Palkkamiekka Ioachim

Kaikkien pelaajien päähahmojen kuvaukset löytyvät täältä. Löydät tältä alueelta myös hahmolistan sekä ilmoitukset hahmokuvausten päivityksistä.
Post Reply
User avatar
Anlie
Posts: 194
Joined: Sat Feb 17, 2018 5:15 pm

Palkkamiekka Ioachim

Post by Anlie »

Nimi: Ioachim, lähimmilleen Io
Rotu: Ihmismies
Ikä: 25
Ammatti: palkkamiekka/maanviljelijä

Ulkonäkö:
Ioachimin oljenvärinen nuttura pomppii väenpaljoudessa reilusti muiden päiden yläpuolella; 170cm varrellaan Io on tottunut katselemaan muita alaspäin. Vapaina ollessaan hiukset laskeutuvat olkapäille asti. Ion kasvoja peittää siisti parta ja viikset, samaa auringonpaahtaman oljen sävyä kuin hiuksetkin. Lyhyehkö parta on yleensä muotoiltu pehmentämään miehen jykevän ja terävän leuan kulmia, mutta valitettavan usein pääsee pitkillä matkoilla kihartumaan resuisen oloiseksi pehkoksi. Ioachim ei itse huolla partaansa juuri muuten kuin sormillaan haromalla, vaan luottaa siskonsa tyylitajuun asiassa. Ulkona vietetty aika näkyy kesäisin miehen voimakkaana rusketuksena, mikä on jättänyt jälkensä ihon kuntoon; Ion hipiä on ikäisekseen varsin paksu ja karhea. Silmien naururypyt ovat jo uurtuneet kasvoihin, mikä myös saa miehen vaikuttamaan ikäistään vanhemmalta, mutta huoleton olemus ja käytös yleensä kielivät asian oikean laidan.

Pitkästä varrestaan huolimatta ihmistä voisi kuvailla jopa hoikaksi, vaikka voimaa mieheltä löytyy heiluttamaan miekkaansa vaivattoman oloisesti. Useat vaatekerrokset peittävät kovalla ruumiillisella työllä ja harjoittelulla kehitetyt lihakset. Mies kantaa selässään lähes itsensä kokoista kahdenkäden pitkämiekkaa, joka on ulkonäöltään varsin yksinkertainen nahalla peitettyine kahvoineen. Lanteillaan Ioachim kantaa kevyttä, niinikään yksinkertaista kirvestä, lähinnä sen varalta että tulisi yllätetyksi, eikä ehtisi kammeta miekkaansa selästään. Toisin kuin miekka, kirves ei ainakaan Ion käsittelyn perusteella nauti samanlaista arvostusta, vaan sen terä tuntuu soveltuvan tarvittaessa vaikka polttopuiden pilkkomiseen.

Ioachim pitää aina yllään kevyttä taisteluvarustusta, lähinnä paksua paikoin teräksellä vahvistettua nahkaa ja pitkähköä hupullista rengaspaitaa, ei mitään turhan liikkumista rajoittavaa. Pitkämiekan pyörittely laajoissa kaarissa tai äkillinen otteenvaihto aseesta vaatii asulta tiettyä liikkuvuutta, mihin Io kiinnittää eniten huomiota, jolloin asun suojaavuus jää valitettavan toisarvoiseksi. Muutoin mies ei juurikaan pukeutumisestaan välitä, juuri ja juuri tarkistaa että vaatekappale on ehjä ja puhdas.

Menneisyys:
Kahden tyttären jälkeen, Ioachimin syntymä oli hartaasti odotettu tapahtuma Feimeriläisessä maanviljelijäperheessä. Ioachimin isä kaavaili jättävänsä tilansa pojan hoiviin, mutta menehtyi kulkutautiin jo ennen kuin Io oppi kävelemään. Vanhin sisko, Sigrid, asettui olosuhteiden pakosta huolehtimaan tilasta äiti Élenan surressa lamaantuneena miestään. Sigrid pitääkin paikkaa edelleen pystyssä sen virallisena emäntänä ja Ion vakituinen majapaikka seikkailujensa välissä on syntymäkotinsa tuvan uuninpankon päällä. Luonnollisesti Io auttelee tilan töissä aina tarvittaessa ja pitää kuria sisariensa lukuisille lapsille. Nuorempi sisko asuu myös edelleen Feimerissä, kauppiaan emäntänä.

Tilan vastuun loistaessa poissaoloaan Ion harteilta, pojalla oli aikaa haaveilla miekoista, seikkailuista ja taisteluista. Heti iän salliessa, siskojensa tyrmistykseksi, Ioachim haki Phoeben vartijoihin ja omaksikin yllätyksekseen pääsi. Tähänkään mennessä Io ei ole oppinut tulkitsemaan paperille piirrettyjä koukeroita, mutta todettuaan että arvaamallakin pärjää, ei hänellä oppimiseen ole edes motivaatiota.

Teini-ikänsä Io vietti taivutellen työtovereitaan opettamaan tätä taistelemaan, viettäen vähäisen vapaa-aikansa mätkien itseään vanhempia ja vahvempia partaansa nauravia ex-sotilaita. Vuosien jälkeen, todeten että Phoebella olisi tarjottavanaan vain loputtomia partiovuoroja ja samat oluessa marinoidut kollegat, Ioachim puhui itsensä tavernassa tapaamansa palkkasotilaan oppiin. Parivaljakon tiet kuitenkin lopulta erosivat, ja nykyisin Io toimii yksin, pestautuen mieluiten toimiin jotka vievät uusiin paikkoihin.

Luonne ja tavat:
Miehensä kuoleman jälkeen mykistynyt Élena ei ole puuttunut poikansa tekemisiin, mutta siskot sitäkin innokkaammin. Io on pitkälti siskojensa kasvattama ja koulima, mikä näkyy tämän käytöksessä äärimmäisessä lehmänhermoisuudessa ja neutraalina suhtautumisena toisten asioihin. Erotuomarina, sovittelijana ja olkapäänä toimiminen on ollut miehelle tähänastisen elämän mittainen pesti, missä tuo on kehittynyt melko taitavaksi. Ioachimin ulospäinsuuntautuneisuus ja positiivisuus tekee miehestä helposti lähestyttävän, sekä suhteellisen miellyttävää seuraa. Mies pidättäytyy yleensä keskustelemasta vakavista asioista, joissa mielipide-erot saattaisivat kuumentaa tunnelmaa liiaksi.

Neutraalius on kuitenkin vain pintapuolista, sillä mies omaa hyvin mustavalkoisen katsannon elämästä ja maailmasta, näkien harmaan sävyjä erittäin harvoin. Io kunnioittaa sääntöjä ja lakeja, sekä erottelee herkästi asiat hyvään ja pahaan. Ioachim on henkeen ja vereen mielestään heikkojen tai vähäosaisten puolustaja, piirre jota voisi kutsua ritarillisuudeksi, tai sitten ajoittain vain tyhmänrohkeaksi suojeluvietiksi. Ioachim ei saarnaa näkemyksistään tai mielipiteistään, mutta ei kestä henkilökohtaisten moraalivalintojensa tai sääntöjensä kyseenalaistusta. Miestä on hankala ärsyttää, ja usein pyrkimys siihen päättyy Ion pikaiseen poistumiseen ja kirveen löytymiseen syvältä puunrungosta. Tarpeeksi tökkimällä ja henkilökohtaisuuksia kaivelemalla on kuitenkin mahdollista saada Ioachim raivon partaalle, mikä sitten johtaa vähintäänkin nyrkkitappeluun.

Paitsi että Ioachim valikoi mielellään tehtäviä jotka vievät "seikkailuun", on tämä luonnollisesti hieman tarkempi työnantajastaan kuin palkkamiekat yleensä. Ikä näkynee paitsi Ion mustavalkoisuudessa, myös tietynlaisena naiviutena uskoa asiat sellaisina kuin ne näkee ja kuulee, pohtimatta muiden motiiveja sen tarkemmin. Kirjaimellisestikin sinisilmäinen Io uskoo helposti selityksiä, mutta ilmiselvistä hämäräpesteistä mies pysyy kaukana. Työssään Io luottaa pitkälti puhumiseen ja pelotteluun, mutta heijaa miekkansa olaltaan kun on pakko. Väkivallan Ioachim oikeuttaa mielessään "oikealla puolella" olemisella.

Vartijaurastaan huolimatta Ioachim ei tosiaan koskaan ole oppinut lukemaan. Tästä Io ei ole erityisen pahoillaan, koska kokee että saa tarpeeksi tietoa maailmasta kuunnellen ja matkustaen. Miksi tuhlata aikaansa nenä kiinni kirjassa, kun voi astua ulos ja kokea maailman. Tämä tapa oppia ei ole tietenkään ollut omiaan hälventämään miehen mustavalkoisuutta, kun tiedot esimerkiksi muista roduista perustuvat joko kuulopuheisiin tai omiin kokemuksiin muutamasta yksilöstä.

Pelit (kutakuinkin) aikajärjestyksessä & kontaktit
Seikkailusopimus Aleo/Tinanja
Sankaria etsimässä Larfal/Arlin, Llianjin/Kuparirapu, Aleo & Ingvild/Tinanja, Ezram/Kide
Jumalat ja pakanat Aleo/Tinanja, Ezram/Kide
Pieni kylä vuorten laidalla Larfal/Arlin, Llianjin/Kuparirapu, Aleo & Ingvild/Tinanja, Ezram/Kide
Risteys Ezram/Kide
Aukiolla aamunkoitteessa Ezram/Kide
Ystävät vuosituhansien takaa Larfal/Arlin, Llianjin/Kuparirapu, Aleo & Ingvild/Tinanja, Ezram/Kide
Kuinka kulkea kääpiöiden kaupunkiin Larfal/Arlin, Llianjin/Kuparirapu, Aleo & Ingvild (+ Taenyathar & Keldruth)/Tinanja, Ezram/Kide
Puolmatkan krouvi Larfal & Lin/Arlin, Llianjin/Kuparirapu, Aleo (+ Taenyathar & Keldruth)/Tinanja, Ezram/Kide
Tiedonmuruja hiekanjyvien keskellä Larfal & Lin/Arlin, Llianjin/Kuparirapu, Aleo (+ Taenyathar & Keldruth)/Tinanja, Ezram/Kide
Matkalla kohti tuntematonta Larfal & Lin/Arlin, Llianjin/Kuparirapu, Aleo (+ Taenyathar & Keldruth)/Tinanja, Ezram/Kide
Hengähdystauko Larfal/Arlin, Llianjin/Kuparirapu, Aleo (+ Taenyathar & Keldruth)/Tinanja, Ezram/Kide
Post Reply