Mylaela Doulbtur

Etsitkö jotakin tiettyä puolipää- tai sivuhahmoa? Löydät kaikki muut hahmot tältä alueittain listattuina.
Post Reply
Tinanja
Rakega
Posts: 979
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Mylaela Doulbtur

Post by Tinanja »

Ikä: 42v
Siviilisääty: naimisissa
Sukupuoli: nainen

Ulkonäkö

Ei ole epäilystäkään, etteikö Mylaela kuuluisi Doulbturien sukuun: nainen kantaa itseään tietyllä arvokkuudella, ja tämän vihreät silmät säihkyvät kilpaa pitkien, takapuoleen saakka yltävien valkeiden hiusten kanssa. Hän ei myöskään pelkää esitellä varallisuuttaan meikein, vaattein ja koruin, mutta pitää huolta siitä, ettei näytä turhamaiselta.

Naisen kasvonpiirteet ovat pehmeät, jopa lempeät pyöreine huulineen ja tarkkaavaisine silmineen. Hän korostaa niiden pehmeyttä pyöristämällä niitä meikillä: punaa poskilla, huulipunaa huulilla, ja vaihtelevin silmämeikein. Pitkiä hiuksiaan Mylaela pitää useilla pienillä leteillä, jotka kehystävät hänen kasvojaan ja pitävät irtohiukset poissa silmiltä. Muutoin hiukset ovat usein letillä tai roikkuvat vapaina tämän selkää myötäillen. Ne ovat melko suorat, kiiltävät ja hyvinhoidetun näköiset, aivan kuten nainen muutoinkin on aina niin huoliteltu.

Keholtaan Mylaela on aikuinen nainen: hänellä ei ole juuri ylimääräistä, mutta lapsien saaminen ja kasvattaminen on jättänyt jälkensä, eikä tämä yritäkään peitellä sitä millään lailla. Mekot, joita nainen pitää yllään ovat vartalonmyötäisiä aina lanteille saakka, ja korostavat siitä aina maahan saakka leveitä lanteita. Väreinä nainen suosii kirkkaita, pitkälle erottuvia värejä, kuten punaista, oranssia, kirkkaanvihreää ja -sinistä, joita kirjailut koristavat. Mekon yläosa usein on korsettimainen, ja hihojen pituus vaihtelee sään mukaan. Lisäksi tällä on yllään joko huivi, viitta tai jopa turkista kylmimpinä päivinä. Kenkinään tämä suosii tasapohjaisia, yksinkertaisia ja mukavia kenkiä, jotka kuitenkin usein jäävät mekon helman alle. Asunsa lisänä tuolla on muutamia korvakoruja, sormuksia, rannerenkaita tai muita näyttäviä koruja.

Usein nainen kantaa mukanaan myös nahkalaukkuaan, jossa tuolla on opetustarvikkeitaan, sekä tietenkin henkilökohtaisia esineitä, kuten rahaa, meikkejä yms.

Luonne & tavat

Mylaelasta ei juuri nykyään huomaa, että hän on ollut kotonaan nuorena se “hiljainen ja huomaamaton” tyttö, joka keskittyi opintoihinsa ja muiden tieltä poissa pysymiseen. Nainen on ollut aina oman tiensä kulkija, joka on oppinut pitämään puoliaan pääsääntöisesti miesten hallitsemassa saaristossa. Koulutus ja varallisuus, jota suku on voinut hänelle tarjota on antanut hyvän perustan Mylaelalle, mutta hän on itse koonnut niistä palikoista itselleen haluamansa elämän. Pienestä pitäen Mylaela on ollut hyvä lukemaan muiden aikeita ja ajatuksia näiden tekemisten ja eleiden perusteella, ja osannut käyttää sitä hyödykseen saavuttaakseen haluamansa. Mylaela on hyvin itsenäinen, ja itsevarma nainen, joka tietää, ettei yhteiskunta ja saariston konservatiivinen kulttuuri ainakaan helpota naisena oloa.

Ulospäin Mylaelasta saa hyvin tasaisen ja älykkään kuvan. Nainen on itsevarma ja tietää tarkalleen, miten saaren sulkeutuneesta yhteisöstä saa eniten irti, ja hän on työskennellyt opetuksen parissa tarjotakseen myös muille mahdollisuuden saavuttaa yhteisössä enemmän, mitä ehkä heidän vanhemmillaan ja muulla perheellä olisi varaakaan. oman sukunsa ja miehensä suvun varallisuus ovat antaneet hänelle mahdollisuuden tehdä suurimman osan opettajantyöstään ilmaiseksi tai hyvin pienellä kustannuksella kasvattaen varattomien mahdollisuutta työllistyä ja parantaa asemaansa yhteisössä.

Tarvittaessa Mylaela käyttää myös jopa häikäilemättä hyväkseen sukunsa nimeä ja veljiensä arvovaltaa saadakseen haluamansa yhteisen hyvän lävitse. Toisinaan nainen tekee pistäviä vierailuja erityisesti Aldarin luokse muistuttan tätä päätöksien vaikutuksista ja siitä, mihin tuon olisi hyvä keskittää huomionsa ja päätöksensä. Hän tietää, miten miehiä kiedotaan sormien ympärille. Kärkkäistä mielipiteistään huolimatta useimmat pitävä Mylaelaa lempeänä, kilttinä äitihahmona, joka on auttanut useita koulutuksen piiriin.

Mylaela ei pidä siitä, miten Rayashia on suvun toimesta kohdeltu, ja ymmärtää miehen nuivan suhtautumisen muihin sisaruksiinsa ja vanhempiinsa. Naisesta tuolle pitäisi kuitenkin vähintään nostaa hattua, sillä ilman suvun varoja ja tukea tuo on saavuttanut itselleen korkean ja arvovaltaisen aseman. Hän kokee myös, että hänellä on ollut kohtalaisen lämpimät välit pikkuveljeensä muihin suvun jäseniin verrattuna, ja suvun ulkopuolisen kanssa avioituminen on helpottanut tämän suhteen ylläpitoa.

Menneisyys

Mylaela kasvoi hyvin konservatiivisen kulttuurin keskellä, eikä tyttärelle annettu erityisemmin huomiota tai arvoa - olihan hän kaikenlisäksi vielä perheen katraan keskimmäinen. Nuori nainen oppi nopeasti, että mikäli hän halusi menestyä elämässään ja saavuttaa muutakin kuin sovitun avioliiton, olisi hänen itse hoidettava omat asiansa kuntoon. Mylaela käyttikin sukunsa resursseja siihen, että kouluttautui opettajaksi palkattujen kotiopettajien ja muiden suvun kanssa jollain lailla yhdessä toimineiden kanssa. Samalla hän valitsi samassa kaupungissa olevan toisen suvun vanhimmasta pojasta itselleen aviomiehen - eikä kummallakaan suvulla lopulta ollut mitään sanottavaa liittoa vastaan.

Avioiduttuaan nainen hoiti sekä kodin että opettajan työnsä, josta hänet nykyäänkin vielä tunnetaan saarella. Siinä sivussa hän kasvatti lapsensa, ja toimii usein hiljaisena taustaaikuttajana saaren suurissa päätöksissä erityisesti, mikäli ne koskettavat jollain lailla Doulbturien sukua.
Post Reply