Aldar Doulbtur, sivuhahmo

Etsitkö jotakin tiettyä puolipää- tai sivuhahmoa? Löydät kaikki muut hahmot tältä alueittain listattuina.
Post Reply
Tinanja
Rakega
Posts: 979
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Aldar Doulbtur, sivuhahmo

Post by Tinanja »

Aldar Doulbtur

Ikä: 45
Sukupuoli: mies
Siviilisääty: Naimisissa, kolme lasta
Ammatti: kauppias

Ulkonäkö

Miehen alaselkään yltävät valkoiset, paksut ja suorat hiukset ovat usein suoralla, kaunistelemattomalla letillä tuon niskan takana. Se yltää helposti lapaluiden väliin ja pitää hiukset poissa kasvoilta, joiden piirteitä ikä ja muutamat ylimääräiset kilot ovat pehmentäneet. Karkaava hiusraja otsassa saa sen näyttämään korkeammalta ja leveämmältä, mitä se on ehkä vuosia sitten ollut. Poskilla on tervettä pyöreyttä, ja tummanvihreät silmät ovat sen myötä painuneet vähän syvemmälle silmäkuoppiin raskaiden, tuuheiden kulmakarvojen varjostaessa muutoin hyvin tarkkaavaisia silmiä. Suora nenä ja kapeat huulet näyttävät entistä pienemmiltä pienen kaksoisleuan pidentäessä kasvonpiirteitä.

Aldar Doulbtur on aina hyvin huolitellun ja siististi pukeutuneen oloinen mies, joka kantaa kehoaan ja asemaansa tietyllä iän ja kokemuksen tuomalla auktoriteetilla. Etuoikeutettu ja varakas elämä on kuitenkin jättänyt jälkensä miehen kehoon, jota tämä ei koskaan ole muovannut kovalla työllä tai fyysisellä rasituksella. Muutama ylimääräinen kilo on kertynyt erityisesti miehen vyötärölle, mutta muutoin tämä näyttää lähes normaalipainoiselta. Lihaksia Aldarilla ei ole juuri nimeksikään, ja se saa kehosta melko pehmeän näköisen - jäntevyyttä tässä ei ole nimeksikään. Pituutta hänellä on muiden sisarustensa tapaan melkein noin 155 senttimetriä.

Varakkuuttaan ja vaikutusvaltaansa Drienellä Aldar esittelee mielellään vaatetuksellaan ja koruillaan, jotka tuovat muutoinkin kalliisiin kankaisiin ja kirjailuihin vielä lisäsävynsä siitä, miten paljon niiden luomiseen onkaan käytetty rahaa ja vaivaa. Kaikkein päälimmäisenä tällä usein on viitta, jonka paksuus vaihtelee sään mukaan, ja lämpimillä keleillä se jää kokonaan pois. Viitan alla asua hallitsee pitkä, hihaton liivi, joka yltää tämän polviin saakka. Se on usein täysin auki, köytetty kevyesti vain koristeellisella vyöllä vyötäisille, jotta helmat eivät heiluisi minne sattuu. Tämän alta näkyy kaksi kerrosta vaatetta: päälimmäisenä liivi, joka on napitettu alas saakka, mutta joka yltää vain juuri ja juuri vyötäisille. Sen alla on pidempi tunika, joka yltää hieman pidemmälle. Suorat housut ja mukavat, keveät kengät viimeistelevät asun lukuisten kultaisten korujen kanssa. Aldar suosii suuria sormuksia, näyttäviä kaulaketjuja ja rannekoruja varallisuuttaan esittelemässä. Väreinä tämä pitää vihreää, sinistä ja korostavina, pienempinä määrinä punaista, oranssia ja jopa violettia. Jokainen vaate on koristeltu kirjailuin kertoen varallisuudesta ja kalliista mausta.

Luonne & tavat

Päättäväinen ja tavoitteistaan kiinnipitävä Aldar on normaalissa kanssakäymisessä hyvin miellyttävä: hän on kauppiaana oppinut lukemaan muita hyvin, mikä saa hänet sanomaan usein juuri ne sanat, joita tilanteessa kuin tilanteessa kaivataan. Tämä on varmasti osaltaan perua miehen isältä, joka on rakentanut Doulbturien kauppaimperiumia Drienelle vuosikymmenten ajan. Nykyään Aldar onkin perinyt isänsä tittelin ja hoitaakin lähes kaiken kaupankäyntiin liittyvän itse kirjanpitäjiensä ja sihteeriensä avulla. Vaikka tuon usein löytääkin samasta paikasta samaan aikaan, niin Aldar ei sano yllättäville käänteille koskaan ei - hän tarttuu kaupankäyntimahdollisuuksiin, tapaamisiin ja yllätyksiin yleensä uteliaan positiivisesti.

Pinnan alla on kuitenkin kovempi kuori, jonka hän usein salaa muilta. Sen sosiaalisen ja kaikkien kanssa toimeentulevan kuoren alla on laskelmoiva ja tavoitteellinen mies, joka ei pelästy pieniä tai suurempia konflikteja. Aldarin tavoite on edistää Itärannikon kaupankäyntiä, sekä kehittää aluetta - vaati se sitten kuinka paljon työtä tahansa, ja hänen aikomuksensa on jättää merkki historiankirjoihin omista teoistaan.

Maltiltaan Aldar on hyvin pitkäpinnainen ja hitaasti syttyvä. Joku hänet kymmeniä vuosia tuntenut henkilö voi hyvin sanoa, ettei ole koskaan kuullut tai nähnyt tämän suuttuvan. Tosiasiassa Aldarin maltin viemiseen vaaditaan melko paljon, mutta kun sytytyslanka viimein palaa loppuun, on helvetti irti. Hän käyttää tällöin kaikkea sosiaalista älykkyyttään loukatakseen kylmällä, viileällä sävyllä jokaista, joka asettaa tikkunsa ristiin hänen kanssaan sinä päivänä. Aldar ei käytä väkivaltaa, vaan sanojaan vihaisena, ja saa silti usein aikaan suurtakin vahinkoa ainakin vihansa kohteelle.

Aldar on mies, joka tarttuu mieluummin kynään kuin miekkaan, mutta saa helposti samanlaista jälkeä aikaan musteella ja kynällä kuin teräaseillakin.

Menneisyys

Sisaruskatraansa vanhimpana Aldar on ollut näistä kaikista etuoikeutetuin ja oletettavasti suvun pään tittelin perijä. Hän on kaksonen, syntynyt veljeään muutamaa minuuttia aiemmin, ja näin ollen teknisesti vanhin sisaruskatraastaan. Häntä onkin kasvatettu nuoresta pitäen perimään tämä titteli, ja Aldar onkin lunastanut odotukset paremmin kuin hyvin kasvattaen Doulbturien suvun varakkuutta ja mainetta, kun hänen veljensä on ottanut suvun tilat haltuunsa ja kehittänyt niitä, sekä muita liiketoiminnan osa-alueita. Aldar on muiden sisarustensa tavoin saanut opit parhaimmilta Itärannikon saaristossa, eikä hän ole koskaan kokenut kiinnostusta lähteä muualle kotisaaristostaan.
Post Reply