Tinanja, teinihaltia

Etsitkö jotakin tiettyä puolipää- tai sivuhahmoa? Löydät kaikki muut hahmot tältä alueittain listattuina.
Post Reply
Tinanja
Rakega
Posts: 979
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Tinanja, teinihaltia

Post by Tinanja »

Tinanja

"Tinjan", "Tin"

Ihmisten iässä juuri ja juuri aikuinen.

Ulkonäkö

Tinanja on hyvin stereotyyppisen näköinen nuori Rheanhaltianainen, joka kulkee matkoillaan usein pieni pilke silmäkulmassaan. Tämän kasvonpiirteissä ei ole juuri mitään, mikä herättäisi erityisesti huomiota, vaikka tummanruskeat silmät vievätkin usein katseen mukanaan. Ne ovat mantelinmuotoiset, ja sopusuhtaiset kapeisiin kasvonpiirteisiin nähden, mutta paksujen ripsien kehystämänä niistä tulee helposti kasvojen kiinnekohta harhailevalle katseelle. Haltianaisen nenä on melko pieni, huuletkin lähes huomaamattomat. Kasvot ovat yleispiirteiltään hyvin luisevat ja kapeat, mutta paksut, hiekanväriset hiukset niitä kehystämässä pehmentävät muutoin hieman karkeaa kuvaa huomattavasti. Hiukset yltävät lähes alaselkään, ja ovat hyvin sileän näköiset, vaikka menevätkin helposti takkuun. Tämä pitää niitä useimmiten auki, tai sitoo ne löysälle poninhännälle matkustaessaan. Rheanhaltioiden tapaan myös Tinanjan korvat ovat kärjistä suipot ja hieman pidemmät kuin ihmisten pyöreät korvat.

Tämän ihonväri on kalpea, mutta hieman punertava johtuen niistä lukuisista kerroista kun tämä on kesäauringossa vaeltaessaan polttanut poskipäänsä, käsivartensa ja korvanpäänsä myöskin.

Tinanja on Rheanhaltiaksikin melko pitkä, hieman alle 190 senttimetriä. Tämän vartalo on haltimaisen solakka ja jäntevä, muttei erityisen voimakas. Tinanja onkin sen sijaan ketterä ja nopealiikkeinen, sekä hyvin varmajalkainen sekä kaupungeissa että niiden ulkopuolellakin. Haltian askel on varma ja pitkä, hyvin tasainen. Tämä on melkein luiseva, eikä kovin naisellinen muodoiltaan: rinnat ovat melko pienet, eikä tämän lantiokaan ole kovin leveä. Tuo on kuitenkin kohtuullisen hyvässä kunnossa muuten, jaksaa kulkea pitkiäkin matkoja yhteen menoon.

Nuori nainen pukeutuu lähes aina käytännöllisesti: vakiovarusteisiin kuuluvat housut ja tunika, nahkaiset nilkkurit tai saappaat, viitta tai takki tarpeen mukaan, sekä talvisin pipo ja paksu kaulahuivi sekä lapaset. Värien puolesta tuo suosii melko huomaamattomia värejä: ruskeaa ja vihreää, mustaakin toisinaan erityisesti housuissa ja tietenkin myös kengissään. Talvisin tämä saattaa valita jotain kirkkaampaa lapasiinsa, huiviinsa tai pipoonsa, mutta pitää silloinkin muut vaatteensa melko lailla luonnon värejä mukailevina. Viittaan tällä kuuluu aina myös joko siihen ommeltu tai irrallinen huppu, vaikka nainen niitä ei käytäkään kuin sateensuojana tai talvella lämpimikseen.

Tällä on myös mukanaan aina kulunut nahkalaukku, joka on joskus ollut ruskea, mutta nyt muistuttaa enemmän likaisen ruskean ja mustan sekoitusta. Tämä kantaa siellä mukanaan suurinta osaa omaisuudestaan, vaikka matkoillaan pitääkin lisäksi vielä reppua selässään ruokaa ja leiriytymistarvikkeita varten.

Luonne & tavat

Nuori haltianainen on perusluonteeltaan ystävällinen, avulias ja kohtelias, varsinkin jos häntä kohtaan ollaan kohteliaita ja käyttäydytään. Tämä kuitenkin vastaa lähes sen, mitä sylki suuhun tuo, mikäli häntä kohtaan käyttäydytään epäkunnioittavasti, halveksivasti tai muutoin vain epäkohteliaasti, eikä tämä ymmärrä, miksi jonkun pitää olla ilkeä. Tinanja luottaakin uusiin tuttavuuksiin liiankin nopeasti, varsinkin mikäli nämä ovat naisia. Tuon on helppo uskoa vain hyvää kaikista, ja vaikea uskoa yhtään mitään pahaa kenestäkään, joka on ensitapaamisella ja sen jälkeenkin ollut kohtelias ja kiltti häntä kohtaan. Tämän on myös vaikea uskoa, jos joku muu puhuu pahaa toisista, varsinkin, mikäli Tinanja tuntee kyseessä olevan henkilön. Ja Tinanja itsekin pyrkii olemaan puhumatta pahaa toisista selän takana, vaikka välillä se osoittautuukin vaikeaksi.

Tämä on sosiaalinen ja viihtyy muiden seurassa ongelmitta, mutta nauttii myös yksinäisyydestä erityisesti matkustaessaan. Matkaseurana tämä onkin toisinaan hiljainen ja täysin ajatuksiinsa vaipunut. Silloin Tinanja havainnoi ympäristöään, seuraa mahdollisia villieläimiä ja satunnaisia jälkiä, joita luonnossa näkyy. Tämä tuntee olevansa kotonaan kulkiessaan metsissä pieniä polkuja pitkin, ja naisella onkin loistava suuntavaisto – mikäli tämä malttaa keskittyä. Tinanja harhautuukin helposti muutoinkin kuin matkustaessaan tekemään kaikkea muuta, mitä pitäisi.

Vaikka haltia näyttääkin luottavan muihin helposti, tämä jää usein pyörittelemään asioita mieleensä niin pitkäksi aikaa, että löytää epäilyttäviä asioita kaikesta mahdollisesta. Vilkkaan mielikuvituksen omistavassa mielessä nämä tuntuvat vielä paisuvan turhan suuriin mittoihin ja pian Tinanja huomaakin ahdistuvansa omista ajatuksistaan ja kantavansa mielessään aivan turhan suurta taakkaa.

Tämän perusluonteeseen kuuluu myös parantumaton uteliaisuus, joka saattaa nuoren naisen välillä noloihin tilanteisiin, kun tämä kyselee lähes tuntemattomilta asioita, jotka eivät todellakaan kuulu hänelle. Nyt, kun ikää on tullut hieman enemmän ja nainen on aikuistunut, tämä osaa jo hieman hillitä kielenkantojaan, mutta möläyttelee silti välillä tyhmiä kysymyksiä, jotka saavat tämän punastumaan ja korjailemaan puheitaan kiireen vilkkaa.

Tinanja on suuttuessaan melko tulinen, mutta leppyy nopeasti. Tämän saa melko helposti suuttumaan pieniä ilkeyksiä ja loukkauksia latelemalla, tönimällä tai muuten vain kiusoittelemalla hieman ivalliseen sävyyn. Tappeluita nainen pyrkii parhaansa mukaan välttämään, ja taistelutaitojaan tämä joutuu käyttämään harvoin, ja silloinkin pyrkii käyttämään jousta ja välttämään lähikontaktia.

Hän osaa lukea ja kirjoittaa.

Aseet & magia

Tinanja kantaa mukanaan jousta ja nuoliviiniä. Jousen hän on saanut isältään lahjaksi lapsena, ja se on naiselle rakas, vaikka isä ei niinkään ole. Tämä osaakin käyttää sitä paremmin kuin muita aseita ja on pelottavan tarkka ampuja. Hän kantaa kuitenkin mukanaan itseensä suhteutettuna melko lyhytteräistä, kevyttä miekkaa, jota käyttää tarvittaessa lähitaistelussa, vaikka tämä ei mestari siinä olekaan.

Rheanhaltioiden tapaan Tinanjallakin on jonkin verran magiaa. Tämä käyttää sitä lähinnä parantamiseen tarvittaessa, ja itsensä puolustamiseen. Nainen osaa perusloitsuja, mutta harvoin tekee itse mitään uusia loitsuja, sillä ei tunne itseään kovin varmaksi loitsuriimujen kanssa ja hieman pelkääkin sisällään olevaa voimaa, vaikka siitä nauttiikin.

Menneisyys

Tinanja on kotoisin Rhean kylästä, kasvanut ensimmäiset vuotensa sekä isän että äidin kanssa ja sen jälkeen vastentahtoisen äitinsä seurassa. Hänen äitinsä, Zahinja, ei olisi halunnut lasta, mutta hyväksyi lopulta sen, että sai tyttären. Isä oli melko tuntematon Tinanjan äidille, ja muistona nuorella naisella tästä on vain jousensa, jonka isä oli tälle tehnyt tämän ollessa vasta vauva. Molemmat tämän vanhemmista ovat Rheanhaltioita, ja Tinanja pitää edelleen epäsäännöllisesti yhteyttä äitiinsä, vaikkei olekaan erityisen läheisissä väleissä tämän kanssa.

Matkailun Tinanja aloitti jo nuorena, ensin kulkien äitinsä erään tuttavan mukana, ja tästä muodostuikin nuorukaiselle melkein toinen äitihahmo. Tämä menehtyi kuitenkin traagisesti onnettomuudessa, ja Tinanja joutui itsenäistymään vasta nuorena teininä. Maailma onkin kasvattanut tätä viime vuosina aikuisempaan suuntaan.

Pelit, eivät ole aikajärjestyksessä

Dione Phoebe Muut alueet Kontaktilista
  • Ayechilia
  • Cjësterina Devrut
  • Elinor Winterheart
  • Fareos
  • Firdorn Erkens
  • Dewa
  • Irene
  • Elinor
Post Reply