Säännöt & tittelit

Ylläpito tiedottaa täällä sekä pääsivustolla ajankohtaisista asioista. Seuraathan alueen viestejä.
Post Reply
Tinanja
Rakega
Posts: 979
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Säännöt & tittelit

Post by Tinanja »

Säännöstö

Luettu lävitse ja päivitetty 13.9.2021

Keskusteluissa noudatetaan sekä foorumilla että Discordissa Suomen lakia ja hyviä käytöstapoja, emmekä loukkaa ketään, tai kannusta laittomuuksiin. Moderaattorilla ja ylläpidolla on oikeus antaa huomautuksia, varoituksia sekä jäähyjä käyttäjille, tai varoituksen jälkeen estää käyttäjän pääsy kanavalle, mikäli moitittava käytös jatkuu.

Foorumin tittelit

Sekä foorumilla että Discordissa Ceresillä on joitain titteleitä, jotka oikeuttavat niiden kantajia toimimaan eri lailla eri tilanteissa.

RAKEGA
Ylläpitäjät, joilla on viimeinen sana niin normaaleissa kuin ongelmallisissakin tilantiessa. Ongelmat pyritään ratkaisemaan reilusti kaikkia osapuolia kohtaan. Kysymyksissä ja ideoissa ylläpidon sana painaa eniten, eli mikäli tietoa ei vielä löydy sivustolta, voi sen ylläpito määritellä.

RAKUZA
Rakuza tarkoittaa moderaattoria. Moderaattorilla on oikeus hallita topiceja ja viestejä foorumilla: lukitseminen, siirtäminen, muokkaaminen ja poistaminen. Lisäksi moderaattori voi hallita viestejä myös Discordissa. Moderaattori saa puuttua ongelmatilanteisiin, ja tarvittaessa varoittaa käyttäjää käytöksestä. Moderaattori saa myös vastata ja kommentoida Ceresiä koskevia kysymyksiä.

JÄSEN
Jäsen voi muokata omia viestejään foorumilla (mikäli niihin ei ole vastattu, ja Muut hahmot -alueella viestien muokkaus on mahdollista), ja Discordissa. Jäsen saa osallistua äänestyksiin ja luoda niitä, mutta jäsenellä ei ole oikeuksia hallita muiden viestejä tai kirjoittaa ilmoitustaululle.

Rekisteröityminen
Foorumille rekisteröidytään vasta, kun olet saanut myöntävän vastauksen hakemukseesi. Rekisteröityminen tapahtuu nimimerkillä - ei hahmon nimellä.

Aktiivisuustaso
Foorumilla on käytävä vähintään kerran kahdessa viikossa ja siellä käymisestä on ilmoitettava jollakin tavalla. Foorumin off-game -osio on hyvä paikka näyttää aktiivisuutta. Muistakaa myös ilmoittaa pidemmistä poissaoloistanne. Pelata täytyy vähintään kerran kuukaudessa. Pituutta tärkeämpää on kuitenkin pelivuoron sisältö: yritä jättää vastapelaajalle jotain, mihin tämä voi tarttua ja mistä jatkaa peliä.

Pitäkää foorumille ilmoittamanne sähköpostit ajantasalla! Discord ja sen jälkeen sähköposti on pitkien poissaolojen selvittelyssä ylläpidon ensisijainen yhteydenottokanava. Voit laittaa myös yksityiviesteistä tulemaan ilmoituksen sähköpostiisi. Voit määrittää sähköpostisi näkymään profiilissasi vain ylläpidolle, eikä sitä ylläpidon toimesta jaeta ulkopuolisille.

Lisäys 21.5.2019
Lomat ja poissaolot saavat kestää kerrallaan korkeintaan 3 kuukautta. Mikäli koet tarvetta pitää pidempiä taukoja tai lomia roolipelaamisesta, on asiasta syytä keskustella ylläpidon kanssa, sekä harkita riittääkö motivaatio, aika sekä kiinnostus roolipelaamisen sen vaatimalla aktiivisuudella.

Pelaaminen & hahmot
Ohjeita saa soveltaa tarpeen vaatiessa, mutta hyviä käytöstapoja on noudatettava. Kiusaamista emme suvaitse.
 • Noudatetaan pelijärjestystä! Henkilö A aloittaa pelin ja henkilö B vastaa tähän. Sitten henkilö C osallistuu peliin. On siis henkilö A:n vuoro, eikä henkilö C saa mennä vastaamaan ennen henkilö B:ta kyseiseen peliin. Jos peliin A:n jälkeen liittyy mukaan henkilö D – on tämä henkilö D aina henkilö A:n välissä, eikä henkilö C vastaa ennen henkilö D:ta. Pelijärjestys on siis A, D, B, C eikä muutu, ellei tästä sovita kaikkien pelaajien kesken - pitkät poissaolot antavat kuitenkin muille harkinnanvaraa hypätä poissaolevan pelaajan ylitse.
 • Peleihin saa liittyä mukaan – tietenkin! Kuitenkin kannattaa miettiä, pelmahtaako hahmosi juuri jonkin kriittisen tilanteen keskelle ja olisiko kohteliasta kysyä pelin jäseniltä ensin? Yleisesti ottaen peleihin kuitenkin saa ja kannattaa kyselemättä liittyä mukaan. Peleistä – osiossa voi kysellä myös peliseuraa ja suunnitella pelejä.
 • Aloitusvuorossa olisi hyvä käydä ilmi missä ja mikä tulee käydä ilmi seuraavat asiat: Missä peli tapahtuu, mikä vuodenaika/vuosi on (pelit voivat siis sijoittua myös menneisyyteen), aloitustilanne ja miksi hahmonne yleisesti ottaen edes on siellä ja ketä muita paikalla on. Aloitusvuorosta tulee saada yleiskäsitys asioista.
 • Kiroilu: Hahmot saavat kiroilla pelivuoroissa. Off-Game alueella kiroilua tulee välttää.
 • Hahmot: Jokainen hahmokuvaus tulee lähettää sähköpostiini hyväksyttäväksi ennen kuin se postataan foorumille. Hahmoja saa olla korkeintaan kuusi.

 • Pelataan tarinankerrontamuodossa, eli ei käytetä tähtiä pelivuoroissa. Yleisintä on kirjoittaa hän-muodossa imperfektissä, mutta muita aikamuotoja saa käyttää
 • Murretta ja puhekielisiä ilmaisuja saa käyttää pelatessa puheenvuoroissa, ja foorumin muissa keskusteluissa.
 • Autohittaaminen, eli toisen hahmon liikuttaminen (myös vahingoittaminen!) ilman hahmon omistajan lupaa on kiellettyä. Tulkinnanvaraisen säännöstä tekee kuitenkin se, että esimerkiksi kädestä kiinni ottaminen tai toiseen ohimennen koskeminenkin lasketaan autohittaamiseksi, joten ihan pilkunviilaajia ei tämän säännön suhteen olla, ja vastapelaajan kanssa voi sopia pelikohtaisista käytännöistä tarvittaessa.
 • Munchaus, eli oman hahmon täydelliseksi tekeminen.
 • Metapelaus, eli hahmo ei voi tietää toisesta hahmosta tai tapahtumista asioita, mikäli ei ole saanut niitä järkevästi/loogisesti tietoonsa jotakin kautta.
 • Jakautuminen, eli saman hahmon eri paikkaan ja aikaan sijoittuvat samanaikaiset pelit eivät ole suositeltavia, mutta niitä ei kielletä. Toisessa pelissä voi helposti tapahtua jotain, joka vaikuttaa myös toiseen peliin, tai jonka pitäisi vaikuttaa toiseen peliin hahmon oman aikajanan perusteella.
Muuta huomioitavaa!
 • Off-posti, offaus, offi, eli jos pysytään topicin aiheessa off-alueella ja peleissä.
 • Turhia ja sisällöttömiä viestejä kannattaa välttää: meillä on Discord chattailua varten.
 • Tuplapostaus Ei ole mukavaa lukea edes 4 viestiä samalta käyttäjältä - kyseessähän on turha yksipuhelu. Mielummin kiteytät asiasi heti kättelyssä, kuin että postaat asiat peräjälkeen erikseen. Oman viestin muokkauksen pitäisi onnistua, jollei viestiin ole vastattu tai se ei ole alueella, jonne vierailijoilla ei ole pääsyä.
Ja lopuksi...

Säännöt on tehty kaikkien mukavuudeksi, ja niihin hyvin harvoin tarvitsee vedota, kiitos mukavien ja kohteliaiden pelaajien, joita täällä on. Säännöt kuitenkin ovat olemassa mahdollisia ongelmatilanteita varten, ja niihin ylläpito voi vedota tarvittaessa. Olemme kuitenkin joustavia ja ongelmatilanteet on aina järkevintä ja mukavinta ratkaista ensin keskustelemalla.Muistathan, että ellei toisin mainita, pääsivuston sisällön omistajia ovat Tinanja ja Arlin, kuvituksen pääsääntöisesti RHL. Kaikki oikeudet pidätetään.
Tinanja
Rakega
Posts: 979
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Re: Foorumin säännöt & tittelit

Post by Tinanja »

Säännöstö päivitetty!
Tinanja
Rakega
Posts: 979
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Re: Säännöt & tittelit

Post by Tinanja »

Säännöt päivitetty. Lisätty kohta lomien kestosta. Myös pelaajaksi-osiota pääsivustolla päivitetty.
Post Reply