Tuomari Sapier, puolipäähahmo

Etsitkö jotakin tiettyä puolipää- tai sivuhahmoa? Löydät kaikki muut hahmot tältä alueittain listattuina.
Post Reply
User avatar
Arlin
Rakega
Posts: 105
Joined: Sat Sep 02, 2017 8:10 pm
Location: Karan

Tuomari Sapier, puolipäähahmo

Post by Arlin »

Nimi: Archiducaju Sapier
Rotu: Rheanhaltia
Ammatti: Phoeben tuomari, mantereen korkein tuomari
Sukupuoli: mies
Ikä: 1190
Kotipaikkakunta: Dione. Nykyisin asustaa pääsääntöisesti Phoebessa

Ulkonäkö:
Tuomarin koko olemusta voisi luonnehtia jopa karskienkin rikollisten silmin pelottavaksi. Väärällä kadulla tavattaessa tätä voi moni hyvin erehtyä luulemaan rikollispomoksi. Pelottavan ulkomuotonsa läpi huokuu toisaalta myös tiettyä hienostuneisuutta ja arvovallan tunnetta.

Tuomarin hiukset ovat tumman ruskeat, melkein mustat ja ne ylettyvät noin puoliväliin hänen niskaansa. Sapier kampaa hiuksensa aina kokonaan taakse, kevyellä keskijakauksella. Tuomarin tummat kulmakarvat ovat ohuet ja melko leveät. Hiukan kuivan oloiset kasvot ovat Rheanhaltioille tyypillisen kapeat, ehkä jopa tavallista kapeammat, erottaen hiukan kasvojen luita. Sapierin kasvoissa on monia pienempiä ja isompia arpia, joista kaksi huomattavampaa ovat hänen oikean korvan yli menevä paksu arpi ja hänen vasemmasta suupielestä suoraan alaspäin menevä ohuempi arpi, joka päättyy puoliväliin leukaa. Sapierin korvat näyttävät epätasaisesti ja väkivaltaisesti leikatuilta tai revityiltä. Tuomarin huulet ovat erittäin ohuet ja kalpean väriset. Nenä on pitkä, mutta kapea. Sapierin silmät ovat mattapintaisen tummansiniset ja hänen katse on voimakkaan tuima, kiinniottava ja arvioiva, mikä on tullut hänen pitkästä tuomarin urastaan. Terävyyttä tuomarin katseeseen lisää hänen tapansa säilyttää katsekontakti pitkiksi ajoiksi räpäyttämättä silmäluomiaan kiinni kovin usein.

Vartalon rakenteeltaan Sapier on melko laiha, vaikkakin hänen hartiansa ovat leveät. Tuomari kulkee aina hyvin suoraselkäisesti, leuka korkealla. Pituutta hänellä on 187 cm.

Vaatetus:
Tuomari on hyvin varakas ja korkeassa asemassa mantereen hallituksen piirissä, mikä näkyy varsinkin tämän virka-asustuksessa. Kalleimpana vaatekappaleena on tuomarin kokomusta, melkein maahan yltävä nahkatakki, joka on tarkkaan muotoiltu tämän kapean, mutta pitkän vartalonrakenteensa mukaan. Takin ulkopuolella on kaksi isoa sivutaskua ja sisällä useita pienempiä taskuja ja pidikkeitä tärkeille asiakääröille. Takissa on isot, yhtä mustat napit kuin muukin väritys takissa. Takin alla Sapierilla on yleensä kermanvalkea, pitkähihainen tunika ja sen päällä tummanruskea tai tummanpunainen liivi. Jaloissa tällä on mustat housut, jotka ovat vyöllä kiinni, ja mustat, pitkävartiset saappaat.

Joitakin sormuksia lukuun ottamatta tuomari ei juurikaan käytä koruja ja sormuksiakin tämä käyttää erittäin harvoin. Aseitakaan Sapier ei pidä mukanaan.

Tuomari omistaa koristeellisen, kokovartalon peittävän levyhaarniskan, jota säilytetään mantereen armeijassa. Haarniska on tumman sävyinen väriltään. Haarniskaan kuuluu tumma viitta ja kypärä. Muotoilu ja väritys antavat jokseenkin uhkaavan kuvan.

Luonne & tavat:
Sapier valittiin tuomariksi hänen kyvystä tehdä tarkkaan harkittuja päätöksiä pelottavan nopeasti ja epäröimättä. Mikäli tuomari saa tarpeeksi todisteita rikoksesta, tämä jakaa asianmukaisen tuomion esittämättä katumusta päätöksestään. Sapier ei kuitenkaan koskaan rankaise turhaan ja on hyvin oikeudenmukainen viattomia kohtaan. Tuomari ei myöskään ennalta tuomitse, vaikka tämän katse ja olemus antavatkin sellaisen vaikutelman tasapuolisesti kaikille, jotka ovat tuomarin kanssa tekemisissä. Sapier on nopeista päätöksistään huolimatta viileän rauhallinen ja erittäin kärsivällinen. Tällä ei ole tapana korottaa ääntään tai hermostua.

Tuomari on oman arvonsa tunteva henkilö, joka ei tässä vaiheessa elämässään koe erityisesti tarvitsevansa pelätä muiden arvovaltaa. Sapierin viileän itsevarma luonne ulkonäkönsä lisäksi antaa tästä pelottavan kuvan kaduilla, oikeussalissa tai missä vain. Tämä on kuitenkin erittäin arvostettu henkilö alaisten ja ylempien keskuudessa. Tuomarin päätöksiä harvoin kyseenalaistetaan ja tämän mielipiteitä kuuntelevat usein jopa mantereen armeijan rakuzat. Jopa tämän tuomarin tuntevilla rikollisilla on arvostusta pysytellä poissa tämän tieltä.

Sapier on elämänsä aikana oppinut arvioimaan toisten eleitä, käyttäytymistä ja kertomuksia tarkasti. Tuomari ei luota sokeasti alaisiinsa, esimiehiinsä tai edes lähimpiin ystäviinsä, vaan tällä on tapana ainakin mielessään kyseenalaistaa toisten sanoja. Sapier ei kuitenkaan aina suoraan mainitse toisen puheiden ristiriitaisuuksia, jos tämä sellaisia huomaa, mutta pitää sen tapaiset yksityiskohdat mielessään. Tuomarille ei ole hankaluuksia tutustua uusiin henkilöihin, vaikka usein mahdollinen ystävyys jääkin pelkästään ammatilliseksi. Sapier pitää kuitenkin tämän harvoja ystävyyssuhteitaan tärkeinä, vaikka ne eivät koskaan tulekaan oikeuden edelle. Mikäli hänen täytyy, Sapier on jopa valmis tuomitsemaan ystävänsä asianmukaisesti, jos hänen ystävänsä osoittautuu syylliseksi.

Sapier toimii pääsääntöisesti Phoebessa ylimpänä tuomarina hoitaen Phoeben ja länsirannikon tärkeimpiä oikeudenkäyntejä. Virallisesti tämä on myös Ceresin mantereen korkein tuomari rakuzoita ja rakegaa lukuun ottamatta. Dionessa hänellä on sijaistuomari hoitamassa itärannikon oikeudenkäyntejä, mutta kaikkein tärkeimpien oikeusasioiden kanssa Sapier matkustaa itse Dioneen tekemään kyseisiä tehtäviä. Dionen ja Phoeben välistä matkaa lukuun ottamatta tuomari harvoin tekee nykyisin matkoja muihin kaupunkeihin. Ammattiaan varten Sapier on opiskellut paljon asiakirjojen laadintaa, kulttuuria ja yhteiskunnan toimintaa. Tuomari tuntee mantereen lait erityisen hyvin, sillä tämä on ollut mukana laatimassa ja uudistamassa useimpia niistä sekasorron ajan loppupuolella.

Aseistus:
Tuomarille on varattu mantereen armeijassa laadukas ja leveäteräinen kahdenkäden miekka. Tuomari ei ole käyttänyt miekkaa ritariaikansa jälkeen, mutta tämä osaa käyttää sitä kohtalaisen taitavasti. Tavallisesti Sapier ei kanna mukanaan aseita vaan luottaa kaupungin vartijoihin sekä toisinaan armeijan lähettämiin palkkasotureihin.

Menneisyys:
Pidempi menneyisyyskuvaus löytyy koko kuvauksen alla.

Archiducaju syntyi ainoana lapsena köyhään perheeseen Dionen slummikujille sekasorron alun aikoihin. Perhe elätti itseään ostamalla ja kauppaamalla pientavaraa toisille slummilaisille. Heidän liiketoiminta ei kuitenkaan ollut erityisen tuottoisaa, joten Archiducaju opetettiin jo hyvin nuoressa iässä, noin 10 vuotiaana, mainostamaan kauppapaikasta toisille. Mainostaminen kannatti, sillä kaupankäynti menestyi vähitellen samalla, kun Archiducaju oppi mainostamisen ohella myös neuvottelemaan ja myymään tavaroita muille.

Kaupankäynti ei missään vaiheessa tehnyt perhettä rikkaaksi, mutta he elivät olosuhteisiin nähden hyvin kymmeniä vuosia. Archiducaju oli siinä välissä ehtinyt oppimaan vanhemmiltaan lukemaan ja kirjoittamaan. Nuori mies halusi kasvattaa kauppaa entisestään. Laajennusapua etsiessään Archiducaju päätyi neuvottelemaan löytämänsä korukauppiaan kanssa yhteistyöstä. Sopimus vaikutti lupaavalta ja kauppiaskin vaikutti ystävälliseltä. Yhteistyö ei päässyt kuitenkaan koskaan alkuun, sillä vajaan viikon päästä perheen kotiin murtauduttiin ja Archiducajun vanhemmat murhattiin. Archiducaju onnistui onnekkaasti pakenemaan hyökkäykseltä, mutta tämä jäi tämän jälkeen kodittomaksi ja rahattomaksi.

Näihin aikoihin Dionen armeija värväsi tarpeen vuoksi osittain pakotetusti köyhiä kaduilta jalkaväkisotilaiksi. Hankalan nimensä takia Archiducajulle päätettiin pian antaa helpommin lausuttavan ja kirjoitettavan nimen Sapier. Sapierin esimiehet ja jotkut toverit kohtelivat tätä samalla tavalla kuin muitakin haltioita kohdeltiin Dionen armeijassa siihen aikaan eli lievästi sanottuna huonosti. Sapierille jäi aikaisista armeija-ajoista ikäviä muistoja arpien kerä niin itse armeijan puolelta kuin myös armeijan sen aikaisilta vihollisilta, jotka vaihtuivat useaan otteeseen sekasorron aikana. Hän eteni urallaan ensin hitaasti, mutta sai aikanaan todistettua kykynsä arvioijana ja auktoriteettisena figuurina. Sapier siirtyi ritareiden osastolle ja myöhemmin eteni jopa rakuzaksi asti.

Rakuzana Sapier oli mukana luomassa Dioneen uutta oikeussysteemiä ja lakia. Tarkoituksena oli levittää uudistettu oikeussysteemi muihin Dionen armeijan omistamiin kaupunkeihin, sillä haluttiin varmistaa kaupunkien kuuluvuuden armeijan omistukseen sekalaisina aikoina. Sapier nimitettiin myöhemmin tuomariksi ja tämä lähti matkaamaan ympäri mannerta ritareiden kanssa toteuttaakseen tätä tehtävää. Vasta toisen sisällissodan jälkeen Dionen omistamat kaupungit saatiin yhtenäistettyä mantereen hallituksen alle ja Sapier jäi pääsääntöisesti Phoebeen hoitamaan tyypillisiä tuomarin hommia.

Kontaktit:

Firdorn Erkensin tuomari palkkasi lakimieheksi Firdornin valmistuttua nähdessään tässä potentiaalia. Tuomari näkee Firdornin melkein omana lapsenaan, vaikkei hän tätä ääneen myönnäkään eikä se erityisesti näy tuomarin kohtelussakaan.

Tuomari tuntee Iris Liliheimin lähinnä nähdessään tämän usein Firdornin kanssa.

Thanal Valrista lukuun ottamatta tuomari tuntee mantereen armeijan jokaisen rakuzan ja rakegan ainakin jossain määrin, sillä nämä ovat virkamiesjohtajan lisäksi tuomarin ainoat esimiehet.


Pidennetty menneisyys:

Archiducaju syntyi ainoana lapsena köyhään perheeseen Dionen slummikujille sekasorron alun aikoihin. Perhe elätti itseään ostamalla ja kauppaamalla pientavaraa toisille slummilaisille. Heidän liiketoiminta ei kuitenkaan ollut erityisen tuottoisaa, joten Archiducaju opetettiin jo hyvin nuoressa iässä, noin 10 vuotiaana, mainostamaan kauppapaikasta toisille. Archiducajun vanhemmat tiesivät sen riskin, että tieto voisi päätyä vahingossa lapsen suusta vartijoiden korviin, mutta heillä ei ollut rahanpuutteen ja kiireellisyyden takia muita vaihtoehtoja kuin luottaa tähän. Ongelmia ei kuitenkaan syntynyt aluksi, vaan kaupankäynti menestyi vähitellen samalla, kun Archiducaju oppi mainostamisen ohella myös neuvottelemaan ja myymään tavaroita muille.

Kaupankäynti ei missään vaiheessa tehnyt perhettä rikkaaksi, mutta he elivät olosuhteisiin nähden hyvin kymmeniä vuosia. Archiducaju oli siinä välissä ehtinyt oppimaan vanhemmiltaan lukemaan ja kirjoittamaan. Nuori mies halusi kasvattaa kauppaa entisestään. Laajennusapua etsiessään Archiducaju päätyi neuvottelemaan löytämänsä korukauppiaan kanssa yhteistyöstä. Sopimus vaikutti lupaavalta ja kauppiaskin vaikutti ystävälliseltä. Yhteistyö ei päässyt kuitenkaan koskaan alkuun, sillä vajaan viikon päästä perheen kotiin murtauduttiin. Archiducajun vanhemmat murhattiin tämän edessä, nuori haltia olisi ollut seuraavana, mutta tämä onnistui onnekkaasti pakenemaan. Ilman kauppaa ja kostonhalu sisällään Archiducaju yritti varovaisesti selvittää tietoa murhaajajoukosta. Haltian suureksi hämmennykseksi hän sai tietää ystävällisen korukauppiaan olleenkin murhan takana. Tämä paljastui samalla olleen isokin rikollispomo. Korukauppias halusi eroon pientavarakaupasta, sillä se häiritsi tämän liiketoimia slummeissa.

Archiducaju ei pystynyt tekemään rikollispomolle yhtään mitään ja haltian oli pakko unohtaa kostosuunnitelmansa ainakin toistaiseksi tullessaan osittain pakotetusti värvätyksi Dionen armeijaan jalkaväkisotilaaksi. Hankalan nimensä takia haltialle päätettiin pian antaa helpommin lausuttavan ja kirjoitettavan nimen Sapier. Sapierin esimiehet ja jotkut toverit kohtelivat tätä samalla tavalla kuin muitakin haltioita kohdeltiin Dionen armeijassa siihen aikaan eli lievästi sanottuna huonosti. Sapierille jäi aikaisista armeija-ajoista ikäviä muistoja arpien kerä niin itse armeijan puolelta kuin myös armeijan sen aikaisilta vihollisilta, jotka vaihtuivat useaan otteeseen sekasorron aikana. Hän eteni urallaan hitaasti tai ennemminkin armeija ei päästänyt haltiaa etenemään jalkaväestä pidemmälle ensimmäiseen sataan vuoteen. Senkin jälkeen tämä ylennettiin vain doyjan palkkasoturiksi.

Kaikki muuttui erään tehtävän aikana Sapierin tehdessä esimiehensä käskyistä huolimatta omatoimisen päätöksen säästää heidän vangitsemien vihollisten hengen, sillä Sapier huomasi epäkohtia esimiehensä tarinassa ja vangittujen tilasta. Doyja painosti joukkojaan hoitamaan tehtävän loppuun, mutta Sapier päättäväisesti esitti näkemyksensä tilanteesta ja kysellen doyjalta viiltäviä kysymyksiä. Doyja viimein puhui itsensä pussiin, paljastaen vahingossa liikaa vangituista ”vihollisista” kuin myös itsestään. Sapier sai tyhjentävästi vakuutettua tovereilleen doyjan todellisen motiivin, minkä jälkeen tämän omat joukot vangitsivat doyjan Sapierin käskystä. Tapahtumien jälkeen doyja vietiin teloitettavaksi ja ylempien käskystä Sapier päästettiin aiheellisesti etenemään armeijaurallaan ihmisten lailla. Sapier nimitettiin pian oman halunsa mukaisesti ritariksi ja eteni ritareiden osastolla satojen vuosien aikana jopa rakuzaksi asti.

Rakuzana Sapier oli mukana luomassa Dioneen uutta oikeussysteemiä ja lakia. Tarkoituksena oli levittää uudistettu oikeussysteemi muihin Dionen armeijan omistamiin kaupunkeihin, sillä haluttiin varmistaa kaupunkien kuuluvuuden armeijan omistukseen sekalaisina aikoina. Sapier nimitettiin myöhemmin tuomariksi ja tämä lähti matkaamaan ympäri mannerta ritareiden kanssa toteuttaakseen tätä tehtävää. Muutostyön aikana tuomari pyrki samalla ritareidensa kanssa purkamaan järjestäytynyttä rikollisuutta ympäri mannerta. Työ jätti pysyviä arpia, mutta rikollisuutta saatiin myös taltutettua ainakin pois näkyvistä. Vasta toisen sisällissodan jälkeen Dionen omistamat kaupungit saatiin yhtenäistettyä mantereen hallituksen alle, jonka jälkeen Sapier jäi pääsääntöisesti Phoebeen hoitamaan tyypillisiä tuomarin hommia.
Lakimies Firdorn | Katuvaras Lalfar
Post Reply