Tiatha "Kotkansilmä" Wasna

Kaikkien pelaajien päähahmojen kuvaukset löytyvät täältä. Löydät tältä alueelta myös hahmolistan sekä ilmoitukset hahmokuvausten päivityksistä.
Post Reply
Tinanja
Rakega
Posts: 979
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Tiatha "Kotkansilmä" Wasna

Post by Tinanja »

Tiatha "Kotkansilmä" Wasna

Sukupuoli: nainen
Asuinpaikka: Phoebe
Ikä: 26
Ammatti: pikkurikollinen Phoeben kaduilla
Rotu: puolhaltia

Ulkonäkö & pukeutuminen

Tiatha on melko lyhyt, vain juuri ja juuri hattu päässä 160 senttiin yltävä nainen, jonka keho on toisinaan jopa turhankin laiha. Hän on kuitenkin sitkeä, jäntevä rakenteeltaan vaikka muutoin ei oikein erotukaan joukosta. Tällä on melko kapeat, sirot kasvot, joita harvinainen hymy pehmentää huomattavasti. Paksut, olkapäille epätasaisesti nyrhityt tummanruskeat hiukset kehystävät naisen kasvoja ja korostavat entisestään lähes mustia, tummanruskeita silmiä, joissa tämän haltiaperimä näkyy hyvin: ne ovat melkein täydellisen mantelin muotoiset. Pienet, taaksepäin kaartuvat suipot korvat ovat yleensä piilossa kiharoiden, vallattomien hiusten ja päässä olevan hupun alla piilottaen loput hänen haltiataustastaan. Muutoin nainen näyttää melko lailla keskivertoasukkaalta Phoebessa.

Tiatha pukeutuu siihen, mitä hän saa käsiinsä mahdollisimman pienellä vaivalla ja se onkin saanut naisen asukokonaisuudesta melko tasavärisen: harmaata, mustaa, hieman sinistä. Se on myös kieltämättä hieman sekalaisen oloinen, sillä mikään vaate ei varmasti ole varsinaisesti tehty yhteenkuuluviksi. Naisen ylävartaloa peittää tälle turhan iso, hieman avonainen miesten malliin leikattu ja ommeltu harmaa-sininen tunika, jonka tämä on sitonut parempaan muotoon vyötäisiltään tummalla, haalistuneen mustalla huivilla. Huivin rusetti on tehty kyljen puolelle, melko suureksi, mutta näyttävää siitä ei ole saatu tekemälläkään. Hänen housunsa ovat harmaat, yksinkertaiset, ja jopa hyvin naiselle istuvat ja sopivan mittaiset. Ne ovat jotain villakangasta, mikä ei näytä kovin uudelta, mutta ajaa asiansa. Kenkinään tällä on käytännössä ympäri vuoden kevyet nahkanilkkurit, joiden varastamiseen tämä on varmasti nähnyt vaivaa - ne ovat arvokkain osa naisen asukokonaisuudessa.

Vaatteidensa päällä, hartioillaan tämä käyttää puolipitkää, vyötäisille yltävää huppuviittaa leudoilla talvikeleillä, syksyisin, kesäisin ja aina, kun lämpötila sallii. Viitta on kevyttä villakangasta, ja sen helmaa ei ole huoliteltu mitenkään: ilmeisesti Tiatha on itse sen lyhentänyt pidemmästä viitasta kevyemmäksi versioksi. Sen suurehkoa huppua nainen pitää lähes aina kaduilla kulkiessaan päässään. Tämä viihtyy talven pakkasillakin hieman säätilaan nähden turhan vähissä vaatteissa, sillä ei viitsi säilöä ja piilotella useampaa vaatekertaa, kun hän joutuu vaihtamaan majapaikkaansa usein - silloin kun hänellä sellainen on.

Lisäksi hänellä on kulunut, kasaan solmittu asevyö, jolta roikkuu lyhyt miekka, sekä pieni tikari toisella puolella. Hänellä on myös samalla vyöllä jotain pieniä pussukoita mukana - pieniä, toisinaan arvokkaita esineitä joita hän saa käsiinsä kulkiessaan ja näpistellessään esimerkiksi torilla.

Luonne & tavat

Tiathan perusolemus kielii siitä, että tämä ei luota kehenkään yhtään enempää kuin on pakko, jos sitäkään. Hän on päällepäin hymyilevä, ilkikurinen nainen, joka tosin sillä peittelee omaa suhtautumistaan muihin: hän epäilee ja välttelee kaikkia tilanteita, joissa toisiin pitäisi luottaa tavalla tai toisella. Hän pitää siitä, että saa tehdä asiat itse, ja hallita kaikkia asioita itse: muiden kanssa työskeltely ei kuulu hänen mukavuusalueeseensa. Hän kuitenkin tietää, että toisinaan selviytyminen vaatii muitakin kuin hänet itsensä.

Muiden kanssa toimiesaan nainen pitää siitä, että voi omat heikkoutensa ja epävarmuutensa piilottaa hymyilevän, ilkikurisen ja joka paikassa olevan olemuksensa avulla: torilla kulkiessa nainen näpistelee päivän ruokarahat itselleen ja jotain pientä myytävää: helyjä tai muuta kimaltelevaa. Hän on hetkessä vieressäsi, sitten jo toisaalla, ja jo palannut vierellesi. Tiathan puhe jatkaa samaa tapaa: hänelle aiheen vaihtaminen on yhtä luontevaa kuin sään arvioiminen, ja keskusteluissa on toisinaan vaikea pysyä mukana, mikäli hän päätyy puhumaan ja kertomaan jostakin.

Vaikka Tiatha onkin muiden kanssa epävarma - ehkä lapsuudestaan ja nuoruudestaan johtuen, on tämä sosiaalisesti älykäs ja osaa hyödyntää muiden heikkouksia ja vahvuuksia saadakseen haluamansa: kehuja ja ivaa oikeassa suhteessa. Hän on jotain halutessaan miellyttävä, ja keskittyy keskusteluun, vaikka onnistuu yleensä jossain vaiheessa harhautumaan muualle aiheesta.

Hänen päivänsä koostuu usein ruokarahojen varastelusta torilta, hän saattaa ruokansakin näpistellä tai mennä varastamillaan rahoilla syömään johonkin, missä kuulee päin polttavimmat juorut: saapuvat laivat, lähtevät laivat ja lähetykset, joita kaupunkiin toisinaan tulee. Lisäksi hän viettää aikaansa rikollisten suosimissa paikoissa, kapakoiss aja majataloissa ympäri kaupunkia, kuunnellen ja poimien tärkeimmät pointit sieltä ja täältä. Välillä hän tekee erilaisille rikollisille maksua vastaan töitä, ja tietenkin ylläpitää tietoverkostojaan, joilla hän toisinaan tienaakin. Nainen elää kuitenkin melko vapaata elämää, jossa ei ole paljoa velvollisuuksia.

Lempinimensä Kotkansilmä Tiatha on ansainnut vain ja ainoastaan kyvyllä etsiä väkijoukosta tärkeimmät henkilöt, ja kaikki varastamisen arvoinen arvotavara. Hän kuitenkin pyrkii olemaan varastelematta liikaa, vaikka osaakin toimia huomaamatta ja ketterästi häipyä paikalta: hän ei halua herättää huomiota vahingossakaan.

Menneisyys

Tiatha on syntynyt ja kasvanut Phoeben kaduilla. Hänen äitinsä oli ihminen, joka tosin eksyi vääriin piireihin tytön ollessa vasta hieman alle viidentoista ja hänet murhattiin. Hänen isänsä on ollut haltia, mutta Tiathalla ei ole tästä sen enempää tietoa. Äidistä Tiathalla on vain joitain hyviä muistikuvia, mutta muutoin nainen muistaa lähinnä sen, miten hänen äitinsä viihdytti itseään alkoholilla ja hankki rahat siihen itseään myymällä: niin Tiathakin todennäköisesti on saanut alkunsa.

Tiatha on nuoresta iästä saakka pärjännyt itsekseen varastelemalla ja näpistelemällä kaiken tarvitsemansa. Öitään tämä on viettänyt satama-alueella, talleilla, laivoissa... mistä ikinä on löytänytkään suojaa. Hän on viihtynyt myös pienten jengien parissa vain majoitushyödyn takia, mutta jatkanut usein matkaa nopeastikin, kun ei ole halunnut sitoutua pidemmäksi aikaa mihinkään.

Tämä on tuonut naiselle mahdollisuuden tutustua rikollisten eri piireihin jo nuorena, ja se, että hänen on tullut elättää itse itsensä on johtanut siihen, ettei Tiatha ole tehnyt päivääkään rehellistä työtä - kaikkeen on liittynyt aina jotakin rikollista.

Pelit
Kontaktit
  • Zahir Atherton (pelaaja: Tinanja)
  • Vareo Berenthal (pelaaja: Kuparirapu)
  • Cayla (pelaaja: Kuparirapu, sivuhahmo)
  • Vilutar koirineen (pelaaja: Viherkivi)
  • Tessa Cordove (pelaaja: Kide)
Nyt & tavoitteet
Tiathan pidempiaikaisena haaveena ja tavoitteena on pyörittää itse jotakin pientä varas-rikollisosastoa Phoebessa mieluusti niin, ettei Zahir puutu asiaan. Nyt Tiatha työskentelee satunnaisesti Zahir Athertonille, varastelee elämänsä rahoittaakseen ja tapaa toisinaan Vareon työasioissa, mutta Vareon epäillessä Tiathaa teosta, jota nainen ei tehnyt, eivät kaksikon välit ole kovin lämpimät.
Last edited by Tinanja on Sat Nov 11, 2017 4:31 pm, edited 4 times in total.
Post Reply