Alena, Thalassakäsityöläinen

Kaikkien pelaajien päähahmojen kuvaukset löytyvät täältä. Löydät tältä alueelta myös hahmolistan sekä ilmoitukset hahmokuvausten päivityksistä.
Post Reply
User avatar
Anlie
Posts: 194
Joined: Sat Feb 17, 2018 5:15 pm

Alena, Thalassakäsityöläinen

Post by Anlie »

Nimi: Alena
Sukunimi: -
Rotu: Thalassahaltia
Ammatti: Käsityöläinen. Pitää puotia kotoaan, sekä kojua torilla sataman lähistöllä. Värjää ja kutoo itse suurimman osan tuotteistaan, mutta pääasiallisena erikoisuutena näyttävät kirjaillut
Asuinpaikka: Dione
Sukupuoli: Nainen
Ikä: Ihmisten vuosissa 28

Ulkonäkö:
Mittaa neidolla on 170cm ja varreltaan hän on tyypillisen jäntevä haltia. Alenan iho on maidonvalkoinen, aavistuksella hunajaista hohdetta. Muutoin heleästä hipiästään poiketen Alenan kädet ovat vaihtelevan monisävyiset, koska joskus paras värjäystulos tulee vain käsillä kangasta tai lankoja leipoen. Toki väri haalistuu iholta aina ajan saatossa, mutta oman ihonvärin puuttuminen kyynärvarteen saakka on neidon tavaramerkki. Alenan kasvoilla ovat tyypilliset Thalassahaltian kapeat piirteet. Korkeat poskipäät ovat tosin pehmeät ja pyöreät, ja kehystävätkin mantelinmuotoisia silmiä, joiden iirikset ovat niin tummanruskeat että pupillin reunoja on vaikea erottaa. Eleiltään ja ilmeiltään Alena on korostetun rauhallinen ja sulava.

Pehko mustaa tukkaa on useimmiten kerätty valtavalle suttuiselle nutturalle niskan taakse, vedettynä taaksepäin pois kasvojen tieltä. Hiuksiinsa Alena kietoo nauhoja tai pujottaa maalattuja puuhelmiä, usein päivän asuun sopivaksi kokonaisuudeksi. Vapaina löyhät luonnonkiharat hipovat pakaroita, mutta vapaina Alenan hiukset ovat tuskin koskaan.

Pukeutuessaan Alena korostaa naisellisia piirteitään ja vaatteita on aina useampi kerros, luoden illuusiota hieman runsaammasta vartalosta kuin tällä oikeastaan onkaan. Vyötäröä korostaa aina vähintään vyö tai kudottu nauha, useimmiten kuitenkin nahkainen vyötärökorsetti paksuilla tikkauksilla. Kotioloissa Alena pukeutuu varsin yksinkertaisesti ja mahdollisimman käytännönläheisesti, usein täysin värjäämättömiin (tai ainakin niiltä osin, mikä on säästynyt värien roiskumiselta) vaatteisiin. Tavatessaan asiakkaitaan ja torilla edustaessaan Alena on kuitenkin täysin päinvastainen ilmestys. Alena mielestä parasta mainosta hänen taidoilleen on hän itse. Tällöin Alena verhoutuu valitsemansa värin eri sävyihin, ja usein erottuu jo pelkkänä väriläiskänä jo kaukaa. Pitkät hihat ovat usein kääritty ja sidottu pois työskentelyn tieltä.

Luonne ja tavat
Asiakkailleen, tuntemattomille ja tunnetuille, Alena on aina ystävällinen ja hyväsydäminen. Syviä ystävyyssuhteita Alenan kanssa on vaikea muodostaa, koska tämä välttää paljastamasta itsestään mitään liian henkilökohtaista. Yksityisyyden varjelu on neidille kunnia-asia. Alenalla on taito saada kansakeskustelijansa tuntemaan itsensä hyväksytyksi, arvostetuksi ja maailman mielenkiintoisimmaksi persoonaksi, mikä on tietenkin ollut eduksi kaupankäynnissä.

Alena on luonteeltaan varsin ylpeä ja kunnianhimoinen, vaikka se ei ehkä heti päällepäin käykään ilmi. Alena kyllästyi jo nuorena yhteiskuntaluokkaansa ja on luonut itselleen romanttisen kuvan ylimystöstä. Kauppaamalla käsitöitään Alena toivoo pääsevänsä ns. parempiin piireihin, ja sitä kautta nauttimaan hieman yltäkylläisemmästä elämästä. Tämä on pääsyynä Alenan lähtöön vanhempiensa luota kotikylän turvasta kaupunkiin.

Pienen kylän kasvattina Alena ei ole antanut itsensä jäädä kaupungin jalkoihin, vaan tässä suhteessa Alenan tulisieluisuus on ollut enemmän kuin hyödyksi. Alena pystyy tarvittaessa puolustautumaan pippurisesti, niin fyysisesti kuin sanallisestikin. Neiti kantaa mukanaan tikaria, useimmiten piilotettuna vaatteidensa laskoksiin, mutta ajoin myös näkyvillä vyötettynä vyötärölle.

Hänen vanhempiensa suhde on aina ollut enemmän toverillinen kuin romanttinen, mutta heidän tyttärensä suhteet ovat olleet aina enemmän ja vähemmän myrskyisiä, ja päättyneet aina yhtä nopeasti kuin ovat alkaneetkin. Neidin omistushalu näkyy paitsi fyysisen omaisuuden suhteen, myös läheisissä suhteissa esimerkiksi raivokkaana puolustushaluna ja myrkyllisenä mustasukkaisuutena.

Aika ajoin Alena päätyy vaeltamaan Dionen ulkopuolelle, omien sanojensa mukaisesti etsimään inspiraatiota ja rauhoittumaan kaupungin melusta, kieltäen tiukasti että asialla olisi mitään tekemistä koti-ikävän kanssa. Tavallisemmin Alenan kuitenkin löytää (paitsi kotoaan työskentelemästä) rentoutumassa majatalossa halvimman mahdollisen viinilasillisen kanssa keräämässä mehukkaimmat juorut.

Menneisyys
Alenan syntyi kahden Thalassan suhteesta pienessä kylässä eräässä Aieden laaksoista, jääden vanhempiensa ainoaksi lapseksi. Hänen lapsuutensa ja nuoruutensa oli varsin rauhaisa, joskin taloudellisesti tiukka ja vaatimaton. Eristyksissä Alena ei kuitenkaan syrjäisestä kotipaikastaan huolimatta ole koskaan ollut, sillä tämän vanhemmat tapasivat matkata myymässä valmistamiaan vaatteita ja kangastavaraa idästä länteen ja takaisin. Näillä matkoilla, vankkurin perässä istuen ja ympäristöään tarkkaillen, Alena on kehittänyt arvostuksensa ylimystön asemaan, samoin kuin säälivän karsastuksensa elämän todellisen nurjan puolen nähneisiin.
Kahden käsityöläisen kasvattina, sekä luontaisen taipumuksen taiteeseen omaavana, Alena on työskennellyt lähes koko ikänsä värjäten, kirjaillen ja kutoen. Työ tuntuu olevan neidolle elämäntapa, minkä vuoksi tämän taidot ovat kehittyneet mittaviksi. Ennen muuttoaan kylästä Alena pisti ylpeänä merkille, miten jokaiselta vastaantulevalta kyläläiseltä löytyi jokin hänen kädenjälkeään oleva vaatekappale.

Pelit (kutakuinkin) aikajärjestyksessä ja kontaktit
Kauniit ja soveliaasti rohkeat Rayash/Tinanja
Myöhäinen lounas Hirvivaakunassa Sarya/Tinanja
Vaihtokaupan alkeet Nimetön mies/Kuparirapu
Viimehetken valmistelut Rayash/Tinanja
Kauppakillan vuosikokous Xhay/Viherkivi, Nimetön mies/Kuparirapu, Rayash/Tinanja, Miraya/Kide
Takki harteikkaalle puolipeikolle Xhay/Viherkivi
Asiakaspalautetta Nimetön mies/Kuparirapu
Palvelus Sarya/Tinanja, Miraya/Kide
Vaatekerran päivitystä Ingvild/Tinanja
Tikarit ja teekupit Nimetön mies/Kuparirapu
Post Reply