Rayash Doultbur, Valkoisen lohikäärmeen kapteeni

Kaikkien pelaajien päähahmojen kuvaukset löytyvät täältä. Löydät tältä alueelta myös hahmolistan sekä ilmoitukset hahmokuvausten päivityksistä.
Post Reply
Tinanja
Rakega
Posts: 979
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Rayash Doultbur, Valkoisen lohikäärmeen kapteeni

Post by Tinanja »

Rayash Doultbur

Sukupuoli: mies
Rotu: ihminen
Ikä: 40v
Siviilisääty: naimaton
Ammatti: Valkoisen Lohikäärmeen kapteeni, merimies ja kauppias
Lintu: Isray

Ulkonäkö & pukeutuminen

Merkittävin piirre Rayashin Dionelle epätyypillisessä ulkonäössä on hänen olkapäällään majailevan mustan linnun lisäksi lähes valkoiset hiukset. Paksut, luonnostaan lähes suorat hiukset yltävät tätä juuri ja juuri lapaluiden tasalle, eikä mies maissa ollessaan näytä erityisemmin niitä huolittelevan muutoin kuin harjaamisen ja toisinaan lyhentämisen muodossa. Hänen vanhempiensa mukaan mies on isänsä isoisältä perinyt erityisen hiustenvärinsä ja silmänsä. Partaa tai viiksiä miehellä harvoin näkee, mutta kahta eriväristä silmää kehystävät yläpuolelta valkeat, hiuksia vain hieman tummemmat kulmakarvat. Vasen Rayashin silmistä on tummanvihreä, ja toinen vaaleampi, kirkkaampi, ja väritykseltään lähes harmaa. Nopealla vilkaisulla voi luulla, että mies on puoliksi sokea, mutta tämä näkee hyvin molemmilla silmillään.

Muut kasvonpiirteet ovat meren kylmien ja kosteiden viimojen ahavoittamat ja tämä näyttää lähes kymmenen vuotta ikäistään vanhemmalta otsan ja syvälle silmäkuoppiinsa vaipuneiden silmien vuoksi. Rayashin kasvot ovat kohtalaisen kapeat, ja korkeahkoa otsaa korostaa keskijakaus, jolla mies pitää hiuksiaan. Korvissa molemmin puolin kiiltelevät muutamat korvarenkaat, joista on mahdoton sanoa, ovatko ne maagisia. Suu on kapea, korostaen ahavoituneita kasvoja, joita toisinaan kasvoille leviävä toispuoleinen hymy koristaa.

Rayashin vartalo on jäntevä siitä huolimatta, että hän ei ole ensimmäisenä tekemässä laivallaan kaikkea fyysistä työtä. Pituudeltaan tuo on keskivertoihmisen mittainen, juuri ja juuri 160 senttimetriä sulka päässään. Tuon vaatteet ja asusteet ovat hyvälaatuisia ja kankaat arvokkaita, mutta eivät suoraan varallisuuden esittämisen vuoksi, vaan siksi että laadukkaista kankaista tehdyt vaatteet kestävät myös kulutusta ja käyttöä, sekä ovat kieltämättä miehen itsensä mielestä ainakin näyttävät

Näyttävin ja ehkä Rayashin itsensä mielestä tärkein vaatekappale on harteilla roikkuva huppu, joka kehystää usein miehen yllä olevan hupun kaulusta roikkuen tämän harteilla. Erityisenä piirteenä tällä hupulla on sen hartioille valuva osuus, joka on koristeltua ja värjättyä nahkaa, toimien ikään kuin haarniskankappaleena. Tukevia nahankappaleita on kaksi, ja ne ovat edestä auki, ja takaa yhteen nyöritettyjä nahkanyörein. Nahka on kulunutta ja säänpieksemää, mutta punaruskeat kuvioinnit erottuvat edelleen hyvin. Nahkan ja sen alla olevan kankaan väliin on kiinnitetty mustia, pitkiä sulkia, jotka reunustavat kahta nahankappaletta miehen harteilla. Tämän hupun varsinainen huppuosa on tummanharmaata, paksua kangasta, jolla tarvittaessa saa peitettyä kasvot, ja suljettua viiman pois kasvoja hakkaamasta. Lisäksi melkein viittamaiseen, vain lapaluiden tasalle yltävään ja hartiat peittävään vaatekappaleeseen kuuluu punareunainen kaulus suojaamaan viimalta.

Miehen hupun alta roikkuva puolipitkä, toispuoleinen viitta on vain ulkonäöllinen. Musta kangas ja sitä reunustavat punaiset kirjailut ovat jo kuluneet, eikä viitalla ole lämmöllistä tai käytännöllistä arvoa juuri lainkaan. Sen sijaan se näyttää miehen hupun ja sitä reunustavien sulkien jatkeena. Rayashin kengät ovat usein hyvin käytännölliset ja vedenpitävät. Mustat, suorat saappaat ovat nähneet parempiakin päiviä, mutta ovat muotoutuneet hyvin miehen jalkaan. Suorat, melko löysät housut ovat myöskin yleensä sävyltään tummat, ja niiden lahkeet on työnnetty saappaiden varsien sisälle, jotta ne pysyisivät puhtaina. Rayashin ylävartaloa peittävät usein vihreänsävyiset, punaisin koristein koristellut tunikat, jotka yltävät korkeintaan hieman lonkkaluita alemmas. Lisäksi asun viimeistelevät rannekkeet, jotka ovat samaa ruskeaa, punaisin värjäyksin koristeltua nahkaa kuin mitä huppuakin reunustavat nahankappaleet ovat.

Kapteenin vyötäisillä roikkuu useita erikokoisia ja -näköisiä pieniä laukkuja ja pussukoita, joista jokainen on suljettu vähintään soljella. Mies kantaa mukanaan usein tärkeimpiä omaisuuteensa kuuluvia pieniä esineitä, ja tietenkin rahaa. Nämä laukut on kiinnitetty vyötäisille, lonkan lähelle sidotuin levein, huolitelluin kangassuikalein, joiden päät yltävät aina miehen reiden puolväliin. Ne luovat viitan kanssa yhdessä hieman sekalaisen vaikutelman, joka kuitenkin on ihan mielenkiintoisen näköinen, sillä värit jatkuvat yhtenäisinä aina hupusta tunikoihin ja vöiksi sidottuihin kankaisiin.

Rayash pitää mukanaan varsinkin maissa oleskellessaan pitkää, alaspäin kapenevaa kävelykeppiä, joka on tehty mustaksi poltetusta puusta, ja jonka kahva on päällystetty aivan yhtä mustalla nahkalla. Tarvittaessa mies saa kävelykeppinsä sisältä vedettyä kapeateräisen, kiiltävän miekan, jolla puolustautua. Asettaan tuo kuitenkin käsittelee helpon ja keveän näköisesti tarvittaessa. Tämä pitää muutamaa sormusta sormissaan vaihdellen sormia varsinkin maissa aikaa viettäessään.

Tämän toisella olkapäällä keikkuu usein Itärannikon saaristosta kotoisin oleva pikimusta lintu, jonka mies on nimennyt Israyksi. Tämä lentää toisinaan omille teilleen vain palatakseen Rayashin luokse, eikä mies ole itsekään varma, miksi lintu viihtyy hänen mukanaan maalla ja merellä, mutta se on kiva lisä hänen olemukseensa, ainakin miehen itsensä mielestä.

Luonne & tavat

Siististi pukeutunut, vinosti hymyilevä valkohiuksinen mies herättää usein huomiota kulkiessaan kadulla, ja hän näyttää vain imevän sen kaiken huomion itseensä itsevarmasti, itsetietoisena. Tämä kävelee itsevarmasti, kuin olisi suurempikin jehu satamakaupungissa, jossa kulloinkin vierailee. Rayash pitää siitä, että tietää missä liikkuu, kenen seurassa ja mistä mahdollisesti pääsee liukenemaan paikalta tilanteen niin vaatiessa, jotta vartijat tai kaupungin muut viranhaltijat eivät kiinnittäisi häneen liikaa huonolaatuista huomiota. Mies kuitenkin liikkuu eri sosiaaliluokissa ongelmitta, myyden laivansa palveluita kaikille niille, jotka niistä ovat valmiita maksamaan ja kirjoittamaan sopimuksia. Sopimukset ovatkin tuon laivan ja töiden vakuutus, joista mies pitää yhtä hyvää huolta kuin laivastaankin, ja tärkeimpiä sopimuksia hän itse, tai joku hänen luotetuistaan Lohikäärmeen miehistöstä kantaa mukanaan.

Perusluonteeltaan Rayash on monen mielestä sosiaalisiin tilanteisiin kuin tilanteisiin sopiva mies, joka puhuu tiensä ulos ongelmistakin, eikä mies missään tapauksessa halua riidellä varsinkaan asiakkaidensa kanssa. Tämä onkin sosiaalisesti älykäs, mutta toisinaan pistävän ärsyttävä, ja vaikutusvaltaisesta asemastaan kaiken irti ottava mies kasvettuaan suuressa perheessä sisaruskatraan nuorimmaisena, ja saatuaan opetusta Itärannikon saaristolle tiensä löytäneiltä parhailta opettajilta. Tämä on luku- ja kirjoitustaitoinen, sekä osaa laskea päässään nopeasti esimerkiksi sopivan lastin rakkaalle laivalleen. Hän osaa usein lukea muita ja näiden aikeita ja eleitä, mutta hänen itseluottamuksensa muiden tuntemusta ja omia sosiaalisia taitojaan kohtaan on toisinaan koitunut hänen kohtalokseen. Hänen linnullaan on kuitenkin toisinaan tapana palautella miestä maanpinnalle näykkäisemällä tuon korvalehteä lujaa.

Suuttumaan tätä analyyttistä ja itsevarmaa miestä on kohtalaisen vaikea saada, eikä tuo juuri koskaan korota ääntään julkisesti ainakaan. Sen sijaan Rayashin tapana on vetää muutama syvempi henkäys saadakseen hetken aikaa ajatella tilannetta. Mies joko kääntyy tilanteesta pois, tai sanoo jotakin, mikä mahdollisesti ruokkii tilannetta. Kommentit usein heijastavat tämän asemaa, vaikutusvaltaa ja kaikkea, mitä politiikan syövereissä uiminen on kapteenille opettanut. Väkivaltaan tämä ei pyri, ja haluaa sitä välttää sen sotkuisuuden ja usein verisyyden vuoksi. Hän harvoin myöntää virheitään, eikä myönnä sitä ainakaan, että on itse omilla teoillaan saanut sen aikaiseksi - usein nämä laitetaan jonkun lähes tuntemattoman toisen osapuolen syyksi.

Laivallaan, Valkoisella Lohikäärmeellä Rayash tunnetaan reiluna ja miehistöään, alaisiaan kuuntelevana kapteenina, joka on tuonut paljon rahaa ja mainetta kapteenina ollessaan. Miehellä on muutama luotettu apukäsinään, mutta muutoin miehistö on toisinaan hyvinkin vaihtelevaa vuodenaikojen ja matkojen mukaan. Lisäksi vain hänen luotettunsa tietävät laivalla ja maalla tapahtuvista sivutoimista. Luotettujensa lisäksi miehellä ei kuitenkaan juuri ole tuttavia tai ystäviä, vaan tämä mielellään erkaannuttaa itsensä sitoutumisesta. Tarvittaessa hän viihdyttää itseään satamista helposti löydettävillä maksullisilla palveluilla. Laivaansa tuo suhtautuu kuin mihinkin tärkeimpään aarteeseensa, samaten sopimuksiinsa. Hänen arvostuksensa ovat muutamat laivan luotetuimmat saaneet, ja nuo ovatkin lähimpänä Rayashin ystäviä kuin kukaan muu ja näiden varaan mies saattaa harkita jättävänsä laivansa ja itsensäkin, henkensäkin, mikäli tilanne sitä vaatii.

Menneisyys

Rayash on kasvanut kohtalaisen varakkaassa perheessä viiden sisaruksen muodostaman katraan nuorimmaisena. Hänelle hänen kiireisiä kauppiasvanhempiaan läheisempiä nuorena olivat kotiopettajat ja lasten- ja taloudenhoitajat, joita heidän kartanossaan rannikolla kulki lähes koko ajan. Näiden ansiosta myös Rayash sai kattavan koulutuksen maailmanpolitiikasta aina matematiikkaan saakka, vaikka taidoista ei nuorelle, kotoaan omilleen lähteneelle onnenetsijälle ollutkaan hyötyä vielä vuosiin.

Uransa merillä Rayash aloitti pienen kauppalaivan merimiehenä, ja kohosi muutaman vuoden aikana perämieheksi edellisen kokiessa kohtalonsa taistelussa. Siinä asemassa Rayash viihtyi muutaman vuoden, ennen kuin pestautui suuremmalle laivalle, Valkoiselle Lohikäärmeelle perämieheksi Dionen satamassa. Ei mennyt vuottakaan, ennen kuin Lohikäärmeen kapteenin astuessa eläkkeelle Rayashista tuli suuren, kohtalaisen uuden ja arvostetun kauppalaivan kapteeni. Yleisen kauppatavaran ja matkustavien henkilöiden lisäksi mies tunnetaan joissain piireissä myös siitä, että sopivasta maksusta hän kuljettaa myös lastilistansa ulkopuolella olevia esineitä.

Miehen suku, Doultburit omistavat edelleen kartanon sekä maata, ja ovat arvostettu perhe kylällä. Nyt myös kapteeniudensa myötä Rayash tuntuu kuuluvansa paremmin sukuunsa.

Muuta

Rayash on nykyään vaikuttavan kokoisen purjelaivan kapteeni. Valkoinen Lohikäärme on näyttävä, hyväkuntoinen ilmestys, joka on kapteeninsa silmäterä. Mies laivoineen ja miehistöineen kulkee lähinnä Dionen ja Itärannikon saariston suurimman kaupungin Drienen väliä, ja tämä pyrkii talveksi jäämään laivansa ja miehistönsä kanssa Dioneen kaupungin tarjotessa paljon suojaisamman ja miellyttävämmän, monipuolisemman sataman ja kaupungin kuin mitä Itärannikon saaristosta löytää.

Kapteeninsa lisäksi Valkoinen Lohikäärme toimii 3 luotetun ja sekalaisen, noin 30-40 hengen miehistön voimin.

Pelit aikajärjestyksessä

Kauniit ja soveliaasti rohkeat
Likaisen työn sopimus
Ensivaikutelma on tärkein
Kaksi kirjanpitäjää
Täysipainoinen ateria
Yhteistyötä vai yhteistä työtä?
Yhden illan tähden
Paljonko lupaukset maksavat?
Kauppakillan vuosikokous
VIime hetken valmistelut
Tunteita ja tunnelmaa tyrskyjen tahtiin
Perhe on pahin
Tervetuloa sukuun
Kelluva kulissi
Mitä suljettujen ovien takana sovitaan...
Salaisuuksien varjostama
Kohtaamisia Drienellä
Sinetöidyt sanat
Tyyntä myrskyn edellä
Ystävien kesken
Kaksikymmentä vuotta
Perheen palaset
Tyyntä myrskyn edellä
Julkisia salaisuuksia
Kun hiiret tanssivat pöydällä
Katkera sovinto
Yllätysvieras
Vielä yksi matka

Kontaktit

Miehistönsä luotetut
Airdan Keymoner, kirjanpitäjä
Sarya Trisdi, perämies
Eldrin Virqen, maagikko, ystävä, ??

Miraya Cabra, tytär

Muut
Alena, vaatturi
Nimetön mies, businesskontakti
Xhay Sienenlakki, kokki tavernassa
Kapteeni Anwara, tuttava kauppakillan kokouksen tiedotustilaisuudessa
Aldar Doulbtur, sisar
Mylaela Doulbtur, sisko
Rakuza Zaos Farrith
Celian Cabra, Mirayan äiti
Post Reply