seisot?

Post by Kide »

Tessan sydän eli omaa elämäänsä hakaten naisen korsetin kätköissä turhankin lujaa ja välillä epätahtiin. Tessa ei tulisi unohtamaan noita uhkauksia, vaan ne kalvaisivat hänen mieltään aina ja niin kauan kuin hän tässä liemessä olisi osallisena. Mutta Tiathan kertoessa tapahtumista ja paljastaessa Tessalle kuinka hurjat juorut osoittautuivat tällä kertaa todeksi, alkoi tarjoilija hiljalleen rauhoittua. Tämä oli selvä osoitus luottamuksesta ja sitä nainen tarvitsikin kipeästi.
Tessa ei voinut sanoa pitävänsä kuulemastaan. Tämä kaikki kertoi mihin nämä henkilöt olivat valmiita ja hän saattoi kuvitella mihin myös Zahirin kaltainen henkilö olisi valmis, kun hänen läheisiään loukattiin. Tiatha ei kertonut suoraan kenestä oli kyse, mutta jos Tessa yhdisti kuulemansa asiat Tiathan kertomaan saattoi hän päätellä paljon. Tässä ei ollut kyse kenestäkään tavallisesta Zahirin alaisesta. Ei, tässä oli kyse jostain paljon isommasta. Mutta olivatko Caylan alaiset todella vajonneet niin syvälle, että nappasivat ja vahingoittivat lasta? Ehkä hänen olisi vain pitänyt kävellä pois, kun siihen annettiin tilaisuus. Toisaalta Tessa epäili, ettei hän edes olisi voinut enää irrottautua tästä sotkusta. Hän oli jo liian syvällä, että olisi voinut kävellä ehjin nahoin pois.
Tessa seurasi Tiathan kasvoja kuunnellessaan ja puolhatian nostaessa katseensa hän sai kohdata tarjoilijan rauhoittuneemmat kasvot. Siitäkin huolimatta mitä Tessa oli juuri saanut kuulla sai hän siitä jonkinlaista varmuutta. Hänellä oli taas tehtävä, jonka hän tiesi osaavansa tehdä. Tiathan viimeiset sanat tosin värisyttivät hieman tuota tyyntynyttä pintaa, sillä Tessalta ei jäänyt huomaamatta sen taakse kätketty merkitys. Hän kuitenkin päätti jättää sen omaan arvoonsa. Kunhan hän osoittaisi luotettavuutensa, ehkä hänen ei enää tarvitsisi kuulla ja sitten nähdä painajaisia tällaisista vihjauksista.
"Mää taidan jo tietää mistä alottaa", Tessa totesi rauhallisella äänellä. Hän ei kommentoinut kuulemaansa mitenkään eikä myöskään aikonut kysyä lisää. Hän tiesi jo tarpeeksi ja jokainen ylimääräinen sana oli myös ylimääräinen riski. Tavernojen seinilläkin oli korvat, Tessa tiesi sen paljon paremmin kuin monet muut.
"Eikä siihen edes tarvitse kuluttaa kalliita tippoja olutta. Vakuuttava hymykin voi humalluttaa." Tessa kasvoilla oli jopa tyytyväisen tietäväinen ilme ja viimein hymy lähti nostamaan naisen suupieliä hieman ylöspäin. Hän nousi ylös ja täytti Tiathan tuopin vielä kertaalleen.
"Tiskiltä saa lisää ja muutakin jos haluat. Myös juttuseuraa, muustakin, jos haluat." Tessa väläytti viimeisen, aidon hymyn Tiathan suuntaan ja palasi sitten tiskiä kohti lirkutellen ohimennen muutamille asiakkaille.
Tiskin takana, kun kukaan ei ollut lähellä, nainen yritti nielasta kurkussaan tuntuvan tahmean palan ja puristi vaivihkaa hameensa helmaa, jonka alla taskussa piilotteli tälläkin hetkellä Ranyardilta saatu tikari.

// Kiitos! Oli hauskaa järkyttää jälleen Tessan elämää! //
Locked