Adair, erilainen ajanlan

Eronneiden tai erotettujen pelaajien hahmot, joille ei ole erillistä lupaa käyttää sivuhahmona tai muualla Ceresissä. Alue toimii myös hahmojen arkistona, mikäli hahmo on menehtynyt tai muutoin poistettu peleistä.
Locked
Stilinski

Adair, erilainen ajanlan

Post by Stilinski »

Image
  • Nimi: Adair
  • Rotu: Ajanlan
  • Sukupuoli: Mies ♂
  • Ikä: 43 vuotias


Image
  • Hahmon nimi: Suhdekuvaus
  • Hahmon nimi: Suhdekuvaus
  • Hahmon nimi: Suhdekuvaus
  • Hahmon nimi: Suhdekuvaus


Image
Adair on hyvin luihu eikä omista fyysistä voimaa juuri nimeksikään. Saattaisi pärjätä hintelälle naiselle, mutta siihen se sitten jääkin. Mitä miehen kasvonpiirteisiin tulee ovat ne pitkähköt, kapeat ja luihut. Silmät ovat hailakan jään siniset, sopusuhtaisella etäisyydellä toisistaan ja niiden muoto on itämainen. Luomet eivät siitä huolimatta ole raskaat ja silmät itsessään ovat sopusuhtaisen kokoiset verrattuna päähän.
❖ Silmien aluset ovat luonnostaan tummat, jopa tummanrusehtavat, joka luo herkästi illuusiota väsymyksestä. Laihuus puskee esiin poskipäitä miehekkäällä tavalla. Leuka on kapea ja sen kärjessä lepää lyhyeksi siistitty viivamainen parta joka ei kuitenkaan ulotu alahuuleen asti taikka kulje leuan alapuolelle. Nenä on piirtynyt pitkäksi kasvojen mukaan ja vähän alta silmien välikohdan varressa on pieni kyömy. Nenä, poskipäät ja silmät ovat rodulle omaisesti matalat vaikka silmiä ympäröivät tummat aluset saattavat usein luoda kuvan syvällä olevista silmistä.
❖ Kyömyä ei huomaa ellei katso todella tarkkaan tai likeltä. Huulien muoto on piirtynyt pehmeän virtaviivaiseksi ja ne ovat kapeat - lähes olemattomat. Huulet ovat lähes poikkeuksetta kuivan näköiset. Mitä Adairin hiuksiin ja partaan tulee ne ovat mustat, karkeat ja kiiltävät. Parta ei ole kovin tuuhea, mutta parran karvat ovat paksuja ja jäykkiä.
❖ Musta tukka on todella pitkä ja ylttää ylitse olkapäiden, stopaten ennen puolta selkää. Miehellä ei ole lainkaan otsahiuksia vaan ne ovat kasvaneet jo vuosia sitten muun hiuksen mittaiseksi. Adair pitää hiuksensa aina taakse päin kammattuna ja päällyshiukset ponnarillla päälaen takana. Joskus mies saattaa jatkaa ponnarin häntää letillä. Se estää kauan sitten kadonneita etuhiuksia valumasta kasvoille tai muutenkin tulemasta tielle silloin kun niitä vähiten kaivataan.
❖ Hiukset ovat huomattavasti partaa paksummat noudattaen karvan laadulta samaa kaavaa - paksuja ja juohimaisia. Hiusten väri on mustempi kuin hiili ja niiden kiiltävyys saa unohtamaan kuinka epäterveellisen oloinen ajanlanin laihuus onkaan. Pitkiä kasvoja reunustaa paksut ja lyhytkarvaiset kulmakarvat. Kulmat ovat pyöreät sisänurkistaan ja terävät ulko nurkistaan, asettuen silmien ylle neutraalisti.
❖ Päällyshiusten kiinni pitäminen tuo pään myötäiset ja kapeat suippokorvat toisinaan esiin hiusten seasta. Adair on kuroutunut 198cm pituuteen ja onkin varsinainen näky, luihu hujoppi. Miehen hartiat ovat leveät, mutta ne ovat sijoittuneet tavan kehonrakenteesta poiketen alemmas saaden kaulan näyttämään pitkähköltä esiin pyrkivän aataminomenansa kanssa. Rintakehä on pitkä ja kapea vatsasta alkaen vielä vähän lisää kaventuen lanneluun esiin piirtymä kohdassa vihdoin kapenemisensa lopettaen. Ihon väri on todella vaalea, mutta ei epäterveellisen kalpea.
❖ Kädet ja jalat noudattavat samaa luihua kaavaa pituuksiensa suhteen selkään nähden sopusuhtaisina. Sormet ja kämmenet ovat pitkät sekä hauraan näköiset. Kokonaisuudessaan Adair on kapea, pitkä ja luihu olematta kuitenkaan anorektinen. Hänen ryhtinsä on yleensä suora, mutta olkapäät lyyhistyvät toisinaan painavampia taakkoja kantaessa tai ajatusten harhautuessa. Eleiltään Adair on hauraan oloinen vaikka keho itsessään ei ole haurasta tekoa. Hän käsittelee kaikkea herkästi ja huomaavaisesti tahtomattaan.
❖ Lapaluiden seudulta kiinnittyvät ajanlaneiden ehdottoman ylpeyden aiheet - pikimustat paksu ja pitkäsulkaiset lepoasennossa koko ajanlanin pituuden ylittävät siivet. Siipien alimmat sulat saattavat olla kärsineen näköisiä sillä ne tuppaavat laahaamaan usein maata pitkin Adairin kävellessä. Siipiä ei ole koristeltu millään lävistyksillä sillä mies näkee ne aivan turhina ja saattaa luoda paheksuvia silmäyksiä niille jotka ovat siipensä lävistäneet.
❖ Miehen kävelytyyli on lähes äänettömän varjon tapainen. Kuin hän tahtoisi alati luikkia pois kaikkien silmien alta ja pysyä huomaamattomana. Elekieleltään hän on rauhallinen ja jokseenkin hillityn oloinen välttäen tekemästä turhia liikkeitä. Hänen ilmeensä ovat pieniä ja tarkkoja. Harvemmin miestä näkee nauramassa kovaan ääneen sydämensä pohjasta tai tekemässä mitään muutakaan tavattoman äänekästä. Adair on etäinen aave kaikessa hiljaisuudessaan.

Vaatetukseltaan hän on melko pelkistetty verrattuna muihin ajanlaneihin. Housut ovat suorat ja todella tummansiniset, melkein mustasta poimuilevasta kankaasta valmistettu. Luun valkoisen paidan päällä on mustasta liinakankaasta valmistettulöysä takki. Hihojen päissä on punaiset resorit ja takissa on pystyssä oleva lyhyt kaulus. Kaulus ja olkapäiden päällä oleva alue on tehty punaisesta kankaasta joka laskeutuu loppu vaatteen päälle vapaasti roikkumaan. Kaula-aukko valkoisessa aluspaidassa on melko suuri ja paidan etupuolen keskellä menee siisti sauma melkein alareunaan asti, jättäen lieppeeseen halstin.
❖ Takki on lähes aina auki sään salliessa ja sen helmat ylettyvät pitkälle polviin asti. Paita on tyylin mukaisesti melko pitkä ja lepää lähes aina tummies housujen päällä. Jaloissaan miehellä on mustasta nahasta valmistetut pitkävartiset saapikkaat joiden sivuilla on pieniä ajanlanien keskuudessa tuttuja nahkaan painettuja kuvioita. Adair tiedostaa että hänellä voisi hyvinkin olla mahdollisuus hienompiin vaatteisiin, mutta mies on varsin tyytyväinen alemman luokan vaatetukseen. Näin mies kerjää vähemmän huomiota osakseen ja pysyy piilossa muiden katseilta.Image
Alkuun Adair on hyvin varautuneen ja tuskastuneen oloinen joutuessaan tahattomasti kontaktiin muiden ihmismäisten olentojen kanssa. Seuraa toivoessaan tai seuraan aivan itse hakautuessaan miehessä on havaittavissa pientä viekkautta. Päällisin puolin tummatukka on sarkastinen ja herkuttelee mustalla huumorilla silloin tällöin. Loppujen lopuksi hän ei ole hirveän vitsikäs tai nauravainen. Viekas hymy ja myhähtely on arkipäiväisempää.
❖ Sanotaan että henkilö jonka seurassa Adair pystyy nauramaan on hänelle läheinen. Tuttavilleen hän on huomattavasti lämpimämpi mitä tuntemattoman kohdatessaan taasen huokuu tietynlaista viileyttä. Ikään kuin sitä ei kiinnostaisi juurikaan kommunikoida tuntemattomien kanssa. Se luokin ongelmia uusien suhteiden solmimiseen joka harvemmin onnistuu ellei toinen osapuoli sitkeästi jatka kontaktin ottamista joita Adair välillä kuittaa vain olan kohautuksillaan.
❖ Kiinnostavan ihmisen sattuessa eteen miehen luonne tuntuu kääntyvän kujeilevaksi ja arvaamattomaksi. Yleisesti ottaen aikuinen on salamyhkäisen oloinen eikä mielellään kerro kaikkea suoraan. Tekojensa puolesta mies on vilpitön eikä arvosta huijaamista tai valehtelua millään tasolla. Se kieliikin siitä kuinka mies on äärimmäisen surkea valehtelija. Sen takia onkin helpompaa jättää asioita kertomatta jota hän tekee välillä ihan tahattomasti.
❖ Adair on huonoina päivinään hyvin hajamielinen, muttei niinkään kiukustu juuri mistään. Hänellä on sellainen 'miksi vaivaantuisin suuttumaan' -tyylinen asenne ärsyttäviä asioita kohtaan. Epäonnistuessaan mies sortuu usein yrittämään niin kauan kunnes onnistuu lopulta saavuttamaan päämääränsä. Moinen ei kuitenkaan tarkoita sitä että hän istuisi päivästä toiseen harjoittelemassa asioita jota ei osaa. Enemmänkin hän etsii keinoja joilla parantaa edellistä suoritustaan ja palaa satunnaisesti yrittämään uudelleen ennekuin lopulta onnistuu tavoitteessaan.
❖ Pohjimmiltaan Adair on epävarma itsestään ja ajautuu usein miettimään kuka hän edes on tai miksi hänen pitäisi tulla. Miehelle on jo pienestä pitäen tupututtu muihin rotuihin kohdistuvaa inhoa, mutta jostakin syystä mies ei halua niellä sitä. Kenties ajanlan joutuu herättämään inhonsa myöhemmin kantapään kautta. Hänestä on myös odotettu vahvaa, mutta miehen fyysisen kunnon puolesta odotuksia on miltein mahdoton täyttää.
❖ Adair ei ole kovin innokas työskentelijä, mutta hoitaa tunnollisesti kaiken työhön liittyvän välttäen alati tekemästä mitään huomiota herättävää. Miehen mieleen on taka-alalla hengailu ja muiden touhujen seurailu. Hän ei mielellään jaa omia tietojaan, mutta saattaa olla hyvinkin utelias kyselemään muilta kaikenlaista. Sisäisen epävarmuutensa vuoksi mies muuttuu hyvin vaivaantuneeksi mikäli hänestä itsestään puhutaan ja aihe pyritään sivuuttamaan mahdollisimman nopeasti.
❖ Loppujen lopuksi ajanlanissa on romantikon vikaa ja hän osaa ystävilleen osoittaa ajan kuluessa kuinka arvokkaina heitä pitää. Tarpeen tulle mies osaa hyvinkin taitavasti kertoa juuri niitä asioita joita muut tahtovat kuulla. Vaikka hänellä olisi hyviäkin avuja manipuloida muita ihmisiä jättää Adair sen puolen itsestään varjoon. Vain uhan hetkellä mies saattaa käyttää taitavaa kieltään päästäkseen pälkähästä. Adair ei tahdo haastaa riitaa saatika ryhtyä turhiin taisteluihin vailla järkevää syytä.[/list]

Adair piirtää tai maalaa usein ylös mietteitään ja tuntemuksiaan välttääkseen ahdistumista omissa oloissaan. Joskus hän saattaa piirtää luonnosmaisia pieniä kuvia tekstiensä lomaan. Adair pitää myös hyytelöidystä karpista ja viihtyy luonnon helmassa paremmin kuin sisätiloissa. Hän omistaa mystisen intohimon kirjoja, kasveja ja vesistöjä kohtaan. Hän myös tykkää kuunnella musiikkia ja pelata logiikkaa vaativia pelejä.
❖ On myös asioita joista hän ei todellakaan pidä.. Esimerkkinä hän pyörtyy lähes välittömästi säikähtäessään tolkuttomasti, keskiverto säikähdys aiheuttaa lähinnä huimausta. Tästä syystä Adair onkin omaksunut itselleen tietynlaisen rauhallisuuden ja koittaa välttää pelästymästä turhia pysyessään 'tyynenä'. Mies ei myöskään ole hirmu eläinrakas, mutta se silti sietää eläinten läsnäoloa nenäänsä nyrpistämättä.Image
Varhaislapsuus Adairin elämässä on unohdettua aikaa. Nuoren ajanlanin kuri oli tiukkaa ja hänelle tehtiin selväksi että odotukset ovat todella korkeat. Pienestä pitäen sille tupututettiin muihin rotuihin kohdistuvaa inhoa ja rodun tuomaa velvollisuutta olemuksen suhteen. Adair koki sen ahdistavana ja eli lapsuutensa hyvin paineen alaisena tiedostaen erikoiset mielihalunsa varsin hyvin.
❖ Se jos mikä aukaisi teinille mahdottoman houkuttelevan oven karata velvollisuuksiaan. Adair oli päättänyt jo pienenä ammattinsa. Hän halusi ryhtyä jonkinlaiseksi kirjuriksi ja pysyä kirjojen läheisyydessä ammattinsa puolesta. Adairin tyypillinen yksinhuoltaja äiti oli eri mieltä poikansa kanssa ja vaali mielummin rodunomaisia perinteitä elämisen suhteen. Sen takia mies levittikin siipensä heti täysi-ikäisyyden kynnykselle astuessaan.
❖ Adair lähti liikkuvan vanhempansa huostasta hyvin lentävästi juuri silloin kun hänen olisi pitänyt mennä ensimmäistä kertaa ajanlaneille rakennettuun kylään. Tiettyyn normiin survominen oli kerta kaikkiaan liikaa nuorelle unelmista täyttyneelle mielelle. Eläminen yksinään lähti käyntiin pienellä varastelulla ja myöhemmin muutama "paheksutun" rodun edustaja heltyi tarjoamaan apuaan selkeästi hukassa olevalle nuorukaiselle. Avusta huolimatta Adair janosi uutta tietoa eikä viihtynyt pitkään samojen perheiden läheisyydessä.
❖ Pariinkin kertaan nuori erehtyi koskemaan väärien ihmisten omaisuuteen ja sai kärsiä siitä toden teolla. Selässä on havaittavissa muutamia todella pitkiä arpia joiden alkuperä ei selviä suoraan niiden ulkomuodosta. Osa on tehty ihan terällä viiltäen ja osa taas on tullut ruoskan iskuista. Pitihän huonosti käyttäytyvä perheetön teini saada käyttäytymään. Puhe ei tepsinyt jonka tähden käyttöön otettiin rajumpia otteita.
❖ Ajan saatossa Adair alkoi oppia kaupankäynnin saloja ja jätti kirjallisuuteen liittyvät unelmansa toistaiseksi takalalle. Hän alkoi vähättelemään itseään - entä jos en ole tarpeeksi hyvä? Hitaasti miehestä muovautui hiljaisen puoleinen huomaamaton aave joka saattoi toisinaan närppiä tavaroita kaapumaisen takkinsa helman sisälle kauppoja harvinaisista esineistä tehdessään. Adair alkoi suorittaa lentokyvyttömille mahdottomia tehtäviä ja tavaroiden hankkimisia turvaten sillä elantonsa vaikka ei mielellään yöpynyt talojen sisällä.
❖ Luonnon helmassa yöpyminen oli aina lähellä sydäntä, mutta talveksi täytyi aina säästää enemmän varoja jotta saattoi vuokrata itselleen asunnon tai majatalon huoneen. [To be continued...]Image
"Jyvät erottuvat akanoista"

"Tehkää tietä oikeudelle! Se on sokea!"

❖ Hiljainen, mutta hetken kysymyksin härnääminen tuottaa tulosta

❖ Kun ongelmia kasautuu tarpeeksi päätyy usein pakenemaan niitä

❖ Vastuuton, sillä pakenee velvollisuuksiaan minkä kerkeää

❖ Yksinäinen

❖ Ei kestä painostusta

❖ Säikyttely on myrkkyä miehen mielelle


Aamuhämärässä torilla - Tiatha/Tinanja
Locked