Quastor Topish, Metiksen Lumoajamestari, Sivuhahmo

Etsitkö jotakin tiettyä puolipää- tai sivuhahmoa? Löydät kaikki muut hahmot tältä alueittain listattuina.
Post Reply
Kuparirapu
Rakuza
Posts: 652
Joined: Mon Sep 04, 2017 8:30 pm

Quastor Topish, Metiksen Lumoajamestari, Sivuhahmo

Post by Kuparirapu »

Quastor Topish

Rotu: Puolhaltia
Ammatti: Lumoajamestari, Metiksen opettaja
Sukupuoli: Mies
Ikä: 131


Ulkonäkö:

Metiksen lumoajamestarin ulkomuodosta voi päätellä, että hän on perinyt sekä ihmis- että haltiaverestä niiden parhaimmat puolet. Kirkkaat, siniset silmät ja sulavasti kaartuva otsa yhdistyvät saumattomasti miehekkääseen leukaan, sitä korostamaan lyhyiksi trimmattuihin puolisonkeihin ja pieneen leukapartaan.. Miehen korpinmustat hiukset ovat kuin puolihuolimattomasti kammattuna niskaan ja sivuilta ajeltuna ne tuntuvat korostavan korvien teräviä kärkiä. Quastor Topish vaikuttaa aina hyvin hoidetulta, puhtaalta ja erittäin miellyttävältä mieheltä.
Samaan tapaan miehen asusteissa näkyy hänen häpeilemätön halunsa olla näkyvillä. Pehmeiden paitojen ja liivien ylimmät napit ja nyörit on usein löysennetty, kun antaen luvan katseelle varastaa vilkaisuja kevyesti päivettyneestä rintakehästä. Värikkäät hartiaviitat leikittelevät valossa kirkkain värien ja kiiltävin kirjailuin, ja parhaiten esille tulevat korut. Lumoajamestarin jokaista liikettä saattelevat jalometallien ja arvokivien välkähdykset lukuisista sormuksista kaulakoruihin ja vyöllä oleviin riipuksiin, sekä hyvällä maulla valittuihin korvakoruihin.
Ja varmaa on, että vähintäänkin jotkut koruista ovat Topishin henkilökohtaisesti lumoamia.

Luonne:

Maagikon vaatteet vetävät runsaasti huomiota puoleensa, ja Topish pitää tämän huomion itsessään elegantilla ja ystävällisellä käytöksellä. Kohteliaisuudet ja hunajaisella äänellä lausutut sutjaukset ovat väistämättömiä miehen seurassa, ja samaan aikaan hän onnistuu jotenkin kääntämään keskustelua myös itseensä. Puolihaltia rakastaa olla esillä, ja huomiosta hän saakin nauttia minne ikinä meneekin. Joillekin hänen maneerinsa kuitenkin käyvät pahasti hermoille, kenties koska he kuvittelevat miehen leveän hymyn peittelevän jotain juonta heidän kustannuksellaan.
Ylitsevuotavan ystävällisestä ja itsekylläisestä luonteestaan huolimatta Quastor Topish on mitä ystävällisin ja myötätuntoisin luonne, jonka läsnäolo tuntuu tuovan kaikki ympärillä olevat hymyyn. Erityisesti Topish on oppilaiden suhteen pohjattoman kärsivällinen ja kannustava, jakaen niin kehuja, lohtua kuin hyviä neuvojakin tarvittaessa. Ei siis ole ihme, että miehen luennot ovat viikosta viikkoon täysiä vaikka lumoaminen ei olisikaan lähellä läsnäolijoiden sydäntä. Mies opettaa myös halukkaille korunvalmistuksen työtapoja, ja valmistaa aina silloin tällöin itse koruja lumottavakseen.

Menneisyys:

Quastor Topish ei saapunut Metikseen oppilaana, vaan päinvastoin omasi jo merkittävät tiedot magiasta ja lumoamisesta koulun porteista kävellessään. Kohteliaasti mutta määrätietoisesti mies vältteli paljastamasta mistä oli taitonsa saanut, ja ilmaisi sen sijaan haluavansa laajentaa tietojaan koulun mittavan kirjaston avulla. Neuvoteltuaan silloisen rehtorin kanssa he pääsivät lopulta sopimukseen. Topishin sallittiin pysyä koulun maaperällä ja tehdä tutkimuksiaan, kunhan tämä vastapalvelukseksi opetti koulun oppilaita. Topish suostui hyvillä mielin, ja tuntui asettuvan uuteen virkaansa tavattoman helposti.
Alkujaan rehtorin oletus oli, että kimalteleva maagikko olisi jäänyt Metikseen vain määräajaksi, vain saadakseen mitä halusi ja lähtisi sitten matkoihinsa. Mutta muutaman talven vierähdettyä Topish ei näyttänyt edes harkitsevan lähtöä. Ja nähtyään miehen lahjat sekä lumoamisessa, korunvalmistuksessa että myös opetuksessa, nimitettiin hänet pysyvästi opettajanvirkaan. Eikä aikaakaan, kun Topish sai nauttia myös ylimmän Lumoajamestarin tittelistä.
Post Reply