Airdan Keymoner, kirjanpitäjä Valkoisella Lohikäärmeellä, puolipäähahmo

Etsitkö jotakin tiettyä puolipää- tai sivuhahmoa? Löydät kaikki muut hahmot tältä alueittain listattuina.
Post Reply
Tinanja
Rakega
Posts: 979
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Airdan Keymoner, kirjanpitäjä Valkoisella Lohikäärmeellä, puolipäähahmo

Post by Tinanja »

Airdan Keymoner

Ulkonäkö

Airdan erottuu laivan muusta miehistöstä ja useista kaupunkilaisista jo pelkällä ruumiinrakenteellaan: ihmismiehellä on ainakin parisenkymmentä kiloa ylipainoa, ja suurin osa siitä on kertynyt tämän ylävartaloon. Eniten kiloja on vatsalla, mutta myös jonkin verran rintakehällä, käsivarsissa sekä tietenkin tämän takapuolella. Ylipainon vuoksi myös miehen kasvonpiirtet ovat pyöristyneet: poskilla on ylimääräistä rasvaa ja asennosta riippumatta tällä näyttää olevan kaksoisleuka, sekä leuka vaikuttaa sulautuvan hänen kaulaansa. Hänen pyöreitä kasvojaan korostaa entisestään monokkeli, jota tämä käyttää lähinnä numeroiden ja kirjanpitokirjansa merkkien suurentamiseen. Se myös suurentaa hänen tummanharmaita, toisinaan elottoman värisiä silmiään, joita kehystävät ohuet ripset, ja kasvoihin hyvin sulautuvat kulmakarvat. Partaa eikä viiksiä Airdanilla juuri koskaan näe, ja miehen hiuksien tilalla on kalju, tällä ei ole lainkaan hiuksia. Tämän liikkumistapa tukee tuon kehon kantamia kiloja: askeleet ovat tasaiset, melko lyhyet ja hän kulkee hieman kumarassa välttääkseen ylimääräistä huomiota.

Vaatteistaan Airdan ei ole kovin tarkka, vaan käyttää helpoiten saatavilla olevia vaatteita, mikä usein tarkoittaa sitä, että joku hänen kolmesta läheisestä ystävästään on ostanut jotain, minkä uskoo sopivan Airdanille. Tämän vaatetyyli koostuukin sekalaisista vaatekappaleista, joista päällimmäisenä ovat usein varakkaiden kauppiaitten tyyliä muistuttavat vaatekappaleet. Suorat, yksinkertaiset housut kuuluvat hänen vakiovarustukseensa, ja ne ovat usein mustat tai harmaat. Lisäksi hänellä on usein yllään maanläheisiä sävyjä suosiva kauluspaidan tyylinen paita yksinkertaisen, muutamilla taskuilla varustetun liivin lisäksi. Näiden päällä sään mukaan mies käyttää paksuja, usein kirjailtuja ja toisinaan jopa karvalla reunustettuja viittoja. Aseita tämä ei kanna, mutta käyttää yksinkertaista vyötä. Viittansa ja monokkelinsa tuo kiinnittää usein ketjuilla ja soljilla tuoden vähän yksityiskohtia muuten niin tasavärisen viralliseen vaatetukseensa.

Luonne & tavat

Airdan on hiljainen ja syrjäänvetäytyvä persoona, joka kiertää muut henkilöt, kosketuksen ja normaalin kanssakäymisen mahdollisimman kaukaa. Hän tuntee, että muut hyvin harvoin ymmärtävät häntä, eikä hän halua, eikä hänellä ole tarvetta muuttaa muiden käsityksiä itsestään. Muut voivat olla omissa oloissaan, ja hän on omissa oloissaan. Mies puhuu harvoin edes lähimmille ystävilleen, ja silloinkin vain, kun se on tarpeellista. Läsnäolona ja satunnaisia kosketuksia Airdan sietää lähinnä vain henkilöiltä, jotka voisi mieltää ystäviksi jollain tasolla, ja nämä ovat Rayash, Eldrin ja Sarya. Voisi sanoa, että Airdan sietää näitä paremmin kuin muita, mutta ei aktiivisesti hae muiden seuraa edes silloin, kun tuntee nämä. Henkilöitä enemmän hän keskittyy varsinkin sosiaalisissa tilanteissa tarkastelemaan tilassa tai paikassa olevia esineitä, sillä niitä ei tarvitse tulkita.

Hän ei osaakaan juuri tulkita muiden pieniä sanattomia vihjeitä, ja puhuu hyvin suoraan asioita kiertelemättä tai kaartelematta. Töksähtelevät kommentit usein saavat hänet vaikuttamaan epäkohteliaalta harva se päivä, ja siksi hän viihtyykin Lohikäärmeellä: hänet tunnetaan siellä, hän saa olla rauhassa, ja kukaan ei katso kieroon päivien viettämistä papereiden ja laskemien keskuudessa. Kumarassa kirjanpitokirjojensa ja numeroidensa parissa mies viihtyykin kaikkein parhaiten. Hänestä numerot ovat rauhoittavia ja rentouttavia, eikä niitä tarvitse tulkita kuten muita henkilöitä tarvitsee. Airdan lisäksi pitää lisähaasteesta rahanpesun ja ylimääräisten tulojen kirjanpitoon piilottamisessa. Airdanille etiikka on käytännössä ihan sama: se kääriytyy numeroihin, joihin hän voi piilottaa mitä hän tahtoo, miten hän tahtoo, joten hänen mielessään Lohikäärmeen sivubusineksissa ei ole yhtään mitään erikoista, eikä hän sitä muille halua jakaakaan: numerot ovat hänen.

Airdan myös suosii rutiineja. Hänen päivänsä kulkevat usein päivästä toiseen samalla lailla, ja hän suosii samoja reittejä samoissa paikoissa. Mies lähinnä ärsyyntyy, jos hänen rutiinejaan rikotaan, ja mieluummin viihtyy silloin entistä enemmän yksin. Lisäksi hän ja hänen kirjansa ovat hyvin tarkkoja siitä, missä järjestyksessä ja asennossa ne ovat - tuon tila Lohikäärmeellä onkin lattiasta kattoon symmetrinen, kirjat numeroitu ja lajiteltu tarkan kaavan mukaan, ja mies tietää tarkalleen, missä mitäkin on. Jos järjestys on pielessä, pitää se ensin korjata ennen kuin voi keskittyä muuhun. Airdania on lähes mahdoton saada varsinaisesti suuttumaan, mutta tämä turhautuu kyllä, ja silloinkin puhumisen sijaan ratkaisee asian mieluusti poistumalla paikalta.

Menneisyys

Dionesta kotoihin oleva Airdan ei koskaan tuntenut kuuluvansa perheeseensä, joka arvosti kulttuuria, sosiaalisia suhteita ja laajaa ystäväpiiriä. Hän ei ymmärtänyt, miksi sellaista tarvittiin, ja miten sellaisen keskipisteessä pitäisi käyttäytyä. Jo nuorena Airdanin ajattelemattomat kommentit saivat hänen perheensä jättämään hänet tapahtumien ulkopuolelle luoden kuilua Airdanin ja muiden perheenjäsenten välille. Varakkaan, perheensä elättävän isänsä silmissä perheen esikoista ei ollutkaan, eikä tämä koskaan tuonut tuota esille tapaamisissa, ystävyyssuhteissa tai liiketoimissa. Esikoisen lisäksi perheeseen kuuluvat kaksoset, jotka hyväksyivät ja sopeutuivat helposti perheen elämäntapaan Dionen keskituloisten alueella.

Airdan kuitenkin etääntyi perheestään, ja viimein muun perheen avustuksella välittävästä äidistäänkin. Hän päätyi perusasiat - luku- ja kirjoitustaidon opittuaan jatkamaan opintojaan itsekseen pienten kauppiaitten avustajana. Sitten eräs vartija huomasi nyt lähemmäs parikymppisen hiljaisen miehen matemaattiset lahjat, ja tarjosi tälle työtä Dionen satamasta kirjanpitäjänä. Siellä Airdan oppi nopeasti kirjanpidon viimeisimmätkin salat, mutta hänellä ei ollut ystäviä eikä tuttavia muutamien harvojen työtovereiden lisäksi.

Rayashin alaisuuteen Lohikäärmeelle Airdan päätyi Dionen sataman kirjanpitäjän tehtävistä. Rayash näki erakoituneen miehen, elämäänsä kyllästyneen työntekijän, jolla ei näyttänyt olevan perhettä lainkaan. Miehen, jonka matemaattinen lahjakkuus voisi olla paremmassa käytössä muuallakin. Laivamatkalla Itärannikolle Airdan päätyi matkustajaksi Lohikäärmeelle, ja mies jäi sille tielle. Lohikäärme tarjosi hyvän toimeentulon, mutta myös muutaman henkilön, jotka eivät vaatineet häneltä mitään, eivätkä painostaneet häntä mihinkään, vaan hyväksyivät hänet sellaisena kuin hän on.

Tehtävät laivalla
Airdan huolehtii kirjanpidosta: hän tietää tarkalleen jokaisella hetkellä laivan lastin sisällön, miehistön määrän, sekä kilolleen painon, jota laivassa kuljetetaan. Hän pitää kirjaa kaikesta mahdollisesta, ja piilottaa kirjanpitonsa sekaan myös rahanpesun sekä hyödykkeet, joita ei virallisissa kirjoissa näy.
Post Reply