Sarya Trisdi, Valkoisen Lohikäärmeen perämies, puoliopäähahmo

Etsitkö jotakin tiettyä puolipää- tai sivuhahmoa? Löydät kaikki muut hahmot tältä alueittain listattuina.
Post Reply
Tinanja
Rakega
Posts: 979
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Sarya Trisdi, Valkoisen Lohikäärmeen perämies, puoliopäähahmo

Post by Tinanja »

Sarya Trisdi

Sarya toimii Valkoisen lohikäärmeen perämiehenä Rayash Doulbturin alaisuudessa.

Ulkonäkö

Sarya on hyvin tyypillisen Thalassahaltian näköinen. Hänellä on kapeat, kauniit kasvonpiirteet, joilla merillä vietetyt vuodet eivät näy. Kalpea iho ja mustanruskeat, pitkät hiukset luovat kauniin kontrastin, ja kasvojensa eleganttien piirteiden myötä häntä voisi nopeasti luulla korkea-arvoiseksi diplomaatiksi, tai aateliseksi. Kasvojenpiirteet ovat naiselliset: Saryalla on kapeat huulet ja suuret, mantelinmuotoiset silmät, joita ohuet, tummat kulmakarvat ja paksut ripset rajaavat. Nenä on suora, siro ja istuu kapeisiin piirteisiin täydellisesti. Paksut, vyötäisille yltävät hiukset ovat paksut, hyväkuntoiset ja kiiltävät. Taaksepäin kaartuvia pitkiä korvia koristavat muutamat korvarenkaat. Kalpea iho ei rusketu eikä pala juuri koskaan ulkona vietetyistä tunneista huolimatta.

Kasvonpiirteet ovat todennäköisesti ainut piirre, joka on varsinaisesti naisellinen Saryassa: tämän hartiat ovat leveät, käsivarsien lihakset näkyvät pitkälle. Nainen on keskivertoasukasta pidempi, pää huitelee jopa reilussa 180 sentissä saakka. Lantio on kapea, ja suoria, riuskoja liikkeitä tukevat keskivartalon lihakset, mutta myös lihaksikkaat jalat. Rinnat ovat pienet, eikä niitä erota aina paksujen vaatteiden alta. Hänen kehonsa on jäntevä, ja suurimmat lihasryhmät on helppo erottaa. Hän myös rikkoo mielikuvaa kauniista naisesta jättämällä meikit, ja hiusten erityisemmän huolittelun muille. Sarya sitoo hiuksensa pois tieltä paksulle, hieman kierolle letille ja tarvittaessa vielä pyörittää letistä tiukan nutturan niskaansa. Usein letiltä karkaa joitain sortuvia korostamaan tuon kapeita kasvonpiirteitä.

Vaatteinaan Sarya suosii hyvin käytännöllisiä ja yksinkertaisia vaatteita, joiden käytännönläheisyys merkitsee enemmän kuin koristeet ja kauneus. Hän suosii kuitenkin yksinkertaisesti leikatuissa vaatteissaan kestäviä materiaaleja, jotka säilyttävät värinsä ja mallinsa hyvin. Vaatteiden tarkoitus on Saryan mielestä lämmittää ja tarjota suojaa sääolosuhteilta. Tämän vuoksi housut, tunika, liivit, takit ja lyhyet viitat sekä huput kuuluvat Saryan vakiovarustukseen. Lisäksi kenkinään nainen suosii kevyitä nahkasaappaita, jotka yltävät lähes polveen saakka.

Aseinaan Valkoisen Lohikäärmeen kapteenin oikeana kätenä toimiva Thalassahaltia suosii kahta lyhyttä miekkaa, joista voidaan kiistellä ovatko ne pitkiä tikareita vai lyhyitä miekkoja. Yhtä kaikki, ne ovat molemmat teräviä, ja irtovat vyöltä nopeasti aiheuttamaan massiivista vahinkoa sille, joka nousee Saryaa vastaan. Nainen taistelee keveän ja helpon näköisesti, mutta taustalla on tunteja ja tunteja harjoittelua ensin kotikylässä ja sitten kauppiaskaravaanin mukana ennen kuin tämä edes pääsi laivalle saakka työskentelemään.

Luonne & tavat

Sarya on sosiaalisesti hyvin älykäs, vaikka ei ole opiskellut juuri muuta kuin vain luku- ja kirjoitustaitoa ja perusteita laskuista. Hänen kiertelevä elämänsä ja monet vastaantulijat ovat opettaneet hänet tunnistamaan tunnetiloja, ja muistamaan kaikkien vastaantulleiden kasvot sekä nimet, mikäli ne on kuullut. Kokemukseen perustuvat lisäksi hänen toimia muiden kanssa ja johtaa Valkoisen Lohikäärmeen miehistöä. Hänen sanojensa kannustamina miehistö usein ylittää itsensä vaikeissakin tilanteissa, mutta on myös valmis luottamaan erikoisiin, nopeisiin päätöksiin kyselemättä joita hätätilanteissa joutuu tekemään. Samalla nainen on se viimeinen osoite, mikäli miehistön jäsenellä on ongelma, liittyen joko häneen itseensä tai muihin. Lisäksi tuon päättäväisen naisen tarkka tunteiden lukutaito onkin pelastanut laivan useilta tyytymättömyydenaluilta.

Maissakaan ei ole ketään, jonka kanssa Sarya ei olisi vielä tullut toimeen, mutta hän on hyvin tarkka siitä, kenet päästää lähelleen ja tutustumaan itseensä paremmin. Hänen syvemmät sosiaaliset suhteensa rajoittuvatkin läihnnä laivan miehistöön, ja ystävikseen tämä lukee kapteeninsa lisäksi laivan kirjanpitäjän Airdenin sekä palkkasoturin Eldrinin.

Asenteeltaan ja yleiseltä käytökseltään Sarya on yhtä mies kuin muutkin laivalla. Uudet tulokkaat usein kyseenalaistavat Saryan asemaa vain huomatakseen, että he ovat se nolostuva ja epämukavana kiemurteleva osapuoli tilanteessa. Sukupuoli on ongelma enemmän muille kuin hänelle itselleen, ja hän on sen monesti todistanut johtamistaidoillaan. Laivalla Sarya on kapteenista heti seuraava auktoriteetti, ja kun nainen käskee miehistön tehdä jotakin, se tulee myös tehdä välittömästi. Turhat löpinät ja kommentoinnit saa pitää itsellään, tai kantaa seuraukset siitä, että työt viivästyvät ja kapteeni saa viime kädessä kuulla asiasta.

Nainen tunnetaan lisäksi siitä, että hän näkee helposti ja nopeasti kokonaiskuvan tilanteesta kuin tilanteesta. Hänen taitonsa löytää alaisistaan parhaat puolet näkyy laivan toiminnan tehokkuutena, ja yksinkertaisen näköisenä toimintana laivan ylläpidon silti ollessa monimutkainen lukuisten prosessien kokonaisuus.

Menneisyys

Sarya on ollut osa Valkoista Lohikäärmettä niin kauan kuin hänen nykyiset ystävänsä ja tuttavansa osaavat arvioida. Aina nainen ei kuitenkaan ole saanut elantoaan meriltä, vaan hän on alunperin kotoisin pienestä Thalassahaltiayhteisöstä. Yhteisöön kuului läheisesti perhe ja perinteet, joista kummastakaan Sarya ei erityisemmin välittänyt, eivätkä ne tuntuneet välittävän rajoja rikkovasta poikatyöstä, joka tappeli jo nuorena paremmin kuin osa kylän vartijoista. Sarya ei tuntenut kuuluvansa yhteisöön kiinnostuksen kohteineen, eikä jäntevän, miesmäisen rakenteensa kanssa, joten nuori nainen päätyi aikuisiän saavutettuaan lähteä kauppakaravaanin mukaan näkemään maailmaa.

Nuori haltianainen viihtyi karavaanin mukana lähemmäs vuosikymmenen, ennen kuin joukkio hajaantui kukin omille teilleen Saryan jääden jälleen tyhjän päälle. Hän oli tuntenut olonsa kotoisaksi karavaanin pienessä yhteisössä, jossa kukin sai olla mitä halusi omassa roolissaan: Saryan hoitaessa suurimman osan karavaanin turvallisuudesta. Lisäksi monien kasvojen tapaaminen matkojen varrella opetti naisen lukemaan ilmeitä ja eleitä hyvin. Sarya päätyi Dioneen, kun karavaani hajosi kaupungin suuruuden vuoksi. Hän ajatteli löytävänsä sieltä jotain mielenkiintoista, ja päätyi lopulta pestautumaan eräänä keväänä laivalle, sillä ei keksinyt muuta: kaupankäynti ei kiinnostanut, tarjoilijan ammatti ei sopinut naisen liikkuvalle luonteelle, eikä hän löytänyt tietään armeijastakaan. Nainen laivalla oli pientä hieman suurempi tabu, mutta vuosien varrella eri laivoilla Sarya osoitti älykkyytensä ja nopeutensa oppia uutta, kunnes lopulta hän päätyi Valkoiselle Lohikäärmeelle Rayashia edeltävän kapteenin alaisuuteen. Lohikäärmeellä Sarya kohosi lopulta perämieheksi, saaden käsiinsä perämiehen arvonimen lisäksi kaikki suuren kauppalaivan salaisuudet.

Rasyashin alaisuuteen haltianainen päätyi, kun Rayash peri Valkoisen Lohikäärmeen kapteenin manttelin, eikä Saryalla ollut aikomustakaan lähteä jälleen kerran etsimään uutta perhettä, yhteisöä, jossa kokisi olevansa kotonaan.

Tehtävät laivalla
Sarya huolehtii miehistöstä ja tämän hyvinvoinnista. Hän on miehistölle viimeinen esimies (tai nainen) ennen kuin asia kulkee kapteenille. Mutta hän on myös tuki, ja auktoriteetti, joka huolehtii laivan päivittäisistä rutiineista ja toimista, ja tuo kapteenin tietoon tämän huomiota vaativat asiat. Rayashin luottohenkilöistä miehistölle lähimmäinen, ja luotetuin.
Post Reply