Tessa Cordove, tarjoilija

Kaikkien pelaajien päähahmojen kuvaukset löytyvät täältä. Löydät tältä alueelta myös hahmolistan sekä ilmoitukset hahmokuvausten päivityksistä.
Post Reply
User avatar
Kide
Posts: 771
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 pm

Tessa Cordove, tarjoilija

Post by Kide »

Nimi: Tessa

Sukunimi: Cordove

Sukupuoli: Nainen

Ikä: 24 vuotta

Rotu: Ihminen

Ammatti: Tarjoilija

Perhe: Äiti (Tanya) elossa, isä kuollut

TESSA

Ulkonäkö
Tessa on 153 cm:n pituinen nuori nainen, joka on keskivartaloltaan melko roteva, mutta kädet ja etenkin sormet ovat yllättävän sirot, vaikkakin juomien ja ruokien kanniskelusta jäntevät. Hänen ihonsa pysyy lähes yhtä vaaleana ympäri vuoden, sillä Tessa ei juurikaan rusketu. Hänen kasvonpiirteensä ovat hyvin pehmeät; poskipäät erottuvat kunnolla vasta naisen hymyillessä, nenä on pieni ja kapea mutta päästään pyöreä ja leuka on lyhyt ja pehmeälinjainen. Tessan suu on pieni, mutta huulet ovat melko paksut ja omaavat luonnostaan pehmeän ruusunpunaisen sävyn. Hänen säteilevän hymynsä kruunaavat poskiin ilmestyvät pienet hymykuopat. Tessan vaaleanharmaita silmiä reunustavat ripset ovat ovat melko lyhyet, mutta paksut ja tummat. Hänen ohuet kulmakarvansa ovat hyvin lähelle samaa sävyä hiusten kanssa, jotka ovat vaaleanruskeat, paksut ja aavistuksen laineikkaat. Hiukset ulottuvat hieman lapaluiden alle. Paksua hiuspehkoaan nainen tykkää laittaa milloin mitenkin. Välillä ne saavat olla auki, ehkä pienin letein koristeltuna ja välillä hiukset näkee tiukalla ja suurella nutturalla tai pitkällä palmikolla neidin niskassa.

Aiemmin Tessa omisti kiitettävän valikoiman vaatteita, mutta nykyään hänen vaatekaappi koostuu muutamista hameista, pitkähihaisista vaaleista tunikoista ja parista tummasta, nyöritettävästä kangasliivistä. Vaatteet ovat lähinnä pellavaisia ja hyvin yksinkertaisia. Väreinä näkee vain maanläheisiä (halpoja) vaalean ja tummemman ruskean sävyjä sekä luonnonvalkoista. Kylmemmillä ilmoilla ja talvisin nainen pitää lisäksi paksua tummanharmaata hartiahuivia ja valkoista villaviittaa. Jalkansa hän suojaa kesäisin pienikorkoisilla nahkanilkkureilla ja talvisin pitempivartisilla tummanruskeilla saapikkailla. Töissä ollessaan Tessa pitää aina tunikoiden päällä kangasliivejään tiukasti nyöritettyinä, jotta hänen vyötärönsä vaikuttaisi kapeammalta ja lanne leveämmältä. Korsettimaiset liivit nostavat myös hänen rintamuksensa entistä paremmin esille.


Luonne
Tessa on hyväntuulinen ja leikkisä persoona, joka hymyilee paljon ja puhuu vielä sitäkin enemmän. Hän on myös helposti lähestyttävä eikä hänellä ole ennakkoluuloja muiden rotujen edustajia kohtaan. Kaikki se takaakin tarjoilijana toimivalle neidille usein hyvät tipit ja joskus myös tarinoita, joiden avulla voi tienata vielä tippejäkin paremmin. Tessa muistaa yllättävän hyvin kasvoja ja nimiä, vaikka hän niitä näkee ja kuulee päivittäin melkoiset määrät. Hän on toiminut tarjoilijana jo monia vuosia ja osaa käsitellä hyvin asiakkaitaan heidän luonteestaan tai humalatilastaan riippumatta, eikä tämä nainen suutu pienistä. Hänen lepyttämiseensä ei myöskään tarvita aitoa anteeksipyyntöä enempää, jonka jälkeen tapahtunut voidaan unohtaa ja jatkaa kuin sitä ei olisi tapahtunutkaan.

Tessa on iloisuutensa lisäksi myös rohkea ja määrätietoinen, minkä hän on omaksunut äidiltään Tanyalta. Hänen äitinsä on myöskin toiminut melkein koko ikänsä tarjoilijana ja jopa omistanut oman tavernan miehensä kanssa. Pienestä pitäen äitiään seurannut Tessa on jo nyt, nuoresta iästään huolimatta, monissa työpaikoissaan noussut omalla tavallaan muiden tarjoilijoiden kaitsijaksi ja huoltajaksi, jolta kysytään ensimmäisenä neuvoa ja joka haetaan apuun tiukan paikan tullen. Melkein ainoa asia mistä naisen saa kimpaantumaan onkin hänen tarjoilija-ystävättäriensä huono kohtelu. Tessa on kyllä itse tottunut kestämään monenlaista kohtelua sekä asiakkailtaan että kapakoiden omistajilta, mutta ei voi sietää, jos sellainen kohdistuu hänen ystäviinsä. Riippumatta siitä, missä neiti milloinkin toimii tarjoilijana, ajattelee hän aina muiden tarjoilijoiden olevan kuin omaa perhettä, jolloin heistä myös huolehditaan kuin perheestä. Mutta vaikka hän jakaa näiden “perheenjäsenten” kanssa niin ilot kuin surut, pitää hän tietyt asiat omana tietonaan. Kuten kapakoiden pimeimmissä nurkissa hiljaa lausutut asiat, joita kenenkään ei pitänyt kuulla, mutta jotka saattavat tämän nuoren naisen kautta välittyä eteenpäin pientä korvausta vastaan. Tessa suojelee niin työkavereitaan kuin itseään pysyttelemällä vaiti omista sivubisneksistään ja hoitamalla ne mahdollisimman huomaamattomasti.

Tessa on selvästi parhaimmillaan tarjoilijana toimiessaan, kiitos hänen ulkonäkönsä kuin myös hänen luonteensa. Neiti osaa kuitenkin myös laittaa ruokaa kohtalaisen hyvin, sillä hän joutui aina välillä auttamaan heidän perheen oman tavernan keittiöllä. Mitään mestarikokkia Tessasta ei ole tullut, mutta hän osaa valmistaa perusruokia laidasta laitaan melko ongelmitta.

Tessa on kaiken kaikkiaan meneväinen persoona, joka pyrkii nauttimaan elämästään kaikin puolin muiden mielipiteistä välittämättä. Hän tartuttaa iloisuutensa helposti myös ympärilleen eikä epäröi olla oma itsensä. Nuoremmat katsovat Tessaa yleensä ihaillen, kun taas vanhempi ikäpolvi paheksuen; Tessan ikäisen naisen tulisi olla jo naimisissa ja kasvattamassa ties monettako lastaan, eikä keikaroida miesten edessä kuin ilotyttö. Niin hauskana kuin nainen pitääkin asiakkaidensa kiusoittelua ja jatkuvaa flirttailua, on se hänelle myös osa työtään. Tuppisuisena ja nöyränä tarjoilijana hänen tienestinsä olisivat tuskin puoltakaan siitä, mitä ne ovat nyt.


Menneisyys
Tessa on vanhempiensa ainoa lapsi ja syntyikin perheeseen hänen vanhempien ollessa jo lähemmäs 30-vuotiaita. Hänen molemmat vanhempansa ovat lähes koko ikänsä työskennelleet majataloissa ja juottoloissa ympäri Phoebea, ja lopulta perustivat oman Tavernan, Hevosenkengän, Tessan ollessa 10-vuotias. Päivisin ravintolana ja iltaisin kapakkana toimiva tila oli tunnettu hyvästä ruuastaan ja letkeästä meiningistä. Vaikka taverna oli nimellisesti Tessan isän omistuksessa, oli kaikille selvää kuka yritystä todellisuudessa johti. Tanya näytti ottaneen Hevosenkengän ohjat käsiinsä heti alun alkaen ja johtikin yrityksen menestykseen. Tessa kulki äitinsä mukana melkein joka paikassa heti kun pikkuruiset jalat kantoivat ja imi vaikutteita tästä loputtomasti energiaa omaavasta naisesta kuin pieni pesusieni. Ei siis ihme, että Tessasta kasvoi yhtä tehokas ja sosiaalinen pakkaus kuin äidistään. 15-vuotiaana Tessa oli jo hyvin oppinut täysipäiväinen tarjoilija tässä perheyrityksessä.

Tessan isän poisnukkuminen tyttären ollessa parikymppinen ei hidastanut Cordoven naisia kuin hetkeksi. He jatkoivat entistä suuremmalla tarmolla tavernansa pyörittämistä ja ehkä työntekoon hukuttautuminen oli yksi tärkeimmistä keinoista, jolla he selvisivät rakkaan puolison ja isän menetyksestä. Hevosenkenkä jatkoi kukoistustaan ja Tanya ja Tessa nauttivat työstään ja melko hyvistä tuloistaan. Suruajan yli päästyään naiset jatkoivat helppoa elämää useamman vuoden, kunnes toinen katastrofi kohtasi heidät – ja koko muun Phoeben. Suuren lohikäärmeen noustua unestaan Phoeben alta menettivät Cordoven naiset siitä syntyneessä tuhossa kotinsa ja tavernansa. Onnekseen naiset kuitenkin selvisivät tapahtumasta itse ehjin nahoin, mitä nyt perin pohjin järkyttyneinä. Äiti ja tytär joutuivat aloittamaan elämänsä ihan erilaisista lähtökohdista kuin mihin olivat tottuneet. Tunnettu ja pidetty kaksikko saivat kyllä töitä Phoeben muista ravintoloista ja kapakoista, mutta pienempiin tuloihin he totuttelevat edelleen, eikä uuden tavernan perustaminen olisi mahdollista heidän tämänhetkisessä tilanteessaan.

Tanya ja Tessa ovat onnistuneet hankkimaan itselleen uuden pienen asunnon Phoeben laitamilta ja tekevät molemmat nyt töitä ympäri Phoeben juottoloita, milloin missäkin lisäkäsiä tarvitaan. Etenkin Tessan on ollut helppo saada töitä myös muualta, mutta hänen äitinsä työnteko on harventunut melkoisesti. Yli 50-vuotiaalla rouvalla on alkanut jo ikä tuntumaan kehossa, vaikka hän hyvin hyväkuntoinen on aina ollutkin. Tessa kokeekin olevansa nyt vastuussa äidistään eikä toisinpäin ja paiskii töitä molempien edestä. Äidilleen kertomatta hän on myös yhä enemmän alkanut tarjoilijan töiden lisäksi jakamaan maksusta tiedonmurusia, joita hän eri juottoloissa työskennellessään saa korviinsa.


Muuta
Tessan kokemukset miehistä eivät ole olleet erityisen hyviä. Poikkeuksena tähän hänen oma isänsä, jota hän kunnioitti ja rakasti suuresti kuten äitinsäkin. Etenkin monet kapakoihin tulevat miespuoliset asiakkaat muistuttavat aina siitä kuinka sikamaisia miehet osaavat olla. Poikaystävää saati puolisoa Tessalla ei ole koskaan ollut, vaikka hän ajoittain on miehiin lähemminkin tutustunut. Puolison etsinnän kanssa nainen ei myöskään pidä kiirettä, jos edes näkee sitä välttämättä tarpeellisenakaan. Hän siis elää hyvin pitkälti kuten hänen äitinsäkin eli nuoruudessaan, vapaana perheen tuomista velvoitteista. Tanya nimittäin avioitui Tessan isän kanssa vasta juuri ennen kuin Tessa syntyi, vähän alle 30-vuotiaana. Tästä huolimatta on Tanya alkanut hänen miehensä kuoleman jälkeen yhä enemmän ja peittelemättä suostuttelemaan tytärtään miehen hankintaan, jos ei muuksi niin Tessan turvaksi näinä epävakaina aikoina. Tytär ei ole ottanut äitinsä vihjailuja kuuleviin korviinsa vaan uskoo varsin hyvin pärjäävänsä yksin ja itsenäisenä kaikkein parhaiten, vaikka saikin koko lapsuutensa seurata hänen vanhempiensa onnellista avioelämää.

Tessa on elänyt koko ikänsä Phoebessa kuten hänen vanhempansakin. Vaikka nuorta naista ovat aina kiehtoneet muut paikat ja kaupungit, ei hänelle ole tullut sopivaa tilausuutta lähteä matkustamaan. Ja toisaalta hän on ollut omaan elämäänsä aina tyytyväinen ja nauttinut työstään. Joka tapauksessa Tessan näkee usein hakeutuvan selvästi muualta kotoisin olevien asiakkaiden seuraan ja hän saattaakin kuunnella muukalaisten kertomuksia kuinka pitkään tahansa, olivatpa tarinat sitten todellisia tai pitkälle väritettyjä.

Tessan isä opetti tyttärelleen jonkin verran lukemista ja numeroita tämän ollessa pieni. Numerot neiti hallitseekin, mutta lukeminen saati kirjoittaminen on harjoittelun puutteesta johtuen hyvin ruosteista ja aikaa vievää puuhaa.


Pelatut pelit

Lohtujuomaa ja hyvää seuraa - Tinanja & Tiatha || Viherkivi & Vilutar

Valintojen edessä - Arlin & Lalfar || Kuparirapu & Llianjin || Tinanja & Ingvild + Aleo

Tiedonjyviä etsimässä - Tinanja & tuntematon sivuhahmo

Vanhat tutut, uudet jutut - Kuparirapu & Novian

Suuresti liioitellut juorut - Kuparirapu & Novian || Viherkivi + Vilutar

Palvelus palveluksesta - Tinanja & Tiatha + Zahir

Tiedätkö mitä tiedät? - Tinanja & Zahir

Työnhaussa - Tinanja & Ranyard

Yötyön pimeä puoli - Naenija || Tinanja & Ranyard

Haavoja sydämessä, haavoja iholla - Kuparirapu & Novian || Tinanja & Ranyard

Pahan ja pahemman välissä - Kuparirapu & Caylan kätyrit

Väärän tiedon välittäjä (Yksinpeli)

Talo tarjoaa... myös tietoa - Tinanja & Tiatha + Zahir

Illan vietto vai illanvietto - Tinanja & Ranyard

Näkemiin, Tessa - Tinanja & Ranyard

Kummalla puolella seisot - Tinanja & Tiatha

Keitä oikein olemme - Kuparirapu & Vareo

Uudet luudat lakaisevat - Viherkivi & Vilutar

Askel syvemmälle - Tinanja & Zahir

Työvoimaa - Sade & Sara

Tutut kasvot, toinen merkitys - Tinanja & Giad

Iltasatuja - Sade & Sara ||Tinanja & Zahir
Post Reply